Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הסטוריה ממס"י

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5901 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מחפש אינפורמצייה מאת דור המקימים של ממס"י ,אלה שהגיעו מדרא"פ אחרי מלחמת השחרור והקימו את מועדון המכוניות והסיירות הראשון בישראל.

חברים מישהו זוכר?

לי זכור שם משנות החמישים משפחת נחמיאס.

אני זקוק למידע בעקבות סקר על מירוצי מכוניות שאורגנו בשנות החמישים בחיפה,על השתתפות הסברה הראשונה ב1963 במירוץ אקרופוליס ביוון. על המירוץ המפורסם באשקלון 1970

אשמח לתגובות ושמות

דני לוי

מירוצי מכוניות

פורסם
אני מחפש אינפורמצייה מאת דור המקימים של ממס"י ,אלה שהגיעו מדרא"פ אחרי מלחמת השחרור והקימו את מועדון המכוניות והסיירות הראשון בישראל.

חברים מישהו זוכר?

אני זקוק למידע בעקבות סקר על מירוצי מכוניות שאורגנו בשנות החמישים בחיפה,על השתתפות הסברה הראשונה ב1963 במירוץ אקרופוליס ביוון. על המירוץ המפורסם באשקלון 1970

אשמח לתגובות ושמות

דני לוי

סבא שלי ז"ל היה חבר בשנות ה70 ותחילת ה 80 ב "מ.מ.ס.י"

צביקה.ש

חבר מועדון ה-5

fiat 127 900 L 1979

\fiat qubo 1.4 2013

פורסם

הכרתי לפני כ-20 שנה חיפאי יקר בשם עו"ד אזולאי, ז"ל. האיש היה חובב רכב בנשמתו והשתתף בשנות הששים במירוצי ראלי בקפריסין עם הסאאב שלו, עמה נהג להפליג מחיפה למירוצים. נהג המשנה שלו היה בעל מוסך סאאב דאז(ומיצובישי בהמשך), איתן שביט, שנפטר אף הוא לפני מספר שנים.

מאחר וגם ידידנו עו"ד גדרון הכיר את הנפשות הפועלות, אולי הוא יוכל לשפוך אור נוסף על הסיפור.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

היה גם מועדון בעלי מכוניות בתקופת המנדט שאורגן על ידי קצין בשם ספייסר

ועוד אגודה שאירגנה תחרות בחיפה בשנות השלושים (עליה כתבתי בזמנו ב"טורבו".)

ממס"י היה המשך ל"מועדון בעלי מכוניות ואיגוד הסיירות בישראל" ונחמיאס היא קלרה נחמיאס ששלטה באירגון בשנות הששים והשבעים.

ממסי לגילגוליה אירגנה מסעות מטרה (ראלי) שסוקרו היטב בעיתון "ברכב". בכלל בעיתון היו בקביעות שני עמודים לממסי וקודמיו עד שהם הפיקו ירחון משלהם.

הסברה שהשתתפה במירוץ ביון היתה נהוגה על ידי קורט גומפרט ז"ל ועמוס זוראבסקי יבדל"א. הם מומנו על ידי אוטוקרס. קורט גומפרט היה נהג המירוצים הראשון בישראל וגם עליו כתבתי ב"טורבו".

אני נוסע לחו"ל בחמישי בערב ולכן אני מאד לחוץ בעבודה אבל ייתכן שאספיק לסרוק כמה דפים מ"טורבו" ומעיתון שיצא בשנות השלושים "המכונית" שבו כותב ספייסר על מועדון המכוניות של א"י.

אגב, הסמל של מועדון החמש, הגמל והמכונית, הוא תזכורת לסמל של אותו מועדון.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם
הכרתי לפני כ-20 שנה חיפאי יקר בשם עו"ד אזולאי, ז"ל. האיש היה חובב רכב בנשמתו והשתתף בשנות הששים במירוצי ראלי בקפריסין עם הסאאב שלו, עמה נהג להפליג מחיפה למירוצים. נהג המשנה שלו היה בעל מוסך סאאב דאז(ומיצובישי בהמשך), איתן שביט, שנפטר אף הוא לפני מספר שנים.

מאחר וגם ידידנו עו"ד גדרון הכיר את הנפשות הפועלות, אולי הוא יוכל לשפוך אור נוסף על הסיפור.

רק "אתמול" כשהייתי בן 14 (1965) עבדתי אצל עו"ד יצחק אזולאי ז"ל. אני הכרתי פן אחר שלו, מכוניות נוסעים מפוארות.היתה לו ווקסהול קרסטה שנחשבה אז מכונית פאר. זה היה חיקוי של מכוניות אמריקאיות עם מנוע קטן ודיפוני עץ בפנים.

הייתי בקשר רופף עמו ותמיד הינו משוחחים על מוכניות. אפילו ניהלנו משפט אחד כנגד השני על מכונית זבל... בשלב שאני הכרתי אותו לא דובר על מירוצים. 100 קמ"ש היה הרבה מעבר למה שרוב המכוניות יכלו ליסוע אז.

אני זוכר את המסיבות בוילה משגעת בטלביה שבה היו המשרדים של מ.מ.ס.י. בירושלים. מסיבות גן בנוסח אנגלי פלצני.

יש לי זכרון עמום ביחס להתרגשות שהיתה כאשר החליפו את השם ממועדון מכוניות פלסטין למועדון מכוניות וסיירות ישראלי. אבא שלי צלצל לשאול אם דמי החבר ששילם במועדון "הישן" תקפים גם במועדון החדש.

בשעתו היתה הרגשה של כבוד להיות חבר מועדון.

היינו מחכים לכתב העת של המועדון (בתחילה בסטנסיל על נייר גס ואח"כ חוברת שחור לבן ובהמשך גם קצת צבע) בערך כמו שאנו מחכים היום לאבטומוביל. אלה שאז זו היתה אטרקציה לחצי שנה. פעם בכמה גילונות היה מחירון שהיה הופך ל"תורה" עד לפעם הבאה שהיה יוצא מחירון לפעמים שנה שנתיים. לפני שבועיים ראיתי חוברת של "ברכב" אצל אמיר מקלוש חלפים שבו היתה כתבה על הסברה ספורט וגם מחירון רכב.

שלמה דן גדרון

פורסם

שלום.

והנה לפניכם הסמל של

מועדון בעלי המכוניות ואגוד הסיירות בישראל

ממסי רבותי ואת זה יש לי משנת 1970

כמובן הוא יעבור טיפול יפה ויצטרף לסמל של מועדון החמש

על המוט סמלים של הרולס-רויס שלי.

בברכה בני ל.

Pictures usa 11 odi rollsrots 012.jpg

CIMG9647.JPG

CIMG9645.JPG

CIMG9648.JPG

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

דני שלום.

ייתכן שתוכל לךלות אינפורמציה אצל יענקלה הללי, שהיה עם אופנועו מכונאי של ממסי לשירותי דרך, לפני שנים רבות.

יענקל היום מעל 80... ומגיע בימי שישי למפגשישישרון בגעש.

אין לו מייל ולא קורא בפורום.

לא בטוח שיגיע השבוע למפגשישישרון, מאחר ורבים מחברי מפגש השרון יוצאים לטיול לשלשה ימים, החל מיום שישי.

אי לכך ספק אם יתקיים מפגש. אך בשבוע הבא ודאי יגיע.

אתה מוזמן,

אבי נוף.

המקום הנכון:

מפגש השרון - מפגש בלתי תלוי לרכבי אספנות - בארומה שפיים.

פורסם

חברים מישהו זוכר?

אשמח לתגובות ושמות

דני לוי

לעניין השתתפות "Sabra" במירוצים, מצרף תמונות (סריקה) מכתבה בירחון בריטי עם רשימת מירוצים והישגים. במירוצים הראשונים השתתפה ה- Sabra, ובהמשך ה- Sabre בתצורת 4 ו- 6 מתוצרת רליאנט.

בנוסף, מצרף מידע מכתבה שפורסמה בירחון בארה"ב.

Resize of scan0056.jpg

Resize of scan0058.jpg

כתבה 1.jpg

כתבה 2.jpg

תרבות האספנות ושימור הרכבים היא העיקר, ואין לאיש מונופול על התרבות הזו".

חפשו אותנו גם בפייסבוק - "המפגש הצפוני לרכבי אספנות"

פורסם

אבי היי

את יענקלה הללי אני מכיר היטב מזה שנים רבות ,תודה על העצה

לגבי המפגשים,אשמח להגיע אחרי שוך ה"קרבות" עם זלטין והמכס.:wink:

למיטב הבנתי כל החומר של ממס"י נמצא אצל משפחת נחמיאס (כך נמסר לי ) יש מישהו שיוכל לעזור לי להגיע לשארים?

הבנתי שקלרה ובעלה כבר אינם איתנו יותר.

ושאלה לחברי מועדון ה5

האם יש קשר היום בין ממס"י של עכשיו לבין המועדון? ואם כן מהו?

דני

מירוצי מכוניות

פורסם
אבי היי

את יענקלה הללי אני מכיר היטב מזה שנים רבות ,תודה על העצה

לגבי המפגשים,אשמח להגיע אחרי שוך ה"קרבות" עם זלטין והמכס.:wink:

למיטב הבנתי כל החומר של ממס"י נמצא אצל משפחת נחמיאס (כך נמסר לי ) יש מישהו שיוכל לעזור לי להגיע לשארים?

הבנתי שקלרה ובעלה כבר אינם איתנו יותר.

ושאלה לחברי מועדון ה5

האם יש קשר היום בין ממס"י של עכשיו לבין המועדון? ואם כן מהו?

דני

דני שלום.

אתה מוזמן להגיע ולהתחבר לאנשים ולנושא עם ו/או בלי רכב.

יש מספיק חברים שמגיעים ללא רכב אספנות.

מה שמחבר זה הנושא עצמו, החברים והענין המשותף.

קשר בין ממסי ומועדון החמש לא קיים למיטב ידיעתי.

יום טוב

אבי.

המקום הנכון:

מפגש השרון - מפגש בלתי תלוי לרכבי אספנות - בארומה שפיים.

פורסם

אני ממליץ כדי לחבר יותר בין האנשים לתרבות המוטורית על מירוץ ראלי (לא תחרותי במובן מהירות) כפי שעושים זאת בעולם

מחולק לשנתונים וקטגוריות בחסות נציגות ממס"י,ממס"י מייצגת בארץ את הפדרצייה הבין לאומית לספורט מוטורי ושם יש מקום מאד מכובד למורשת של אירועים מוטוריים היסטוריים

המפגשים השבועיים במקומות נייחים הם נחמדים אבל מה דעתכם על קצת יותר? ולכן שאלתי על ממס"י

אני עדיין מחכה לתגובות של הוותיקים בינינו שזוכרים מה היה פה בשנות החמישים שישים

תודה

דני

מירוצי מכוניות

• ספונסר פורום
פורסם
היה גם מועדון בעלי מכוניות בתקופת המנדט שאורגן על ידי קצין בשם ספייסר

ועוד אגודה שאירגנה תחרות בחיפה בשנות השלושים (עליה כתבתי בזמנו ב"טורבו".)

ממס"י היה המשך ל"מועדון בעלי מכוניות ואיגוד הסיירות בישראל" ונחמיאס היא קלרה נחמיאס ששלטה באירגון בשנות הששים והשבעים.

ממסי לגילגוליה אירגנה מסעות מטרה (ראלי) שסוקרו היטב בעיתון "ברכב". בכלל בעיתון היו בקביעות שני עמודים לממסי וקודמיו עד שהם הפיקו ירחון משלהם.

הסברה שהשתתפה במירוץ ביון היתה נהוגה על ידי קורט גומפרט ז"ל ועמוס זוראבסקי יבדל"א. הם מומנו על ידי אוטוקרס. קורט גומפרט היה נהג המירוצים הראשון בישראל וגם עליו כתבתי ב"טורבו".

אני נוסע לחו"ל בחמישי בערב ולכן אני מאד לחוץ בעבודה אבל ייתכן שאספיק לסרוק כמה דפים מ"טורבו" ומעיתון שיצא בשנות השלושים "המכונית" שבו כותב ספייסר על מועדון המכוניות של א"י.

אגב, הסמל של מועדון החמש, הגמל והמכונית, הוא תזכורת לסמל של אותו מועדון.

זה אותו עמוס זוראבסקי השמאי מרח ריבל בתל אביב ?

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

• ספונסר פורום
פורסם

איזה הפתעה

זה אדם שאני מכיר טוב וכבר הרבה שנים אני מטפל ברכבי המשפחה

ולא היה לי אפילו רמז מההיסטוריה המוטורית של עמוס (עכשיו גיגלתי ומצאתי)

כל הכבוד לדור המייסדים .

מחר טלפון לעמוס .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

איזה יופי לקרוא את הדברים. אני בנו של יצחק אזולאי. אכן הוא היה חובב מכוניות מושבע ועד היום יש אצלי קטלוגים נדירים של מכוניות. זיכרון מתוק ממנו ובכל פעם שאני מעלעל באותם קטלוגים מופלאים זכרנו צף ועולה. סיורים בחיפוש אחר מכוניות מיוחדות מדי שבת ושישי היו חלק בלתי מפרד מילדותי שלי וזו של אחי. אמנם אני נוהג כיום בטיוטה, אבל אהבת המכוניות עברה בגנים ובכל פעם שמכונית מעט מיוחדת חולפת לה, הראש מסתובב. המירוצים היו עוד לפני שנולדתי, אבל את הסיפורים שמעתי גם שמעתי ולא אחת. לגבי ממס"י, זכורות לי כמה נסיעות לת"א יחד עם אבי לישיבות של ממס"י (חיכיתי כמובן במכונית :-) ). אבי, אם אני לא טועה היה סגן נשיא המועדון בשלב מסוים וכן זכורה לי הציפייה לחוברות המועדון שהגיעו אליו למשרד. הקרסטה היתה בסוף שנות השישים ולאחריה היו עוד כמה פנינות. פרט לכך, אני מקווה להספיק לסרוק כמה תמונות מתוך הקטלוגים בזמן הקרוב ולהעלותן לפורום. רענן

רק "אתמול" כשהייתי בן 14 (1965) עבדתי אצל עו"ד יצחק אזולאי ז"ל. אני הכרתי פן אחר שלו, מכוניות נוסעים מפוארות.היתה לו ווקסהול קרסטה שנחשבה אז מכונית פאר. זה היה חיקוי של מכוניות אמריקאיות עם מנוע קטן ודיפוני עץ בפנים.

הייתי בקשר רופף עמו ותמיד הינו משוחחים על מוכניות. אפילו ניהלנו משפט אחד כנגד השני על מכונית זבל... בשלב שאני הכרתי אותו לא דובר על מירוצים. 100 קמ"ש היה הרבה מעבר למה שרוב המכוניות יכלו ליסוע אז.

אני זוכר את המסיבות בוילה משגעת בטלביה שבה היו המשרדים של מ.מ.ס.י. בירושלים. מסיבות גן בנוסח אנגלי פלצני.

יש לי זכרון עמום ביחס להתרגשות שהיתה כאשר החליפו את השם ממועדון מכוניות פלסטין למועדון מכוניות וסיירות ישראלי. אבא שלי צלצל לשאול אם דמי החבר ששילם במועדון "הישן" תקפים גם במועדון החדש.

בשעתו היתה הרגשה של כבוד להיות חבר מועדון.

היינו מחכים לכתב העת של המועדון (בתחילה בסטנסיל על נייר גס ואח"כ חוברת שחור לבן ובהמשך גם קצת צבע) בערך כמו שאנו מחכים היום לאבטומוביל. אלה שאז זו היתה אטרקציה לחצי שנה. פעם בכמה גילונות היה מחירון שהיה הופך ל"תורה" עד לפעם הבאה שהיה יוצא מחירון לפעמים שנה שנתיים. לפני שבועיים ראיתי חוברת של "ברכב" אצל אמיר מקלוש חלפים שבו היתה כתבה על הסברה ספורט וגם מחירון רכב.

• תוכן חדש...