Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8133 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי שאלה תאורטית.

נתון רכב סטנדרטי לחלוטין עם חלוקה שווה בעוצמת הבלימה לארבעת הגלגלים.

עכשיו הרכב עובר מעט שינויים :

1)עוצמת הבלימה מופנית אך ורק לאופנים הקדמיים.

2)עוצמת הבלימה מופנית אך ורק לאופנים האחוריים.

זה קצת קשה, אך נסו לתאר את התנהגות הרכב בסיטואציה של עיקול בכל אחד מהמצבים, כאשר לרכב יש הנעה קדמית, הנעה אחורית, ו 4WD.

מי שרוצה יכול להעזר באיורים.

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

לדעתי לשיטת ההנעה אין השפעה מהותית על המקרים שתארת.

העברת כל כוח הבלימה לגלגלים הקדמיים תביא לשקיעה מוגזמת של החזית בעת בלימה, מה שמוביל לקושי בהצמדת הגלגלים לכביש מעל מהמורות, ולכן אובדן יציבות בבלימה ופגיעה במרחק הבלימה (גם בגלל חוסר ניצול פוטנציאל הבלימה של הגלגלים האחוריים).

העברת כל כוח הבלימה לאחור תגרום לנעילת הגלגלים האחוריים בקלות יתר וזריקת זנב בכל מצב בו ההגה מעט מופנה או אם יש שיפוע צד (מה שקיים כמעט בכל כביש לצורכי ניקוז), ובעיקר פגיעה משמעותית במרחק הבלימה בגלל אובדן פוטנציאל הבלימה הגדול של הגלגלים הקדמיים, שנושאים בדרך כלל בעיקר מאמצי הבלימה.

דרך אגב, במכוניות סדרתיות רוב כוח הבלימה מופנה לגלגלים הקדמיים. אין חלוקה 50/50.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

ראשית נתחיל בעובדות - חלוקת הבלימה אינה שווה - בלמים קדמיים בולמים למעלה מ65% מסך מסת הרכב בעוד הבלמים האחוריים את מה שנשאר

לצורת העברת הכוח לגלגלים (קדמית , אחורית , כפולה ) אין שום השפעה על הבלימה

מערכת הבלימה מנותקת לחלוטין ממערכת ההנעה (פרט לדחיסת האויר בבוסטר - אבל זה משפיע על כל הבלימה ) כך שהשאלה שלך אינה רלוונטית

whenever I see an Alfa I tip my hat

H. Ford

פורסם

תאמת זה דיי נחמד עם יש הנעה אחורית ובלמים רק קדמיים.

אפשר לפרפר במקום עד שיתפוצץ לך הווריד (או הגלגל) 8)

My Dream: Shelby Mustang GT500 Eleanor

FIAT TEMPRA 1.6 92

פורסם
תאמת זה דיי נחמד עם יש הנעה אחורית ובלמים רק קדמיים.

אפשר לפרפר במקום עד שיתפוצץ לך הווריד (או הגלגל) 8)

אם זה מה שעושה לך את זה :roll:

תרים את בלם היד ותן הרבה גז ברכב הנעה קדמית

הרבה רעש, הרבה עשן והרבה גומי על הכביש :twisted:

אזהרה: לא למי שגילו מבחינה מנטלית עומד על 13 ומעלה.

החולמים הגדולים אינם מגשימים את חלומותיהם, הם מתעלים עליהם - אלפרד לורד וייטהד

פורסם

בקיצור.

בלמים רק מאחורה-יכולת הבלימה יורדת משמעותית.

בלמים רק מקדימה-אפשרת גדולה של קישקוש זנב האוטו.

instead of bieng pussy whiped...WHIP THAT PUSSY!

פורסם

תמיד חשבתי שהחלוקה היא שווה ברכב סטנדרטי.

מעניין.

תודה לכולם.

רוצים עוד שאלות מעניינות ?

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

חשבתי שאתה חותר לשאלה קצת יותר מהחיים והיא לא הגיע אז אני אשאל.

רובנו "חונכנו" שחשוב לשפר בלמים קדמיים.

אחוריים.... "זה לא כ"כ חשוב אפשר להשאיר כמו שהם".

האמנם?

אולי אנחנו חוטאים בשינוי איזון הרכב בבלימה?

אולי שיפור בלמים נכון צריך להיות מאוזן?

פורסם

לא - בשום פנים ואופן לא - הבלמים חייבים להיות בעדיפות לבלמים הקדמיים

הסיבה היא פזיקלית - בזמן בלימה מומנט האינרציה "מעביר" את מסת הרכב קדימה - מה שמחייב את חיזוק הבלמים הקדמיים למעשה במצב חרום הבלמים האחוריים כמעט ולא משתתפים בתהליך הבלימה כך שמי שרוצה לשפר (בעקבות חיזוק המנוע) שיחזק את הקדמיים

H. Ford

פורסם

הסיבה היא פזיקלית - בזמן בלימה מומנט האינרציה "מעביר" את מסת הרכב קדימה - מה שמחייב את חיזוק הבלמים הקדמיים למעשה במצב חרום הבלמים האחוריים כמעט ולא משתתפים בתהליך הבלימה כך שמי שרוצה לשפר (בעקבות חיזוק המנוע) שיחזק את הקדמיים

אני תוהה באיזו מידה קראתה את ההודעה של ג'רמי ובאיזו מידה הבנתה את השאלה שלי?

את המנטרות שדיקלמתה כאן אפשר למצא בכל שרשור שלישי, בערך, כאן בפורום ותהיה בטוח שאחרי כמה וכמה שנים של עיון בפורמי רכב ומפגשים עם חובבי רכב יצא לי לשמוע אותם איזה פעם פעמיים ..... או שיבעים :cry:

אבל נשאלת השאלה האם ייתכן שבבלימות חזקות שאינן בלימות חרום אלא חלק בלתי נפרד מנהיגה ספורטיבית (למשל לפני עיקול, כשההגה לא בהכרח ישר) בלמים קדמיים שיכולתם שופרה בצורה משמעותית לעומת האחוריים לא ייגרמו להעברת משקל ייתרה קדימה ובכך יופר האיזון המקורי של הרכב והתנהגותו תהיה פחות נשלטת?

פורסם

את המנטרות שדיקלמתה כאן אפשר למצא בכל שרשור שלישי, בערך, כאן בפורום ותהיה בטוח שאחרי כמה וכמה שנים של עיון בפורמי רכב ומפגשים עם חובבי רכב יצא לי לשמוע אותם איזה פעם פעמיים ..... או שיבעים :cry:

אבל נשאלת השאלה האם ייתכן שבבלימות חזקות שאינן בלימות חרום אלא חלק בלתי נפרד מנהיגה ספורטיבית (למשל לפני עיקול, כשההגה לא בהכרח ישר) בלמים קדמיים שיכולתם שופרה בצורה משמעותית לעומת האחוריים לא ייגרמו להעברת משקל ייתרה קדימה ובכך יופר האיזון המקורי של הרכב והתנהגותו תהיה פחות נשלטת?

:?::!: מממעניין...

:idea: נראה לי שהתנהגות כנ"ל תלויה יותר ב:

1. חדות הבלימה (גודל השינויי במהירות/ליחידת זמן)

2. סוג המיתלים/ בולמי הזעזועים/ קפיצים.

:?: קביעת יחס הבלימה קדמי/אחורי,

האם היחס מושפע מסגנון הרכב (ספורטיבי לעומת 'רגיל') או מפרמטרים אחרים?

הפרחים נובלים כשאיננו רוצים להפרד מהם,

עשבים שוטים באים כשאיננו רוצים להתבונן בהם.

(דוגן)

פורסם

ויסות עוצמת הבלימה קדימה/אחורה נעשה באמצעות ווסת, שבדרך כלל מודד בדרך זו או אחרת את חלוקת המשקל, ועושה זאת בצורה דינאמית ומתמדת.

בדרך כלל זה נעשה על ידי מדידת זוית הרכב או זוית מוטות הפיתול. לא מדובר בחיישן אלא באלמנט מכאני שסוגר/פותח את מעבר נוזל הבלמים בהתאם לחלוקת העומסים בין הציר הקדמי לאחורי. כלומר - אם הבגאז' מלא בגופות, הרכב ייטה אחורה, וקצת יותר עוצמת בלימה תוקצה לציר האחורי, אם הרכב באמצע בלימה רצינית ונוטה קדימה, יותר עוצמת בלימה תופנה לציר הקדמי.

ועכשיו השוס - הדבר הזה ניתן לכוונון. כך שאם שונתה קונפיגורצית הבלמים כך שהקדמיים הם עכשיו ברמבו 6 קאליפרים על דיסק 45 מ"מ, והאחוריים הם הסטנדרטיים שהדאצ'יה הגיעה איתם מהמפעל - צריכת הנוזל ההידראולי של הקדמיים (יותר בוכנות, מהלך שונה וכו') השתנתה וצריך לכייל את ווסת הבלימה.

ברכב ללא ABS, או ברכב בו הABS ניתן לניתוק (מצב שלג וכו') אפשר לבדוק את זה בקלות - לבלום חזק אך בהדרגתיות (לא על כביש ציבורי כמובן, במקום סטרילי כלשהו) ולבדוק אם זוג גלגלים מסויים ננעל לפני השני. במצב אידאלי שניהם צריכים להינעל בבת אחת - כלומר להגיע למירב עוצמת הבלימה האפשרית שמאפשרת אחיזת הצמיג בעת ובעונה אחת.

אם זוג גלגלים אחד ננעל משמעותית לפני השני - סימן שעוצמת הבלימה המוקצית לציר השני נמוכה מהמקסימום שניתן לנצל.

פורסם

אתה תמהה אם קרעתי את ההודעה של ג'רמי?- ובכן לא קראתי אותה - מפני שהיא הופיע אחרי שכבר כתבתי אני (ולא משנה אם היא מופיעה לפני) אבל לענייננו ההסבר נכון

ואם קראת אתה כל כך הרבה הסברים על הנושא - אז למה אתה ממשיך להטריד

ולגבי שאלתך שוב: כל בלימה תעביר את המסה אל עבר הגלגלים הקדמיים - לא תוכל למנוע את זה - תיאורתית גם אם תשפר את הבלמים האחוריים לרמה שמשתווה לכל הארבעה יחד ותוותר על הקדמיים - לא תרוויח כלום - מרחק העצירה שלך יעלה פלאים ועדיין לא תבלום בטוח על מנת לבלום טוב אתה צריך לבלום את המסה שנמצאת מלפנים

H. Ford

פורסם
ויסות עוצמת הבלימה קדימה/אחורה נעשה באמצעות ווסת, שבדרך כלל מודד בדרך זו או אחרת את חלוקת המשקל, ועושה זאת בצורה דינאמית ומתמדת.

בדרך כלל זה נעשה על ידי מדידת זוית הרכב או זוית מוטות הפיתול. לא מדובר בחיישן אלא באלמנט מכאני שסוגר/פותח את מעבר נוזל הבלמים בהתאם לחלוקת העומסים בין הציר הקדמי לאחורי. כלומר - אם הבגאז' מלא בגופות, הרכב ייטה אחורה, וקצת יותר עוצמת בלימה תוקצה לציר האחורי, אם הרכב באמצע בלימה רצינית ונוטה קדימה, יותר עוצמת בלימה תופנה לציר הקדמי.

ועכשיו השוס - הדבר הזה ניתן לכוונון. כך שאם שונתה קונפיגורצית הבלמים כך שהקדמיים הם עכשיו ברמבו 6 קאליפרים על דיסק 45 מ"מ, והאחוריים הם הסטנדרטיים שהדאצ'יה הגיעה איתם מהמפעל - צריכת הנוזל ההידראולי של הקדמיים (יותר בוכנות, מהלך שונה וכו') השתנתה וצריך לכייל את ווסת הבלימה.

ברכב ללא ABS, או ברכב בו הABS ניתן לניתוק (מצב שלג וכו') אפשר לבדוק את זה בקלות - לבלום חזק אך בהדרגתיות (לא על כביש ציבורי כמובן, במקום סטרילי כלשהו) ולבדוק אם זוג גלגלים מסויים ננעל לפני השני. במצב אידאלי שניהם צריכים להינעל בבת אחת - כלומר להגיע למירב עוצמת הבלימה האפשרית שמאפשרת אחיזת הצמיג בעת ובעונה אחת.

אם זוג גלגלים אחד ננעל משמעותית לפני השני - סימן שעוצמת הבלימה המוקצית לציר השני נמוכה מהמקסימום שניתן לנצל.

ווסת כנ"ל לא קיים בכל רכב. (נפוץ במסחריות הקלות וקיים בחלק מהפרייבטים)

(add lightness' (Colin Chapman'

פורסם
בקיצור.

בלמים רק מאחורה-יכולת הבלימה יורדת משמעותית.

בלמים רק מקדימה-אפשרת גדולה של קישקוש זנב האוטו.

שטויות במיץ.

בלימה על סרן אחד, קדמי או אחורי תביא לירידה משמעותית ביכולת הבלימה. נכון, אמנם בלימה בסרן קדמי בלבד תהיה יעילה מבלימה באחורי בלבד, אך עדיין תהיה חלשה משמעותית משניהם ביחד.

הגדלת עוצמה באחוריים לעומת הקדמיים תביא לאובדן יציבות בבלימה ולכן דווקא במקרה זה תהיה אפשרות גדולה של "קשקוש בזנב".

(add lightness' (Colin Chapman'

• תוכן חדש...