Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5908 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
קראתי,קראתי,לא מאמין לך.

וכן ההרתעה במדינה הזאתי היא בדיחה,בדיחה שאתם חושבים שזו הדרך להרתיע,וזה יותר עצוב מבדיחה.

בזכות ההרתעות האלה אנשים ממשיכים לנסוע מהר,לא לשמור מרחק,לעקוף בפס לבן,ממש יופי.

מה קראת קראת? למה אתה לא מאמין לי? שאסור לנהוג שם על מאה או שהנהג לא עבריין

ומה אתה רוצה שנעשה שנוציא להורג כל עבריין תנועה? הרי אתה בעצמך משדל לעבריינות ואחרי זה בוכה על אכיפה לא מתאימה?

זה שאתה חושב שלקחת רכב ולעשות אתו תחרות זה מגניב זה בעיה שלך, רק אל תבכה שיחרימו לאבא שלך את הרכב בגללך ואתה תאבד את הרישיון

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

• תגובות 86
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני לא צריך לקבוע כלום, העובדות מדברות בעד עצמן

עבריינים התחרו בכביש כתוצאה מזה נהרג(נרצח?) אופנוען.

אתה מנסה להגן עליו בכל מיני טענות מוזרות ולא נכונות, מנסה להאשים את המערכת שהיא לא בסדר ושבעצם כולם נוסעים שם 100 שאין טעם להעניש אותו כי זה ידפוק לו את העתיד,

אז או שאתה באמת לא מבין מה קרה פה, או שאתה מתנהג כמוהו ולכן מגיעה לך התיחסות כמו שקיבלת.

לצערי כרוכב אופנוע אני נתקל כל יום ברוצחים על הכביש שלא מעניין אותם שום דבר חוץ מלהגיע לפניי לרמזור האדום גם אם הוא יצטרך לדרוס אותי בדרך.

מדברים בסלולרי, לא מסתכלים במראות עוברים באדום מלא, בעצם עושים הכל חוץ מלנהוג. אלה רוצחים בפוטנציאל שמחכה להתממש לי פשוט נמאס לשמוע על אופנוענים שנקטלים בזה אחר זה (26 מתחילת השנה) כאשר ברוב המוחלט של התאונות נהגי הרכב היו אשמים בתאונה, ומה יהיה שנה הבאה? ניחשתם מכון יעלו לי את הביטוח כי נהרגו הרבה רוכבים.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

הפתרון לדעתי של 90% מהתאונות בארץ: קורס נהיגה,אנשים משלמים אלפים בשביל רישיון,מה שילמדו ב-700 שקל ביום אחד,יהיה יותר מועיל ממה שהם לומדים מהשיעורי נהיגה.

זו דמגוגיה נטו.

קורס נהיגה איננו מלמד לשמור מרחק או לא לעקוף היכן שאין מקום או להתאים מהירות לתנאי הדרך. הוא מלמד שליטה טכנית ברכב. זה חשוב (פחות עם מכוניות עם ESP מודרני, אבל עדיין), אבל לגמרי לא קשור לעניין הזה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
עכשיו אתה שואל שאלת תם... למה לשפר? כי אתה יכול. בשבילי רוב השיפורים הם בשביל לשפר את חוויית הנהיגה ולאו דווקא בשביל להשתולל. אבל באמת שזה כבר דיון לשרשור אחר.

פתחת פה, נמשיך פה. מה בדיוק משנה השיפור את "חווית הנהיגה", אם אתה לא מנצל את הכוח?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אתה מנסה להגן עליו בכל מיני טענות מוזרות ולא נכונות, מנסה להאשים את המערכת שהיא לא בסדר ושבעצם כולם נוסעים שם 100 שאין טעם להעניש אותו כי זה ידפוק לו את העתיד,

אז או שאתה באמת לא מבין מה קרה פה, או שאתה מתנהג כמוהו ולכן מגיעה לך התיחסות כמו שקיבלת.

לצערי כרוכב אופנוע אני נתקל כל יום ברוצחים על הכביש שלא מעניין אותם שום דבר חוץ מלהגיע לפניי לרמזור האדום גם אם הוא יצטרך לדרוס אותי בדרך.

מדברים בסלולרי, לא מסתכלים במראות עוברים באדום מלא, בעצם עושים הכל חוץ מלנהוג. אלה רוצחים בפוטנציאל שמחכה להתממש לי פשוט נמאס לשמוע על אופנוענים שנקטלים בזה אחר זה (26 מתחילת השנה) כאשר ברוב המוחלט של התאונות נהגי הרכב היו אשמים בתאונה, ומה יהיה שנה הבאה? ניחשתם מכון יעלו לי את הביטוח כי נהרגו הרבה רוכבים.

מיכאל ידידי

מה שקרה בירושלים או על המדרכה בכפר סבא הוא באמת נורא לחברה הישראלית,השרשור הזה יכול אולי להציל מישהו בעתיד,בכל פעם כשאתה נתקל ברוצחים כהגדרתך..תעיר להם,למשל חבריך האופנועים בנתיבי איילון,עד מתי ימשיכו רוכבי האופנועים קטנועים לטוס משמאל לשול השמאלי (קו הפרדה לבן)במהירות מטורפת,כאשר מצד שמאל קיר בטון במרחק 50 ס"מ ומימין רכבים נוסעים במרחק 70 ס"מ,הם לא יפגעו במישהו אחר אולי,הם עצמם יפגעו ועלולים להפגע אנושות,עד מתי מיכאל ?

כפי שאולי ידוע לך,זו תופעה יום יומית שעה אחר שעה מסביב לשעון,כולם רואים,כולם יודעים ואיש לא עושה דבר למנוע.

כאופנוען כהגדרתך,אתה מבין מה המשמעות של דהירה משמאל לקו ההפרדה שם ?

פורסם
קראתי,קראתי,לא מאמין לך.

וכן ההרתעה במדינה הזאתי היא בדיחה,בדיחה שאתם חושבים שזו הדרך להרתיע,וזה יותר עצוב מבדיחה.

בזכות ההרתעות האלה אנשים ממשיכים לנסוע מהר,לא לשמור מרחק,לעקוף בפס לבן,ממש יופי.

זו סיבה אחת,אבל יש עוד..

פורסם
זה גם מה שהחבר שלך חשב לפני שקרה מה שקרה. מעניין מה תהיה דעתו אם תשאל אותו עכשיו (רמז, היא לא תהיה דומה לשלך). אם עוד לא החכמת, זה הזמן לשינוי תפיסה.

צודק 100%.

אם לא הבנת מר עזריה, יש פתגם - סוף מעשה במחשבה תחילה.

במקרה הזה - זה אבוד (כי נהרג אדם).

לבאות - אולי מישהו ילמד מזה (גם לך עדיין לא מאוחר, אם כי לא נראה שעד עתה למדת משהו).

alfa 156 2.5.

פורסם

זו ההודעה שלך לאחר כל הדיון הזה? כנראה שלא קראת את הדיון לעומק.

תתחיל מהתחלה,תראה שבכלל לא היתה תחרות.

מה שקרה יכול לקרות לכל בנאדם על הכביש(ופה מתחילה הבעיה,כיצד מונעים את זה),דרך הענישה הראשונית שחשבתם עליה "כלא,רצח,מאסר עולם",מישהו חשב לרגע האם זו הדרך הנכונה? האם זה יעזור בהמשך? האם זה באמת ירתיע? האם זו הדרך הנכונה להעניש את הנער?

אני בטוח שהנער הזה לא יקבל כלא,הזמן יעשה את שלו ויוכיח שאני צודק בסוף.

אנחנו נדבר בפסק דין,אני יתן הקפצה קלאסית,יתן לכם עוד מידע מהיום עד לפסק דין-התרחשויות וכו'.

טוב שלכם אין את האפשרות לשפוט,זו לא הדרך.

אתם יודעים להיות נגד כל העולם בכל דבר,לשנוא כל דבר.

השנאה שלכם כלפי הליסיניג(ולא,אין לי ליסיניג) פשוט מחלחלת בי מרוב גועל,השנאה,הקנאה,אנשים שהייתי רוצה לקבל מהם מידע יש פה בפורום בכמויות,ברוך השם יש פה אנשים שמבינים המון בתחום הרכב,אבל לצערי יש פה הרבה אנשים שלא הייתי רוצה לבלות איתם ביום יום.

*דרך אגב,אתה מדבר עם הנהג הכי רגוע בעולם על הכביש,אני תמיד שומר מרחק,מאותת,עוקף מתי שצריך ומותר,לא חורג מהמהירות המותרת רוב הפעמים(ועכשיו יבואו כמה שקרנים,צבועים ומגעילים שיתנו על זה ביקורת),כולם עוברים על המהירות המותרת,השאלה איך וכמה והאם עושים זאת בצורה נכונה.

אני לא מנקה את הנער מאשמה(והוא גם צריך לקבל את עונש,אבל עונש שצריך להתאים למקרה),הוא עבר את המהירות המותרת ב-30(שזה דווקא לא מה שמציק לי),העבירה היותר גדולה בעניין זה הוא שמירת מרחק שבגללה קורות רוב תאונות הדרכים,הציבור בארץ אינו מייחס חשיבות גדולה לשמירת מרחק-וחבל.

תתחילו להבין שהחיים פה בפורום הם לא החיים בחוץ,לא כולם חובבי רכב,לא כולם מתעמקים,לא כולם רוצים ללמוד עוד על הרכב,בשביל רוב האנשים בחוץ האוטו צריך להביא אותו ממקום A למקום B,כמו שאותכם זה מעצבן הרבה דברים בתחום הרכב,יש אנשים שאתם מעצבנים אותם,לדוגמא שאינכם(לא מכליל,מאמין שהרוב פה לא,אני גם לא) הולכים להפגין למען גלעד שליט(ועכשיו מה תהיה התגובה שלכם? בדיוק כמו התגובה של אלה שאינם מעוניינים ללמוד עוד בתחום הרכב).

פורסם
פתחת פה, נמשיך פה. מה בדיוק משנה השיפור את "חווית הנהיגה", אם אתה לא מנצל את הכוח?

אני לא יודע בדיוק מה אתה מגדיר כשיפור, אני לא דיברתי רק על תוספות הכוח אלא בכלליות על שידרוגים לרכב.

מה משנה את חווית הנהיגה? אני מניח שנסעת על רכבים משופרים בחייך, לא צריך לפרט לגבי ההנאה בנסיעה על

רכב עם סט קוילאוברים כשההגה יותר חד ואין זוויות גלגול - בשבילי זה משפר את חווית הנהיגה.

כוח מנוע מתבטא גם בתאוצות ביניים מהירות מאד לעקיפה - בשבילי זה משפר את חווית הנהיגה.

הסאונד שיוצא ממערכת הפליטה בכל סל"ד - בשבילי זה משפר את חווית הנהיגה.

ויש עוד מספיק דוגמאות לאיך אפשר להנות מרכב משופר גם בלי להשתולל על הכביש.

מישהו חשב לרגע האם זו הדרך הנכונה? האם זה יעזור בהמשך? האם זה באמת ירתיע? האם זו הדרך הנכונה להעניש את הנער?

אנחנו נדבר בפסק דין,אני יתן הקפצה קלאסית,יתן לכם עוד מידע מהיום עד לפסק דין-התרחשויות וכו'.

אתם יודעים להיות נגד כל העולם בכל דבר,לשנוא כל דבר. אנחנו לא נגד כל דבר, רק נגד כאלה שהורגים על הכביש, ככה אנחנו, מוזרים כאלה... :roll:

השנאה שלכם כלפי הליסיניג(ולא,אין לי ליסיניג) פשוט מחלחלת בי מרוב גועל,השנאה,הקנאה,אנשים שהייתי רוצה לקבל מהם מידע יש פה בפורום בכמויות,ברוך השם יש פה אנשים שמבינים המון בתחום הרכב,אבל לצערי יש פה הרבה אנשים שלא הייתי רוצה לבלות איתם ביום יום. מה הקשר שנאה לליסינג?!? מאיפה הבאת את זה?? יש פה דיון על אדם שנהרג! אתה שפוי בכלל...??

מר עזריה היקר, אתה פשוט בנאדם שלא שווה שיגיבו לו, אתה בא ואומר שלא צריך להעניש את הנער,

נער שפשוט הרג מישהו אחר (אם אתה בכלל יכול להבין את המשמעות של הדבר הזה) ובגללו ובגלל המעשים שלו,

חיים שלמים נגדעו ונהרסו לרבים אחרים.

מבחינתי אתה עבריין בעתודה, או שתגדל ותחכים ותבין שהעולם לא כזה ורוד ותמים כמו שאתה חושב

ואז תבין כמה מטומטם זה להגיד ש"זאת לא הדרך להעניש את אותו נער",

או שתגדל ותהיה עבריין, ואני מאד אשמח אם אני לא אתקל בך במהלך חיי אף פעם.

מקווה שהצבא יסדר לך את הקופסא קצת...

פורסם

מה שקרה יכול לקרות לכל בנאדם על הכביש(ופה מתחילה הבעיה,כיצד מונעים את זה),דרך הענישה הראשונית שחשבתם עליה "כלא,רצח,מאסר עולם",מישהו חשב לרגע האם זו הדרך הנכונה? האם זה יעזור בהמשך? האם זה באמת ירתיע? האם זו הדרך הנכונה להעניש את הנער?

זה לא בסמכותך ולא בתחום סמכונתנו לקבוע אם הנהג הדורס אשם או לא - ואם כן במה ומה חומרת המעשה.

הדבר בתחום תפקידו של בית המשפט, שעוד ייברר את הפרטי התאונה לאשורם.

אני כן אומר לך, שאם ייתברר שהבחור נסע בפראות ועבר עבירות תנועה - תיקוותי היא שהוא יישלם את המחיר ובאופן מלא לגמרי, בלי הנחות, בלי סיפורי ילדות קשה, בלי דמעות על עתיד הרוס.

פשוט מחיר מלא.

פורסם

אני לא מנקה את הנער מאשמה(והוא גם צריך לקבל את עונש,אבל עונש שצריך להתאים למקרה),הוא עבר את המהירות המותרת ב-30(שזה דווקא לא מה שמציק לי),העבירה היותר גדולה בעניין זה הוא שמירת מרחק שבגללה קורות רוב תאונות הדרכים,הציבור בארץ אינו מייחס חשיבות גדולה לשמירת מרחק-וחבל.

לא, לא ולא. העבירה היותר גדולה כאן היא הריגה או גרימת מוות ברשלנות - נקודה. אתה פשוט לא יכול להפריד את תוצאות המקרה מהסיבות לו. בנאדם נהרג, וזה מה שקובע. חבר שלך היה יכול לעשות מרוץ ב-180 קמ"ש, לעבור שמונה רמזורים אדומים ולחשוף את ישבנו לשוטרים - וזה היה הרבה פחות חמור. העובדה שנהרג פה בנאדם היא שקובעת.

בית המשפט יחליט אם מדובר בהריגה (חמור יותר משמעותית) או גרימת מוות ברשלנות. אני מניח שלחבר אין עבר תעבורתי אבל מצד שני אין לו גם ותק בנהיגה. אם השופט יתייחס לשני אלו ולא יחמיר עם העניין של המהירות, יש סיכוי שהילד יצא בלי מאסר בפועל אלא רק עם עבודות שירות ומאסר על תנאי. אם השופט יחליט להחמיר, יכול להיות שהילד יקבל גם חצי שנה-שנה בכלא. ואגב, גם החבר שלו, שלפי מה שכתוב ברח מהאזור אחרי התאונה, עשוי לקבל עונש חמור (הפקרת פצועים בשטח).

אתם יודעים להיות נגד כל העולם בכל דבר,לשנוא כל דבר.

גם אם הוא לא יקבל כלא, אני מרחם עליו. אני לא שונא אותו ולא חושב שהוא רוצח אופנוענים. זה סתם הכאב שלך מדבר, אף אחד פה לא מנסה להוציא את הילד רוצח (ומי שכן הוא טמבל).

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

היום קראתי כתבה על התאונה הזאת, ממה שנראה, שני הילדים נסעו במהירות גבוהה אך לא התחרו, כלומר נסעו אחד אחרי השני - לאופנוען שנהרג הייתה תקלה באופנוע והוא עצר על הכביש, הילד שהיה מקדימה הצליח לשבור את ההגה ולהתחמק אך הילד השני לא הצליח ונכנס בו בעוצמה והעיף אותו כ-75 מטרים קדימה והאופנוען נהרג על המקום.

מקרה מאוד מצער, חבל שהם לא שמרו על המהירות החוקית, מה שעוד יותר מרגיז זה הילד שפשוט המשיך לנסוע ולא חזר למקום התאונה מיד. הילד שפגע באופנוען לקה בהלם.. וכן, כנראה נהרסו לו החיים, לא מבחינה של לרצות מאסר או תיק, כי אני מאמין שמערכת המשפט תהקל עליו, אבל פגיעה נפשית.

ובכל מקרה, אחרי הכל ולאור הנסיבות - אדם נהרג כתוצאה מרשלנות של 2 נהגים צעירים שנסעו מהר ולא שמרו מרחק. חבל.

סעו בזהירות ויום טוב.

פורסם
היום קראתי כתבה על התאונה הזאת,

שתי הערות:

1. מזמן הפסקתי להאמין למה שכתוב בעיתון. כל עובדה שהתרחשה ניתן להציג בכל כך הרבה אופנים שונים שמשנים לחלוטין את התייחסות הקורא לעניין ואת המסקנות שנובעות מהאירוע.

גם את האירוע הזה ניתן חהבין כך:

א. - שני נהגים התחרו בפראות ורוכב קטנוע נהרג.

ב. - שני נהגים נורמטיבים נסעו ופגעו כתוצאה מצירוף מיקרים טרגי ברוכב קטנוע שעצר לצד הדרך.

נכון שהתמונה שונה לחלוטין?

מסקנה - לא להאמין לכל מה שכתוב בעיתונים - שככול שהזמן חולף הופכים לצהובים יותר - רצוי להמתין ולקבל מידע ממקורות אמינים יותר.

2. הנהג איננו נער ובוודאי שאיננו ילד (שמיד כולם מרחמים ומנסים להגן עליו), מדובר באדם בוגר (צעיר אבל בוגר) שצריך לקבל אחריות על מעשיו.

אם אכן מדובר ב"ילד" אז נא להעלות את גיל המינימום לקבלת רשיון נהיגה כדי שרק בוגרים יקבלו אותו.

פורסם

אדון (או ילדון) יוסי עזריה הנכבד.

אני בהחלט מבין את הנסיונות שלך להגן על חבר טוב..

לידיעתך, מירוץ אמיתי הוא כזה שבו משתתפות מכוניות מירוץ,נהגי מירוץ ובחורה עם דגל שחמט. אה,כן זה מתבצע במקום שנקרא "מסלול מירוצים"

כששני חברים,עם עוד חברים באוטו, נוסעים אחד אחרי השני במהירות שבהחלט לא תואמת את תנאי הדרך (עבירה ראשונה) ,נוסעים קרוב מאוד אחד לשני(עבירה שנייה) ,ודורסים רוכב קטנוע (זה כבר לא עבירה,זה הדרן..) . זה לא מירוץ. אני מסכים איתך במאה אחוז. איך אפשר לטעות ולהאשים את הילד הקטן והחמוד הזה???

מנסיון יומיומי בקטע הכביש הזה, ובתור נהג מאוד מיומן,אין שום מקום למהירות של 100 קמ"ש על הגשר. זה שמעט קודם יש ארבעה נתיבים,זה לא סיבה מספיק טובה לנסוע 100 בקטע עם 2 נתיבים צרים,בין קירות ועם אפס מרווח בטחון.

דבר נוסף,אני מניח שהנהג הראשון,שרגיל לנהוג במסלול ולא בכביש פשוט, שכח לאותת על עקיפה- משהו שכנראה היה עוזר לאותו רוכב מסכן.

נתי

• תוכן חדש...