Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6060 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דוח אור אדום בוטל לאחר חקירה והפרכה של גרסת שני השוטרים.

שעה וחצי של חקירת שני שוטרים שלוש הצעות לפשרה של התביעה...

התוצאה הסופית: התביעה חזרה בה וביטלה את כתב האישום.

• תגובות 80
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יש קצת פרטים?

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

שני שוטרים (היום אני יודע שמדובר במתנדבים) עוצרים אותי מול חניון רכבת בחיפה, אחד מהם מכניס את הראש מהחלון ומתחיל לרחרח אותי אחרי 10-20 שניות של ריחרוח מתחיל לצעוק עליי שאני נוהג בשכרות והוא עכשיו יקח לי את הרשיון ואת הרכב .

אני הכחשתי הכל מכיוון שהיה מדובר ב2 דקות אחרי שיצאתי מהעבודה (שעה שבע בערב) ולא שתיתי המון זמן (במונחים של שבועות)

אחרי ויכוח תוך שאני מבהיר לשוטרים שמיד כשאני מקבל את הדו"ח אני נוסע ללשכת תנועה להבדק בדיקת אלכוהול ולרמב"ם לתת דגימת דם (ואחרי שהם התחילו למלא את הדו"ח) הם מחליטים להשאיר את הברירה בידי ואומרים לי שאני אחליט אם אני רוצה לקבל דו"ח אור אדום או שכרות.

כמובן שהכחשתי הכל.

התעקשתי שירשמו את השתלשלות הארועים. בדו"ח לא אוזכר הנושא כלל ואילו השוטר השני כתב במזכר "שאלתי למה אתה נוהג כמו שיכור ועובר באור אדום"

קיבלתי ד"וח אור אדום

בחנתי את הד"וח וכל מה שהשוטר רשם ומצאתי בו סתירות רבות והחלטתי להשפט.

מכיוון שכבר נשפטתי מספר פעמים בעבר ההתרגשות היתה הרבה יותר נמוכה וכמובן שלא היתה לי כל כוונה לפל למלכודות שבהם נופלים אזרחים רבים.

המפגש הראשון עם התובעת המשטרתית - הראתי לה את הדו"ח ושאלתי אם נראה לה שהדוח ראוי להגיע בפני שופט. מכיוון שהיא לא ממש בקיאה בניואנסים בצומת הספציפית היא גם לא הבינה את הבעייתיות בדו"ח (מה שעודד אותי עוד יותר) וכמובן שאמרה שאם אני מוכן להודות היא יכולה לאפשר לי לשלם את הקנס המקורי כי אם אני אגיע למשפט זה יעלה לי הרבה יותר. באדיבות הודתי לה על ההצעה ונכנסתי לאולם.

הישיבה הראשונה הקראה שאלו אותי אם אני מודה או כופר אני כמובן כפרתי באשמה ונקבע תאריך להוכחות (שזה היה היום)

פורסם

היום הגעתי להוכחות .

התובע לפני הישיבה מציע לי הצעה שאני "לא יכול לסרב" ההצעה היא שאני אודה ואוכל לשלם את הדוח המקורי ואם לא אז במשפט יהיה יותר גרוע.

כמובן שאני מסרב להצעה הנדיבה.

בזימון לבית המשפט צויין שמו של שוטר אחד . ואילו היום אני מבין שמגיעים שני השוטרים מה שקצת ערער לי את הבטחון העצמי .

בכל אופן אני מתיישב על כסאות עורכי הדין ולידי יושבת עורכת דין ומחכה לדיון שלה אנחנו מחליפים כמה מילים תוך כדי אני מראה לה את הדוח .

היא עוברת על הדוח וקוראת לי לצאת החוצה .

ומספרת שלפני מספר שבועות קצין משטרה קיבל דוח באותו המקום אצל אותו השופט היא ניהלה הוכחות והקצין הורשע ומכיוון שהדוח כתוב טוב היא לא רואה סיכוי וכדאי שאגיע להסדר בכל אופן אמרה לי שאין לה זמן לחכות לשאני אתקשר אליה אחרי הישיבה .

בכל אופן אני מנסה להסביר לשופט שאני לא התכוננתי לחקירה של

השוטר השני ואני מבקש לחקור את העד השני בישיבה הבאה

השופט דוחה את בקשתי ומתפלא שלא צילמתי את התיק ובכל אופן מבטיח שיהיה לי זמן לעיין במזכר של העד השני .

בדוח היו רשומים הדברים הבאים :

ישבתי בניידת אור ירוק בה נהג

אבישי ליצמן במושב שליד הנהג. הניידת עמדה סמוך

לקו העצירה ביציאה ממגורות דגון. מיקדתי מבט ברמזור המוצב

אחרי הצומת בכיון הנסיעה של הרכב הנ"ל.טרם אכיפה בדקתי

התאמת ברמזורים שלפני ואחרי.

הרכב הנ"ל נע ברחוב העצמאות מכיוון צומת דולפין לכיוון העיר

התחתית בנתיב האמצעי. כשאור ברמזור התחלף לאדום

הפניתי מבט חזק ומהיר ימינה לכיוון הגעת הרכב הנ"ל וראיתי

אותו כ - 30מ נקו העצירה למרות זאת המשיך בנסיעה

חצה קו העצירה באדום ואח"כ

חצה את הצומת .נסעתי בעקבותיו

תוך שמירת קשר עין כרזתי לעצור סמוך לרכבת מרכז ממול.

זהיתי על פי תמונה ר.נ.

מכחיש מכל וכל , נסעתי בירוק.

את השורה האחרונה אני הוספתי מכיוון שהשוטר סרב לכתוב את דבריי

פורסם

מכיוון שכבר נשפטתי מספר פעמים בעבר ההתרגשות היתה הרבה יותר נמוכה וכמובן שלא היתה לי כל כוונה לפל למלכודות שבהם נופלים אזרחים רבים.

אפשר קצת טיפים (לכל מקרה שלא יהיה)?

פורסם
אפשר קצת טיפים (לכל מקרה שלא יהיה)?

במעמד רישום הדו"ח הכחשתי מכל וכל את העבירה והשוטר סירב לרשום את ההכחשה שלי (כשהוא נתן לי לחתום הוספתי בעצמי).

שופטים מייחסים חשיבות רבה למה שהשוטר רושם בסעיף "דברי הנהג".

אמירות כמו "מיהרתי", "אני מבקש סליחה" וכו' מבטיחות הרשעה כמעט בטוחה.

פורסם

החוצפה של השוטרים פשוט עוברת כל גבול. במקרה שלי, ממש כמו במקרה שלך, השוטרים (שממש במקרה גם היו מתנדבים, אבל כמובן אין להשליך מכך על כל המתנדבים) סירבו לציין בדברי הנהג את הדברים שאמרתי, והעדיפו לכתוב את הגירסה שיותר נראתה להם. אח"כ מתפלאים למה הציבור כל כך מתעב את הגוף הזה שנקרא משטרת התנועה.

קווי הדימיון בין המקרים שלנו אינם מסתכמים רק בזה: מעניין שגם בפגישה המקדימה שלך עם התובעת, ממש כמו אצלי, לא היתה בכלל אפשרות לדבר על סגירת התיק, למרות שכל נסיבות המקרה והעדויות בשטח הצביעו על כך שהתיק הזה הולך לזיכוי מוחלט. מעניין.

ברכות על הזיכוי! המקרה שלך, ובתקווה שגם המקרה שלי (ימים יגידו) הם ההוכחה שבמידה וברור לנהג שהצדק עמו, אסור לו בתכלית האיסור להתקפל מול המערכת אלא להילחם - ולנצח!

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

בחינה מדוקדקת של מה שהשוטר רשם העלה מספר ותיהיות ושאלות .

צילמתי את הצומת מכל מיני כיוונים .

ראיתי שאני יכול לסתור ולערער את דברי השוטר במספר נקודות עובדתיות .

1) במיקום שהוא כתב אין קו עצירה.

2) בכביש יש רק 2 נתיבים ולא ברור למה כתב נתיב אמצעי

3) להיות 30 מטר מהצומת כשיש אדום זה לא עברה בכלל והוא לא בדק מה האור ברמזור כשחציתי את קו העצירה במיוחד שהוא ציין שהיה צריך להפנות מבט חד ומהיר כדי לראות אותי וההגיון אומר שצריך להפנות חד ומהיר חזרה כדי לראות מה האור באדום אחרי שנסעתי את ה 30 מטר וחציתי את הצומת.

זכרתי שבמזכר של השוטר השני היה רשום משהו במעומעם שקשור לנהיגה בשכרות .

בכל אופן הכנתי לי סדרת שאלות לחקירה נגדית:

י

האם חשדת בשכרות ?

האם בדקת שכרות ?

1) האם עמדת לפני או אחרי קו העצירה. (תמונה)

2) האם יכולת לראות משהו לכיוון הנסיעה בזמן שמיקדת מבט לכיוון הרמזור ?

3) למה דווקא החלטת לאכוף את הנתיב הפחות נוח והרחוק מכיוון שגם לכיוון הנוח יותר היה אדום ?

4) איך ידעת שיש רכב שנע מכיוון צומת דולפין בזמן שמיקדת מבט ?

5) נתיב אמצעי – האם היו רכבים נוספים בנתיב השמאלי בינך לבין הרכב ? האם היו רכבים נוספים בנתיב הימני ? (תמונה)

6) 30 מטר מהצומת + 30 מטר + 20 מטר צומר + זמן תגובה

10 מטר 90 מטר לא היו מכוניות בציר ראשי ?

7) מה היה צבע הרמזור כשנכנסתי לצומת ?

8) האם הפעלת סירנות ?

9) האם רדפת באדום ?

10) כרזת מול החניון אבל עצמאות 118 זה לפני החניון ?

כמובן ששאלתי את השוטר אם עמד לפני או אחרי קו העצירה והוא בזלזול ענה לי שלפני כי אם היה עומד אחרי היה נכנס לצומת

ואז שאלתי שכשעומדים לפני אז מכסה המנוע מסתיר אז הוא שוב בזלזול הסביר לי שכהם הגיעו לקו העצירה אז הוא הבחין בו ובכלל יכול להיות שהם עמדו מספר מטרים לפני ולכן ציין כך.

הזלזול והיהירות ירדו לו מהפרצוף כשהראתי את התמונות שבהן אין קו עצירה ואז הוא התחיל לגמגם שבזמן הארוע היה קו והיו עבודות בכביש ולכן בזמן הצילום אולי לא היה קו .

ואז כמובן שהפנתי אותו להטבעת התאריך והשעה על התמונה שמציינת את יום הראשון כתאריך הצילום בזמן שהארוע היה ביום חמישי כך שלא סביר שיבצעו עבודות בשישי ושבת.

את אותו התרגיל עשיתי עם העובדה הנוספת הלא נכונה.

שאלתי איפה הוא הבחין בי הוא ענה בנתיב האמצעי שאלתי אם היו מכוניות ביני לבינו שהסתירו בנתיב השמאלי

ואז הוא אמר שלא היו מכוניות בנתיב השמאלי שאלתי אולי היו רכבים אחרים בנתיב הימני ואולי הוא תבלבל עם רכב אחר

הוא כמובן ענה שלא והיתי לבד בנתיב האמצעי .

כשהראתי לו את התמונה שמציגה רק שני נתיבים הוא כבר לא ידע איפה לקבור את עצמו והתחיל להמציא ולמלמל דברים לא ברורים שיש שלושה נתיבים והתמונות לא טובות והיו עבודות בכביש ועוד כל מיני עד כדי כך שהשופט התעצבן ואמר

"אני נוסע שם פעמיים ביום ויש שני נתיבים"

חקרתי אותו בעניין בדיקת התאמת רמזורים ושוב ציינתי שלא יכול להיות שהוא ביצע בדיקה כזו כי אז היה רואה שיש רק שני נתיבים.

כששאלתי אם הוא חשד בי בנהיגה בשכרות הוא הסתכל בדוח ואמר שלא .

זאת עשיתי כהכנה לכך שאנסה לערער את האמינות של השוטר השני ולעמת אותו עם גרסה השונה של השוטר הראשון .

בכל אופן אחרי העדות התובע אמר שהוא מוכן לשנות את כתב האישום לעבירה אחרת ללא נקודות וקנס 250 שח

אמרתי לו שאני לא מוכן והמקסימום שאני מוכן זה להמיר לעבירת חניה או משהו בסגנון כזה ללא קנס.

השופט אמר שאי אפשר להמיר לחניה אבל יש משהו כמו "קיפוח זכות בדרך" או משהו בסגנון ואם התובע מציע לי את זה כנראה שהוא יודע למה .

דחיתי את הצעת התביעה ואמרתי שאני מוכן לחזור בי מהכפירה ולהתחייב לא לתבועה הוצאות אם התביעה מוכנה למשוך את כתב האישום.

בשלב זה התובע דחה את הצעתי השופט אמר שכבר זימננו את השוטר השני בוא נשמע מה יש לו להגיד.

פורסם
החוצפה של השוטרים פשוט עוברת כל גבול. במקרה שלי, ממש כמו במקרה שלך, השוטרים (שממש במקרה גם היו מתנדבים, אבל כמובן אין להשליך מכך על כל המתנדבים) סירבו לציין בדברי הנהג את הדברים שאמרתי, והעדיפו לכתוב את הגירסה שיותר נראתה להם. אח"כ מתפלאים למה הציבור כל כך מתעב את הגוף הזה שנקרא משטרת התנועה.

קווי הדימיון בין המקרים שלנו אינם מסתכמים רק בזה: מעניין שגם בפגישה המקדימה שלך עם התובעת, ממש כמו אצלי, לא היתה בכלל אפשרות לדבר על סגירת התיק, למרות שכל נסיבות המקרה והעדויות בשטח הצביעו על כך שהתיק הזה הולך לזיכוי מוחלט. מעניין.

ברכות על הזיכוי! המקרה שלך, ובתקווה שגם המקרה שלי (ימים יגידו) הם ההוכחה שבמידה וברור לנהג שהצדק עמו, אסור לו בתכלית האיסור להתקפל מול המערכת אלא להילחם - ולנצח!

יש דילמה לא פשוטה

מצד אחד הרצון להגיע לפשרה עם התובע מצד שני חשיפה של יותר מדי פרטים יכולה לפגוע באלמנט ההפתעה .

אני אף פעם לא ממהר לחשוף בפני התובע את מה שאני מתכוון להגיד במשפט .

התובע הוא ממש ממש ממש לא מעוניין בטובתך.

• תוכן חדש...