Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

"טעימה" מאימון ראלי בשטח

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8103 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני כשבועיים הוזמנתי ע"י אלון (205CTI) לאימון ראלי על שבילי עפר באזור חיפה. לצערי, כשהגעתי הוא כבר הצליח לשפוך חצי מהשמן במנוע של ה-106 שלו, אז נשארו שתי מכוניות שהתאמנו - סיטרואן ויזה ו-205 GTI, שתיהן עם כלוב ובאקטים, כמובן.

האימון לא היה ארוך, ולכן זו רק "טעימה", ואני רק ישבתי ליד הנהגים ולא נהגתי בעצמי, אבל זו הפעם הראשונה על עפר וזו באמת חוויה.

הויזה הייתה הראשונה. הבאקט צפוף, האוטו קטנצ'יק. הנהג מבקש ממני להצמד ימינה בכדי שהרגל שלי לא תפריע לו לתפעל את מוט ההילוכים. הנהג בודק שאני בסדר, מבטיח לי שהוא לא יסע מהר, ולוחץ.

מתחילים לנסוע והרכב מרגיש כאילו כל רגע הוא מתפרק. המנוע צורח וקצב ההתקדמות... לא מהיר במיוחד.

אבל בשטח זה לא כמו בכביש. הפניות הדוקות והכל זז ומרגיש מהר בהרבה מהמהירות האמיתית של הנסיעה (שאותה לא ידעתי, אין מד מהירות). המכונית, כך סיפרו לי, לא ממש מוכנה למירוצים כרגע. הבולמים וכל כיול המתלים לא מוצלח במיוחד, וקל להרגיש את זה בנסיעה. היא רוכנת, מתעוותת וזזה יותר מדי על המתלים.

ואז - אני מזהה בור.

במרחק כמה עשרות מטרים מאיתנו, בדיוק בחלק של המסלול שנעשה צר מאוד, יש בור אדיר ממדים בצד ימין, הצד שבו אני יושב. המהירות היא אולי 60 קמ"ש (ואולי יותר, לא אדע...) אבל אני פשוט יודע שברגע שנכנס לבור הזה יקרה משהו רע מאוד.

בשניה האחרונה אני מתכווץ במושב והמכה מגיעה. הרכב נופל למטה וטס בחזרה למעלה תוך כדי השמעת אנקה מחרידה מכיוון הבולם הימני קדמי. אני מטלטל בתוך הבאקט, שמח שאני רתום אליו בחוזקה. נסענו לאט מאוד, אבל לא אגזים אם אגיד שלבי החסיר פעימה. הייתי בטוח שהרכב הולך להתפרק לרסיסים.

הלוך חזור במסלול הקצרצר (אולי 4 ק"מ) ואני מחכה קצת בצד ומצלם כמה סרטונים.

לאחר מכן זכיתי גם לסיבוב על ה-205 כשאלון נוהג. מדהים כמה שהרכב הזה מרגיש יותר טוב. המתלים שלו מעלימים את רוב המהמורות שטלטלו אותי בויזה, האחיזה עדיפה, הרכינה של המרכב קטנה בהרבה. אותו בור אדיר ממדים הפך לבאמפ קטן וחסר חשיבות...

מה אומר ומה אגיד - זה בהחלט גורם לי לרצות לעשות קורס נהיגה במכונית ראלי. זה צריך להיות כיף אדיר.

ותודה לאלון על החוויה!!

אלו הסרטונים. לא באיכות טובה במיוחד והם גם לא מלהיבים במיוחד, אבל נותנים טיפה מהחוויה, אני חושב.

ה-205 עוברת

הויזה מחליקה קצת יותר מדי

הויזה רוכנת, קופצת ומרעישה

ה-205 מבפנים - נראה איטי וקליל אבל השליטה ברכב יותר מסובכת ממה שנדמה...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אני לא מוצא סיבה אחת טובה למה לקחת סיטרואן ויזה כרכב לראלי.

ממה באמת נבע השיקול לויזה ?

שאלה טובה... אני מעריך שזה עניין גם של עלות. הרכבים הללו השתתפו במרוצי ראלי גם לפני 10 ו-20 שנה. כיום אני לא יודע למה משתמשים בויזה כשיש אפשרויות כמו 205, למשל.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

סיבות לקחת וויזה -

1 מרכב קל משמעותית מה205

2 רכב מוכן כבר לראלי

3 פשוט להפוך ל4 על 4 יחסית

4 אם אפשר למצא אז את המנוע של ה1000 אגמים - 1400 2 קרבורטורים וסביבות ה140 - 150 כ"ס אחרי כמה שיפורים לא גדולים וזה על משקל של 600 קילו כולל ציוד ראלי ...

אז תבין למה שווה ולמה בשנות ה80 הם נחשבו כמתחרות אימתניות.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

הויזה שעליה מדובר שייכת לניצן לוי,היא לא השתתפה במירוצים של אשקלון,היא נבנתה על ידי ניצן והתחרתה לראשונה לפני שנה או אולי קצת יותר. זו לא הויזה שיש למישל גדז' או ג'קי זית,שהרכב שלהם הוא מסוג "סיטרואן ויזה אלף המסלולים או האגמים [לא זוכר בדיוק]" שהוא רכב 4X4 עם מנוע 1500 סמ"ק. הם התחרו במירוצי אשקלון בסוף שנות ה-80.

הויזה של ניצן היא הנעה קדמית ולא 4X4.

If you can’t see the Bright side of life , Polish the Dull side

פורסם
סיבות לקחת וויזה -

1 מרכב קל משמעותית מה205

2 רכב מוכן כבר לראלי

3 פשוט להפוך ל4 על 4 יחסית

4 אם אפשר למצא אז את המנוע של ה1000 אגמים - 1400 2 קרבורטורים וסביבות ה140 - 150 כ"ס אחרי כמה שיפורים לא גדולים וזה על משקל של 600 קילו כולל ציוד ראלי ...

אז תבין למה שווה ולמה בשנות ה80 הם נחשבו כמתחרות אימתניות.

ליביו

600 קילו? אתה בטוח? כולל כלוב?

הוא 4 על 4? מה?!

הרכב זה הדור המתקדם של הדשבו לא? אוטו נוראי בהחלט

<-- דומה אבל... לא... :) [306 S16]

פורסם

הרכב לא שוקל 600 קילו!! מה פתאום,אני לא זוכר בדיוק,אני יכול לברר זאת במדויק מאוחר יותר,אבל אני בטוח שזה לא 600 קילו,זה יותר מתקרב ל-800 קילו,בנוגע למנוע,זה מנוע 1450 סמ"ק שבא עם 140-150 כ"ס עם שני קרבורטורים מפלצתיים של וובר.

ואני חייב להוסיף שהנסיעה ברכב הזה, זה משהו מדהים,וזה אחרי נסיעה באימפרזות מוכנות לראלי,בגלל שהוא קטן,הוא זריז בצורה מדהימה.אגב,בגליון הקרוב של "הגה בשטח" אני מאמין שזה יהיה בגליון מאי,תהיה לכם הפתעה בנוגע לרכב הזה [כמו גם בנוגע לרכבי ראלי אחרים],אני לא יכול להגיד מה,תצטרכו לחכות ולראות.

If you can’t see the Bright side of life , Polish the Dull side

• תוכן חדש...