Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6063 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

משהו שחשבתי עליו ומאוד מעניין אותי לדעת,נגיד שברשותי מגבר כלשהו ורמקולים (לא קומפוננט) מסוג כלשהו.

ועכשיו אני רוצה שהרמקולים ינגנו תחום תדרים מסויים שאני אגדיר להם דרך המגבר,נגיד והגעתי עם המגבר לצלילים הרצויים-אם אני מנתק אותו,האם הצלילים(תדרים) האלו "נשמרים ברמקולים" והם ממשיכים לנגן את מה שהגדרתי להם?כלומר המגבר לא יושב יותר על הרמקולים הוא מנותק מהם לחלוטין.האם הרמקול יוכל לנגן את אותם תדרים שאמרתי לו במידה ואחבר אותו לרדיו דיסק הרדיו דיסק?

שאלת נוספת-האם יש אפשרות לחבר קרוס אובר לרמקול שהוא לא קומפוננט ולהרוויח את האפקט של הפרדת הצלילים או שזה לא אפשרי?האם האפשרות הזאת פוגעת ברמקול ועדיף כבר לבצע זאת עם קומפוננט שמובנה לעבודה כזאת?

מחיפוש ב FAO הבנתי שיש קרוס אקטיבי ופסיבי אבל לא הבנתי ממש את ההבדל בינהם.

אשמח לקבל תשובות תודה לעוזרים.

פורסם

לא,מכיוון שהחיתוך נעשה מתוך המגבר או לחילופין מהרדיו שלך.

הרמקול משדר את מה שהוא מקבל מהמקור אליו הוא מחובר..

רדיו דיסק: Clarion DXZ786USB

מגברים:DLS RA-40 מונו-SunDown 1000D

קומפוננט: DLS UP6i

סאב: Ascedant Audio Arsenal 12

פורסם

מה זה רמקול? כולה מוצר מכאני שדופק ועושה צלילים. איך הוא ידע "לזכור" חיתוכים?

בשביל זה צריך אלקטרוניקה. מגבר, רדיו דיסק קרוס..

ECLIPSE7200MKII, L6L1V2, GENESIS DUAL MONO EXTREME, ARSENAL 10, SUNDOWN SAE1000D

פורסם

קרוס אובר זה בסה"כ רכיב או מכשיר או חלק ממכשיר (מעגל מודפס) שהתפקיד שלו הוא לפלג תדרים שיוצאים או לכוון הרמקול ישירות או לכוון הרכיב הבא במערכת ההגברה בין אם זה אקולייזר, קדם מגבר או מגבר.

קרוס אובר מבצע את הפעולות הבאות:

יצירת נקודת חיתוך

יצירת מתלול (סלופ) באותה נקודת החיתוך

חלוקת הספק במידה ומדובר במטריצה של קרוסים שחותך יותר מרכיב\אלמנט (רמקול) אחד

קביעת סוג החיתוך - HPF או LPF או בנד פאס.

HPF זה חיתוך שחותך כל תחום תדר שמגיע מתחת לנקודת החיתוך (כלומר הרמקול ינגן מנקודת החיתוך ומעלה)

LPF זה חיתוך שחותך כל תחום תדר שמגיע מעל לנקודת החיתוך (כלומר הרמקול ינגן מנקודת החיתוך ומטה)

BAND PASS - זה בעצם שילוב של שני קרוסאוברים שחותכים יחדיו אלמנט ותוחמים אותו בין שתי נקודות חיתוך.

המתלול קובע עד כמה ההנחתה מנקודת החיתוך תהיה תלולה עבור כפולות התדר.

הקפיצות מתבצעות באוקטבות של 6 דציבלים שזה אומר בעצם הנחתה בחצי מהעוצמה השמיעה לאוזן.

הנחתה של 12 דציבל היא כבר כבר הנחתה בפי 4 מהעוצמה הנשמעת לאוזן וכך הלאה.

לרוב הקרוסים המצויים בשוק יהיו בסלופ של 6 עד 12 דציבל, במוצרים יותר מתקדמים אפשר למצוא גם נקודות חיתוך ב18 או 24 דציבל בסלופ ויש גם כאלה שמאפשרים להגיע ל36,42 ואף 48 דציבל לרמת התלילות של החיתוך.

הקרוס אובר יכול להיות מורכב מרכיב חשמלי אחד ובודד, או סליל או קבל (זה יהיה קרוס מדרגה ראשונה כלומר סלופ של 6 דיבי) ותלוי מה סוג החסימה שאתה רוצה לעשות.

קרוס יכול להיות מכשיר שלם בפני עצמו - קרוס 2WAY אקטיבי, 3WAY ואף 4WAY

קרוס יכול להיות חלק ממעגל מודפס בתוך מגבר למשל וכן, זה יהיה הקרוס הפנימי של המגבר.

לגבי מה היחס בין נקודת חיתוך לגובה במה או יחס בין הסלופ לבין הפאזה האקוסטית של הרמקול

אפקט הביטול, אפקט המירכוז ועוד ועוד, קרוס פסיבי לעומת קרוס אקטיבי, מדוע קרוס פסיבי שמתחבר ישירות לרמקול תלוי ישירות בהתנגדות של הרמקול לעומת קרוס אקטיבי שמגיע לפני המגבר שאין לו שום קשר להתנגדות הרמקול וכו וכו'...

אני מציע שתתחיל להריץ חיפוש ולקרוא, כי יש בפורום הזה המון מידע בכל הקשור לנושא פילוג התדרים.

בהצלחה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

תודה על התשובות,בנוגע לתשובה האחרונה,תודה על ההשקעה ועל התשובה המקצועית אך לצערי היא לא בתחום ההבנה שלי,חלק הבנתי וחלק לא כל כך,אך אמשיך לנסות.

ברגע שאני אומר רמקול שהוא לא קומפוננט הכוונה לרמקולים קואקסיילים ,כרגע תשובה לשאלה הראשונה קיבלתי,אך עדיין לא הבנתי האם אפשר לחבר לרמקול קואקסיילי קרוס אובר כמו לקומפוננט ולקבל את הפרדת הצלילים או שזה רק מובנה לעבודה עם קומפוננט שמחולק לוופר וטוויטר בניפרד?

פורסם

ברצינות?ואם אני רוצה להוסיף לו קרוס חיצוני זה ישפיע על משהו? ידוע לי שרמקול קואקסיאלי חזק יותר (בדרך כלל) מקומפוננט אבל קומפוננט בעל צלילים איכותיים יותר-אם כך,איפה הבעיה ברמקול קואקסיאלי,אם יש לו קרוס פנימי מדוע הוא עדיין פחות איכותי מקומפוננט?

פורסם

ומאיפה בדיוק זה ידוע לך שרמקול קואקסיאלי יותר חזק מקומפוננט ? זה בערך כמו להגיד שסוס יותר חזק מגמל - אין קשר בין הדברים . מציאה לך בחום לקרוא קצת בנושא לדוגמה מפה http://bcae1.com/speaker.htm

:-)

Head : Alpine IXA - W407 + PXA H701

Spk : Mt22 | L3 | Hertz Ml 1600 | HDX 300 D

Amp : Nakamichi PA2100 | PA4100 | Audison Lrx 1.1 K

פורסם

מיצטער נהגתי להבריז משיעורי אנגלית :\ אני מבין אולי חצי ממה שאני קורא,אם אפשר הסבר קטן בשפה שלי (=עברית פשוטה ולא הסבר שאוכל לקבל עליו תואר שלישי,למרות הכוונות הטובות שיש פה לאנשים שאני מעריך את זה מאוד!) אז אשמח לקבל סוג של הסבר כזה :-o

• תוכן חדש...