Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8145 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בכל מקרה, התשובה היא לא - תת היגוי הוא האויב מספר אחד של כל נהג.

אוי ואבוי, איך הגעת לזה????

תת-היגוי זה דבר גאוני שהרבה אנשים חייבים לו את החיים שלהם.

בלי תת-היגוי הרבה נהגים שהיו נכנסים להיגוי יותר היו נכנסים לספין ונכנסים לתאונה, נפצעים ונהרגים.

אין לי מושג איפה למדת כזה דבר רוני, אני מופתע.

טוב שאנחנו ממש מבינים אחד את השני :?

השאלה המקורית של RS6 דיברה על היתרונות שבתת ההיגוי. האם הם קיימים, למה הוא משמש. התשובה שלי ענתה בדיוק לזה. ועכשיו אני גם חושב שאני נזכר במשפט - "הבעיה היחידה בתת ההיגוי היא - שהוא קיים" (או משהו בסגנון).

מן הסתם כיול לתת היגוי יעיל בשמירה על מאות אלפי נהגים בחיים, אבל לנהיגה ספורטיבית הוא מצב מקולל שעדיף שלא היה קיים - עדיף היה שהמכונית לעולם לא תכנס לתת היגוי ושתמיד הפניית ההגה תסובב אותה כמו שנרצה, לא?

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תגובות 64
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הנעה אחורית:

פניה שמאלה: ימינה שמאלה בלי גז ואז מכת גז חזקה..

פניה ימינה : בדיוק להפך..

הנעה קידמית:

פניה שמאלה..

ימינה שמאלה עזיבת גז..

גז ותיקון קל כדי לצאת מהפניה..

הוסבר והודגם ע"י מדריך לנהיגה מתקדמת במגרש ההחלקה באשדוד...

לא לנסות את זה בבית!

HU: JVC KDBT1 AMP:JBL Cs50.4

COMP: MTX RTS652 SUB: Magnat Xpress 1200

פורסם

[quote name=Andrew Comrie-Picard

]

SLIDING FRICTION: The thing that sets rallying apart from most other types of driving is that we are racing under conditions of dynamic (sliding) friction instead of static (gripping) friction. This means that the fast way to drive on a slippery gravel or snowy road is very different than on a sticky race track, or even on the street. For example, if you stand on the brakes on a gravel road or on asphalt, a lot of the car’s weight will transfer to the front wheels and all four wheels may lock up. On asphalt with gripping friction, the best technique is to brake as hard as possible while not locking up the wheels, using the tire within its (static) friction circle and maintaining directional control. But on gravel the static friction circle is very small (there’s not much traction) and threshold braking in a straight line is not very effective. On gravel, it is much more effective to throw the car sideways, use the sidewalls of the tires as one part of the braking force, and feather the brakes for the other part of the braking force – then you’re using the tires in two directions simultaneously, and you’re misaligning the rear wheels from the fronts as you slide so that they get more bite on a fresh surface too. So we don’t just slide around to look cool – sliding is, among other things, an effective traction tool under conditions of dynamic friction.

ולאלה שלא כל כך מסתדרים עם אנגלית (או פשוט אין להם כוח לקרוא):

מסתבר שזריקת תחת היא הדבר הטוב ביותר שקרה לנהגי ראלי ומי שאמר לכם אחרת טועה..

מכוון ש..

א. נותנת יותר אחיזה לנהג בכך שיש יותר מגע של הצמיג עם השטח.

ב. זה גורם לכך שלבלמים תיהיה יותר אפקטיביות.

ג. נותנן תחושת היגוי טובה יותר.

מאור.

הונדה סויויק 2002 מבסוט עד הגג! כי התקנתי עליו גגון והוא מכועררר...:roll:

פורסם

משהו ששכחת נדמה לי..:

נגיד פנייה שמאלה..

לוקחים את ההגה לימין קצת, עוזבים את הגז,

שמאלה..נוגעים בברקס קלות (ככה המשקל עובר קדימה) ואז מדביקים את הדוושא שוב.. נכנסים להחלקה שאתם כל כך צמאים לעשות, :lol::lol: ואז מתקנים..

תהליך זה נקרא : אפל קונטרא אפל נדמה לי.

טיפ נידל עשה את התהליך הזה בנסיעה על הפורד פומה..!

וכללה קשה לזרוק עם רכבים הנעה קידמית.

גם ראם סמואל עשה זאת בפתיחת מסלול באשדוד על הלאנסר אבולושן נדמה לי ..

וגם הנהגים של מסלולים בהדגמה עשו ככה, בקטע של הרטוב.. כדי להכנס להחלקה קטנה.

(שעשו את הנסיעות מבחן בהתחלה, עם הסלאלום)

- BLUE HONDA CIVIC EX EF (ED4) D16Y8 1991

- BLUE HONDA CIVIC ES FD 2008

- Black HONDA CIVIC HATCH 5DR 2006 manual

פורסם
הנעה אחורית:

הנעה קידמית:

פניה שמאלה..

ימינה שמאלה עזיבת גז..

לא לנסות את זה בבית!

אפשר לנסות, זה לא עובד ככה :lol:

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
הנעה אחורית:

הנעה קידמית:

פניה שמאלה..

ימינה שמאלה עזיבת גז..

לא לנסות את זה בבית!

אפשר לנסות... במחשב.. זה עובד.. או במגרש חנייה ... אךך לא מומלץ...

- BLUE HONDA CIVIC EX EF (ED4) D16Y8 1991

- BLUE HONDA CIVIC ES FD 2008

- Black HONDA CIVIC HATCH 5DR 2006 manual

פורסם

אם רוצים להרחיב את רדיוס הסיבוב בלי לסובב את ההגה חזרה... מוסיפים גז והופה, תת היגויי כשרוצים להצר את רדיוס הסיבוב מורידים גז (ואולי נגיעה בברקס עם רגל שמאל) והופה היגוי יתר... רק שמעט מסוכן לנסות את התעלולים האלו...

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

פורסם
הנעה אחורית:

הנעה קידמית:

פניה שמאלה..

ימינה שמאלה עזיבת גז..

לא לנסות את זה בבית!

אפשר לנסות... במחשב.. זה עובד.. או במגרש חנייה ... אךך לא מומלץ...

אה, במחשב...

במחשב אני מטביע לסל מגיל 10... :roll:

פורסם
אם רוצים להרחיב את רדיוס הסיבוב בלי לסובב את ההגה חזרה... מוסיפים גז והופה, תת היגויי כשרוצים להצר את רדיוס הסיבוב מורידים גז (ואולי נגיעה בברקס עם רגל שמאל) והופה היגוי יתר... רק שמעט מסוכן לנסות את התעלולים האלו...

נורא פשוט, הופה עושים ככה והופלה עושים אחרת והכל קורה תיקתק.

כמו שאמרו ב-"היו היה": "...מכניסים חוט יוצא דג, פשוט מאוד..."

פורסם

הי

נתחיל בכך ששתי המצבים המתוארים בכותרת הינם בעצם פונקציה של הפיזיקה.

כוח צנטרפוגלי ליתר דיוק.

המצבים הנ"ל משפעים מסוג ההנעה של הרכב.

הנעה אחורית (מי אמר אלפא) תיגרום בהכרח להיגוי יתר מצב בו הגלגלים האחורים יבצעו סיבוב גדול יותר מהגלגלים הקידמיים (התחת יזרוק מחוץ לסיבוב בלשון העם)

בעוד בתת היגוי הגלגלים הקידמיים יתחפרו בכביש וישאפו לבצע סיבוב קטן יותר מהמתוכנן (האף של הרכב יבצע סיבוב גדול יותר מהגלגלים הקידמיים) במכונית עם הנעה קידמית.

תת היגוי הוא הקל ביותר לתיקון וגם נהג לא מיומן יבצע את התיקון בצורה אינסטקטיבית ע"י הורדה של הרגל מהגז. היגוי יתר הוא סיפור אחר לחלוטין פה נידרשת מיומנות של הנהג שבירה של ההגה כנגד כיוון הסיבוב לכיוון החלקת הזנב. נישמע פשוט אבל לא מומלץ לביצוע בכביש ציבורי בטח לא בסיבוב מוצא הרבה פחחים יספרו לכם למה. מסיבה זאת בדיוק רוב המכוניות היום מבוססות על הנעה קידמית. מה מבין צורות ההנעה של הרכב היא המהנה ביותר זה כבר סיפור אחר סעו בזהירות-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
הי

נתחיל בכך ששתי המצבים המתוארים בכותרת הינם בעצם פונקציה של הפיזיקה...

...מה מבין צורות ההנעה של הרכב היא המהנה ביותר זה כבר סיפור אחר סעו בזהירות-רן

רגע, וזה לא נאמר כאן לפחות 20 פעם גם בשרשור הזה וגם בעשרות שרשורים שקדמו לו? (מה גם שיש לך כמה אי דיוקים שם, אם כי הכוונה ברורה...)

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
בכל מקרה, התשובה היא לא - תת היגוי הוא האויב מספר אחד של כל נהג.

אוי ואבוי, איך הגעת לזה????

תת-היגוי זה דבר גאוני שהרבה אנשים חייבים לו את החיים שלהם.

בלי תת-היגוי הרבה נהגים שהיו נכנסים להיגוי יותר היו נכנסים לספין ונכנסים לתאונה, נפצעים ונהרגים.

אין לי מושג איפה למדת כזה דבר רוני, אני מופתע.

- עדיף היה שהמכונית לעולם לא תכנס לתת היגוי ושתמיד הפניית ההגה תסובב אותה כמו שנרצה, לא?

רוני

בהחלט, אבל זה לא היגוי-יתר רוני!

זה היגוי ניטרלי, המצב הכי אידיאלי לכל נהג מרוצים בעולם.

אני לא מכיר הרבה מכוניות כביש שיש להן היגוי ניטרלי, נדמה לי שהווקסהול VX220 היא בעלת היגוי ניטרלי, הפורשה GT1 ועוד מספר מוגבל מאוד של מכוניות.

Howard Walker, Autocar: That rumble you're feeling is Ferry Porsche turning in his grave

פורסם
בהחלט, אבל זה לא היגוי-יתר רוני!

זה היגוי ניטרלי, המצב הכי אידיאלי לכל נהג מרוצים בעולם.

אני לא מכיר הרבה מכוניות כביש שיש להן היגוי ניטרלי, נדמה לי שהווקסהול VX220 היא בעלת היגוי ניטרלי, הפורשה GT1 ועוד מספר מוגבל מאוד של מכוניות.

בידר, לצערנו אין כזה דבר "אין תת היגוי". לכל מכונית יהיה תת היגוי. כנס לסיבוב הרבה יותר מהר ממה שאפשרי - והיא תכנס לתת היגוי מסיבי. זו עובדה פיזיקלית. אלא רק אם מובנה בה היגוי יתר מוקצן, ואז היא פשוט תסתחרר (אבל עדיין תמשיך ישר - פשוט עם התחת של האוטו :wink: )

כל מה שנטען הוא - שהיה מאוד שימושי אם זה לא היה קיים. כמובן שזה לא אפשרי.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

ושוב יש לנו ת'רד מבולגן שכמות השטויות שנכתבו בו מדהימה !

אז נכון שלא כל אחד אמור לדעת את הדבר הנכון, אבל מכאן ועד לייעץ לאנשים אחרים איך להכנס לתת-היגוי / היגוי-יתר, איך לא, וכו' הדרך עוד ארוכה.

התשובה לשאלה המקורית היא :

אין תועלת בתת-היגוי, חוץ מאשר תחליף להיגוי יתר.

הסיבה שיצרני הרכב מכיילים את המכוניות לתת-היגוי היא :

שתת-היגוי הוא תופעה שמרסנת את עצמה. כלומר, נכנסת לתת-היגוי, נבהלת, עזבת את הגז, חכה עוד רגע ועם ירידת המהירות, התת-היגוי יעלם... (בלי להיכנס כרגע למידת חריפות התת-היגוי, אלא בכללי).

היגוי יתר לעומת זאת הוא תופעה שמעצימה את עצמה. כלומר, נכנסת להיגוי-יתר, נבהלת, עזבת את הגז, ו... החרפת את ההיגוי-יתר ! יתר על כן, אם לחצת גז בכדי להעביר משקל אחורה ולתקן את ההיגוי-יתר, הרי שהגברת את הכוחות הפיזיקלים הפועלים על האוטו, וללא תיקון מדויק בהגה, למעשה הקטנת את סיכוייך להיחלץ.

כל רכב יכול להיכנס לתת-היגוי ו/או להיגוי-יתר. מדובר בסוגי החלקות ובהינתן פעולות נהיגה מסויימות, יגברו הכוחות הפיזיקלים הפועלים על הרכב כך שהצמיגים לא יכולו לספק עוד אחיזה ויחליקו. עכשיו השאלה היא רק איזה מהצמיגים יחליקו ולאן.

דני 325 G.

• תוכן חדש...