Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8145 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
תודה דני על ההבהרה, ואולי המנהלים ימחקו הודעות מטעות?

דני 325 G.

:inlove:

זה לא כל כך משנה.

גם אם תנסה לנהוג על סמך הדברים (המאוד) מדוייקים שדני כתב זה לא יעזור לך. קח מישהו שלא יודע לשחק טניס, תן לו לקרוא את ההוראות איך נותנים מכת הגשה ושלח אותו לבצע. זה יעבוד שאותה מידה כמו ללמוד נהיגה בהתכתבות.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 64
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בהחלט, אבל זה לא היגוי-יתר רוני!

זה היגוי ניטרלי, המצב הכי אידיאלי לכל נהג מרוצים בעולם.

אני לא מכיר הרבה מכוניות כביש שיש להן היגוי ניטרלי, נדמה לי שהווקסהול VX220 היא בעלת היגוי ניטרלי, הפורשה GT1 ועוד מספר מוגבל מאוד של מכוניות.

בידר, לצערנו אין כזה דבר "אין תת היגוי". לכל מכונית יהיה תת היגוי. כנס לסיבוב הרבה יותר מהר ממה שאפשרי - והיא תכנס לתת היגוי מסיבי. זו עובדה פיזיקלית. אלא רק אם מובנה בה היגוי יתר מוקצן, ואז היא פשוט תסתחרר (אבל עדיין תמשיך ישר - פשוט עם התחת של האוטו :wink: )

כל מה שנטען הוא - שהיה מאוד שימושי אם זה לא היה קיים. כמובן שזה לא אפשרי.

רוני

אני מזמין אותך לנהוג במכונית מרוץ.

Howard Walker, Autocar: That rumble you're feeling is Ferry Porsche turning in his grave

פורסם

גם למכוניות מרוץ = פורמולה / סלון, יש תת-היגוי.

החלקת תת-היגוי אינה פונקציה של הרכב אלא של כוחות הפיזיקה.

אפשר להקנות לאוטו התנהגות כזו שתאפשר לנהג להוציא את הרכב בקלות מהתת-היגוי, אולם לא ניתן למונעו מראש.

גם למכוניות Fornula 1 יש תת-היגוי.

דני 325 G.

פורסם

בילבלתם אותי לגמרי!!!!!!

מה שמתשמע מהדברים שנרשמו פה (וחלקם ברובם גם מוטעים) ש-היגוי יתר בעצם זהה ל"זריקת תחת" בשפת העם, כלומר החלק האחורי של הרכב יזוז לכיוון הנגדי בעת הסיבוב, ואז באמת דרושה עבודת ידיים בהגה לכיוונים נגדיים על מנת לייצב את הרכב לקו ישר.

תת-היגוי, נכנס לפניה במהירות גבוה מאוד ממה שדרוש, הרכב פשוט לא ישלים את הסיבוב וכתוצאה מכוחות המשיכה הוא ינוע לכיוון הרדיוס הגדול של הסיבוב..

נכון? לא נכון? תקנו אותי אם אני טועה או לחילופין שמישהו יתן פה הסבר מפורט עם הדגמה/תיאור כתוב מהם באמת תת-היגוי--היגוי יתר וההבדלים בינהם!!!

פורסם

bmw - זה בדיוק מה שנאמר, וזה הוסבר כבר מיליון פעם לא רק בת'רד הזה אלא בעשרות ת'רדים אחרים, אין טעם לחזור על זה שוב.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
bmw - זה בדיוק מה שנאמר, וזה הוסבר כבר מיליון פעם לא רק בת'רד הזה אלא בעשרות ת'רדים אחרים, אין טעם לחזור על זה שוב.

רוני

רוני, לא ממש מצאתי את זה מפורט בחיפוש.

מה שרשמתי זה מה שהבנתי-מעבר לזה שהשתדלתי לא להתבלבל ממה שרשמו כאן.

אז כעיקרון מה שרשמתי נכון?

פורסם

אפשר להקנות לאוטו התנהגות כזו שתאפשר לנהג להוציא את הרכב בקלות מהתת-היגוי, אולם לא ניתן למונעו מראש.

דני 325 G.

באיזו מכונית מרוץ נהגת?

Howard Walker, Autocar: That rumble you're feeling is Ferry Porsche turning in his grave

פורסם

דני 325 G.

באיזו מכונית מרוץ נהגת?

גם אם לא באף אחת הדברים נכונים.

פורסם

נראה לי שאתם קצת מבולבלים פה...

קודם כל הקו הנכון בפניה הוא לבוא מהצד החיצוני, להכנס פנימה ולצאת החוצה. תת היגוי מוציא את המכונית החוצה לבד בסוף של שיא הפנייה.

דבר שני, זה נכון שאם אתה נכנס עם יותר מדי גז לסיבוב בתנאים אופטימליים כדאי להוריד את הרגל מהגז או אפילו נגיעה קטנה בברקס. אבל במקרה שאתה נכנס לפנייה עם ברקס, ובאמצע אתה שם לב שהברקס לא מספיק והרכב מתחיל להחליק החוצה - מה שקורה ברוב המקרים (לפחות אצלי) אז צריך לעבור מיד לגז כדי לצאת מתת היגוי ולהמשיך ישר. זה דווקא נוגד את כל האינסטינקטים. ומה שהכי גרוע במקרה כזה (בהנעה קדמית בלבד) זה לעשות נעילה נגדית.

חוץ מזה, במקרים רבים כשנכנסתי לפנייה כמו הירידה בצומת מורשה (בגשם) והתחלתי להחליק בגלל יותר מדי גז, הפיתרון היה לא להוריד את הרגל מהגז אלא להפך....

בהנעה (הנאה) אחורית ההבדל הוא שיש להוסיף קצת נעילה נגדית.

מעיין

פורסם
נראה לי שאתם קצת מבולבלים פה...

קודם כל הקו הנכון בפניה הוא לבוא מהצד החיצוני, להכנס פנימה ולצאת החוצה. תת היגוי מוציא את המכונית החוצה לבד בסוף של שיא הפנייה.

דבר שני, זה נכון שאם אתה נכנס עם יותר מדי גז לסיבוב בתנאים אופטימליים כדאי להוריד את הרגל מהגז או אפילו נגיעה קטנה בברקס. אבל במקרה שאתה נכנס לפנייה עם ברקס, ובאמצע אתה שם לב שהברקס לא מספיק והרכב מתחיל להחליק החוצה - מה שקורה ברוב המקרים (לפחות אצלי) אז צריך לעבור מיד לגז כדי לצאת מתת היגוי ולהמשיך ישר. זה דווקא נוגד את כל האינסטינקטים. ומה שהכי גרוע במקרה כזה (בהנעה קדמית בלבד) זה לעשות נעילה נגדית.

חוץ מזה, במקרים רבים כשנכנסתי לפנייה כמו הירידה בצומת מורשה (בגשם) והתחלתי להחליק בגלל יותר מדי גז, הפיתרון היה לא להוריד את הרגל מהגז אלא להפך....

מעיין

חשבתי שבמבחן הנהיגה של ישראל קבוצת הבנות נכשלו ! :wink:

ברוכה הבאה לפורום.

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

מעיין

תסלחי לי על הבוטות על בגלל שכבר היו הרבה מאילו כאן - מה שכתבת כאן זה שטויות. :roll:

זה לא היה נורא אם היית כותבת על גידול החסה בשטחים, אבל לתת עצות אחיתופל בנהיגה זה לא אחראי.

ולעניין, בשום מקרה לא מתקנים תת היגוי כתוצאה מיותר מדי גז עם תוספת גז. אני חושב שאפילו לוגית זה לא עושה שכל. וההבדל בין הנעה אחורית לקדמית הוא יותר מורכב מסתם להוסיף נעילה נגדית.

בקשר לדברים האחרים, קו נכון הוא נכון במסלול, בד"כ לא אפשרי בכביש, ומכונית יכולה להיכנס לתת היגוי בכניסה לפנייה, בשיאה, או ביציאה, על הקו הנכון ובלי שום קשר אליו. בכל מקרה האצה לא מוציאה מתת היגוי. במקרה הזה האינסטינקטים דווקא צודקים.

פורסם

מעיין

תסלחי לי על הבוטות על בגלל שכבר היו הרבה מאילו כאן - מה שכתבת כאן זה שטויות. :roll:

זה לא היה נורא אם היית כותבת על גידול החסה בשטחים, אבל לתת עצות אחיתופל בנהיגה זה לא אחראי.

ולעניין, בשום מקרה לא מתקנים תת היגוי כתוצאה מיותר מדי גז עם תוספת גז. אני חושב שאפילו לוגית זה לא עושה שכל. וההבדל בין הנעה אחורית לקדמית הוא יותר מורכב מסתם להוסיף נעילה נגדית.

בקשר לדברים האחרים, קו נכון הוא נכון במסלול, בד"כ לא אפשרי בכביש, ומכונית יכולה להיכנס לתת היגוי בכניסה לפנייה, בשיאה, או ביציאה, על הקו הנכון ובלי שום קשר אליו. בכל מקרה האצה לא מוציאה מתת היגוי. במקרה הזה האינסטינקטים דווקא צודקים.

אחלה של קטילה..אבל אני עדיין צודקת...

קודם כל, אתה מודה פה שאתה ממש נהג גרוע כי אתה לא מסוגל לקחת קו נכון על הכביש.

אם אי אפשר לקחת קו נכון על כביש, אז למה לעזאזל בכלל לומדים לנהוג עם קו נכון, ומה לעזאזל נהגי ראלי עושים? זה נכון שהם מחליקים יותר מנהגי מסלול בגלל שיש יותר אי וודאות לגבי הפנייה, אבל הם עדיין משתמשים בקו נכון ונכנסים פנימה כשצריך ויוצאים כשצריך, אחרת הם סתם היו נוסעים לפי איך שבא להם. פשוט מאוד הקו במסלול הוא יותר מדויק.

זה נכון שמכונית בתיאוריה יכולה לעשות מה שהיא רוצה, אבל זה תלוי בנהג השליטה ברכב. והאצה או חזרה לגז במקום ברקס - במקום הנכון - כן גורמת ליציאה מתת היגוי כי היא מוציאה מהחלקה ומחזירה את השליטה. והאינסטיקנט הכי גרוע זו הנעילה הנגדית שזה הדבר הכי גרוע שאפשר לעשות.

אם אתה לא ממש יודע לנהוג - וככה זה נראה - אני מציעה שתעבור כמה קורסים ותתחיל להתאמן ותראה כמה שאני צודקת.

אני לא יודעת למה אתה אומר את הדברים הללו, אבל אני מדברת מתוך ניסיון. תנסה פעם להכנס לפנייה תחליק את הרכב החוצה, ותן גז...תראה איך האוטו חוזר לשליטה באופן מדהים. אלא אם אתה גם את זה לא יודע איך לעשות...

פורסם
זה נכון שמכונית בתיאוריה יכולה לעשות מה שהיא רוצה, אבל זה תלוי בנהג השליטה ברכב. והאצה או חזרה לגז במקום ברקס - במקום הנכון - כן גורמת ליציאה מתת היגוי כי היא מוציאה מהחלקה ומחזירה את השליטה. והאינסטיקנט הכי גרוע זו הנעילה הנגדית שזה הדבר הכי גרוע שאפשר לעשות.

אם אתה לא ממש יודע לנהוג - וככה זה נראה - אני מציעה שתעבור כמה קורסים ותתחיל להתאמן ותראה כמה שאני צודקת.

אני לא יודעת למה אתה אומר את הדברים הללו, אבל אני מדברת מתוך ניסיון. תנסה פעם להכנס לפנייה תחליק את הרכב החוצה, ותן גז...תראה איך האוטו חוזר לשליטה באופן מדהים. אלא אם אתה גם את זה לא יודע איך לעשות...

את בטוחה שאת לא מתבלבלת בין תת היגוי (החלקת הגלגלים הקדמיים) להיגוי יתר? (כשה"זנב" מחליק). תעשי סדר במונחים שלך.

לתקן תת היגוי (מצב של העדר אחיזה בגלגלים הקדמיים) על ידי לחיצה על המצערת והעברת המשקל אחורה (=הפחתה נוספת של האחיזה מלפנים) היא שטות גמורה.

לחלופין, תיקון היגוי יתר ע"י שיטה דומה עשויה לסייע, אבל זו לחלוטין לא שיטת 100% הצלחה ולאו דווקא תמיד הדבר החכם ביותר לעשות.

• תוכן חדש...