Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

"טעימה" מאימון ראלי בשטח

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8104 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלה קטנה על הפיג'ו. היא היתה GTI או אולי במקרה XRI במקור? (פשוט אין סנרוף ואין את הפלסטיק המפוספס שיש בד"כ על הבגז'...) :oops:

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

**** השרשור נערך ****

ה-106 היא S16.

ה-205 היא GTI.

אין דגם שנקרא 205S16 כפי שמישהו השיב פה בטעות, וביקש למחוק.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

סופית,לפי מה שמישל אומר,סיטרואן ויזה אלף המסלולים. ואין הרבה כמוה בעולם,זה מהדורה מוגבלת של מספר רכבים,שמישל לא זוכר בדיוק. אולי אפשר להכניס אותה בקטגוריית "רכב אספנות". :lol:

יהיו הרבה פרטים על המכונית [לא בטוח ב-100%] בגליון "הגה בשטח" הקרוב [גליון מאי].

If you can’t see the Bright side of life , Polish the Dull side

פורסם
חברים

הסיטרואן ויזה מוגדרת רשמית בשם MILES PISTES בצרפתית ועכשיו תמצאו את התרגום הנכון .

עד כמה שזכור לי זה אלף המסלולים ולא אלף האגמים (כשמו בעבר של ראלי פינלנד ) ובמקור היא הופיעה עם 2 מנועים .

הראשון בנפח 1360 סמ"ק עם משהו כמו 135 כ"ס והשני עם 1450 סמ"ק ובסביבות 145-150 כ"ס .

זכורים לי ימי אשקלון העליזים כאשר מישל גדז' עם הויזה "הוענש" ונאלץ לזנק מאחורי כולם במירוצי הראלי קרוס רק בגלל הויזה , כמובן שזה לא עזר והוא גבר על כולם , הם החלו לבכות כי הרכב הזה יותר מדי טוב ואז הוא עבר לסמבה ראלי וגם שם ניצח...

------------------------------------------------------------------------------

*בעקבות ההארה הנכונה לגבי "כינוי" הדגם : "MILES PISTES" ,אכן כתרגום מצרפתית לעברית מדובר על ויזה "1000 הדרכים"....ולא כפי שציינתי.

...משום מה זכרוני בגד בי :wink:

פורסם

אחרי שפשפשתי בזכרוני - נזכרתי שהשם "אלף האגמים" בא ממסלול ראלי מפורסם בו אכן השתתפה גם הויזה "אלף המסלולים". אני לא זוכר אם זה מסלול בסקוטלנד או בנורווגיה (אחד משני המקומות הללו למיטב זכרוני). אשמח אם מישהו יוכל להעלות פרטים מדוייקים בנושא.

בקשר להכנת רכבי ראלי - מי שרציני ומעוניין להכנס לתחום - כבר אמרתי בעבר - יכול לפנות אלי טלפונית ואני אסייע לו...

055-777353

כמו שכתבתי קודם הבעייה אינה בניית הרכב אלא לאחר מכן אחזקתו וההשתתפות במירוצים שכרוכה בעלות גבוהה. ניתן היום להכין רכבים סבירים החל מעלויות של 35,000 ש"ח ל 205GTI בינונית למשל ועד ל 50000-60000 ש"ח ל 106 או 206 S16.

מי שרוצה רכב ממש מקצועי העלויות מטפסות לאזור ה 20000. אם עוברים לקטגוריית ה 4*4 (אימפרזות, EVO וכדומה) אז הכיוון הוא 50000$ לפחות.

אלון

פורסם
מרוץ "אלף האגמים" הוא מסלול למכוניות ראלי בפינלנד.

:idea: אגב משהו מהיסטוריה המקומית הלא רחוקה.... מצ"ב הקישור:

http://www.carinfocus.com/history1.htm

אתה גורם לי להזיל דמעה,אכן היו ימים יפים בעבר.

אולי בקרוב :?::!:

אלון (:

פורסם

כמה דברים:

אוקי קיום ה ויזה של מישל לא נוסעת על הנעת 4x4 ולא על המנוע המקורי של אלף האמים בגלל תחזוקה פושעת ברכב.

נשארה רק אלף האגמים אחת בארץ במצב מושלם עם הספק של 165 כ"ס אך הבחור שומר אותה במחסן ולא יוצא להתחרות.

הגיעו המון גרסאות של 205 gti בלי סאן רוף ומין הסתם יקחו אותם לראלי בגלל העובדה הזאת.

נחמד לראות את כל הרכבים הללו מעיין נגיעה קטנה לימי אשקלון ועפולה.

אך היום המשחק שונה לגמרי...

גם קטגורית s10 נסגרת בקרוב.

וגם הם פשוט יכנסו לפי fia ל קאטגוריה של המכוניות ללא הגדרה....

כגון באגים וכאלה.

עד כאן.

רק צריך להמתין לחוק החדש.....

If you don't chew Big Red, then f-*bleep* you.

פורסם

לפי מה שאני יודע, הויזה של מישל נוסעת על 4*4 המקורי כולל כל הדיפרנציאלים הננעלים. כמי שנהג על הרכב הזה מספר פעמים בימיו הגדולים ונוהג גם כיום על רכבי ראלי לא רעים בכלל (ה GTI שלנו בין המקצועיות ביותר שיש בארץ אם לא המקצועית שבהם וגם ה S16 שלי אחרי מערכת מתלים חדשה - מקצועית ביותר לפחות בכל מה שקשור להתנהגות בשטח, אני מודה שיש מה לשפר בעיקר בגיר), אני יכול להעיד שכל פעם אני נדהם מחדש איך רכב בן כמעט 30 שנה (שנחשב אז לשיא הטכנולוגיה) מתנהג כמעט כמו כל רכב חדש ולפעמים עולה עליו בביצועים בשטח - כמובן באמינות אין מה להשוות ולכן ראלי אמיתי ארוך יורד מהפרק בכל הקשור לויזות הללו.

בכל מקרה, מחר אני נפגש "במקרה" עם מישל ואני אברר מה באמת קורה עם הרכב. אולי אני אצליח להביא גם סרטונים מהאימון שנעשה - סוף, סוף הזדמנות לבחון את ה S16 כמו שצריך על המתלים החדשים.

דוד 106 ראלי - אני מצטער שלא יצרתי אתך קשר בנוגע לאימון אבל, אם אתה קורא את זה עוד היום (עד חצות) אתה יכול להרים לי טלפון ולהצטרף מחר לאימון - אבדו לי הטלפונים שלך..... צ'טערת...

יצאה מכ"ס ב 0600 בבוקר.

055-777353

אלון

פורסם

טוב,אז אני אקדים קצת את אלון לפני האימון מחר,הויזה של מישל,היא אכן ללא המנוע המקורי שלה,המנוע המקורי בא בנפח של 1360 סמ"ק,אבל מעבר לזה,הכל אורגינלי,הקרבורטרים הם אמנם גדולים יותר [45 לעומת 40 מ"מ במקור],אבל כל השאר הוא אורגינלי לחלוטין,הבלוק אותו הבלוק,אבל הפיסטונים ועוד כמה אלמנטים שאני לא זוכר בדיוק עכשיו [בגלל השעה המאוחרת]שונים. בגלל "בכיינות" של נהגים אחרים ממירוצי אשקלון,יש למישל באוטו כפתור שמבטל את ההנעה הכפולה,וכך הוא נוסע רק על הנעה קדמית.

להגיד שהוא מתוחזק בצורה פושעת זה לא יפה להגיד,אני לא יודע עד כמה אתה מכיר את האוטו,אבל היום בבוקר כשהוצאנו אותו לסיבוב קטנטן,הוא היה פשוט מדהים,נוסע נהדר,אז לא לדבר סתם אם לא יודעים! כמו כן מטפל בו בעין יפה מאוד "מוסך לוטוס" מכפר יסיף,שהוא באמת מומחה [נראה לי אחד הבודדים בארץ] לכיוון מאיידים.

אני לא יודע על איזה "ויזה אורגינלית" אתה מדבר,לי ידוע על 3: מישל,ג'קי זית ושל דני לוי,שכיום כבר לא ברשותו [נדמה לי שהיא נמצאת את ניצן]. כמו כן לויזה האורגינלית לא היה 165 כ"ס כפי שאתה אומר,מישל וג'קי החליפו את המנוע מ-1360 סמ"ק ל-1450 סמ"ק בגלל היעדר כח רצוי,האוטו הזה יצא במהדורה מוגבלת של 200 רכבים [שאני לא מאמין שנשארו הרבה מהם היום] וכולם עברו ל מנוע 1450 סמ"ק,רק מישל נסע עליה עם מנוע ה-1360 בעונה הראשונה שלו עם האוטו באשקלון. שוב הרכב נקרא "סיטרואן ויזה אלף המסלולים".

חג שמח לכולם!

אלון (:

פורסם

למה אתה מבלבל את המוח!!!!!

כל הויזות של אשקלון פשוט זינקו מאחורה... בלי שום ניתוקי נעילה...

היו 3

1דני לוי

2 מישל

3 גקי זית

קיום הויזה של מישל גרוטעה לחלוטין הויזה של דני מנמת באיזה מחסן בקיבוץ בדרום ואלוהים יודע איפה היא.

והויזה של גקי התפוררה בקאפריסין.

חוץ מיזה...

רוב האימון הזה היה מצועצע בהחלט... אבל בהחלט התחלה טובה.

בכל מיקרה הויזה של דני עברה שידרוג רציני במנוע. לא כמו מישל שהסתפק ב וובר 45 לויזה של דני נבנה מנוע של פיז`ו טלבות ספורט והגיע להספק של 165 כ"ס.

וכן אפשר להגיד שהרכבים הללו נמצאים באחזקה פושעת מכוון שאין חוק מסודר למרוצים אז צורך באחזקה ואימונים סדירים .

כרגע לצערי רוב הראלי בארץ מתמקד כרגע במאבקי כוח של מי קונה ציוד יותר חדש וחזק...

ומלא פוליטקה וריבים מיותרים.

כמו כן וכפי שציינתי הדור הצעיר צריך להפרד מקטגורית s10 (אלה עם כן יחזרו את הקרוס לארץ). ופשוט להתכיל לדלג לכוון ה מכוניות החדישות יותר ובעלות הנעה כפולה.

פורסם

קודם כל,אני מתאר לעצמי שאתה קרוב של דני או משהו כזה,ולכן אתה אומר כך וכך דברים,אני לא אכנס איתך לויכוח על זה,כי זה גם ככה העסק טעון עוד מלפני זה. לגבי האוטו של דני,זה אתה אומר,לי אין הרבה מושג על האוטו שלו[ראיתי אותה לפני כמה שנים אצל ג'קי בגינה],אני יודע שהוא נתן כמה מהמכלולים שנשארו לו לניצן אחרי המירוץ שהיה בתדהר [והנגיעה הקטנה בניהם].

לגבי הויזה של מישל,אני לא יודע מתי אתה ראית אותה בפעם האחרונה,אבל כיום היא במצב טוב[כמובן שהיא לא תהיה טובה כפי שהיא יצאה מהמפעל]אבל היא בהחלט מטופלת,למישל יש בויזה כפתור לבטל את ה-4X4 ,אני ראיתי [והרגשתי-כמעט התהפכנו עם האוטו באימון במגידו בגלל זה] במו עיני את הכפתור,אז אל תיכנס בכלל לויכוח,כל זה קרה בגלל שאמרו בזמנו [אשקלון] שלמישל יש יתרון בזינוק [בגלל ה-4X4],אז הוא עשה את זה,אם אתה לא מאמין,דובי [RALLY NET] או אלון [205CTI] יכולים להגיד לך את זה,ואולי גם דני אם הוא זוכר.ואם אתה לא מאמין,אני מזמין אותך אישית כדי להוכיח לך זאת.

אני מסכים איתך לגבי מצב הראלי בארץ,ובספורט המוטורי בכלל [גם בקרטינג יש בלאגן],הלוואי וכולם ישימו הכל בצד ונוכל להינות מכל העניין הזה,הפולטיקה ומאבקי הכח בהחלט לא מובילים לשום מקום,אני בעצמי בשיקולים כרגע,אם לבנות רכב או לא [מחכה לחוק],כפי שזה נראה כרגע,זה לא יהיה בקרוב,ואם כבר בבניית רכב אני מדבר,אז לבנות [ולתחזק] רכב למירוצים,זה קשה מאוד מבחינה כלכלית,רק בעלי ממון [או מוסך] יכולים להרשות את זה לעצמם,במיוחד על רכבים עם הנעה כפולה,אני אישית חושב שכדאי להתחיל עם הנעה קדמית,ואז לעבור להנעה כפולה. ואגב ,חוץ מניצן,לא ראיתי רכבים נוספים שבנו על תקן רכבי ראלי קרוס,יש הרבה 205,אבל הם נבנו מזמן,הרכב האחרון שראיתי שנבנה היה ה-106 של אלון וה-106 של יובל[ואולי גם ה-ZX של מארק],כל השאר הם רכבי 4X4 [גמליאל,יובל,צבי..].

פורסם

אני מזמין אותך בכיף לראות את ה אימפרזה שלי בבניה לפי פרו דריב גרופ n

על sti גירסה 6....

ובהצלחה...

אני חושב שכדאי שתבנה יש לי את ההרגשה שהחוק יצא בקרוב מאד...

• תוכן חדש...