Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בעיה בהתנעה - מאזדה 3

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6007 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כדי להחליף מצבר, עם מצבר גיבוי, פשוט מאוד.

* המפתחות מחוץ לסוויץ.

חבר מצבר נוסף +ל+ ו -ל-, על נעלי הכבל במצבר הגמור, נתק את נעלי הכבל מהמצבר הישן תוך כדי שהכבלים מהמצבר העזר עדיין מחוברים לכבלים(זהירות לא לגרום לקצר בניהם).

החלף את המצבר וחבר את נעלי הכבל למצבר החדש, הדק הכל כראוי, ונתק את הכבלים של מצבר העזר.

אם בזמן ההחלפה של המצבר, התנתק לך אחד מהכבלים של מצבר העזר(גיבוי), אז הלך הגיבוי, וכבר לא שווה להמשיך ולחבר שוב, כי הגיבוי כבר לא שווה.

פורסם

הזהרתי שאני לא יודע אם זה עושה נזק אז לא לעורר סצנות.

אולי תועיל בטובך להסביר במה ואיך זה פוגע שנדע גם?

VW Passat V6 2.8 L 4Motion

פורסם

איזה סיפור עשיתם מזה. סה"כ מצבר הלך לעולמו ( כנראה ).

חבר כבלים לרכב אחר, ואם מניע לך חלק, אז המצבר גמור.

אם אינך יודע איך להרכיב אותו, רכוש אותו במקום שבו יתקינו אותו עבורך ללא תוספת תשלום.

פורסם

ברכבים מודרניים לא ניתן לנתק את המצבר תוך כדי שהמנוע פועל, משום שמערכת החשמל שונה מאוד מרכבים ישנים(בעיקר קרבורטור).

ניתוק המצבר תוך כדי פעולת המנוע ברכב מודרני, תיגרום להקפצת המתח לכ 40V, והמנוע יתכבה מיד.

ברוב המקרים מסתיים בזאת שהמנוע התכבה, לעיתים גם מחשב הניהול מנוע, האלטרנטור וחלקי אלקטרוניקה אחרים נישרפים מיד.

פעולה זאת מסוכנת מאוד לרכב, ויש להמנוע ממנה.

פורסם

לדעתי אתה מגזים. קיימות מערכות הגנה רבות ומחשבים וחיישנים לא נשרפים ככה סתם פתאום.

פשוט נישמע לי כמו בולש*ט

VW Passat V6 2.8 L 4Motion

פורסם

אז תנסה ברכב שלך וחזור לעדכן אותנו.

זה לא "סתם ככה פתאום", אתה מצבע פעולה לא תקינה ולכן נזק יגרם.

זה כמו שתקצר + ו - במצבר והחוט גישור ישרף, זה לא "סתם ככה פתאום" זו פעולה לא תקינה.

פורסם

* המפתחות מחוץ לסוויץ.

חבר מצבר נוסף +ל+ ו -ל-, על נעלי הכבל במצבר הגמור, נתק את נעלי הכבל מהמצבר הישן תוך כדי שהכבלים מהמצבר העזר עדיין מחוברים לכבלים(זהירות לא לגרום לקצר בניהם).

החלף את המצבר וחבר את נעלי הכבל למצבר החדש, הדק הכל כראוי, ונתק את הכבלים של מצבר העזר.

אם בזמן ההחלפה של המצבר, התנתק לך אחד מהכבלים של מצבר העזר(גיבוי), אז הלך הגיבוי, וכבר לא שווה להמשיך ולחבר שוב, כי הגיבוי כבר לא שווה.

בקיצור זאת הדרך הנכונה להחלפת מצבר, אם אתה יכול לבצע זאת בצע לבד אם לא תן לכל חנות שמתקינה מצברים לעשות זאת.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם
לחברי הפורום, שלום!

היום כשבאתי להתניע את הרכב, קרה דבר מוזר. כל החיישנים בדשבורד נדלקו, המחוגים של כל השעונים קפצו למעלה ולא נשמע אפילו רמז לעבודת הסטרטר. ניסיתי פעם שניה להתניע, קרה אותו דבר אבל הסטרטר נשמע לשבריר שניה. בפעם שלישית הסטרטר נשמע קצת יותר. תאמת כבר ויתרתי, אבל בניסיון הרביעי לאחר כמה דקות הצלחתי להניע.

הדבר הראשון שעלה לי בראש זה - מצבר. האוטו עמד יומיים ללא תנועה וזה המצבר הראשון של האוטו, בן ארבע שנים וחודשיים. יש מישהו שמכיר את התופעה הזאת של קפיצת כל המחוגים והדלקת כל החיישנים מניסיון אישי?

אודה לתשובתכם.

קרה לי אותו דבר בידיוק אותו מצב לפני חודש, המצבר מת.

הוא עדיין מפעיל רכיבים חשמליים מחוגים,חיישנים ורדיו הכל עובד אבל הסטרטר לא זז כי האוטו שומר על החשמל הנותר למצבי חירום למשל בישביל ההזעקה.

פורסם

חברה, תודה רבה על התגובות, עזרתם לי מאוד.

תירא זה אפשרי לעשות את ההחלפה כאשר הרכב מונע,

אבל אני לא יודע אם נגרם נזק כלשהו בדרך הזאת...

גם אני חשבתי על זה, כי ככה בזמנו עשיתי בפיאט אונו. מסתבר שברכבים מודרניים זאת לא השיטה. :oops:

התקשרתי למוסך מאזדה שאני מטפל בו ברכב שלי, והם אמרו חד וחלק שאסור לעשות את זה משום אופן.

ככה ש ba323f צדק.

* המפתחות מחוץ לסוויץ.

חשבתי על הרעיון הזה, תודה על ההסבר, עכשיו אני יודע שזה אפשרי.

שורה תחתונה גם היום האוטו בקושי הניע, ככה שנסעתי לחנות של וולטה ושם החליפו לי מצבר.

עשו את הגיבוי בעזרת מצבר נוסף, הכל כמו שצריך. רכשתי מצבר מבית היצור של חברת וולקן אחרי שהמוכר

אמר שאין בינו לבין מצבר עם מדבקה - וולטה שום הבדל (חברת וולקן היא גם היצרנית של המותג וולטה).

המצבר 60 אמפר עלה לי 390 ש"ח, כאשר מצבר עם המדבקה של וולטה עולה 600 ש"ח. ההבדל הוא שעל שלי

קיבלתי אחריות 12 חודש ועל וולטה מקבלים 20 חודש. לפי מה שהמוכר אמר לי, גם זה וגם זה יחזיקו מעמד כשלוש שנים.

לא מצאתי כל סיבה לא להאמין לו, שכן מה האינטרס שלו לנסות למכור לי מצבר יותר זול מאשר אחד יותר יקר.

תקנו אותי אם אני טועה. :roll:

נ.ב. אחרי שהורכב המצבר, מהשלט שעל דלת הנהג, עבד רק מרים חלון אחד בלבד.

מסתבר שצריך לבצע אתחול למערכת, בכל דלק להוריד את החלון ולהחזיק את המתג מספר שניות למטה

לאחר מכן כמה שניות למעלה, וכך בכל הדלתות. לאחר הפעולה הזאת, הכל עובד מצויין! :-)

פורסם

תחנות הרדיו לא התאפסו, גם השעון לא והחלונות עולים ויורדים עפ"י הגדרות קודמות.

ככה שנראה לי שהכל בסדר. הבחור חיבר קבל אחד לפלוס אם אני לא טועה וקבל של המינוס

הוא חיבר לאיזה מקום שזה לא בדיוק המינוס, לא הבנתי כל-כך איך זה הולך.

כאשר הוא הוריד את המצבר הישן שלי, האוטו נשאר מחובר למצבר החליפי שלו.

כאשר הוא חיבר את המצבר החדש, הוא ניתק את החליפי.

כמו שהוא אמר לי מה שקרה עם החלונות זה תקין לחלוטין.

• תוכן חדש...