Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הסטוריה ממס"י

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5930 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמו שכתבתי ל-OLDCAR, אני בנו של יצחק אזולאי. הסיפורים על מרוצי המכוניות בקפריסין (לפני שנולדתי) זכורים לי בהחלט ומרגש לקרוא את השורות הללו. שם משפחתו המקורי של איתן שביט היה קפלן אם איני טועה וממנו כמדומני אבי רכש סאאב לבנה שלמיטב ידיעתי היתה הראשונה מסוגה בישראל. היה נהג נוסף שרק שם משפחתו זכור לי - שמידט. בסוף שנות השבעים אבי ואני פגשנו אותו בגרמניה בדרכנו לצרפת לביקור במוזיאון המכוניות המדהים של האחים שלומף. בברכה, רענן

הכרתי לפני כ-20 שנה חיפאי יקר בשם עו"ד אזולאי, ז"ל. האיש היה חובב רכב בנשמתו והשתתף בשנות הששים במירוצי ראלי בקפריסין עם הסאאב שלו, עמה נהג להפליג מחיפה למירוצים. נהג המשנה שלו היה בעל מוסך סאאב דאז(ומיצובישי בהמשך), איתן שביט, שנפטר אף הוא לפני מספר שנים.

מאחר וגם ידידנו עו"ד גדרון הכיר את הנפשות הפועלות, אולי הוא יוכל לשפוך אור נוסף על הסיפור.

פורסם

תוספת שלי

המועדון בתקופת המנדט נשא שם דומה ל"מועדון מכוניות וסיירות בישראל".

הוא נקראה אז

Automobile Club and Touring Association of Palestine

ושמו העברי היה:

מועדון המכוניות ואגודת הסיור בא"י

ספייסר(ראו להלן) מציין במאמר שפרסם בשנת 1935 שהאגודה "הנהיגה משמרת דרכים מיוחדת כדי לעזור לנהג בשעת הצורך"

נשיא המועדון שהוקם בתחילת שנות השלושים היה r.g.b Spicer שכהן גם כמפקח הכללי של משטרת המנדט.הוא הגיע לכאן בשנת 1931 לאחר שירות במשטרה הקולוניאלית של קניה והודו ושרת עד 1937.אין לי הרבה פרטים עליו. מי שיודע מתבקש להשלים.

תמונה שלו נמצאת כאן

http://www.wyevalley.worldonline.co.uk/gallery.htm

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

בקום המדינה מי שהנהיג את ממס"י היה ג'ו נחמיאס

אותו ואת רעייתו שהחליפה אותו בתפקיד הייתי רוצה לאתר (שארי בשרם)

הם מחזיקים לפי השמועות את כל החומר הרלוונטי למחקר שלנו בנושא ספורט מוטורי בישראל 1949 עד 1985

דני

מירוצי מכוניות

• תוכן חדש...