Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5917 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מוכר את הרכב הקיים(פונטו HGT )בקרוב,ורציתי לקבל מעט אינדיקציה לגבי מחיר החלפים לרכב הנ"ל.

ידוע לי כי הרכב סך הכל מפגין אמינות טובה בשל איכות הרכיבים אך עם זאת מדובר ברכב מעט זקן ורציתי לדעת מעט דברים על אחזקה ולמה כל כך קשה למכור את הדגם הזה?

ברור לי שחלפים חייבים להיות מקוריים במרצדס,והם לא זולים,הייתי שמח לקבל מחירים כגון,

עלות משאבת מים,בולמים,רפידות,טיפול שוטף,תיבת הילוכים אוטומטית,משולשים ,חלקים לבודי וכו,

עוד דבר שהייתי שמח לדעת הוא,האם יש מלאי של חלקים זמין בארץ?,האם ניתן להשיג חלקים מפירוק בקלות?והאם הרכב עצמו קל ונוח לעבוד עליו?,ולסיום יש המלצה למוסך באיזור המרכז,השרון? (גם מוסכים של בני דודים מתקבלים בברכה) :)

תודה.

Porsche 944 turbo

פורסם

איזו שנה ? איזה מנוע ?

אם מנוע 2.3, יש לי מנוע זהה ברכב שלי. (דגם אחר, לא 190E, אבל מנוע זהה).

משאבת מים - 500 ש"ח.

בולמי זעזועים - תלוי איזה. מקוריים ? משופרים ? תחליפיים ?

רפידות - כמו לכל רכב אחר (ארבעה דיסקים).

טיפול שוטף - קצת יותר מ-4 ליטר שמן חצי סינטטי. פילטר שמן. פילטר אויר. לא משהו שונה משום רכב אחר.

תיבת הילוכים ? משהו שאתה שוקל להחליף ? ידנית ? אוטומטית ? למה החלטת שאתה מחליף ?

חלקים לבודי ? קוסמטיקה ? אם כן - יקר, ולא תמיד תמצא בפירוקיות.

אל תתפשר. קנה רק רכב יפה. לקנות גרוטאה ולשפץ יהיה יקר וארוך. לא מתאים, אלא אם אתה חובב הז'אנר.

מוסכים במרכז (שמתמחים במרצדסים ישנות):

מוסך בן שבת במושב בצרה. בעבר טיפלתי אצלו. עזבתי.

מוסך איילון של ראובן בת"א - יש עליו הרבה המלצות בפורום.

מוסך אדמונד בתחנה מרכזית בת"א - כנ"ל.

מוסך רם (עבר לתל אביב לפני מספר חודשים מחולון) אני ממליץ עליו מנסיון אישי שלי ומטפל אצלו מספר שנים.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

מוסך השלושה שנמצא בקלנסואה ליד נתניה

עומר -052-2319386

אח שלו -0522739758

זה שתי אחים שעבדו 10 שנים במוסך מרצדס ביפו .

יש להם ניסיון ענק במכוניות האלה וגם בחדשות.

חלקים אין שום בעיה להשיג חדשים.

הם ממש זולים .

מוסך בן שבת- אני ילך למורשה מרצדס ולא ילך אליו הוא דפק לי את המנוע .(סיפור ארוך) אין אחד שהיה במוסך הזה ולא קיבל כוויה (גם במחיר וגם בעבודה)

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

תודה :)

ראיתי אחת חביבה עם 170 אלף קילומטר 2.3 ליטר ,יד שנייה עם ריפודי עור,אני חושב שזאת ה190e הכי שמורה שראיתי בשנה וחצי האחרונות.

Porsche 944 turbo

פורסם

שאלה נוספת,מדוע הן נסחרות בצורה כל כך מזעזעת? אני רואה המון מודעות שיושבות ביד שתיים כבר למעלה משנה ויש כאלו שאף יותר.

Porsche 944 turbo

פורסם
שאלה נוספת,מדוע הן נסחרות בצורה כל כך מזעזעת? אני רואה המון מודעות שיושבות ביד שתיים כבר למעלה משנה ויש כאלו שאף יותר.

מצטרף לשאלה

אם יש עוד מידע לגבי W123 אשמח לשמוע

אני גם מתעניין במרצדס ואני לא מוצא או רואה שיש היצע.

אני מחפש משהו קלאסי שנתון 81 עד 85

אני ידוע שיש אצל הבני דודים, לא שיש לי משהו נגדם אבל אני רואה ויודע איך הם מתייחסים לכלי רכב שלהם

במילה אחת-זוועה

בשתי מילים-קורעים לרכב את הצורה (טוב ארבע מילים)

הם גם עושים קומבינות.

לעבודה פיג'ו 2008, לחיים אלפא 159 ולסופ"ש מרצדס W123

פורסם

יש פה מומחים גדולים ממני, אך חשוב שתבהיר האם הרכב משמש ליום-יום.

חבר שלי קנה 380SEL מודל 1990 והערצתי אותו על שהוא עשה צעד שלי לא היה אומץ לעשות בזמנו.

נכון שהוא לא הוציא עד עכשיו הרבה מאוד כסף, אבל כשאני חוקר לעומק אני מגלה שפה ושם הרכב מושבת בשביל להזמין חלקים מחו"ל או למצוא אותם בפירוקיות ובינתיים הוא משתמש ברכב של אשתו.

אם הוא לא היה מוכן שהרכב יהיה מושבת לעיתים, אני מניח שהיה משלם הרבה מאוד כסף על חלפים חדשים.

עוד תרומה קטנה שלי לדיון: כשרציתי לקנות CLK לקחתי לבדיקה במוסך כלמוביל בראשל"צ, כדי שאם הבדיקה תצא תקינה, אלך למכון בדיקות רגיל (כמו קומפיוטסט) שם גם יתנו טופס בדיקה ויבדקו קומפרסיה.

אמנם שילמתי כ 650 ש"ח, אך ניצלתי מקניית רכב בעייתי.

רק לכלמוביל יש מחשב של חברת מרצדס שמחובר לרכב ומתעד את מצבו.

מה שכתבתי נכון ל CKL 2001 שבסוף לא רכשתי, אז המומחים פה יגידו אם זה נכון לרכבים ישנים יותר (חוץ מזה אתה יכול להרים טלפון לכלמוביל ולבדוק אם הדגם נמצא בפרמטרים אותם מזינים למחשב הבדיקות).

פורסם

בכמה מוסכים מורשי מרצדס יש את המחשב הנ"ל, אך המידע נשמר אי שם בכלמוביל ואין אליו גישה חופשית מן הסתם.

בקשר לרכב של חברך, אתה בטוח שזה היה 380SEL ולא 300SEL? כי עד כמה שזכור לי, דגם ה-380SEL יוצר רק עד אמצע שנות ה-80 והוחלף ע"י ה-300SEL הקטן יותר (6 ציל' לעומת 8).

פורסם
שאלה נוספת,מדוע הן נסחרות בצורה כל כך מזעזעת?

בדיוק מהסיבה שרכבי סלון מאבדים מערכם אחוזים גבוהים לאחר הקניה.

מי שיכול להרשות לעצמו צריכת דלק בזבזנית, והוצאות תחזוקה גבוהות (שחלקן מבוססות על חששות לא מוצדקות) בד"כ יעדיף רכב חדש יותר.

לדגם שציינת "אין שוק" כיוון שב-20-30 אלף ש"ח, יעדיף "הקונה הסביר" לקנות אקסנט / שרייד ש"תיתן לו ראש שקט ללא תחזוקה".

הקונה שבאמת יעדיף את ה-190 יעשה זאת משיקולי נוסטלגיה / נסיון "לעשות רושם" עם מרצדס (לדעתי ממש לא מוצדק ולפעמים רושם מפוקפק), או פשוט יתגבר על דעות קדומות ויגלה רכב מעולה במחיר זול.

החסרון של ה-190E - הרכב יחסית מתקדם, ישנם חיישנים / מחשב הזרקה ורכיבים אלקטרוניים שעלות החלפת יקרה.

למזלי יש לי את אותו מנוע, ברכב ללא מחשב וחיישנים, כך שאין לי בעיה זו.

מצטרף לשאלה

תצטרף לקריאת התשובה.

אם יש עוד מידע לגבי W123 אשמח לשמוע

לענין ה-W123, זה הרכב שבבעלותי, ואני משתמש בו יום יום כבר 4 שנים. טפו טפו.

פה דיון מהעבר על הנושא:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=2065752&postcount=21

מעבר לטיפולים שוטפים לא היו לי בעיות חלפים / תחזוקה מיוחדת.

ישנם מספר מוסכים המתמחים ברכבים הנ"ל, וחלקי חילוף יש בשפע.

גם שעברתי תאונה עם הרכב לפני כשנה - נמצאו חלקי פלסטיק / פגוש / פנסים בזמן מיידי.

גילוי נאות:

למרות אמינותו הגבוהה של הרכב, איכות החומרים הטובה ושלמות הקוסמטיקה,

לפני כחודשיים הרכב החל לעשן מנשם המנוע.

לפני חודש החל גם לקחת לריאות.

ניגשתי למוסך - יכולתי "להשקיט" את הבעיה עם תוספי דבש למינהם ופתרון נוסף לעישון.

למרות שהיתה ברירה, העדפתי להחליף מנוע למנוע מייבוא.

הכל אפשרי.

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

פורסם

אני קצת התבאסתי היום שדיברתי עם האדון שמחזיק את דוגמא שנראתה כל כך טוב במודעה (ראה הודעה קודמות).

וזה מחזיר אותי לנקודת ההתחלה,שהיא 190e במצב מושקע עם בעלים בעלי יכולת לדבר את השפה העיברית באופן שוטף וברור.

רז,אתה נראה לי כמו בחור רהוט,כמה אתה רוצה על הבייבי שלך? ::twisted::-D

אגב מה אתם חושבים על (קופה)ce משנות השמונים?

Porsche 944 turbo

פורסם

רז כמה עלה המנוע? שתדע שאני נוסע ככה כבר כמה שנים טובות והצריכת שמן לא עולה על ליטר ל1000 ק"מ.(אך המומנט שלו ירד וזה מורגש)

הרכבים האלה תמיד יסעו גם אם הם לא מטופלים והם קלים לתחזוקה.

אני לא מצאתי מנוע בפחות מ4000 שקל שזה הסכום שהמכונאי רוצה לאוברול שבו הכל יהיה חדש ומקורי.

זה רכב כמו חיפושית בעניין מלאי החלקים בארץ מקווה שישאר ככה.

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

בקשר לרכב של חברך, אתה בטוח שזה היה 380SEL ולא 300SEL? כי עד כמה שזכור לי, דגם ה-380SEL יוצר רק עד אמצע שנות ה-80 והוחלף ע"י ה-300SEL הקטן יותר (6 ציל' לעומת 8).

צודק, זה SEL300.

אגב מה אתם חושבים על (קופה)ce משנות השמונים?

עדיין לא הבנתי אם אתה מחפש רכב ליום-יום.

בתור רכב לסופי שבוע אני חושב ש 28 אלף ש"ח (הסכום שרוצים עבור זו שביד2) הם סכום הוגן עבור יצירת אומנות שכזו שתוך כמה שנים גם הופכת לרכב אספנות.

ב"אומנות", אני מתכוון לחוסר של קורה B (ולחוסר של מסגרת החלון של הדלת) שיוצר תחושה של חלון אחד שנמשך לאורך כל הרכב.

להקריא במבטא של זקן יקה: "היום כבר לא עושים אוטומובילים כאלה".

כן, אני יודע שגם ב CL וב E קופה אין קורה B, אבל אין להם את מראה החלון הארוך-ארוך של ה CE.

אולי רז יתקן אותי ויגיד שזה כן יכול להיות רכב ליום-יום, כי אין חכם כבעל ניסיון.

Chris89Mercedes300CE08.jpg

פורסם

אולי רז יתקן אותי ויגיד שזה כן יכול להיות רכב ליום-יום

איתן, במרחק של שעה וחצי מתל אביב יש אזורים שהדגם הזה (4 דלתות, לא הקופה) הוא הנפוץ ביותר בקרב המוניות. רכב עבודה.

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

• תוכן חדש...