Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

"טעימה" מאימון ראלי בשטח

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8105 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

להזכירכם, לוויזה ישנם 4 קפיצים ספירלים ולא מוט פיתול... יתרון

לויזה של ניצן יש כ80 כ"ס והיא שוקלת בין 700 ל800 קג' אם אני לא טועה...

השיקול להכין רכב כזה הוא עלות, והוא הכין אותו לפני כ3 שנים...

במנוע הוכנסו רק שיפורי אמינות וגם שני קרבורטורים כפולים...

סה"כ האוטו נוסע לא כל כך רע ונותן תמורה טובה למחיר...

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הויזה היא המקבילה הסיטרואנית של ה104 ולא קשורה לדשבו ...

וד"א ... אני די בטוח שויזה מופשטת לגמרי שוקלת סביבות ה600 ומשהו קילו כי זה מה שהבנתי בזמנו מדני לוי שהתחרה גם הוא בזמנו עם ויזה 100 האגמים ( המנוע 1400 פשוט בוכנות וסליבים שונים ועוד כמה שטויות הופכות אותו ל1500 ) ואכן מנוע מיפלצת מה גם שהגאומטריה המיוחדת של המיתלים היא בהחלט יתרון.

80 כ"ס אבל ד"א מהרכב נשמע לי מעט למדי , הוא יושב עם איזה ראש ואיזה קאמשפט?

האוטו מופשט או עוד קרוב למתקונת המקורית מבחינת הפנים?

איזה בולמים הוא יושב ובאיזה גובה?

מיגון תחתון?

אני אשמח גם אם מי שיודע לא רוצה לפרט לענות לי בפרטי.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
הויזה היא המקבילה הסיטרואנית של ה104 ולא קשורה לדשבו ...

וד"א ... אני די בטוח שויזה מופשטת לגמרי שוקלת סביבות ה600 ומשהו קילו

ליביו

יש קשר בין הויזה לדה שבו. בדגמים המוקדמים (ויזה קלאב) היה מורכב מנוע 652 סמ"ק , שהוא מנוע הדה-שבו 602 סמ"ק מוגדל (במהלך כמדומני) , עם הצתה אלק'.

הדגם המחודש (ויזה II) הגיע לארץ עם מנוע ה-1124 של הפז'ו 104 , וגם עם ה-1360 (נדיר למדי).

אכן הרכב קל מאוד ,נסע לא רע אפילו עם מנוע ה-650 , רק לא לצפות לתאוצות עוצרות נשימה. מנוע די חלשלוש בגרסה המקורית.

פורסם

טוב,אני לא יודע אם דני לוי שקל את הרכב שלו,אבל דיברתי עם מישל,והאוטו שלו שוקל 850 ק"ג,וזה לאחר שקילה.

לבי האוטו של ניצן,אני לא זוכר פרטים מדויקים,הוא רק אמר לי בזמנו,שהדגם של הרכב הוא דגם מיוחד יותר [שאולי המומחים של סיטרואן יוכלו לדבר על זה] עם מנוע 1500 סמ"ק,אני לא בטוח שזה אותו מנוע שיש בויזה אלף המסלולים [1450 סמ"ק],ממה שאני זוכר שניצן אמר לי,זה שהוא בנה את האוטו לבדו,וזה אך ורק משקולי עלות. באופן אישי,אני מצדיע לו,כי כל מה שהוא עשה באוטו,הוא עשה לבדו,ולו אין את האמצעים שיש לאחרים שבונים רכבי ראלי בארץ.

If you can’t see the Bright side of life , Polish the Dull side

פורסם

אני מכיר את המקום..זה לא בדיוק חיפה :lol: למרות שרואים את בתי הזיקוק.

ושאלה בנוגע לבטיחות, הרי המקום שמצולם, הוא שדה, וה"מסלול" הוא דרך עפר מסביב לשדה, עוברים שם כל מיני כלים גם כבדים, אז זה לא מסוכן לנהוג שם כך?

מה יקרה אם יגיח רכב מהכיוון השני, הרי הראות בחלק מהסיבובים היא אפסית.

ובנוגע למוסכי הגליל, בשבוע שעבר כאשר ביטחתי את הרכב, הסוכנת שלי אמרה לי שהם עובדים עם מוסכי הגליל כמוסך הסדר, ואני מבין שמוסכי הגליל הם מוסך מורשה של פיז'ו סיטרואן ,האם זה נכון, כי אם כך הדבר, אני אעבור אליהם מבחינת תיקונים וטיפולים.

החיים הם סחיטה של המצערת.

פורסם
ושאלה בנוגע לבטיחות, הרי המקום שמצולם, הוא שדה, וה"מסלול" הוא דרך עפר מסביב לשדה, עוברים שם כל מיני כלים גם כבדים, אז זה לא מסוכן לנהוג שם כך?

מה יקרה אם יגיח רכב מהכיוון השני, הרי הראות בחלק מהסיבובים היא אפסית.

היה ג'יפ שחסם את הכניסה בכל צד, עם בנאדם. בנוסף - לכולם היו מכשירי קשר.

ובנוגע למוסכי הגליל - אכן מורשי PSA.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אחלה של סרטונים .

כולם נהנו כמו שזה נראה , ואת האמת זו הפעם הראשונה שאני רואה ויודע על קיומה של מכונית הויזה ! :wink:

Every man has his own destiny: the only imperative is to follow it, to accept it, no matter where it leads him

Henry Miller

פורסם

חג שמח לכל חובבי הרכב נעים מאוד כותב לכם ניצן בעל הויזה .אשתדל לענות על כל הקושיות .

א.:הויזה עם הנעה כפולה או הנעה קידמית בלבד . עם שני הדגמים האלו עד היום עושים חיל בחו"ל .

ב.:אנוכי אדם מין השורה שכיר בשוק הפועלים.אך אהבתי להגה והאמצעים שבירשותי וההבנה במכניקה תרמו לטעימת ההנעה האמיתית

ג.:נכון, אפשר 205 .106 אך אותם לא מוצאים ברחוב.בחצר אצלי יש בחלקים שלוש ויזות +שני מרכבים קומפלט ואותם תאמינו לי מוצאים ברחוב.

תחשבו לרגע עם 205 נכנסתם בעץ ללא מקיף אפילו מכה קלה בפרונט, הבנתם?

ד.:כמובן ,רוב המיכלולים החייונים הוחלפו .מנוע .מיתלים.בולמים. אפילו כל מערכת החשמל ניבנתה מחדש לצורך מניעת צרות.

כמובן מערכת הקירור הוגדלה. המנוע לא עבר כמעט שום שיפור מיקצועי (ודרך אגב לא משנה איזה מנוע אתה משפר העלויות כמעט זהות ומאוד יקרות).

המנוע שכרגע ברכב נלקח מBX 1360 .הוא עבר אוברול סופר יקי ודקדקני עם דגש רב למערכת שימון המנוע (ע"י הוספת מעברי שמן ושיפור לחץ השמן לצורך תנאי השטח שהרכב יועד לו).

המנוע צויד במע" הזנת דלק משני קרבורטורים עומדים +מע"פליטה מוגדלת וגלגל תנופה קל משקל.

תעשו חשבון בעצמכם אני אישית לא בדקתי כ"ס (הספק).

ה.:באותו יום ניבדקו מיתלים קידמיים חדשים שנתגלו ככשל (בצער רב) ואכן באמת הרכב התנהג לא באופי המתאים לו.

(נ.ב.- כבר טופל והויזה הניצחית תמשיך לטרוף).

לסיום המשאלה שלי לאלייהו הנביא בימים אלו שיהיה חוקי כבר במדינה שלנו ספורט מוטורי, ותאמינו לי החולים האמיתיים דלי האמצעים יקנו לעצמם אפילו קורקינט עם 4 גלגלים עם 50 כ"ס לעמוד בזינוק במרוץ (תאמינו לי זוהי חוויה אלוהית אני מדבר עם ניסיון) .

נ.ב. 2 תחשבו עוד לחזור עם גביע הביתה .

**********ניצן , הרשיתי לעצמי לערוך מעט את הודעתך עקב היעדר מוחלט של סימני פיסוק , וכדי לעשות אותה קריאה מעט יותר. אני מקווה שלא שיבשתי את כוונתך ,אנא הקפד קצת יותר להבא - בטוח שישנם לא מעט שהיו רוצים לדעת על הרכב ועליך.

שמר **************

פורסם
רק לך כנראה. שים לב שהוא לא MPG אלא AVI. אולי אין לך קודק מתאים...

רוני

גם לי לא עובד ויש לי תmediaplayer 9 ששם זה אמור לעבוד אז זה בטח משהו במחשב.

את שני הסרטים הראשונים אהבתי במיוחד, מהשלישי קצת התאכזבתי כי היה כתוב שהויזה תקפוץ, אבל לא נורא.

תודה על סיפור החוויה זה ריתק אותי לאיזה חמש דקות.

398_1_25-04-2002-11-58-20.jpg

379_1_25-04-2002-11-39-04.jpg

459_1_09-03-2003-17-46-27.jpg

GaleryBigPic2_130.jpg

פורסם

אולי לא הכי קשורה ....

הכל היה ממש מרשים אבל לא הבנתי דבר אחד למה היה תלוי שלט "במבחן" על הלוחית רישוי יותר נכון בנוסף אליה

Current: Seat Leon FR 1.8 2016

"Past: Seat Ibiza 1.2 TSI DSG 2012 "Sport

פורסם

כמה עולה ובמה זה עוד כרוך לתחזק מכונית ראלי כזאת - נגיד 205 של חובבן

נכון שהכל פונקציה של כסף ושאין גבול עליון אבל מאיפה זה מתחיל ??

והאם פרטי יכול להכנס לעסק הזה

פורסם

חברים

הסיטרואן ויזה מוגדרת רשמית בשם MILES PISTES בצרפתית ועכשיו תמצאו את התרגום הנכון .

עד כמה שזכור לי זה אלף המסלולים ולא אלף האגמים (כשמו בעבר של ראלי פינלנד ) ובמקור היא הופיעה עם 2 מנועים .

הראשון בנפח 1360 סמ"ק עם משהו כמו 135 כ"ס והשני עם 1450 סמ"ק ובסביבות 145-150 כ"ס .

זכורים לי ימי אשקלון העליזים כאשר מישל גדז' עם הויזה "הוענש" ונאלץ לזנק מאחורי כולם במירוצי הראלי קרוס רק בגלל הויזה , כמובן שזה לא עזר והוא גבר על כולם , הם החלו לבכות כי הרכב הזה יותר מדי טוב ואז הוא עבר לסמבה ראלי וגם שם ניצח...

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם

טוב, אז למרות תקלת האינטרנט שלי, אני אנסה לענות לכמה שאלות ולהסביר:

לויזה "אלף המסלולים/האגמים" (גם אני לא סגור על הכינוי הנכון - למרות ששניהם מתאימים) אכן שני מנועים: 1360 עם כ 120 כ"ס אחרי הרבה שיפורים ומנוע 1440 עם כ 140 כ"ס אחרי הרבה מאמץ. הסוד של הרכב הוא בהנעה 4*4 שלו עם מערכת דיפרנציאלים ננעלים בין הגלגלים ובין הסרנים. מי שמכיר את הויזה של מישל, יודע שגם רכבים חדשים מאוד נניח 106S16 כמו שלי או כמו שלי (120/130 כ"ס) או אפילו כמו של גבי סרוגו (170/180 כ"ס) מתקשים לעמוד ליד הויזה במסלולי ספרינט קצרים ומפותלים.

לגבי השאלה של השלט במבחן - כדי לבחון את הרכב עם כיסוי ביטוחי אכן יש ביטוח מיוחד עם לוחיות במבחן כדי שניתן יהיה לסוע ברכב שעבר שינויי מבנה.

אני אעלה בקרוב עוד חומר....

לגבי המסלול - השטח הוא שטח פרטי שתואם ונסגר מראש. הכל נעשה בבטיחות מירבית כיאה לספורט מוטורי. היות ולא מדובר במרוץ אלא במבחן כלי הרכב גם היה כיסוי ביטוחי. ברגע שיהי כיסוי ביטוחי למירוצים בארץ אני בטוח שתראו מירוצים חוקיים.

להכין רכב כמו שלי (106S16) עולה כ 50000 ש"ח כולל קניית הרכב בתנאי שיש קבוצה מאורגנת שמכינה את הרכבים יחד. עלויות האחזקה והתחרות הן גבןהןת ןעל כך אפרט בנפרד פעם אחרת - אבל רק שתדעו שאנשים כמו ניצן ואפילו כמוני (למרות שלי יש ספונסר) מוותרים על הרבה דברים אחרים בחיים כדי לעסוק בתחביב ה"אידיוטי" הזה...

אלון

• תוכן חדש...