Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5927 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היו ברשותי סאוונות משנת 1999, היום אני בעלים של סאוונה 2009, בכל השנים האגזוז היה לכל אורכו באותו הקוטר, כשקניתי את האחרונה האגזוז היה נראה לי כמו בדיחה לא מוצלחת במיוחד, לאחר בירור הסתבר שאכן מדובר בהתקן ונטורי שגורם להאצת האויר ביציאה מהאגזוז.

(אבי בעלים של חברת הסעות, לכל התוהים..)

מחשבה בוראת מציאות.

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
זה אכן ונטיורי אך מכיוון שהצינור עובר מצר לרחב הגזים מאיטים

ולא מאיצים

יש לך טעות חבר, התקן ונטורי מתחיל בקוטר X הופך להיות צר במחציתו וחוזר להיות בקוטר X.

סלח לי שלא שמעתי עדיין על התקן ונטורי שמאט את זרימת האויר...:roll:

אלפא רומאו ספיידר V6 3.2 בציר 2007

טל שביט (1955-2011) זה לא אותו הדבר בלעדייך, אתגעגע לנצח.

פורסם

ואם כבר נכנסנו לעניין: מה היא הסיבה שלכל הגולף TSI יש יציאת אגזוז כפולה המוצגת בגאון, בעוד לשאר הגולפים הרגילות יש יציאה בודדת, שלמיטב זכרוני היא גם מסתתרת לה מאחורי הפגוש ופונה לכביש?

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
לא בדיוק.

ההתקן שיושב בקצה הצנרת של הסאוונה \ סילברדו הינו התקן ונטורי שגורם להאצת האויר ביציאה מהאגזוז.

וכל העסק הנ"ל הינו בשביל פינוי יעיל יותר וזרימה חלקה יותר של גזי הפליטה באגזוז מבלי לעלות בקוטר צנרת הפליטה.

את האדון וונטורה אני מכיר היטב.

שאלתי אותו על העניין והוא אומר שאתה טועה.:lol:

א. צינור וונטורי צריך להיות מעבר מצינור צר לרחב ושוב לצר על מנת לגרום להאצת האוויר. אין פה חזרה לצינור צר,מה שגורם דווקא להאטה.

ב. מה שגורם לפינוי גזים יעיל יותר זה הכניסה הנוספת של האוויר,עם כיוון הזרימה של הגזים,מה שיוצר מעין וואקום (משיכה החוצה) לגזים שבתוך הצנרת.

לדעתי, זה דווקא מתחבר עם עקרון ברנולי , אבל לא הצלחתי למצוא הוכחה מספיק טובה...

נתי

פורסם

גם לפולקסווגן חיפושית שנת 60 יש אגזוז כפול מפוצל (אמנם שם זה כדי שיוכלו להרים אותה כמו מריצה ,אבל זה עדיין כפול :))

ולא נראה לי שזה רכב פוזה.

ב TSI לדעתי מראים את האגזוז כי הרכב בדרך כלל הוא כזה ברמת איבזור גבוהה יותר מהרגילות ורוצים לתת בידול מסויים.

בGTI דור 4 למשל, יש מפלט כפול אבל מוסתר ע"י הפגוש ומכוון כלפי מטה.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

נתי, אדון ברנולי לא ממש קשור לפה, תמצא אותו נותן עילוי לכנף של מטוס ובעוד כמה מקומות.

בנוסף עקרון פעולתו "משוטף" לאדון ונטורי.

ולכל הספקנים (נלקח מאתר מועדון התעופה):

צינור ונטורי

צינור ונטורי הוא צינור שקוטרו משתנה.

צינור זה ממחיש את הקשר בין מהירות ללחץ:

באזור בו קוטר הצינור הוא הקטן ביותר מהירות הפלואידים היא הגבוהה ביותר. הסיבה לכך היא שכל החומר שנכנס לצינור צריך גם לצאת מן הצינור על-מנת שהדבר יקרה חייב החומר להאיץ בכדי שכל החומר יעבור.

עיקרון ברנולי

נקרא ע"ש דניאל ברנולי.

עיקרון ברנולי אומר שככל שמהירות זרימתו של זורם (נוזל או גז) על גבי משטח גבוהה יותר, הזורם יפעיל פחות לחץ על המשטח. עיקרון זה נובע מחוק שימור אנרגיה. מאחר וסכום האנרגיה הקינטית (שהיא פונקציה של מהירות הזרימה) והאנרגיה הפוטנציאלית (הלחץ שמפעיל הזורם על הכנף) הינו קבוע.

אני לא פיזיקאי, אך מקצועי כמכונאי מחייב ידיעת החוקים הנ"ל (תמצא אותם עובדים ביחד בקרבורטורים).

פורסם

ונטורי,ברנולי צ'ימרוזה...

הנה הסבר פשוט : צינור הפליטה שהופך להיות גדול יותר אכן מאיט את קצב זרמת הגזים .

הפתח שקיים באותו צינור עבה הוא הפואנטה - בגלל הזרימה בצינור ,נוצר אפקט ע"ש ברנולי ואוויר צח טהור ונקי נשאב דרך הפתח, ומתערבל עם הגזים . עד כאן הפיזיקה.

למה זה טוב ? כמו שנאמר ,מונע מהפיח ללכלך את אחורי הרכב.

אם זה עובד -יופי.

יש אנשים שאפילו לקנות רכב צרפתי מגובה ב5 שנות אחריות מפחדים לקנות, ואילו אתה מעז לרכוש רכב Low Cost צרפתי רומני משומש עם K200+ ק"מ . מה שאני רוצה לדעת זה איך לעזעזל אתה קם בבוקר עם ביצים כאלה גדולות ?!

פורסם

עד עכשיו דיברנו (כמעט) רק על מערכות פליטה עם 2 צינורות נפרדים לפליטה, חלק אמרו שזה לפוזה,חלק אמרו שיש לזה איזושהי פואנטה (שעד עכשיו לא ממש ברורה).

מה לגבי רכבים שיש להם 2 סופיות אגזוז ?

אני מתכוון למשל למשהו כזה:

civic-21.jpg

עזבו את סופית הניקל שהיא לטובת מראה, הרכב מגיע סטנדרטי עם סופית כפולה (רגילה,לא ניקל וכו'), לפחות בגרסת ה-1.8.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

אני מניח שבמקרה של הסיוויק זו בעיקר החלטה עיצובית מכיוון שאם הם היו רוצים לייצר צינור פליטה בעל סופית אחת בקוטר שתי הסופיות יחדיו זה היה יוצא לא פרופורציונלי.

חוץ מזה שלאנשים מסויימים זה אומר מראה "ספורטיבי",

אותם אנשים שאומרים להם מנוע 3000 סמ"ק והם אומרים "אה, אז זה רכב ספורט".

:lol:

זה סה"כ מנוע אמריקאי צמא וחלשלוש.

ליום יום: Alfa Romeo 147 2.0 TS 2002 with 4 Koni & 30mm MAD lowering springs

לאישה: Alfa Romeo Mito Multiair 135HP 2014

לנשמה: Lancia Delta GTi.e 2.0 16v

פורסם

למה זה טוב ? כמו שנאמר ,מונע מהפיח ללכלך את אחורי הרכב.

.

לא, אתה טועה זו לא הסיבה העיקרית להתקן הנ"ל.

ראית פעם סוואנה / סילברדו / אקונוליין / סיירה / נוודה עם לכלוך מפיח בפגוש האחורי??

שימו לב לצנרות הפליטה של הרכבים הנ"ל ללא ההתקן הוינטורי כמעט כולם נעים בקטרים של 2 וחצי ל 3 אינצ' לעומת צינור 2 ורבע שמותקן על הדור החדש.

באותו המשקל יכלו להטות את צינור הפליטה כלפי הכביש ולפתור את בעיית הפיח. :idea:

פורסם

מערכות פליטה עם שני אגזוזים דווקא כן מעלות הספק במקרים מסויימים. בשברולט טראוורס, גרסת ה-LTZ מצויידת בשני אגזוזים ובעלת הספק מעט יותר גבוה מהדגם הסטנדרטי.

פורסם
עד עכשיו דיברנו (כמעט) רק על מערכות פליטה עם 2 צינורות נפרדים לפליטה, חלק אמרו שזה לפוזה,חלק אמרו שיש לזה איזושהי פואנטה (שעד עכשיו לא ממש ברורה).

מה לגבי רכבים שיש להם 2 סופיות אגזוז ?

לא קראת את השאלה שלי, אה?

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

• תוכן חדש...