Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5924 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כעיקרון המתח בסדר אם הוא נמדד על המצבר (לאחר מפלי המתח על החוטים והחיבורים). מה גם שברכבים ישנים יותר המתח המתוכנן נמוך יותר לרוב כי הווסת מותאם למצברי עופרת עם אלקטרודות אנטימון ולא לכל המצברים החדשים יותר בעלי אלקטרודות הכסף-סידן, הדורשים מתח טעינה גבוה מעט יותר. אתה יודע מה מתח הווסת?

כעיקרון סיבות כלליות (ושוב, לא נשמע שיש בעיה אצלך):

1. דיודה פרוצה בגשר.

2. מפלי מתח על החוטים/חיבורים.

3. טבעות החלקה שחוקות מאד/לא עברו חריטה ברוטור.

4. מכשיר מדידה זול ופשוט שמעוות את הקריאה כאשר ה-DC לא נקי.

מדוד את המתח על האלטרנטור עצמו בזהירות. חבר פרוב אחד לגוף האלטרנטור (תשייף או תשרוט את נקודת המגע קודם) ופרוב שני לבורג יציאת המתח מהאלטרנטור. עשה את הכל בזהירות ומדוד את המתח ישירות על האלטרנטור כשאתה מעלה טורים. חזור לדווח.

פורסם

טעות נפוצה הנה למדוד רק את מתח הטעינה.

צריך במקביל גם למדוד את זרם הטעינה, ע"י מד זרם השראתי.

כשזרם הטעינה גבוה אז מתח הטעינה נמוך יותר ולהיפך.

כשהמצבר חלש, פרוק או פגום זרם הטעינה יהיה גבוה ומתח הטעינה נמוך.

יש מקרים שבהם מתח הטעינה וגם זרם הטעינה יהיו נמוכים מדי וזאת בגלל תקלה באלטרנטור או בווסת המתח או שיש מפל מתח הקו הזרם הראשי, קרי + מהאלטרנטור ועד המצבר או בקו הארקת ה - מהאלטרנטור > מנוע > מרכב > מצבר.

בדיקת תפוקת זרם מירבית של האלטרנטור תיעשה ע"י מד זרם השראתי כשהמנוע בכ 1400-1800 סל"ד, כל צרכני החשמל כבויים והעמסת המצבר רגעית ע"י מכשיר לבדיקת מצברים.

כך צאלצים את האלטרנטור לייצר את מלוא תפוקת הזרם ולהשוותה אל נתוני היצרן.

הזרם המירבי עשוי להיות נמוך בכ 5-10 אמפרים עקב הזנת זרם את מש' דלק חשמלית, מזרקים וסלילי הצתה וכן עם האלטרנטור והמנוע חמים אז יש גם ירידה קלה ביעילות האלטרנטור.

בדרך כלל, לחובבן אין מד זרם השראתי ומכשיר להעמסת המצבר (גם לחלק מחשמלאי הרכב אים מד זרם השראתי וידע כיצד לבצע בדיקה כזאת).

בברכה - רפי לין

פורסם

אני שואל כי אני עשיתי מעין שיפוץ משני אלטרנטורים שהיו לי אחד תקין והשני היה לו נתק בחיבור לסליל.

היה לי אלטרנטור בוש שהטעין 13.2 בגלל פחמים שחוקים ,החלפתי לו ווסת ופחמים (יחידה אחת) הטעינה עלתה ל13.7 ונעלמו יללות האלטרנטור.

אז פתחתי את שני האלטרנטורים והרכבתי בבוש את החלק עם הדיודיות והסלילים שעל הגוף כי השני היה סדוק וזה היה תקין והרוטור של הבוש .

אחרי כל זה האלטרנטור מטעין 13.8 בסרק.

אבל למה כל שבועיים אחרי שהאוטו נוסע כל יום כמעט אני נתקע בלי מצבר ועם מנורת טעינה שדולקת ממש חלש ואחרי טעינה של המצבר היא נעלמת והכל בסדר לתקופה קצרה ושוב חוזר.

איך בודקים זליגה?

פשוט ניתקתי את האזעקה והכל היה בסדר ועכשיו אחרי יומיים שהיא מחוברת המצבר נגמר. אולי יש קשר.

טבעת ההחלקה שרוטה אולי זה מוריד טעינה?

הנה

המצבר סיים את הטעינה ,על הקטבים 12.8V.

הנעתי בסרק 13.8 ולא משתנה גם בפול גז עם אורות 13.6 גם בפול גז.

בהפעלת מזגן או מפשיר אדים קדמי הטעינה יורדת ל12.8-13.05.

אני חושב שנגמרה בעיית הטעינה ועכשיו נשאר לבדוק את המצבר הוא כרגע מנותק מחר אני יבדוק אם הוא יניע.

הרוטור כבר די שרוט אולי בגלל זה יש עדיין טעינה נמוכה בעומס?(הנחושת שהפחמים יושבים עליה די שרוטה)

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

למה לא רלוונטי?

תשאיר את השרשור פתוח לטובת הקונה :lol:

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5924 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...