Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5909 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
שתי הערות:

1. מזמן הפסקתי להאמין למה שכתוב בעיתון. כל עובדה שהתרחשה ניתן להציג בכל כך הרבה אופנים שונים שמשנים לחלוטין את התייחסות הקורא לעניין ואת המסקנות שנובעות מהאירוע.

גם את האירוע הזה ניתן חהבין כך:

א. - שני נהגים התחרו בפראות ורוכב קטנוע נהרג.

ב. - שני נהגים נורמטיבים נסעו ופגעו כתוצאה מצירוף מיקרים טרגי ברוכב קטנוע שעצר לצד הדרך.

נכון שהתמונה שונה לחלוטין?

מסקנה - לא להאמין לכל מה שכתוב בעיתונים - שככול שהזמן חולף הופכים לצהובים יותר - רצוי להמתין ולקבל מידע ממקורות אמינים יותר.

2. הנהג איננו נער ובוודאי שאיננו ילד (שמיד כולם מרחמים ומנסים להגן עליו), מדובר באדם בוגר (צעיר אבל בוגר) שצריך לקבל אחריות על מעשיו.

אם אכן מדובר ב"ילד" אז נא להעלות את גיל המינימום לקבלת רשיון נהיגה כדי שרק בוגרים יקבלו אותו.

נכון, כמוני כמוך - גם אני סקפטי בכל הנוגע לכתבות בעיתון. אך נמסר שהמשטרה חקרה את העניין, מסרה את הפרטים לכתב/תקשורת וזה מה שפרסמו בעיתון.

מבחינתי נער/צעיר/בוגר בן 17-18 זה עדיין ילד, אומנם הוא יותר מודע להשלכות למעשים שלו ואני מאמין שעם קצת יותר נסיון בנהיגה ופקיחת עיניים ונהיגה נכונה, התאונה הייתה יכולה להמנע.

העלאת גיל הרישיון לא תעזור או תצמצם לך את עניין התאונות, תאונות תמיד היו ותמיד יהיו, לא חסרים נערים שקיבלו רישיון ונוהגים בצורה אחראית ובטיחותית, אז גם להם תקח את הרישיון?

אין מה לעשות, גם אם תקבל רישיון בגיל 17, או בגיל 20, אתה תתפתה לעשות "שטויות" ולנסוע מהר עם הרכב, זה אופייני. (ואני כמעט בטוח שרוב חברי הפורום לא היו תמימים בגיל הזה)

אתה לא יכול למנוע תאונות, הן יכולות לקרות לכל אדם בכל גיל, אז אתה לא תלך ותציב הגבלות ו-"תעניש" נהגים צעירים אחרים רק בגלל כמה נערים חסרי אחריות שמשתוללים על הכביש.

• תגובות 86
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אין לי בעיה להמשיך לענות לכל ה"חכמים",תתחילו ללמוד הבנת הנקרא ואז תתנו ביקורת לאנשים אחרים:

קופרה:

"השנאה שלכם כלפי הליסיניג(ולא,אין לי ליסיניג) פשוט מחלחלת בי מרוב גועל,השנאה,הקנאה,אנשים שהייתי רוצה לקבל מהם מידע יש פה בפורום בכמויות,ברוך השם יש פה אנשים שמבינים המון בתחום הרכב,אבל לצערי יש פה הרבה אנשים שלא הייתי רוצה לבלות איתם ביום יום. מה הקשר שנאה לליסינג?!? מאיפה הבאת את זה?? יש פה דיון על אדם שנהרג! אתה שפוי בכלל...?? "

נתתי דוגמא לשנאה הטמונה באנשים פה,אני בטוח שהיא נובעת לא קצת מקנאה.

"אתה בא ואומר שלא צריך להעניש את הנער," אם תקרא טוב(שוב,הבנת הנקרא) תוכל לראות שאמרתי שכן צריך להעניש את הנער,אני לא מצפה שהוא יצא נקי,יש דרכים נכונות להעניש.

"מבחינתי אתה עבריין בעתודה" אני עבריין? טוב.

"או שתגדל ותהיה עבריין, ואני מאד אשמח אם אני לא אתקל בך במהלך חיי אף פעם.

מקווה שהצבא יסדר לך את הקופסא קצת..." איך אפשר לכבד אנשים שמדברים ככה?

"ואגב, גם החבר שלו, שלפי מה שכתוב ברח מהאזור אחרי התאונה, עשוי לקבל עונש חמור (הפקרת פצועים בשטח)."

החבר שלו,המשיך לנסוע כרגיל-הוא לא ידע שמאחורה היתה תאונה,החבר'ה מהאוטו שפגע צלצלו אליו והוא חזר ישר למקום האירוע,הוא לא ברח.

"מה שעוד יותר מרגיז זה הילד שפשוט המשיך לנסוע ולא חזר למקום התאונה מיד." תראה את תגובתי אחד למעלה.

"2. הנהג איננו נער ובוודאי שאיננו ילד (שמיד כולם מרחמים ומנסים להגן עליו), מדובר באדם בוגר (צעיר אבל בוגר) שצריך לקבל אחריות על מעשיו.

אם אכן מדובר ב"ילד" אז נא להעלות את גיל המינימום לקבלת רשיון נהיגה כדי שרק בוגרים יקבלו אותו."

הוא מקבל אחריות על המעשים,הוא הזמין משטרה כשהמקרה קרה,הוא משתף פעולה בחקירה ומודה באשמה.

nati

"אדון (או ילדון) יוסי עזריה הנכבד." לא שווה תגובה.

ואני יחזור על עצמי שוב:

הנער שפגע באופנוע הוא כן אשם בתאונה,הוא נהג ברשלנות,לא שמר מרחק ולא נסע במהירות המותרת.

הנער שפגע באופנוע כן צריך לקבל עונש,אבל ממש לא חוכמה ישר לקפוץ ולהגיד בלי לחשוב "כלא",יש עוד דרכים לטפל במקרים כאלה.

מדובר בנהג צעיר וחסר ניסיון,ילד טוב ללא עבר פלילי+תעבורתי,ילד שאי אפשר לשנוא,שעשה מעשה וישר הודיע למשטרה והודה באשמה.

בלימודים הוא אחד מהמצטיינים,לומד 5 יחידות וממש לא ילד שמרבה לעשות שטויות.

להכניס ילד כזה לכלא זה פשע לא פחות קטן,נכון שהוא אשם,נכון שהוא הרג,אבל כלא ממש לא יעזור במקרה הזה,כלא רק יכול לדרדר אותו,יש עוד המון דרכים לטפל בילד הזה.

ברור שאני מביע צער מלא עבור האופנוען שנהרג ועבור משפחתו שלא ממש יושבת עכשיו שבעה(מוסלמים),אבל צריך לראות כיצד יש לטפל בילד הזה בצורה נכונה,לא מצפה שימחאו לו כפיים ויגידו לו "תמשיך בחיים" כן מצפה לעונש,אבל עונש בהתאם.

פורסם

חברים יקרים,

השרשור כבר עובר את גבול הטעם הטוב ואת המטרה לשמה הוא נפתח.

המטרה הייתה לדון במה שקרה, לצאת חוצץ כנגד התנהגות בזו (אם אכן מדובר במירוץ בכביש ציבורי) ולראות ולהבין למה זה יכול להוביל - מוות של גורם שלישי ולא קשור.

לעומת זאת קיבלנו גירסה של "יוסי נגד העולם".

מאוד יכול להיות, מקובל והגיוני שלכל אחד מהמגיבים בשרשור יהיו תגובות ודעות אחרות, כל אחד מסיבותיו שלו.

עד כמה שידוע לי אף אחד מאיתנו אינו ראש צוות החקירה ויודע בדיוק מה קרה או שופט בית משפט שיודע לנתח ולשקלל את כל המידע שבידיו לכדי פסק דין.

כפי שjalaad כתב בהודעה השנייה או השלישית בתחילת השרשור, בוא נשמור על תרבות דיון ושפה נאותה.

"לאונו שלי 3 דלתות, 3 דלתות לאונו שלי, לולא היו לה 3 דלתות לא הייתה זו האונו שלי"

פורסם

זה לא "יוסי נגד העולם".

זה יוסי נגד אנשים שלא חושבים בהיגיון,שישר קובעים עובדות,שעושה הכללה לא נכונה ועוד הרבה,מה לעשות שאי אפשר להסביר לאנשים שבעולם הזה לא הכל יכול להיות שחור או לבן לפי בחירתכם.

מעניין אותי שאם דבר כזה היה קורה לילד שלכם איך הייתם מגיבים.

פורסם

מעניין אותי שאם דבר כזה היה קורה לילד שלכם איך הייתם מגיבים.

איזה דבר? אם הוא היה נהרג או שהוא היה הורג? איך היית מגיב כאבא בשני המקרים?

פורסם

אני לא יודע איך הייתי מגיב,אי אפשר לדעת כיצד תקבל את המכה הזאתי.

חוץ מזה שלא שאלתי אתכם איך הייתם מגיבים,אז מה אכפת לך איך אני יגיב?

פורסם

יוסי, איך שלא תסובב את זה, זה לא "יכול לקרות לכל אחד". זו תאונה של רשלנות, במהירות הנהיגה, באי שמירת המרחק, בעקיפה הפראית של הרכב הראשון (לא הפוגע). נכון שגם מי שנוהג סביר עלול להיקלע לתאונה, אבל לא זה המקרה. ברור מדיווח המשטרה, ואני חוזר על כך שוב, שהנהגים כאן, אצה להם דרכם.

כן התחרו, לא התחרו, לא יודע. התרשלו - זה בטוח.

בנימה אישית, לאמר לך שלא עשיתי גרוע מכך, עשיתי גם עשיתי. אבל המבחן הסופי הוא תמיד מבחן התוצאה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

[quote=Yossi Azaria;2527027

הנער שפגע באופנוע כן צריך לקבל עונש,אבל ממש לא חוכמה ישר לקפוץ ולהגיד בלי לחשוב "כלא",יש עוד דרכים לטפל במקרים כאלה.

מדובר בנהג צעיר וחסר ניסיון,ילד טוב ללא עבר פלילי+תעבורתי,ילד שאי אפשר לשנוא,שעשה מעשה וישר הודיע למשטרה והודה באשמה.

ברור שאני מביע צער מלא עבור האופנוען שנהרג ועבור משפחתו שלא ממש יושבת עכשיו שבעה(מוסלמים).

אבל צריך לראות כיצד יש לטפל בילד הזה בצורה נכונה,לא מצפה שימחאו לו כפיים ויגידו לו "תמשיך בחיים" כן מצפה לעונש,אבל עונש בהתאם.

איזה דרכים נוספות אתה מכיר לענישה?

קנס כספי או עבודות שרות?

כולנו היינו נהגים חדשים וחסרי נסיון, מה שהבדיל אותנו ממנו, שלא ביצענו מירוץ על הכביש.

וזה שהוא "הודיע ישר למשטרה" לא מעניק לו במקרה הזה ציון וכוכביות, זו חובתו של כל נהג לעצור ולסייע במה שיכל בעת תאונה.

"מביע צער, ועבור משפחתו שלא ממש יושבת עכשיו שבעה (מוסלמים)"

לכל דת יש את המנהגים שלה, מוסלמים מקימים סוכת אבל ומארחים בביתם אנשים, זה שהם מוסלמים אני בטוחה שהכאב של המשפחה על האובדן הוא אותו צער וכאב.

אתה חוזר על המילה "ילד" כל פעם מחדש.

ילד הוא לא, הוא קיבל רשיון ורכב וצריך להיות אחראי למעשיו, ילד נכלל בהגדרה של מי שלא מודע ואינו אחראי למעשיו.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם
אה באמת? לא שאלת? אז את מי ציטטתי?

עוד הוכחה שחלקכם סובלים מבעיה בהבנת הנקרא.

"מעניין אותי שאם דבר כזה היה קורה לילד שלכם איך הייתם מגיבים."

איני רואה פה שאלה.

"יוסי, איך שלא תסובב את זה, זה לא "יכול לקרות לכל אחד". זו תאונה של רשלנות, במהירות הנהיגה, באי שמירת המרחק, בעקיפה הפראית של הרכב הראשון (לא הפוגע). נכון שגם מי שנוהג סביר עלול להיקלע לתאונה, אבל לא זה המקרה. ברור מדיווח המשטרה, ואני חוזר על כך שוב, שהנהגים כאן, אצה להם דרכם.

"בנימה אישית, לאמר לך שלא עשיתי גרוע מכך, עשיתי גם עשיתי. אבל המבחן הסופי הוא תמיד מבחן התוצאה."

אל תהיה תמים,זה יכול לקרות לכל אחד,אף אחד לא מושלם.

"איזה דרכים נוספות אתה מכיר לענישה?

קנס כספי או עבודות שרות?"

קנס קספי אינו יעזור פה,אבל עבודות שירות ועוד דרכים שיכולות לסייע,לדוגמא שילך להרצות לבני נוער על תאונות וכו'.

"כולנו היינו נהגים חדשים וחסרי נסיון, מה שהבדיל אותנו ממנו, שלא ביצענו מירוץ על הכביש.

וזה שהוא "הודיע ישר למשטרה" לא מעניק לו במקרה הזה ציון וכוכביות, זו חובתו של כל נהג לעצור ולסייע במה שיכל בעת תאונה."

רציני עדיין לא הבנת שלא היה שם מרוץ?

"לכל דת יש את המנהגים שלה, מוסלמים מקימים סוכת אבל ומארחים בביתם אנשים, זה שהם מוסלמים אני בטוחה שהכאב של המשפחה על האובדן הוא אותו צער וכאב."

איפה אמרתי שלא?

טוב אני החלטתי שפה אני מפסיק לדון איתכם בנושא זה,חוזר על עצמי עשרות פעמים,אומר כל דבר מחדש.

תשארו אתם בדעה שלכם,בפינה שלכם,בבועה שלכם,אין לכם למה לכתוב לי פה עוד הודעות כי אני לא אענה(מקווה שלמדתם קצת הבנת הנקרא).

שיהיה לכם בהצלחה,אנשים "מושלמים" שלי.

פורסם

"יוסי, איך שלא תסובב את זה, זה לא "יכול לקרות לכל אחד". זו תאונה של רשלנות, במהירות הנהיגה, באי שמירת המרחק, בעקיפה הפראית של הרכב הראשון (לא הפוגע). נכון שגם מי שנוהג סביר עלול להיקלע לתאונה, אבל לא זה המקרה. ברור מדיווח המשטרה, ואני חוזר על כך שוב, שהנהגים כאן, אצה להם דרכם.

"בנימה אישית, לאמר לך שלא עשיתי גרוע מכך, עשיתי גם עשיתי. אבל המבחן הסופי הוא תמיד מבחן התוצאה."

אל תהיה תמים,זה יכול לקרות לכל אחד,אף אחד לא מושלם.

זה בדיוק מה שאני אומר, התאונה הזו לא קרתה לכל אחד. היא קרתה למי שנהג מהר ובפראות. כל אחד נוהג בפראות?! לא חושב...

מי שתמים כאן זה אתה, כי אתה יותר עסוק בלרחם על חבר מאשר לבחון את העובדות.

וזה שאף אחד מושלם, אנחנו יודעים, אבל מה הקשר?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...