Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6019 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מאחר ולא הייתי מעולם בקיורטוש (איך בכלל מבטאים את זה?) הזה, אני לא יודע מה נפח העבודה שם אבל אם זה משהוא סטייל רולדין, בהחלט מכונת עוגיות, יש במכונה אפילו תבניות שמחקות את הסטיה והעיוותים של חיתוך ביד.

כל הקטע של קיורטוש זה המאפה שמרים בצורת קונוס שלהם.

לדעתי, בית קפה של קיורטוש זה פשוט מאוד בית קפה פרטי שקיבל זיכיון של קיורטוש ולכן משתמש בשם שלו (ובעניין הכנת הקיורטוש עצמו).

some people need a high five

in the face

with a chair

• תגובות 59
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לעניות דעתי זה סכום גבוהה פי 2 ממה שבאמת צריך אבל נתת תשובה עניינית ומנומקת ועל כן,תודה.

שמע,אני לא קונדיטור, אני שף (לשעבר) והקמתי לא מסעדה אחת ולא שתיים.

מסעדה מאוד מפוארת, עם אדריכלים וכל הבלאגן מרגע הגיית הרעיון ועד כניסת הסועד הראשון תעלה כמיליון דולר, אז למה נראה לך שקונדיטוריה פלוס בית קפה מעוצב תפתח ב 500K ש"ח?

אתה יודע מה, נלך יותר רחוק, אני עוזר עכשיו לחבר לפתוח חנות חיות, כשלעצמו אתה בטח אומר לעצמך, כמה מדפים, קצת סחורה ויאללה, יש חנות. בסופו של דבר ההשקעה הסתיימה (בדיוק כמו שצפיתי) ב 200K ש"ח ללא סחורה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
הכל תלוי ברמת ואיכות הציוד שאתה קונה ובכמות המזון שאתה מתעתד לייצר.

קונווקטומט גדול וטוב יעלה כ100K ש"ח.

מכשיר עוגיות (אתה לא באמת חושב שיש שם איזה מישהוא שקורץ את כל העוגיות האלה ביד) יעלה עוד 100K ש"ח.

ואלה רק 2 מכשירים מתוך סדרה ארוכה של ציודים שדרושים לקונדיטוריה (תאי התפחה, מיקסרים, בלנדרים, מרדדים, מקררים, פריזרים וכו').

במידה ואני מבין נכון מהאתר שצירפת, אז בחזית הקונדיטוריה יש גם בית קפה, ואז בעצם מדובר גם בהקמה של בית קפה (אין חיסכון גדול בזה שהוא נמצא כאילו בתוך הקונדיטוריה).

בקיצור, קונדיטוריה סבירה+בית קפה מעוצב בחזית, תכין 6 אפסים ואיזה 1 מסכן משמאלם ואל תצפה להרבה עודף.

ברור שאפשר לחתוך את המחיר בחצי ואפילו ביותר ע"י קניה של מוצרים משומשים, הבעיה שבאזור שפתוח לקהל, זה לא תמיד נראה יפה, באזור המאפיה עצמה, מוצרים משומשים מתקלקלים יותר ועוצרים לך את כל תהליך הייצור מה שבסופו של דבר, יצא הרבה יותר יקר.

שמע,אני לא קונדיטור, אני שף (לשעבר) והקמתי לא מסעדה אחת ולא שתיים.

מסעדה מאוד מפוארת, עם אדריכלים וכל הבלאגן מרגע הגיית הרעיון ועד כניסת הסועד הראשון תעלה כמיליון דולר, אז למה נראה לך שקונדיטוריה פלוס בית קפה מעוצב תפתח ב 500K ש"ח?

אתה יודע מה, נלך יותר רחוק, אני עוזר עכשיו לחבר לפתוח חנות חיות, כשלעצמו אתה בטח אומר לעצמך, כמה מדפים, קצת סחורה ויאללה, יש חנות. בסופו של דבר ההשקעה הסתיימה (בדיוק כמו שצפיתי) ב 200K ש"ח ללא סחורה.

בוא נפשט את זה לגורמים.

מבנה,ציוד,השקה.

תוסיף משהו אם שכחתי.

ובוא נראה איך נגיעה לסכומים הגיוניים והגיוניים פחות.

פורסם

אפשר גם לפתוח כזה מקום גם בהשקעה של פחות מ50Kש"ח.

הסיבה טמונה בעובדה שכיום ניתן לשכור הכל מחברות המיוחדות בדיוק לזה.

תמורת כמה אלפי ש"ח בחודש ואתה שוכר ציוד קומפלט מתנורים,מכונות קפה,שולחנות+כסאות, צלחות,כוסות ואפילו מפות ומה שרק תרצה.

לגבי קניה של הציוד?

יש בזה כלכך הרבה משתנים שזה בלתי ניתן לחישוב.

איזה מקררים? האם בפס קירור? איזה תנורים? קניה? יד שניה?.

תאי התפחה?

בקיצור, לא ניתן לחשב זאת במדוייק.

under construction..

פורסם

הקמה של המקום:

בניית החלל, ריצוף, חלוקת קירות לחללים, חומרי גמר, עבודות נגרות (דלפק / ארונות וכו'), גופי תאורה, מיזוג אויר, חדרי שירותים, מטבח (בניית מטבח בלבד, לא כולל תנורים / מקררים / כיריים וכו'), ריהוט (שולחנות וכסאות) רמקולים, מחשב וכו', ברמה סבירה, יעלו לפחות 1500 דולר לכל מ"ר.

נניח ויש לך חלל של 100 מ"ר - העלות תהיה כ-150,000 דולר מינימום.

שים לב שהסכום הנ"ל כולל את ה"מקום" בלבד, לא כולל ציוד טכני / ייעודי, ולא כולל שיווק / פרסום / יח"צ וכו'.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

אני אגיד לך את האמת,שאומרים הנה בסניף של ארומה משקיעים למעלה מ1.5 מיליון שקל על כל מכלול הדברים שציינת ואני פשוט לא מבין למה זה עולה כל כך הרבה.

לא כי אין לי מושג,יש לי מושג והרבה פשוט אנשים טועים שלוקחים מקומות בזכיינות וכ"ד

אם אתה לא מקורי,לא שווה להכנס לשום תחום.

זה לפחות המוטו שלי

פורסם

אבל העלת את קיורטוש בתוך מקום, זה זיכיון וזה למה זה עולה הרבה. בעניין המקורי, 90 אחוז מהמקומות האלה מוכרים את אותם הדברים כשההבדל הגדול הוא איכות המוצר, אז אם קוראים לך קיורטוש או קוקאין ובניו, אתם תמכרו כמעט את אותו התפריט. מעבר לזה, אם אתה קונדטוריה שמייצרת, אתה צריך רישיון לייצר בניגוד לקונדטוריה שקונה מהמפעל את העוגה ואז נעשה רק מסחר בעוגה ולא ייצור שלה. רישיון יצור זה עוד כסף (ולא מעט)

בגירה אני אשמח באמת לדעת על מה הלכו 200 אלף ש"ח בשביל חנות חיות לפני סחורה.

כולם חושבים שזה רק מדפים, ואם החנות לא מושקעת סגנון אלמוג זו סנטר בנס ציונה, אני לא יודע על מה הולך סכום כמו שציינת.

in the face

with a chair

פורסם

באגירה, גם אנ י אשמח לשמוע, ותומר- מה פירוש "רשיון ייצור"? אשמח להסבר קצר.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אני לא יודע מה העלות לרישיון הזה אבל שמעתי על עשרות אלפי שקלים.

כיום בשביל להכין עוגה ולמכור אותה, צריך רישיון ייצור, זאת אומרת שיש עליך פיקוח ושאתה עומד בסטנדרטים מסויימים. מפעם לפעם כמובן שיש ביקורת.

אני לא יודע אם איפה שעבדתי יש רישיון יצור, אבל היו בדיקות פתע לגבי ניקיון, היו רואים אם אנחנו עובדים בסביבה נקיה או לא, היו בודקים איפה החומרים מאוחסנים ושזה אכן בתנאים הנדרשים וכ"ו.

יש הרבה קונדטוריות שלא מכינות כלום, פשוט מזמינות מהמפעל את העוגה ובחנות שמים על האריזה מדבקה של החנות, וככה יוצא שאפשר לראות את אותה העוגה בכמה חנויות שונות. למשל קוראסונים ועוגות שמרים, הרבה מקומות קונים את זה קפוא מבונז'ור ופשוט אופים את זה במקום. החנות שקונה מבונז'ור לא מייצרת את העוגת שמרים אלא רק אופה אותה ולכן אין להם צורך ברישיון ייצור וזה חוסך להם כסף (יש דברים שלייצר אותם זה יחסית כאב ראש וגם זה דבר שנלקח בחשבון).

לדעתי היום רוב המקומות קונים את המאפי שמרים שלהם קפואים מאחת החברות הגדולות, אתם יכולים לראות את זה ברשת מגה שעובדים עם פילסברי ועוד מקומות שעובדים עם בונז'ור.

רשת רולדין למשל, הם לא יעמדו בכל סניף ויתחילו להכין את העוגיות, זה גם לא משתלם לשלם לכל סניף רישיון יצור. במקום זה הם מחזיקים מפעל שלהם שמייצר לכל הרשת שלהם ואם מדובר בדברים עדינים שמתייבשים מהר כמו שמרים, הם פשוט שולחים את העוגה כשהיא מוכנה לפני האפיה וכמובן קפואה ובסניף עצמו הם מפשירים את העוגה ומכניסים אותה לאפיה בתנור. יש כמה שיטות הקפאה למוצרים שכאלה אבל הרעיון הוא זהה בכולם.

in the face

with a chair

פורסם
ואם החנות לא מושקעת סגנון אלמוג זו סנטר בנס ציונה, אני לא יודע על מה הולך סכום כמו שציינת.

אז זהוא, שהיא כן!

פורסם

על מה אתה מדבר???

יש לך מושג כמה עולה סטנד אקוריומים גרמני (JAWEL מקורי)כמו שיש לו שם (אני מתכוון הסטנד של תצוגת הדגים למכירה)?

אני עכשיו הזמנתי אחד עבור החבר עם 30 אקוריומים, עלה 40K ש"ח!

באלמוג סנטר יש לו את אותו סטנד תצוגה בדיוק... רק עם 80 אקוריומים! :shock:

עכשיו את הסטנד הזה צריך לחבר לחשמל אבל יש לו גם 80 מחממים של 250W כל אחד, עניין פעוט של 240 שקעים (מחמם,ראש כח ותאורה) שרק החימום עומד על 20,000 וואט !!!

זה לא טוסטר לקנות, לחבר לחשמל ולהתחיל לעבוד, מדובר בעבודת הכנה יסודית ויקרה.

וכיסינו עד עכשיו רק אתעניין תצוגת הדגים.

לא רוצה לחטוף את השרשור לענייני חיות אבל תאמין לי, אם רוצים לפתוח משהוא ברמה, זה לא בא בזול בין אם זה אבו-נפחא או קרואסון.

פורסם
מאחר ולא הייתי מעולם בקיורטוש (איך בכלל מבטאים את זה?)

קיור כמו כיור באמבטיה, טוש כמו טוש באמבטיה...

לפותח השרשור

קח בחשבון שאלה מטומטמת תשובה בהתאם

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

• תוכן חדש...