Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עזרה קטנה ב- SolidWorks

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5989 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תופעה שנתקלתי בה ואני מנסה להבין אם זה מכוון או שלא הצלחתי לעלות על הטעות שלי.

אני לא בטוח שאני יודע את המונחים בעברית אז למען הסדר הטוב אני אקרא ל- Part חלק ול-Assembly מבנה.

נניח שאני מרכיב מבנה ולתוכו מכניס גם חלקים וגם תת מבנה ששמרתי קודם לכן כמבנה.

במקרה הספציפי שלי יש לי מבנה של ציר שבניתי (מורכב משלושה חלקים) + שני חלקים שמתחברים אליו. את כל אלו הכנסתי למבנה אחד וקישרתי אותם בקשרים שרציתי. הבעיה היא שאני לא מצליח להזיז את הציר בתוך המבנה הראשי. בתוך המבנה של הציר עצמו אפשר לסובב את הציר (הכוונה לפתיחת וסגירת הכנפיים של הציר, כמו שקורה במציאות עם ציר). כאשר אני במבנה הראשי ומנסה לגרום לשינוי זווית הציר אני מקבל הודעת שגיאה שהחלק שתפסתי מוגדר לחלוטין.

כל פעם שאני רוצה לשנות את זוות הפתיחה של הציר אני צריך להיכנס לתת המבנה שלו.

ניסיתי לשחק עם כל הוריאציות של Fix-Float לחלקים השונים אך ללא הועיל. האם כך הדבר אמור להיות? האם הבעיה בקשרים שיצרתי?

מדובר בסולידוורקד בגרסת 2007.

תודה מראש.

• אחראי פורום
פורסם

אולי יש mates מנוגדים שמונעים תנועה?

אמרת שיש לך בעצם שני assembly, אולי השילוב של שניהם עם כל חלקיהם מגביל אותך בתנועה מסויימת?

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

לצערי כיום אני כבר לא עובד ב SW אלא ב NX4.

אולם ממליץ להציץ כאן

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

פורסם

קצת לי קשה לי לעזור כשהתוכנה לא מולי, אבל האם בדקת את אופציית הנעילה של החלקים באזורי ההתאמה?

הכוונה ל"נעילת" החלק אחרי ההתאמה בין המשטחים, אני זוכר שגם לי הייתה בעיה דומה.

פורסם

אני אנסה למקד את הבעיה- כשאני בתוך ה-Assembly של הציר, ניתן לשנות את הזוית שלו וזאת לאחר שמקבעים את אחד החלקים (אחרת הוא מזיז את כל הציר כיחידה אחת).

אם אני פותח Assembly חדש ומכניס לתוכו את ה- Assembly של הציר (ללא שום חלק נוסף וללא Mates) אני כבר לא מצליח לסובב לשנות את הזווית של הציר, לא משנה כמה אני משחק עם Fix/Float. מצד אחד אני מבין שכשמכניסים משהו לתוך Assembly הוא מתייחס לזה כמשהו סגור על עצמו. מצד שני לא הגיוני שלא יהיה ניתן להזיז חלק שנועד להזזה.

• אחראי פורום
פורסם

אני מקווה שהבנתי נכון, אם כן אז במקרה הזה יש לייבוא חלקים ל-assembly חוקיות אחת:

החלק הראשון שאתה מכניס לקובץ הוא מקובע. אתה לא יכול להזיז אותו כפעולה/תפקוד אלא רק את מה שמחובר עליו.

ז"א שאם יש לך מספר חלקים אז כדי לגרום לתנועה נכונה, אתה תכניס את החלק הסטטי מבינהם כראשון, בסיס.

אם עדיין לא פגעתי בבעיה, אולי תעלה print screen מפורט אם זה אפשרי.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

אתה מתחיל להתקרב לבעיה. על מה שאתה אומר עליתי. הבעיה שלי שונה.

כאשר אני מכניס Assembly כתת-Assembly לתוך Assembly אחר הוא מאבד את היכולת שלו לזוז. למרות שאני משחרר את הקיבוע שלו החלקים שלו זזים כגוש אחד. ז"א שהוא מתנהג כמו Solid part ולא כ- Assembly.

צרפתי כתמונה את העץ כדי שההיררכיה תהיה ברורה:

attachment.php?attachmentid=191160&stc=1&d=1267374116

נסה ליצור Assembly כלשהו עם שני חלקים שיש להם יכולת לזוז/להסתובב אחד ביחס לשני. אח"כ תכניס אותו לתוך Assembly ותראה שהוא איבד את היכולת הזזה בין החלקים שלו.

sw.jpg

• תוכן חדש...