Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5888 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כל מי שנכנס לת"א בשנתיים האחרונות בטח שם לב לשבילי האופניים החדשים שהעיריה "בנתה" בחלק מצירי התנועה הראשיים.

מי שלא מכיר, מצורפת תמונה להמחשה.

 

לעניין עצמו-

בתור רוכב אופניים מושבע אני מרשה לעצמי להגיד שהעצלות והקמצנות של עירית ת"א עוד תעשה בחיי אדם או נזקי גוף. במקום לעשות שביל מסודר על המדרכה מצאו איזה פתרון ביניים מטופש שלא עולה הרבה כסף אבל מאוד מסכן את כולנו. אני בתור רוכש אופניים לא ארגיש נוח לרכב בשביל כזה כאשר בכל רגע מישהו יכול לפתוח את הדלת הימנית שלו ולפגוע בי.

 

למה השביל מסוכן?

  • מסכן את הרוכבים
  • מסכן את מי שיוצא מהרכב מצד ימין ולא צופה תנועה מהירה דווקא מימין לו (חוץ מכאלו שגדלו באנגליה, קפריסין וכו')
  • מסכן ילדים שלא מודעים לסכנה, מבחינתם קטע הכביש בין המדרכה לרכב חונה הוא אזור בטוח
  • מצר את נתיב התחבורה הראשי, פשוט לוקחים חצי נתיב ולכן הכל צפוף יותר...בעיקר כאשר רכב עושה תמרוני רוורס תוך כדי כניסה לחניה במקביל מדרכה.

אגב, הפוסט הזה נכתב בכלל בגלל רוכבי הקטנועים המטומטמים שהפכו את שביל האופניים הזה לנתיב המהיר לעקיפת פקקים. מישהו היה צריך להחזיר את הלסת הפעורה שלי חזרה למקום כשראיתי קטנועיסטים דוהרים ב-70 קמ"ש על השביל הצר הזה.

 

מצ"ב תמונה של השביל הממחישה את אחת הסכנות של שבילים כאלו, תראו את הילד באופק...

 

539762-5.jpg

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

 

 

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

כרגיל, מה חדש? בארץ ישראל רק אולי במצב שיגדרו את השביל מכל כיוון אפשרי וכל רוכב אופניים יקבל כרטיס מגנטי שפותח לו שער לנתיב, אולי רק אז (גם זה לא בטוח) אופנועים לא יסעו בשבילי אופניים.

מה שתמיד מדהים אותי, לא רק בסיפור שלך אלא בעוד שלל אנשים שעושים מעשים מטופשים על הכביש, זה חוסר היכולת של אותם אנשים לצפות כמה מהלכים קדימה. זה נראה כאילו מה שעובר להם בראש כאשר הם רואים את הנתיב הפנוי:"פקק > נתיב > מהר > לחתוך > חסכתי 3 דקות" כאשר בעצם הם צריכים לחשוב:"פקק > נתיב > לא נתיב שלי > אני מסכן אנשים".

 

פורסם

1. זה יותר טוב מכלום.

2. זה קיים גם במדינות בהן האופניים הן כלי תחבורה נפוץ ויומיומי (הולנד. אבל בהולנד - בלי הפרדה כ"כ ברורה ומאסיבית בין נתיב הרכבים לנתיב האופניים).

 

מתלוננים כשלא עושים, מתלוננים כשכן עושים. כמו האמרה לגבי הנערה בליל כלולותיה -

 

"מה שלא תלבשי, תקבלי"

51 קג"מ :shock::lol:

פורסם

מסכים איתך לגבי הקטנועים אבל לגבי בטיחות של הולכי רגל שביל זה לדעתי טוב יותר מאשר שביל המצויר על מדרכה

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם

אני חושב ששביל אופניים בצורת סלילת אספלט על המדרכה עצמה עדיף על הפתרון שבגללו פתחתי את השרשור.

אני לא חושב שצריך לסתום את הפה רק כי מישהו עשה משהו. אם עשו לא טוב וזה מסכן את הרוכבים והולכי הרגל אז אפשר בהחלט להעביר ביקורת.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

 

 

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

בתור רוכב אופניים מושבע זה רעיון מעולה.

 

א. באשדוד יש שבילי אופניים על המדרכה. הולכי רגל מתייחסים לשביל כמו חלק מהמדרכה.

ב. בגרמניה שביל אופניים נמצא על הכביש רק בלי הפרדה כל כך ברורה כמו בתמונה.

פורסם

okie... הפתרון שקספר מתנגד לו, יש לו שני חסרונות:

 

1. יש סיכוי שייפתחו עליך דלת של מכונית. אבל זה נכון גם על שבילי אופניים הנמצאים על המדרכה, לא?!

2. קטנועים עושים בהם שימוש. זו התנהלות עבריינית, וכאן צריכה לבוא משטרה לעזרת רוכבי האופניים.

 

אני עדיין חושב שלמרות הקטנועים ותרבות הרכיבה הקלוקלת של חלקם, הרחקת האופניים מהמדרכה והולכי הרגל היא דבר חיובי. גם מפגש בין רוכב אופניים ממהר (ויש מן אלו שהם חוליגני מדרכה לא פחות משקטנוענים מסויימים הם חוליגני כביש) להולך רגל הוא מסוכן, ובנתיב אופניים נפרד אפשר יהיה לפדל יותר מהר.

 

כרגיל, לא מספיק ששמים תשתית, צריך גם לחנך, ואז גם לאכוף.

קשה?!

קשה.

רק תראה כמה הולכי רגל יש על שבילי האופניים בפארק הירקון...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

ברחוב ריינס בתל אביב עשו משהו אפילו יותר גרוע. סימנו שביל בצד השמאלי של הכביש (חד סיטרי) שניגמר ועולה למדרכה כל פעם לפני הרמזור, משהו הזוי לחלוטין.

פורסם
okie...

רק תראה כמה הולכי רגל יש על שבילי האופניים בפארק הירקון...

 

צודק. בשבתות בלתי אפשרי לרכב על שבילי האופניים בפארק הירקון ועד נמל ת"א

 

אני פתרתי את הבעיה ע"י התקנת צופר 120DB על האופניים שבו אני משתמש במקרי חירום.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
ואוו, כזה דבר עוד לא ראיתי ואני רוכב המון בתל אביב.

 

 

אני חושב, שיש את זה רק במקום אחד, על גבות תל אביב - גבעתיים. ברחוב יצחק שדה אחרי צומת עם יגאל אלון לכיוון מזרח, ועוד קטע בדרך משה דיין.

 

 

פורסם
אגב, אם אתה חושב שבשבילי האופניים שעל המדרכות לא נוסעים קטנועים במהירויות של 70 קמ"ש אז אתה טועה.

לצערי, אתה צודק. העניין הוא שהתופעה הנלוזה הזאת אינה רק מנת חלקם של רוכבי הקטנועים, אלא גם של רוכבי אופנועי ספורט כבדים (לי אישית יצא לראות כמה עושים את זה).

כרוכב קטנוע, אני מאחל למנוולים האלה בכל לבי שיחרימו להם את הכלים שלהם בתוספת קנס נאה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

 

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
בתור רוכב אופניים מושבע זה רעיון מעולה.

 

א. באשדוד יש שבילי אופניים על המדרכה. הולכי רגל מתייחסים לשביל כמו חלק מהמדרכה.

ב. בגרמניה שביל אופניים נמצא על הכביש רק בלי הפרדה כל כך ברורה כמו בתמונה.

 

בגרמניה רוב שבילי האופניים הם חלק מהמדרכה עצמה, והם מסומנים בסימון ברור ובולט.

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם

גם על מדרכות חונים.

הפורמט שהעלת בתמונה הוא הפורמט הנהוג בהרבה ערים גדולות בעולם רק ששם לא תמיד יש את ההפרדה אלא רק סימון על הכביש.

באופן כללי הבעיות שתיארת נובעות מחוסר תשומת לב + רצון עז של משתמשי הכביש להשתין על כל חבריהם בכל זמן נתון.

כשזה יפתר גם הבעיות שאתה חווה בשביל האופניים ייפתרו.

פורסם

איפה צילמת את זה? אני כתושב תל אביב עוד לא ראיתי כזה דבר או דומה לו.

 

כאמור פה, הדבר נהוג בערים גדולות ברחבי העולם, נתקלתי בשבילי אופניים דומים גם בדנמרק ובגרמניה, שם לפעמים הם רק מסומנים בצבע שונה.

 

ההתנהלות הזאת של האופנוענים מפתיעה כל פעם מחדש, אבל אני בגישה של חינוך, והמקרה של עמישראל עוד לא אבוד, ראו דוגמת מצלמות נתיבי תחבורה ציבורית בתל אביב. הדבר עשה פלאים, ואנשים כבר התרגלו - יוצא לי לפעמים לראות נהגים שעומדים לפנות לנתיב הריק (הרי למה לא?) ואז נזכרים שיש קנס של 500 ש"ח.

 

עוד דוגמא לשביל אופניים לא חכם במיוחד של עריית תל אביב הוא זה שנמצא ברחוב אבן גבירול. הרחיבו את המדרכה, והחלק המוקצב לנסיעה של רוכבי אופניים מסומן על ידי אריחים בצבע אפור כהה. איפה הפאק? בתי הקפה והשווארמות תופסים כשני שלישי מהחלק של הולכי הרגל, שנאלצים בחלקם לצעוד על שביל האופניים ולהפריע לרוכבים. ניחא, אבל מה עם העובדה שכל 60 מטר יש תחנת אוטובוס על שביל האופניים?!

×
×
  • תוכן חדש...