Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6030 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני מתלבט בין שתי חלופות:

1. סקודה סופרב ברמת הבסיס שלה

2. טויוטה אוונסיס בסיסית

על פניו, הסופרב מתאימה לי יותר: יש להם מבצע מימוני מצויין, איכות הרכב נראית לי - ההדיוט - טובה מאוד, היא גדולה ונוחה. האוונסיס בטח תהיה אמינה מאוד למרות שהשחור בפנים דיי מדכא (אותי כמובן).

אבל, בסוכנות טויוטה אמרו לי שאין לי שום סיכוי למכור סופרב בתור יד שניה. האמת - הצליחו להפחיד אותי.

השאלות שלי הן כדלקמן:

1. האם הסחירות של סקודה סופרב אכן צפויה להיות כה גרועה?

2. האם התרשמותי כי הסופרב היא מכונית איכותית נכונה?

3. האם צפויות לי בעיות אמינות מהסקודה? את התשובה על האוונסיס אני דיי יודע - היא תהיה אמינה מאוד כנראה...

אשמח לכל מידע ועצה!

תודה

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אגב, אני לא קונה כדי למכור. רק שנסעתי כמה שנים ב C5 ונהנתי מאוד (חוץ מנושא התקלות האינספויות ומסכנות החיים), אבל, האם זה היה שווה את ירידת הערך מ 160K ל 40 K תוך חמש שנים? לא יודע... זה וודאי לא השיקול המרכזי שלי, אבל בהחלט שיקול.

אבל, השאלה שלי היא אמיתית:

האם אני אסבול משום שאני מראש נוטה יותר לכיוון הסקודה או שמשום שלדעתך האוונסיס גורמת לסבל יחסית לסקודה?

תודה

פורסם

הנה דעותיי הצנועות, בהתבסס על המצב הידוע לי כיום: (וכאמור, אינני נביא, אבל בזה אני מוכן להתנבא)

השאלות שלי הן כדלקמן:

1. האם הסחירות של סקודה סופרב אכן צפויה להיות כה גרועה? כנראה שכן

2. האם התרשמותי כי הסופרב היא מכונית איכותית נכונה? כנראה שכן

3. האם צפויות לי בעיות אמינות מהסקודה? כנראה שכן (לאו דווקא בטווח הקרוב, וזה גם לא אומר שהטויוטה חסינה) שים לב שרשמית, בקונצרן VAG, רק אאודי נותנים 3 שנות אחריות (וגם זה לא תמיד), אבל לפעמים גם חברות אחרות בקונצרן סוטות מהשנתיים המוצהרות. אני הייתי מספר על הצרות ב- C5, אומר שטויוטה נותנת שלוש שנות אחריות, ומתנה בזה את הרכישה. תבדוק מה זה ישיג לך...

אגב, אני לא קונה כדי למכור. רק שנסעתי כמה שנים ב C5 ונהנתי מאוד (חוץ מנושא התקלות האינספויות ומסכנות החיים - ??? פרט, מעניין לשמוע), אבל, האם זה היה שווה את ירידת הערך מ 160K ל 40 K תוך חמש שנים? לא יודע... זה וודאי לא השיקול המרכזי שלי, אבל בהחלט שיקול.

אבל, השאלה שלי היא אמיתית:

האם אני אסבול משום שאני מראש נוטה יותר לכיוון הסקודה או שמשום שלדעתך האוונסיס גורמת לסבל יחסית לסקודה?

שמע, אבא של אשתי, אמנם פרופ' בתחום המדעים, אבל לא מוכן לשמוע על סקודה (ואכן מתעתד לרכוש אוונסיס) בדיוק מהסיבות שפירטת. לגבי כל השאלות שלך, only time will tell, אבל אם צריך להמר הייתי מהמר על מה שרשמתי למעלה. עדיין, אם הנסיעה בה כל כך עדיפה בעיניך, אתה יכול לצמצם חלק מה"חשיפה" על ידי רכישה של רכבים דומים, שנותנים יותר מהטויוטה, אבל עם פוטנציאל סחירות מעט גבוה יותר. למשל פאסאט, למשל מונדאו, למשל B4. האם ביצעת בהן נסיעת מבחן?

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
הנבואה ניתנה לשוטים.

אומנם איננו נביאים, אך אין מקום להיתמם. מבחינת סחירות (שמירת ערך) טויוטה מוכיחה עצמה לאורך זמן. אגב, זה נכון לא רק לגבי ישראל אלא גם לגבי ארה"ב למשל.

אם אתה קונה רכב בשביל למכור אותו, קנה את האוונסיס ותסבול.

לא הגזמת? אתה מכיר את הטויוטה כ"כ טוב שאתה טוען שמי שקונה אותה סובל? אני לא טוען שהסקודה קנייה עדיפה, אך לא צריך לזרוק לאויר סיסמאות לא מבוססות/מנומקות.

פורסם
השאלות שלי הן כדלקמן:

1. האם הסחירות של סקודה סופרב אכן צפויה להיות כה גרועה?

2. האם התרשמותי כי הסופרב היא מכונית איכותית נכונה?

3. האם צפויות לי בעיות אמינות מהסקודה? את התשובה על האוונסיס אני דיי יודע - היא תהיה אמינה מאוד כנראה...

אשמח לכל מידע ועצה!

תודה

1. רק שניים יודעים את התשובה - אלוהים ולוי יצחק.

בעיקרון, היא צפוייה להיות פחות סחירה.

2. אכן, בהחלט.

האוונסיס מרגישה דלה וזולה לצידה.

3. בוא נשבור סטיגמה מעצבנת - גם יפניות מבלות במוסך.

גם טויוטה נכנסת למוסך בעקבות טיפולים, גם טויוטה הוציאה ריקולים, גם טויוטה טועה ולאחרונה היא סובלת מתקלות רבות ברכבים בארה"ב.

בשקודה (כמו בשאר רכבי VAG בארצנו) ישנן לא מעט תקלות בעקבות התקנות מקומיות לקויות/חאפריות - מתבטא בבעיות חשמליות, בעיות עם פלסטיקה ולעיתים מעבר לזה.

כמובן שהאחריות מכסה על כל מקרה שכזה, אך היא אינה מורידה מהעצבים.

ואגב, כל זה על סמך ניסיוני הלא קצרצר עם רכבי הקונצרן - כרגע עם הפביה הרביעית ובעברי (הלא רחוק) הייתה גם איביזה. רובן סבלו מתופעת לוואי כזו או אחרת שנגרמה ע"י התקנה מקומית.

יש לדאוג ולוודא מראש שהכל התקנה שהיא תבוצע אך ורק ע"י Class-A.

קח את הסופרב ותהנה - היא טובה ומרשימה הרבה יותר מהאוונסיס.

חבילה מצויינת, בעיקר גרסת 1.8TSI.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

הסופרב משמעותית עדיפה מהאווניסיס, היא הרבה יותר איכותית ומפנקת וכיום היא התמורה הכי טובה לשקל.

מנסיוני עם סופרב דור קודם (הרכב שבבעלותי כרגע) הייתה ירדת ערך רצחנית, לפני חמש שנים האוטו היה שווה 230K, כיום בקושי 70.

מצד שני, אני חושב שלדור הנוכחי של הסופרב (וגם אני כמו כל חברי הפורום איני נביא) לא צפויה ירדת ערך כה דרסטית משום שהרכב נפוץ הרבה יותר מהדור הקודם,כל הביקורת עליו חייביות, והוא מתקבל כרכב מנהלים/יוקרה לגיטימי למדי.

אם אתה עדיין חושש מאמינות וסחירות, ומעדיף רכב מתוצרת יפן אני יכול להמליץ בחום על הB4 החדשה, יש כזאת לאבי והאוטו מצויין,גדול,מרשים,נוח,לא חסר לו כוח ומשדר הרבה יצוגייות (גש לראות את הרכב בסוכנות, הוא לא פוטוגני במיוחד) כאן אין מה לעשות, אי אפשר לומר שסובארו תהיה לא אמינה/סחירה.

סיאט איביזה 1.2 TSI 2011

אופל קורסה 1.4 2013

סובארו B4 2009 2.0

פורסם
אומנם איננו נביאים, אך אין מקום להיתמם. מבחינת סחירות (שמירת ערך) טויוטה מוכיחה עצמה לאורך זמן. אגב, זה נכון לא רק לגבי ישראל אלא גם לגבי ארה"ב למשל.

לא הגזמת? אתה מכיר את הטויוטה כ"כ טוב שאתה טוען שמי שקונה אותה סובל? אני לא טוען שהסקודה קנייה עדיפה, אך לא צריך לזרוק לאויר סיסמאות לא מבוססות/מנומקות.

תראה, בוא שנינו נסכים שאמינות וסחירות הם משוואה בגדר נעלם.

לעומת זאת, את שאר תכונות המכונית מאוד קל לגלות בנסיעת מבחן ופה הסקודה לוקחת בנוקאווט את האוונסיס.

מי שקונה טויוטה (או יפנית) נטו בשביל האמינות ונטו בשביל לא לראות מוסך צריך לצאת מהבועה שהוא חי בה, אפשר לעיין ברשימת ה-RECALL ולראות שהיפניות וטויוטה בפרט מככבים שם.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3824820,00.html

חוץ מזה, אני ממליץ לפותח השרשור לקרוא את המאמר הזה.

http://www.netcar.co.il/magazin/ed/nolovestory.asp

פורסם
אגב, אני לא קונה כדי למכור. רק שנסעתי כמה שנים ב C5 ונהנתי מאוד (חוץ מנושא התקלות האינספויות ומסכנות החיים)

צריך להוסיף עוד משהו?

פורסם
הנה דעותיי הצנועות, בהתבסס על המצב הידוע לי כיום: (וכאמור, אינני נביא, אבל בזה אני מוכן להתנבא)

שמע, אבא של אשתי, אמנם פרופ' בתחום המדעים, אבל לא מוכן לשמוע על סקודה (ואכן מתעתד לרכוש אוונסיס) בדיוק מהסיבות שפירטת. לגבי כל השאלות שלך, only time will tell, אבל אם צריך להמר הייתי מהמר על מה שרשמתי למעלה. עדיין, אם הנסיעה בה כל כך עדיפה בעיניך, אתה יכול לצמצם חלק מה"חשיפה" על ידי רכישה של רכבים דומים, שנותנים יותר מהטויוטה, אבל עם פוטנציאל סחירות מעט גבוה יותר. למשל פאסאט, למשל מונדאו, למשל B4. האם ביצעת בהן נסיעת מבחן?

אז בוא ננפץ לך מיתוס קטן.

בתחילת 2008 דודה שלי רכשה פולו חדשה עם מנוע 1400, במחיר של 105,000 שקלים.

באותו זמן השיקו את הפאביה החדשה והיה לה אפשרות לקבל רכב מהמשלוח הראשון, באותו מחיר של הפולו ועם מנוע 1600.

הצעתי לה לרכוש את הפאביה אבל היא סירבה, כיוון שמישהו שהיא מכירה אמר לה ל"סקודה לא אמינות ויש להם גם בעיה של קילופי צבע".

היום שהיא מסתכלת לאחורה היא מתחרטת שלא רכשה את הפאביה, הסקודה אפילו יותר שמרה על הערך שלה.

אגב, היא לא מחפשת ירידת ערך, את הרכב הקודם שלה (פולו קלאסיק) היא קנתה חדש ב-97 ומכרה אותו רק אחרי 11 שנים.

הסופרב היא חבילה אחרת שמציעה אופציה מעולה.

שלדה של פאסאט, מנוע של פאסאט, גיר אפילו יותר טוב מהפאסאט וכל זה בכ-20,000 שקלים פחות.

לדעתי (ואתם אפילו מוזמנים לשמור את ההודעה הזאת) הפאסאט תאבד יותר ערך מהסופרב.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

ידידי, הסופרב החדשה היא סלט - לא ממש פאסאט (בניגוד לקודמת שהייתה פאסאט מאורכת).

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

לבעל הסופרב דור קודם, אם סופרב דור חדש 1.8TSI עולה 160K ושלך עדיין שווה 70K אז ירידת הערך לא נוראית בהתחשב באלטרנטיבה.

בכל מקרה, הדעה שלי:

בסקודה תהנה עשרות מונים, שנתיים אתה באחריות ואז כבר תדע אם הרכב אמין וכדאי להחזיק אותו שנים נוספות. הוא יותר מרווח, יוקרתי, חזק ומה לא, הכל בו יותר מהטויוטה.

גם אם תהיה לסופרב יותר ירידת ערך, אתה צריך לחשב כמה שווים לך הייתרונות בכל חודש עם הסופרב (שהרי אם רק ירידת ערך היתה חשובה לך, היית קונה פונטו ב - 20K ומוכר עו שנתיים ב - 15K).

כמו שכבר הציעו פה, לדעתי האלטרנטיבה לסופרב היא לא האוונסיס אלא המונדיאו. שווה לך לראות ולעשות נסיעת מבחן. לדעתי המונדיאו היא מין "סופרב לשמרנים"

בהצלחה,

פורסם

אני צופה שהסופרב תהנה משוק טוב באופן יחסי.

היא פונה לנישה של אנשים שמחפשים משהו שונה, התדמית של סקודה היום זה לא מה שהיה פעם ובכללי, מדברים דיי הרבה על הסופרב ככה שלדעתי, לא יהיה בעיה קשה למכור אותה כמשומשת.

פורסם
לבעל הסופרב דור קודם, אם סופרב דור חדש 1.8TSI עולה 160K ושלך עדיין שווה 70K אז ירידת הערך לא נוראית בהתחשב באלטרנטיבה.

בכל מקרה, הדעה שלי:

בסקודה תהנה עשרות מונים, שנתיים אתה באחריות ואז כבר תדע אם הרכב אמין וכדאי להחזיק אותו שנים נוספות. הוא יותר מרווח, יוקרתי, חזק ומה לא, הכל בו יותר מהטויוטה.

גם אם תהיה לסופרב יותר ירידת ערך, אתה צריך לחשב כמה שווים לך הייתרונות בכל חודש עם הסופרב (שהרי אם רק ירידת ערך היתה חשובה לך, היית קונה פונטו ב - 20K ומוכר עו שנתיים ב - 15K).

כמו שכבר הציעו פה, לדעתי האלטרנטיבה לסופרב היא לא האוונסיס אלא המונדיאו. שווה לך לראות ולעשות נסיעת מבחן. לדעתי המונדיאו היא מין "סופרב לשמרנים"

בהצלחה,

הסופרב שלי היא 1.9 TDI אלגנס, בזמנו שסבי שחרר אותה מהחברה הוא שילם עליה 230K שקלים, אם זו לא ירדת ערך רצחנית, אז מה כן?

סיאט איביזה 1.2 TSI 2011

אופל קורסה 1.4 2013

סובארו B4 2009 2.0

פורסם

גם יצא דור חדש שמתומחר ביותר זול וגם אין ביקושי לרכבים עם מנועי דיזל בכל מקרה. ברור שתהיה ירידת ערך גבוהה. אין לזה שום קשר לסופרב החדשה.

emotion of motion

• תוכן חדש...