Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רשמים מTOYO R1R

roee
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5706 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בהנחה שהבולמים המקוריים שלך עברו מעל 200 אלף ק"מ, החלפתם ככל הנראה נדרשת כדי לקבל את השיפור המיוחל.

הוחלפו לפני חודש, קרא היטב. כריות בולם קדמיות מקדימה גם הוחלפו. מאחורה גם יש כריות בולם?

בקיצור, אני אשמח לדעת עד כמה איבוד האחיזה במגבלות מהיר, מה ההשלכות ועד כמה זה מסוכן.

אגב, לגבי המהירות: היא לא מעניינת אותי. אני מתייחס לתחושות נטו.

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

היה לנו כבר ויכוח דומה בעבר עם NTL83 שטענה שהיא לקחה סיבוב על 120 עם אלפא בררה "בלי להתאמץ" כשכל הנסיונות לעשות את זה עם רכבים אחרים וגם עם הבררה שוב התסכמו בלא יותר מ-95.

http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=207&MessageId=118903618

נוסטלגיה.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם
סליחה שאני מפקפק - אבל roee שדיווח על הבדלי מהירות של בין 130 ל-160-170 באותה פניה, רק עם צמיגים שונים. זה לא סביר בשום צורה.

פניה שהמהירות הגבולית שלה היא 130, לא תוכל לקחת ב-170 עם שום צמיג על אותו רכב, וסיכוי טוב שגם לא עם שום רכב סידרתי אחר. ההבדלים הסובייקטיבים שמרגישים ברמות אחיזה מתבטאים בסופו של דבר בקמ"שים בודדים במהירות בפנייה נתונה. זה קורה כי ה-G הצידי שהרכב והצמיגים צריכים לעמוד בו הוא פונקציה של ריבוע המהירות. הבדל של 30-40 קמ"ש במהירות דורש הגדלה של ה-G הצידי לרמות לא פיזיקליות.

היה לנו כבר ויכוח דומה בעבר עם NTL83 שטענה שהיא לקחה סיבוב על 120 עם אלפא בררה "בלי להתאמץ" כשכל הנסיונות לעשות את זה עם רכבים אחרים וגם עם הבררה שוב התסכמו בלא יותר מ-95.

http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=207&MessageId=118903618

במקרה קפץ לי השרשור הזה שוב, אז בשביל לסבר את האוזן, לא מדובר בהבדל בין צמיגים חדשים (שם הייתי מהמר על 15 קמ"ש בין צמיג אולטרה ספורטיבי לצמיג ספורטיבי רגיל), אלא בין צמיגים עם 20 אלף קילומטר יותר מדי שכבר לא עברו טסט (כן, אני יודע...) ובין צמיג אולטרה ספורטיבי חדש. או, בין בקרת אחיזה נדלקת בשלישי על יבש לבין אחיזה מלאה בשני. לתשומת ליבכם.

ואגב - כמו שאמרת, זו תחושה סובייקטיבית, ולא "נתתי גז עד שעפתי לתעלה". זה שצמיג אחד גורם לך לעצור ב130, לא אומר שהאחיזה בהכרח נגמרת שם.

אני אנצל את זה בשביל לדווח שהרעש פחת עם הקילומטרים, אבל עכשיו זוג הקדמיים שלי כמעט בסוף החיים שלהם (5K וחמישה חודשים אחרי ההרכבה). מה שבאמת הרג אותם היה כמה האצות חזקות מהמקום על יבש (15-20 כאלה), הרגשתי ירידה משמעותית באחיזה ובקרוב אני אשים זוג קדמי חדש. All considered, אחלה צמיג.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

תאמין לי שכבר עשיתי את ההשוואות האלה, הבדל של 15 קמ"ש זה הבדל עצום במונחים של אחיזה, אני תמיד בודק את זה אחרי שאני מחליף צמיגים (וכשאני מחליף זה את כל הארבעה, כשכבר כולם שחוטים לגמרי). התחושה באמת מדהימה מבחינת ההבדל באחיזה שמרגישים, אבל על השעון ההבדל לא גדול - 5 קמ"ש, 7 קמ"ש, לא יותר. תזכור שוב שהתחושה (הG הצידי בעצם) זה פונקציה של ריבוע המהירות, או שהמהירות היא פונקציית שורש של הG. אי אפשר להגיע להפרשים עצומים כאלה במהירות על אותו רכב רק ע"י החלפה של הגומי.

קח לך עוד דוגמה מהויכוח עם NTL83, המהירות שאלפא בררה לקחה סיבוב נתון, כשהיא עם צמיגים די חדשים רחבים ומשובחים, עם אותו נהג (אני), ובכמה נסיונות, לא הייתה גדולה ביותר מ-5 קמ"ש מהמהירות בטויוטה קורולה, עם סתם צמיגים והרבה פחות רחבים.

תנסה פעם למדוד באמת את גבולות האחיזה, לי יש כמה סיבובים עם רדיוס קבוע ומאד ארוכים שבהם אני יכול בבטחון לבדוק את הגבול בהדרגה, כמו מעגל אחיזה, רק גדול ובמהירות הרבה יותר גבוהה..עשיתי אותם עם הרבה רכבים שונים וצמיגים שונים - ההבדלים ממש לא גדולים. בתחושות כן, בשעון לא.

לגבי הR1R - החזיקו רק 5K ?? ואני חשבתי שאני טוחן צמיגים כשאני מחליף כל 15K...כל 5K הייתי פושט רגל עם החלפה כל חודש וחצי.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

זה נכון (הרי ההבדל המעשי במכוניות כביש, ללא אירודינמיקה, הוא עשיריות או מאיות G בתאוצה צידית על skidpad), אבל ההבדל בין התחושות הסובייקטיביות הוא זה שמשפיע על המהירות, לאו דווקא אחיזת הצמיג. זה לא skidpad או מסלול מבוקר שבו לתחושות יש פחות משקל - אתה לא יכול להרשות לעצמך להגיע למגבלות המוחלטות של הרכב במהירויות כאלו ועל כביש ציבורי, אז מה שקובע את המהירות בפועל הוא התחושה שמתקבלת וזו שונה מהותית בין צמיגים שונים, ובטח בין צמיג כמו הR1R וצמיג גמור לגמרי.

הR1R מקדימה הם בערך בחצי עומק סוליה מהאחוריים, עם שחיקה די שווה לכל הרוחב (סימן שהם עובדים גם לא בקו ישר :)). נראה שיש עוד סוליה, אבל האחיזה ממש לא מה שהייתה. אני יכול לסחוב עוד 2-3K ק"מ, אולי כפול מזה בעדינות, אבל אז אתה סתם נשאר עם צמיג רועש וקשה ובלי היתרונות שלו.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

• תוכן חדש...