Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8144 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב, אני מבינה שאתם לא ממש מאמינים לי. ולא, אני לא התבלבלתי בין תת היגוי להיגוי יתר.

אני מציעה שתצאו לכביש, או עדיף לעשות את זה בתנאים יותר בטוחים כמו איזה חניון עפר שאפשר להשיג בו את אותן תוצאות במהירות נמוכה יותר. אחרי שתנסו את זה תאמרו לי אם אני טועה.

אני רוצה להדגיש שוב שמדובר במקרה אם נכנסים לפניה מהר מדי והרכב מתחיל להחליק.

לא מדובר פה במעגל האצה, כמו שרבים ממכם בטח עברו אצל ראם. אלה תנאים שונים לגמרי.

• תגובות 64
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
טוב, אני מבינה שאתם לא ממש מאמינים לי. ולא, אני לא התבלבלתי בין תת היגוי להיגוי יתר.

אני מציעה שתצאו לכביש, או עדיף לעשות את זה בתנאים יותר בטוחים כמו איזה חניון עפר שאפשר להשיג בו את אותן תוצאות במהירות נמוכה יותר. אחרי שתנסו את זה תאמרו לי אם אני טועה.

אני מתחיל לחשוב שהכוונה ב"ibiza-girl" זה דווקא לאי איביזה ולא לרכב....

זה ממש נחמד להגיע לפורום ולהתחיל לירות שטויות בקצב מטורף כשיש כאן כמה וכמה מגיבים שלבטח הם בעלי ניסיון שווה לשלך (ואני אהמר גם שלחלקם הגדול ניסיון רב יותר :wink: )

תקראי קצת באינטרנט, תשאלי אנשי מקצוע - אף אחד לא יגיד לך שהדרך להפחית תת היגוי כתוצאה מכניסה מהירה מדי היא לנסוע מהר יותר :roll:

זה כמו שתגידי שהדרך להפחית את הסיכוי להשתכר...זה לשתות עוד אלכוהול (למרות שזה נשמע לי טוב :lol: )

בכל אופן - אני מוכן לנדב מצלמת וידאו, למצוא לך סיבוב מהיר, לראות אותך נכנסת עם המון גז לסיבוב... ויוצאת ממנו (ולא לכיוון התהום\הקיר!!!!) בעזרת עוד גז.

:-)

פורסם

למה תנאים שונים לגמרי? מה ההבדל אם את נמצאת במעגל האצה ולוחצת על הגז, ואם את נכנסת לפניה ולוחצת על הגז?

מצטער, אבל מבחינה פיזיקלית, כאשר עצם מסוים מתנגד לכוח משיכה לאחד הצדדים ומנסה להמשיך ישר, הפעלת עוד כוח האצה קדימה לא תעזור לו לפנות. תחשבי שאת רצה במעגלים ומישהו פתאום דוחף אותך מאחור - הרי תעופי מחוץ למעגל...

עזבי, אולי מעשית את מוציאה זמנים טובים (מאוד) בקארטינג, אבל תיאורטית את לא משהו :wink:

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

ילדת האיביזה ,

קודם כל כייף לדעת שיש עוד בחורה שאוהבת לנהוג , זה חסר כאן . בשיא הרצינות .

ובגלל שכייף לי לדעת את זה ובא לי לשמור על זה שישארו כאן בפורום יותר מ 4/5 כמוך , אז אני אתקן אותך .

מתת היגוי יוצאים עם הרפייה מהגז במקרה הטוב כדי להעביר את משקל הרכב לפרונט ואז יש משקל על הגלגלים הקידמיים מן הסתם .

כאשר את נותנת גז את מעבירה משקל אחורה וככה את רק מחריפה את המצב שנכנסת אליו הלא הוא תת היגוי...

לא הייתי רוצה להיות מולך בסיבוב כשתבצעי את זה .

א . כי אז תגרמי נזק לרכב שלי

ב. כי אני מאוד אוהב את הרכב שלי

ג. אין לי זמן לשבת בכלא....

ועכשיו ברצינות , את מסכנת את הבאים מולך עם נהיגה כזאת . נקודה .

אל תהיי סגורה בעצמך , המטרה של הפורום כאן הוא ללמד וללמוד .

את טועה למרות שאת חושבת שאת לא . תנסי , אבל רק תנסי לשים את מה שאת חושבת בצד ולנסות להקשיב...

סיבוב אכן לוקחים מהחיצוני לפנימי ואז לחיצוני , אבל לא בכל המקרים . לפעמים יש תוך מס' מטרים בודדים סיבוב לצד השני , אז לא תמיד התיאוריה הזאת נכונה . לפעמים עדיף להכנס מהחיצוני ולהשאר בפנימי ואז החלק הפנימי הופך להיות החיצוני של הסיבוב הנגדי.....

:lol:

אני צוחק כי אני בטוח שאנשים יסתבכו עם מה שרשמתי....

זהו בערך . אני מקווה שהבנת .

ואני כמעט בטוח שלמדת לא נכון מה הוא היגוי יתר ומה הוא תת היגוי .

היגוי יתר = תחת נזרק ( כמו של לירן אבל רק במכונית :wink: )

תת היגוי = האף ממשיך ישר ( והכוונה לא כמו של דנה ברגר , דנה אם פגעתי בך , אני מבקש סליחה )

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

פורסם

אולי אין לה איביזה?

אולי יש לה STI?

תת היגוי בקטנה -> עוד גז -> תת היגוי יותר רציני -> עוד כוח מועבר לסרן האחורי על חשבון הקדמי -> אין תת היגוי.

או שלא. אם את אוהבת את האיביזה שלך, תקשיבי למה שאנשים פה אומרים.

"הדבר זר לרוחנו. המשיכה לתיירות לארצנו היא בכותל המערבי, בקברי אבותינו, במערת המכפלה ובקבר רחל. לא מסלול מירוצים!"

-1970, ח"כ מנחם פורוש אל שר התיירות, בנוגע לקיום גרנד פרי ישראלי ראשון.

פורסם
ילדת האיביזה ,

קודם כל כייף לדעת שיש עוד בחורה שאוהבת לנהוג , זה חסר כאן . בשיא הרצינות .

ובגלל שכייף לי לדעת את זה ובא לי לשמור על זה שישארו כאן בפורום יותר מ 4/5 כמוך , אז אני אתקן אותך .

מתת היגוי יוצאים עם הרפייה מהגז במקרה הטוב כדי להעביר את משקל הרכב לפרונט ואז יש משקל על הגלגלים הקידמיים מן הסתם .

כאשר את נותנת גז את מעבירה משקל אחורה וככה את רק מחריפה את המצב שנכנסת אליו הלא הוא תת היגוי...

לא הייתי רוצה להיות מולך בסיבוב כשתבצעי את זה .

א . כי אז תגרמי נזק לרכב שלי

ב. כי אני מאוד אוהב את הרכב שלי

ג. אין לי זמן לשבת בכלא....

ועכשיו ברצינות , את מסכנת את הבאים מולך עם נהיגה כזאת . נקודה .

אל תהיי סגורה בעצמך , המטרה של הפורום כאן הוא ללמד וללמוד .

את טועה למרות שאת חושבת שאת לא . תנסי , אבל רק תנסי לשים את מה שאת חושבת בצד ולנסות להקשיב...

סיבוב אכן לוקחים מהחיצוני לפנימי ואז לחיצוני , אבל לא בכל המקרים . לפעמים יש תוך מס' מטרים בודדים סיבוב לצד השני , אז לא תמיד התיאוריה הזאת נכונה . לפעמים עדיף להכנס מהחיצוני ולהשאר בפנימי ואז החלק הפנימי הופך להיות החיצוני של הסיבוב הנגדי.....

:lol:

אני צוחק כי אני בטוח שאנשים יסתבכו עם מה שרשמתי....

זהו בערך . אני מקווה שהבנת .

ואני כמעט בטוח שלמדת לא נכון מה הוא היגוי יתר ומה הוא תת היגוי .

היגוי יתר = תחת נזרק ( כמו של לירן אבל רק במכונית :wink: )

תת היגוי = האף ממשיך ישר ( והכוונה לא כמו של דנה ברגר , דנה אם פגעתי בך , אני מבקש סליחה )

עם הנהיגה שלי, בינתיים (טפו טפו טפו) לא גרמתי נזק לרכב. ומי שמכיר אותי יודע שהבאתי אותו לגבול קצה היכולת שלו (והגבול, לצערי, הוא לא מאוד רחוק).

כאשר יש שתי פניות עוקבות וכל אחת לצד אחר, אתה עדיין בתיאוריה אמור לצאת החוצה. לעתים אתה יוצא רק עד האמצע, ומשאיר פשוט את ההגה באותה זוית והוא מגיע לבד לחלק החיצוני של הפנייה הבאה. בכל אופן זה גם תלוי כמה הפנייה הבאה קרובה לפניה הראשונה וגם מאוד קשה לי להסביר את זה בתאוריה.

ממש אין לי בעיה ללמוד, אבל אולי כדאי שגם אתה תנסה ללמוד משהו. אני לא טוענת שאני הנהגת הכי טובה בארץ, למעשה רחוק מזה. ואני גם לא הנהגת הכי טובה פה בפורום, אבל אני בספק אם מישהו מתקרב למספר הפעמים שהייתי בנס הרים ומספר הפעמים שמדריך הסביר לי את כל מה שאני כותבת.

ורוני, כפי שכבר הסברתי לך, החוקים הפיסקליים לא תמיד עובדים פה כי גם הרכב מתוכנן באופן מסויים שבמקרים רבות נוגד את התיאוריה. כך לדוגמא יש הבדל בהתנהגות של הנעה אחורית או קדמית. הרבה תלוי ברכב ולא רק בפיסיקה הבסיסית.

שאלה קטנה: מה אתה עושה במצב שאתה נכנס לפנייה עם ברקס חזק והרכב מחליק החוצה? הכוונה היא לכל הרכב ולא לתחת.

פורסם

שאלה קטנה: מה אתה עושה במצב שאתה נכנס לפנייה עם ברקס חזק והרכב מחליק החוצה? הכוונה היא לכל הרכב ולא לתחת.

אני לא יודע מה קורה עם איביזה, אבל כשאני נכנס לסיבוב על הברקס התחת מחליק ולא כל האוטו. אולי הצמיגים הקדמיים שלך פשוט גמורים?

וחוץ מזה, מעניין אותי לדעת מי המדריך שלימד אותך שתת היגוי כתוצאה מכניסה מהירה מדי לסיבוב פותרים ע"י לחיצה עוד יותר חזקה על הגז באוטו עם הנעה קדמית.

אולי אני אעשה איתו קורס והוא יפתח בפני עולמות חדשים שלא ידעתי שקיימים?

אני רק מדמיין את הסיטאוציה:

אני מגיע קצת מהר מדי לאחד ההיירפינים בקצה המערבי של כביש אשתאול, האוטו ממשיך ישר ומתחיל לגלוש לנתיב הנגדי, ואני נותן פול גז!!!

"גדר הבטיחות!! תכין את עצמך כי אני באאאאאאאאאאאאארררררגגגגגגגכחחחחחחחחחבום!!!!!!!"

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם
ורוני, כפי שכבר הסברתי לך, החוקים הפיסקליים לא תמיד עובדים פה כי גם הרכב מתוכנן באופן מסויים שבמקרים רבות נוגד את התיאוריה. כך לדוגמא יש הבדל בהתנהגות של הנעה אחורית או קדמית. הרבה תלוי ברכב ולא רק בפיסיקה הבסיסית.

החוקים הפיסיקליים תמיד עובדים, את יודעת... או שיש לך משהו לספר לניוטון? (זה מזכיר לי משום מה את הקטע ב-a beautiful mind שבו הפרופסור והחבר הדימיוני שלו זורקים את השולחן שלו מהחלון ומתפקעים מצחוק כשהם אומרים "וואלה, ניוטון צדק!")

המשפט "הרכב מתוכנן באופן מסויים שבמקרים רבות נוגד את התיאוריה" הוא פשוט לא נכון. את מוכנה לנסות להסביר אותו?

ובנוגע לשאלה שלך - אם נכנסתי לפנייה מהר מדי ויש לי תת היגוי קיצוני גם על הבלמים, הדבר הראשון שעובר לי בראש הוא החיים שלי. זה נגמר מאוד מהר לצערי ואז אני חוזר לעשתונותיי ומנסה לווסת את הבלימה תוך כדי יישור מסויים של ההגה בשביל למנוע את ההחלקה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אם אתה לא ממש יודע לנהוג - וככה זה נראה - אני מציעה שתעבור כמה קורסים ותתחיל להתאמן ותראה כמה שאני צודקת.

אני לא יודעת למה אתה אומר את הדברים הללו, אבל אני מדברת מתוך ניסיון. תנסה פעם להכנס לפנייה תחליק את הרכב החוצה, ותן גז...תראה איך האוטו חוזר לשליטה באופן מדהים. אלא אם אתה גם את זה לא יודע איך לעשות...

אווו. מדברת מתוך ניסיון...

אם כך נשב ונקשיב למאסטר המנוסה...

אני מניח שיש לי יותר קורסים מאשר יש לך מקצועות לבגרות (אם כבר יש לך בגרות...). נהג מעולה זה לא עושה אותי, אבל זה כן לימד אותי להכיר באנשים שיודעים ומבינים קצת יותר ממני וללמוד מהם במקום להמציא תאוריות וטכניקות משל עצמי.

למה קו נכון הוא לפעמים לא נכון בכביש ציבורי את יכולה לשאול את ראם סמואל או יובל מלמד. בגדול קו נכון לא נותן אפשרות לצפות לתוך פנייה עיוורת, לדוגמא, דבר שאינו חיוני במירוץ וחיוני למי שרוצה לשמור על עצמו ועל אחרים בכביש.

לגבי מתן גז להתגברות על תת היגוי, תביאי אסמכתא כתובה אחת לטכניקה הזו. אחורי זה נדבר...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אם אתה לא ממש יודע לנהוג - וככה זה נראה - אני מציעה שתעבור כמה קורסים ותתחיל להתאמן ותראה כמה שאני צודקת.

אני לא יודעת למה אתה אומר את הדברים הללו, אבל אני מדברת מתוך ניסיון. תנסה פעם להכנס לפנייה תחליק את הרכב החוצה, ותן גז...תראה איך האוטו חוזר לשליטה באופן מדהים. אלא אם אתה גם את זה לא יודע איך לעשות...

אווו. מדברת מתוך ניסיון...

אם כך נשב ונקשיב למאסטר המנוסה...

אני מניח שיש לי יותר קורסים מאשר יש לך מקצועות לבגרות (אם כבר יש לך בגרות...). נהג מעולה זה לא עושה אותי, אבל זה כן לימד אותי להכיר באנשים שיודעים ומבינים קצת יותר ממני וללמוד מהם במקום להמציא תאוריות וטכניקות משל עצמי.

למה קו נכון הוא לפעמים לא נכון בכביש ציבורי את יכולה לשאול את ראם סמואל או יובל מלמד. בגדול קו נכון לא נותן אפשרות לצפות לתוך פנייה עיוורת, לדוגמא, דבר שאינו חיוני במירוץ וחיוני למי שרוצה לשמור על עצמו ועל אחרים בכביש.

לגבי מתן גז להתגברות על תת היגוי, תביאי אסמכתא כתובה אחת לטכניקה הזו. אחורי זה נדבר...

ברור לך שאני לא אגיב לחלק הראשון...

לגבי החלק השני, אני לא צריכה לשאול אף אחד. אם מסתכלים מספיק רחוק ברוב המקרים אפשר לראות. ואם אי אפשר לראות אז הקו הוא לא בהכרח מדויק, (בדיוק כמו בראלי, שמשאיר קצת יותר מקום לטעויות, בניגוד לנהיגת מסלול) אבל עדיין אפשר להשתמש בתיאוריה של הקו. בייחוד אם אתה כבר מכיר את הכביש.

פורסם

אני אמשיך את הקו שלי למרות שלא ענית לי.

יכול מאוד להיות שמערכת בקרת האחיזה באוטו שלך מתקנת את הדברים שאת עושה , אחרת זה פשוט לא הגיוני, אם את רוצה להדגים לנו, נשמח.

פורסם

אני , ונדמה לי שגם אחרים , מנסים לא לרדת על ההודעות שכתבת יותר מדי.

בכל זאת . כמה שיעורי פיזיקה בסיסיים ילמדו אותך שהדברים שכתבת לא מתיישבים עם המציאות במקרה הטוב (= משפט מכובס למילה שטויות).

הסיבה העיקרית שבעטייה מתוכננות רוב המכוניות היום לתת-היגוי בסיסי היא שאלו האינסטינקטים של כל אדם (אינסטינקטים , לא אימון/ידע). האף של האוטו בורח , נותנים ברקס. לא יעזור כלום . קחי כל אדם שלא למד/התאמן ותקבלי את התוצאה הזו.

כל גוף בסיבוב שואף להמשיך בקו ישר את תנועתו. כח ההתמדה אינו בתנועה סיבובית , כי אם בתנועה קווית.

תת היגוי הוא תוצאה של שאיפת גוף המכונית להמשיך ישר.

הוסיפי למשוואה כח נוסף שיפעל בקו ישר (כח המנוע) ובכך את רק מחזקת את נטייתו של רכבך להמשיך ישר במקום להסתובב כרצונך.

אם את בכל זאת דבקה בעמדתך.

עשי טובה לכולנו , פרסמי את מספר הרישוי של רכבך , שנדע להתרחק. לא מתוך כוונה "לרדת" עלייך. רק כי החיים שלי קצת חשובים לי כרגע... :?

פורסם

אני התבטאתי דיי יפה עד עכשיו .

את עושה מעצמך צחוק . נקודה .

זה שניים כאן החזיקו ממך כשרשמת הודעה מטומטמת ( תסלחי לי ) זה פשוט או כי הם לא מבינים בנהיגה כלום או כי לא היה להם עצבים לקרוא את הכל וחשבו שאת מבינה משהו...

הסבירו לך ימבה פעמים כאן מה לעשות , אבל את בשלך .

גרוע .

חוסר יכולת להקשיב זה תכונה גרועה מאוד .

אם הייתי פסיכולוג הייתי אומר שאת בטח תתגרשי מהר מאוד .

אני מדבר שטויות , כן , לרוב אני מדבר שטויות . אני מדבר שטויות מתי שאני מוצא תרד' שמצחיק אותי אז אני זורם איתו ומקצין אותו .

נכון , זה תרד' מצחיק .

לכן אני מרשה לעצמי לחשוב מה היה קורה אם אני פסיכולוג

זה שעשית את נס הרים מיליונת'לפים פעם לא עושה אותך נהגת טובה . נקודה .

זה שעשית מיליון קורסים גם לא עושה אותך נהגת . כמו שאמר קודמי "פלו" ( סלח לי שאין כוח להעתיק את השם שלך באנגלית :wink: )

אם אני נהג טוב ?

אולי...

אני לא עברתי שום קורס נהיגה רשמי .

אין לי גם רכב ספורטיבי , אני מתנייד על אריקה ככה שאני לא צריך יכולת מסויימת בשביל להשתלט עליה . כנראה שגם ניסיון אין לי .

ונעזוב אותי ונתמקד בך . הרי את דיברת שטויות ובמקום להגיד סליחה טעיתי , את ממשיכה בטיעון כי אולי הם ישתכרו ויסכימו .

אני לא אוהב אלכוהול . לא מסוגל לשתות אלכוהול . זה מגעיל אותי .

אז אני לפחות לא אשתכנע .

טוב , יש משהו שישכנע אותי .

אני כידוע רודף בצע לא קטן......

אני ממש לא מנסה להראות לי יש יותר גדול ( ולא מהסיבה שאת בחורה ) אלא כי זו לא המטרה כאן .

המטרה כאן היא להסביר אבל את לא מוכנה לקבל . סבבה . את לא חייבת...

רק שתדעי שאת סתם עושה צחוק מעצמך ולמעשה גם סתם נותנת לדימיון של אנשים לעבוד שעות נוספות על הצורה שבה את נוסעת כל פעם מחדש בנס הרים...

היי שלום ידידתי שוחרת המדע התרבות והאלכוהול

:wave:

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

פורסם

ברור לך שאני לא אגיב לחלק הראשון...

לגבי החלק השני, אני לא צריכה לשאול אף אחד. אם מסתכלים מספיק רחוק ברוב המקרים אפשר לראות. ואם אי אפשר לראות אז הקו הוא לא בהכרח מדויק, (בדיוק כמו בראלי, שמשאיר קצת יותר מקום לטעויות, בניגוד לנהיגת מסלול) אבל עדיין אפשר להשתמש בתיאוריה של הקו. בייחוד אם אתה כבר מכיר את הכביש.

ברור שאת לא צריכה לשאול אף אחד.

את הגראנד מאסטר של הנהיגה המתקדמת... :lol:

אני לא יודע איזה קורסים עברת, אבל תתקשרי למדריך ותבקשי החזר. אחרי שתספרי לו מה את כותבת כאן הוא בטוח יחזיר לך את הכסף...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...