Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5887 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני את השירות הצבאי שלי סיימתי לפני כ-5 חודשים.

התחלתי את שירותי כלוחם, אך סיימתי אותו כמש"ק לוגיסטיקה (אפסנאי).

מאז שהשתחררתי קיבלתי כבר 5(!) צווי מילואים אך מכיוון שעוד לא הייתי משוחרר 6 חודשים לא הייתי חייב להתייצב.

לפני מספר ימים קיבלתי עוד צו המורה לי להתייצב לעוד כבערך חודשיים (מה שאומר שכבר אהיה משוחרר יותר מחצי שנה) לאימון של 5 ימים. מישהו יודע מה יש לי לעשות באימון 5 ימים? אני מנסה לדבר עם המשרד קישור אך בינתיים אין הרבה הצלחה. אינני יודע מה היחידת מילואים שלי (רשום כמה אותיות + מספרים) ומה אני אמור לעשות במילואים שלי.

מישהו יודע אולי מדוע מזמנים אותי כל כך הרבה למילואים? יש לי חברים לוחמים שמשוחררים יותר ממני ולא קיבלו זימון אחד עדיין.

שאלה נוספת היא אם אני מתכנן טיול לחו"ל בזמן המילואים האם יש אפשרות לדחות אותם? נאמר לי שאם הכרטיס הוזמן לפני קבלת הצו אז כן, ואם לא אז לא.

רק סיימתי את הצבא, ישר נרשמתי ללימודי שיפור בגרויות ועדיין לא היה לי את הזמן לטוס לחו"ל - האם יש פקודה מסודרת לגבי זה או שאני צריך להסתמך על החסדים של איזשהו קצין קישור שאינו מכיר אותי ואני לא מכיר אותו?

ידוע לי שיש פה כמה מילואימניקים "כבדים" באתר ואשמח אם תשתפו אותי בידע שלכם 8)

פורסם

ביום שחרור שלך היית צריך לקבל שיבוץ למילואים וצו ללכת להיקלט ביחידת מילואים שלך (או נציג בבקום) - עשית את זה?

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

שלילי, נאמר לי שיצרו איתי קשר בשביל לקחת ממני פרטים ובאמת אחרי כמה ימים התקשרו אליי

פורסם

ואת המספר והפרטים שלהם לא לקחת?

לא שלחו לך מכתב בדואר?

(איזה משרד קישור חאפר)

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

יש לי איזה מספר ובשאר הפעמים שזימנו אותי למילואים הם אפילו טרחו להתקשר אליי ולשאול אותי אם אני מגיע.

כשהתקשרתי היום נאמר לי שהם נמצאים באיזה תרגיל ולכן כל השיחות מנותבות לאיזה משרד מרכזי והם לא יכולים לעזור בבעיות פרטניות.

הפחד שלי זה שאני לא יודע מה אני הולך לעשות בתור מילואמניק ולמה אני בתור אפסנאי נשלח לאימון של 5 ימים בצאלים

פורסם

כשמילואימניקים באים לאימון מחתימים אותם על ציוד ביום הראשון ומזכים אותם ביום האחרון. ביתר הימים דואגים ללוגיסטיקה כללית כמו ארוחות ואספקת מים.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

במקרה מס' הטלפון של משרד הקישור מתחיל ב 04908.... ? :-o

הדרך הכי פשוטה וקלה לקבל את כל המידע שאתה רוצה זה לבקש ממשרד הקישור את הטלפון של המפקד שלך במילואים .

תתקשר אליו ושאל אותו את כל מה שאתה רוצה לדעת .

בעקרון אם שובצת בתור אפסנאי בגדוד יש לא מעט משימות לעשות במהלך המילואים ולכן גם קוראים לך בכל הזדמנות שיש .

פורסם

האם לא עושים זאת חיילים בסדיר?

כשאני הייתי בשירות סדיר והיה צורך להחתים מילואימניקים על ציוד - אנחנו היינו עושים את זה.

אולי בצאלים זה לא כך..:roll:

פורסם

זה בסדר, אני לא הייתי אפסנאי בסדיר, אני ג'ובניק במילואים כבר הרבה שנים (גם בסדיר, בסופו של דבר), ובקיץ הקרוב, לעת זקנה, יש לי שבועיים אש-אש-שש-שש בצאלים... כאפסנאי. טוב, נו, רס"פ פלוגתי, אבל זה בעצם בדיוק כמו אפסנאי, רק עם אחריות גם על אוכל.

מילואים, לא מתעסקים במי היה מה בסדיר ולמה.

באים, עושים את העבודה, הולכים הביתה.

(תרים להם טלפון, תסביר להם שהם טועים ויפסיקו להציק לך בחצי שנה הקרובה).

נ.ב. לזה מעליי, אנשי הלוגיסטיקה של גדוד המילואים מרכזים את הפעילות מול הבסיס המארח וחייליו, אחרת... בלאגן-בלאגן...

בסופו של דבר, אני (והסמך) דואג לחיילים שלי. הם לא מתעסקים ישירות מול הבסיס.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

כי בשנה הראשונה לשחרור, מילואים הם בגדר התנדבות, אלא אם כן מדובר בצו 8 אאל"ט.

פורסם

עד לא מזמן זה היה שנתיים... מתי הקדימו את זה? :roll:

בכל מקרה, ממילואים קודמים שביצעתי וראיתי מה בדיוק עושים האפסנאיים, הם שם דואגים להחתמה של הציוד ביום הראשון ולאיסוף שלו ביום האחרון, פה ושם עושים שליחויות וכל מיני דברים שטותיים... אל תראה בזה כל כך אסון. אם אתה חושש מהנושא אז הסר דאגות אתה תעשה חיים פחות או יותר...

לגבי הנושא עם הלימודים שלך, קודם כל בהצלחה, דבר שני בגלל שמדובר באימון נסה לדבר עם הקצינת קישור שלך ואני סבור שישחררו אותך מזה.

חוץ מזה שאלו 5 ימים, תראה את זה כחופשה והתנתקות מהאווירה, מילואים וסדיר אלו 2 דברים שונים לגמריי

Confidence In Motion

פורסם

אם אתה לא בתפקיד חיוני לאימון יש לך סיכוי טוב להשתחרר אבל גם אם לא זה לא סוף העולם.

לך, עשה את מה שצריך בצורה טובה וזהו. אתה ממילא שם ולחפש להתחמק רק יגדיל לך את הדיכאון אבל אם תפנים שזה מה יש אז לפחות לעשות את זה טוב ולגמור עם זה זה יעבור הרבה יותר בקלות ואפילו בכיף.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אם במילואים עסקינן , וסליחה שאני מתעלק על השרשור.

יש לי מספר שאלות בקשר למילואים שלי:

1.מישהו שמע על חט"ל 5000 או אט"ל 5000 בקריה? זו היחידה שאני משובץ ככל הנראה , האם שם אני עושה מילואים או שאני מגיע לשם ומשם משובץ לבסיס כלשהו? זה בכלל לא קרוב לבסיס ששירתתי בו.

2.בתחילת דרכי הייתי חשמלאי רק"מ , ולאחר 10 חודשים (חודש טירונות + 3 חודש קורס , + כמה חודשי שירות שלא עשיתי כלום מלבד להחליף מנורה בטנק) פסלתי מקצוע , ולמרות זאת בתעודת השחרור נרשם לי מקצוע חשמלאי רק"מ ,

מה הסיכוי שאני אעשה מילואים כחשמלאי רק"מ גם אם את רוב שירותי העברתי כטבח (על תקן עובד כללי) ?

3. מה הסיכוי שאעשה מילואים ביחידה שבה שירתתי בסדיר?

אשמח לתשובות

תודה.

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
  • תוכן חדש...