Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6062 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

לפני שבוע ראיתי רכב שאני מעוניין לקנות ( פיג'ו 306 שנת 2001 14 אלף קילו' שמורה מאוד, רק הייתה שייכת לחברה פעם, לסלקום ) נסעתי עליו והכל היה טוב ויפה. בהתחלה חשבתי כבר ללכת לקנייה ואז הוא התחיל להגיד שהוא צריך את הרכב לשבועיים שיקנה לאשתו רכב. לא הסכתי ומפה לשם הוא אמר שהוא הסתדר, ובגלל שכבר התחלתי לחשוד החלטתי שאני בכל זאת רוצה ללכת לבדיקה לפני הקנייה ואז הוא פתאום גילה לי שכבר עשו בדיקה לרכב , לטענתו הכל היה בסדר חוץ משאמרו שצריך טיפול גדול ( עשרת אלפים ) והקונה התחרט כי הוא רצה רכב אחר :shock:

מפה לשם אמרתי בכל זאת נלך לבדיקה ולא נוותר על הרכב וקבענו אחרי הטסט שהוא היה צריך לעשות לאוטו אלא שאז הרכב לא עבר טסט ראשון לטענתו על כל מיני גומיות ( חופש בהגה, תושבת הגה ) ובלמים. שבעקרון זה מצוין שאני אקבל הכל חדש ושהוא עושה טיפול לפני שאני קונה, אבל עדיין משהו מפחיד אותי.

כן, הקדמה ארוכה, האם אחרי בדיקה בהנחה שיגידו לי שהכל בסדר אני יכול להיות רגוע ולקנות את הרכב ( בדקתי שעבודים ועיקולים אגב ) או שאי אפשר לדעת והוא משחק אותה תמים המוכר ואחרי שבוע ישבוק לי מנוע/ילך הגיר?

הבדיקה באמת תתן לי הערכה אמיתית על הדברים הקריטיים?:|

פורסם

בדיקה עולה 400 שקל. כל תיקון ולו הקל ביותר שתעשה יעלה יותר.

בדוק את הרכב וסגור סיפור

-פולו 16V 6N שנת 2000, -סקודה אוקטביה  2015, גולף 2018,  סופרב 2020

-איוניק 5 עלית

פורסם
האם אחרי בדיקה בהנחה שיגידו לי שהכל בסדר אני יכול להיות רגוע ולקנות את הרכב ( בדקתי שעבודים ועיקולים אגב ) או שאי אפשר לדעת והוא משחק אותה תמים המוכר ואחרי שבוע ישבוק לי מנוע/ילך הגיר?

הבדיקה באמת תתן לי הערכה אמיתית על הדברים הקריטיים?:|

אין שום סיכוי שאחרי הבדיקה הבוחן יתפוס אותך לשיחה ויספר לך שהכל בסדר ואתה יכול להיות רגוע. למעשה, אם הבוחן אומר לך שהכל בסדר זה אומר שאתה צריך להתחיל לדאוג.

חופש ובהגה ותקלה בבלמים לא מעידים על מנוע שעומד לשבוק חיים או גיר שאוטוטו מתקלקל.

אף פעם לא הצלחתי להבין את אלו שמוכרים את הרכב וברגע האחרון נזכרים שהם צריכים להעביר אותו טסט. את הרישיון החדש מקבלים חודשיים לפני שהישן פג תוקף, מה הבעיה לגשת קודם לטסט ולהעמיד את הרכב למכירה כשהוא מוכן לרוכש המאושר?

בכל מקרה, תנשום עמוק ותרגע. בקש מהמוכר לראות את טופס הליקויים בטסט וכן קבלה מהמוסך שמעידה שהוא אכן תיקן את כל הדורש תיקון ולא חיפף את הטסט באיזו קומבינה. בלי קשר, בקש לראות היסטוריית טיפולים כדי לאמת את נכונות הקילומטראז' ואת אופי הטיפול שקיבל הרכב עד כה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

כן אני באמת צריך לשאול אותו לגבי הטיפול האחרון.

הפחד היחיד שלי, כמו של כל אחד שקונה רכב שיש תקלה אחת קריטית שלהם פשוט נמאס לטפל בה אז הם מוכרים את הרכב שלמראית עין הכל טוב.

לדוגמא קראתי פה בפורום על בחור אחד שרק כשהאוטו חם ( לגבי אותו הרכב ) הרכב שלו מעביר לראשון בדפיקה, כאילו לא נכנס הראשון בצורה תקינה. אם הוא היה מוכר את הרכב , תכלס מי באמת היה קולט את זה. אני מניח שאין הגנה מדברים כאלה, בטח אפילו במכון בדיקה לא היו עולים על בעיה כזו, או שאני טועה?

פורסם

להערכתי גם 114,000 הרכב הזה לא עבר אולי כפול מכך.

רכב חברה עושה בשנה 35-40,000 ק"מ לשנה .

נניח שהרכב היה חברה ב-4 שנותיו הראשונות זה כבר משהו בסביבות 150,000 ועוד 4-5 שנים ביד פרטית שעשתה עליו עוד 60-70,000 זה אומר 220,000 (זה נשמע הרבה יותר הגיוני).

הסיפור על הטסט,הליקויים שהתגלו ויותר מכך על "בדיקה מוכנה,לקוח התחרט" מראות על כך שיש סוחר רכבים,שככל הנראה מעורב חזק בעיסקה.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

• תוכן חדש...