Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רשיון על אופנוע ים וסירת מנוע - צריך (צריך = מבקש) הסברים

SeaMan123
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5501 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

קודם כל אני חדש פה, קוראים לי רן אני גר בהוד השרון, אוהב מאוד לדוג וכמובן מתעניין במכוניות.

עכשיו לנושא המקורי:

מישהו יכול להסביר לי איזה גוף אחראי על הרשיונות האלה?

איך עובד כל העניין הזה ולכמה זמן תקף הרשיון, כמה עולה ומה צריך לעשות כדי לחדשו?

הקורס הכי טוב שנראה לי שמצאתי עולה 1700 שקל ורשום שם שניתן לעשות את הקורס ביום אחד (נשמע נחמד ביותר ולא יקר מידי אבל בכל זאת אני רוצה חוות דעת על המחיר כי אין לי שום פרופורציה בנושא)

אם מישהו יוכל לתת לי חוות דעת על הקורס הנ"ל ו/או להמליץ לי על יותר טוב או זול יותר אני אודה לו מאוד.

הקורס שמצאתי

השארתי את הפטים שלי בטח לא חזרו אלי עדיין בגלל החג... אם אוכל לקבל מידע לגבי כלי מתאים למתחילים אודה לכם מאוד.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כמו שיא-גל יש גם בנמל יפו אצל "ציפס" שהוא גם מנהל הנמל.

אני מכיר את בית הספר ותבדוק מה המחיר שם.

משרד התחבורה המדור לכלי שייט קטנים הוא הממונה על הנושא.

לא זכור לי כמה זמן הרישיון אני חושב שזה ל-5 שנים (לא בטוח).

ברוך

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אתה יודע שאם אתה עושה את הרישיון לסירה מהירה, עדיין תצטרך לעשות טסט על אופנוע ים.

אם אני לא טועה תיאוריה לא תצטרך לעשות אבל טסט חייבים.

אני עכשיו עושה רישיון ליאכטה עד 24 מ' {משיט 30} ואני יודע שכשאני יסיים האופנוע ים לא נכלל לי ברשיון, אבל רק צריך לעשות טסט.

רובר 214 SI למכירה אלפא 75 טורבו למכירה

"הפחד הוא רק תחושה, האומץ לנסות - זאת המעלה" (א.איינשטיין).

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

נכון, אני לא מבין עד היום מדוע זה כך, אולי עוד כמה שקלים למשרד התחבורה, כלי שייט קטנים הם מתחת לגוף שקקים במשרד התחבורה, כמו משרד הרישוי, האם בגלל שקראו לכלי "אופנוע ים" צריך לעשות רישיון ימי "לאופנוע" אם אתה מוציא רישיון ליאכטה מדוע שלא יכסה הנושא גם את "אופנוע הים".

בראשית הדרך "אופנוע ים" נועד ליאכטונרים שרצו לרדת לחוף עם כלי נגיש עד לחול אופנוע הים היה אז קטן עמיד או דו מושבי כיום אופנועי הים הם מפלצות עם מנועים מאד משופרים שאינם נופלים מכול סירה מהירה.

ניסיתי להפעיל את ההתאחדות הבינלאומית לאופנועי ים בנושא זה (שמועדון מרוצי ישראל הוא נציגו כאן) אבל ב"משרד הימיה הישראלי" התנגדו לכך משום שזה "כלי אחר" ולא סירה, אין מצב כזה בשום מקום אחר בעולם, כמו גם "החוק לנהיגה ספורטיבית" שיצא.

בכול מקרה לגבי תחרויות לאופנועי ים אין בעייה לצאת מאחר והם לא כפופים לחוק הביטוח ויש להרחיב את הביטוח לתחרויות גם וניתן לעשות זאת ללא קושי.

ברוך שליט

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אוקיי תיראה אז ככה ממה שאני יודע ואיך שאני עשיתי את זה,

קורס עולה 1100 שקל לא כולל אגרות לטסט ותאוריה,

בתאוריה אתה לומד זכות קדימה,חוקים,וכל היוצא בזה

אתה ניגש למבחן{טיפ ממני: תיזהר תשובה שלילת אחת בנושא זכות הקדימה ואתה ניכשל בכול המבחן}

אחרי שבוע אתה מקבל תשובה. במידה ועברתה, אתה הולך לשיעור של 15 דקות {אין צורך יותר מיזה}

שם אתה עולה על האופנוע ועושה סללומים בין 4 מצופים, במהירות איטית {24 שניות הלוך חזור}

ושוב סללום במהירות מהירה {14 שניות}

ונסיעה ישרה בטורים של האופנוע אדם במים{ יש מצוף שאתה צריך להתקרב אליו בלי לתת בגז ולתת לו מכה ביד ימין בלי לפגוע בו אם האופנוע}

אחרי זה יש לך עוד מבחן כמו בתאוריה, אבל זה מול הטסטרהוא שואל אותך כמה שאלות כמו מה שהיה לך בתאוריה.

ואתה צריך להראות לו 3 סוגי קשירות {שתילמד בקורס לא משהו מסובך}

וזהו ...

ממתין עד השעה 4 ומקווה לעבור

בהצלחה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

נכון, אני לא מבין עד היום מדוע זה כך, אולי עוד כמה שקלים למשרד התחבורה, כלי שייט קטנים הם מתחת לגוף שקקים במשרד התחבורה, כמו משרד הרישוי, האם בגלל שקראו לכלי "אופנוע ים" צריך לעשות רישיון ימי "לאופנוע" אם אתה מוציא רישיון ליאכטה מדוע שלא יכסה הנושא גם את "אופנוע הים".

זה בגלל המקרה של אבי רן בכנרת.

רובר 214 SI למכירה אלפא 75 טורבו למכירה

"הפחד הוא רק תחושה, האומץ לנסות - זאת המעלה" (א.איינשטיין).

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...