Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תביעה על רכב שמכרתי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6061 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,שמעתי על הפורום מחבר,היבנתי שיש פה חבר'ה ממש תותחים בנושא,ואני מבקש את עזרתכם.

אני מצטער על הסיפור הארוך מראש.

אני בהלם וממש לא יודע מה לעשות.

בסוף חודש אפריל השנה מכרתי רכב מסוג גולף,בדיוק אחרי שעשיתי לו טיפול גדול במוסך מורשה וטסט שהיה שבוע אחד לפני יום המכירה,+שני צמיגים קדמיים,ממש לא החסרתי דבר מהרכב.

אני אמרתי לקונה את כל האמת על הרכב,שהוא היה שמור מאוד ללא תאונות וכל דבר היה מצויין,חוץ ממכה קטנה בגיר בשילוב הילוך,שבחברה אמרו לי זה טבעי ואין לי מה לדאוג,ואת זה אמרתי לקונה ולא החביתי,הוא ללא תאונות כלל.

הקונה לקח את האוטו לבדיקה במכון,ויצא מצויין,בקשר לגיר אמרו לקונה שזה טבעי לרכב הזה ואין ממה לחשוש,זה לא תקלה,ואין תאונות ושהאוטו באמת שמור,בדיוק כמו שאני אמרתי לקונה,ולא החביתי עליו שום דבר .

באמת שבבדיקה שיבחו את מצב הרכב.

אני הורדתי 6 אלף מהמחירון של הרכב מלפני שבאתי,וקבענו שזה מחיר סופי אפילו אחרי כל מה שיצא בבדיקה,היה ממש טיפה בלאי והקונה הרגיש טוב והתחדש,פשוט החליט לקנות.

פה היתה הטעות שלי,המוכר כתב ביד ובכתב שלו זכרון דברים,ולא הדפסו זכרון דברים מודפס ומוכן,מרוב תמימותי שאלתי את המוכר מה הוא כתב והוא ענה לי,כי זה ממש לא קריא מה שהוא כתב,אך לצערי הוא שקר לי,שהתברר לי אחר כך שהוא כתב שאני מתחייב לתקן כל בלאי ברכב אם זה גלוי או מוסתר(ואני נשבע שאין לי מושג מזה,וברגע ששאלתי מה הוא כתב פה הוא שיקר לי בעניים ואמר לי משהו אחר),לרוב עשיתי זאת כי ידעתי שהאוטו באמת שמור ולא צריך כלום,וכל מה שבאמת היה,אמרתילקונה והורדתי מהמחיר,גילוי נאות עד הסוף.

עכשיו אחרי כ6 חודשים אני מקבל תביעה על סך 41300 שקל הכולל הרבה תיקונים שהקונה עשה במוסך מורשה,וחשוב לי לציין שכל החלקים שתוקנו לא הוזכרו בבדיקה שהקונה עשה,חוץ מהגיר שאמרו לו בבדיקה שהוא תקין,והוא טוען שאני חייב לשלם כמו שהתחייבתי בזכרון דברים,שוב פעם אני לא התחייבתי,הוא כתב את זה בכתיב ממש לא קריא ושיקר לי,ואני ממש מתוסכל,ולא יודע מה לעשות,הקונה הזה יצא ממש נוכל גדול.

השאלה שלי,האם נפלתי בפח של הנוכל הזה?,או שיש לי מה לעשות בנושא,פשוט זה לא הגיוני שאני אשלם לא מחיר כל כך גבוהה שהוא כמעט 50 % ממחיר הרכב,ועוד על תיקונים שאין לי מושג מהם,למרות שהורדתי לו הרבה מהמחירון עם אוטו מטופל בזמן במוסך מורשה בלבד וטסט לשנה,וכל זה אחרי 5 חודשים של שימוש שלו ברכב,ועוד הוא טוען שזה לפי הסכם בינינו שבאמת אין לי מושג ממנו ומה שכתוב בו,בגלל הכתב הלא קריא שלו והשקרים שלו,אני מבקש עזרה,כי אני באמת לא בקיא בנושא הזה ואין לי מושג מה עושים הלאה,ממש אין גבול לחוצפה ולנוכלים האלה,אני באמת מתוסכל.

תודה רבה רבה לעוזרים.

• תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יש לך העתק מהנייר עליו חתמת? אם לא, בקש ממנו שיעביר לך את הנייר או העתקו. אם הכתב ממש לא קריא אני לא בטוח שיש לו קייס. אני לא עורך דין אבל אני חושב שבמקרה כזה תוכל לטעון שחתמת ע"ס דבריו, אותם אין לו אפשרות להוכיח.

יש לך אולי את תוצאות הבדיקה? נסה לבדוק במכון אם יש להם ארכיון או משהו כזה. אני חושב שגם זה יכול לעזור.

פורסם

1. לא חותמים על חוזה שלא מבינים מה כתוב בו.

2. איך שאתה מתאר את המקרה, מצבך לא פשוט - בעצות מהפורום, גם אם הם נכונות, לא תגיע רחוק.

אם קיבלת תביעה על סכום כזה, מדבריך ניתן להבין שאתה צריך להגיב להליך שמתנהל בבית-משפט.

3. תתייעץ עם עו"ד - הרשימה בדפי-זהב ארוכה.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

נפלת על נוכל מנוסה,כנראה סוחר רכב ממולח,במצב כזה ובסכום כזה אתה חייב עורך דין מעולה! שלא רק ידאג לביטול התביעה והחזר הוצעות ,אלא גם פיצויי כספי כלשהו, אתה חייב להביא מסמך של המוסך לגבי מצבו של הרכב והיסטוריית הטיפולים שלו וכמו כן את תוצאות הבדיקה במכון! נקווה שתיצא מזה ותעדכן זה נושא מעניין ומקומם.

:fadein:
פורסם

היה איתך מישהו בשעת המכירה?

תתחיל להשיג ניירת של כל מה שאפשר.

תלך למכון ותבקש אם יש העתק לבדיקה, תבקש ממנו העתק של החוזה, תחפש ההעברה בנקאית של סכום הכסף של המכירה, תחפש גם דף של המחירון של הרכב בזמן המכירה.

כל זה אולי יוכל לשכנע את השופט או לשמש את העו"ד.

עורך דין אתה חייב, ועורך דין טוב, סכום כזה זה לא פשוט . . .

ואהבת לרעך כמוך

פורסם

אני אעודד אותך קצת.

דבר ראשון, דבר עם עו"ד.

דבר שני, מה שנעשה לך, כלומר זכרון הדברים, נעשה שלא בתום לב (סעיף 12 לחוק החוזים).

אם בחוזה שבעל פה לא נאמר שום דבר על תיקון הבלאי והסיפור שלך אכן אמין לא תהיי לך בעיה להוכיח זאת בבית משפט.

ברוב המיקרים משקל זכרון דברים אינו עולה על משקל חוזה בעל פה, במיוחד זכרון דברים לא הגיוני ולא בתום לב כמו שלך, אני חושב שכל שופט יבין זאת.

לעומת זאת בכל זאת יש סיכוי שהוא יגרור אותך לבית משפט וזה אף פעם לא כיף, למרות שלדעתי הבחור פועל בשיטת מצליח, אל תחשוש מללכת לבית משפט ואולי הוא יוותר על העניין.

בהצלחה.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

דבר ראשון אם אכן הוגשה תביעה בסכום הנ"ל פנה לעורך דין.

הגנת תום הלב שהוזכרה כאן אכן קיימת אבל נוהגים להשתמש בה בדרך כלל בנושאים הרבה יותר "כבדים" ובערכאות גבוהות יותר. אל תבנה על זה בבית משפט השלום.

מה שכן, זכרון הדברים אינו חוזה כתוב אלא סוג של חוזה שבעלפה. ככזה, אם הוא באמת כתוב בכתב שלא ניתן להבינו וקיים רק העתק אחד ממנו על איזו פיסת נייר בידי הקונה, סביר להניח כי השופט ימצא את הצדק. החלק הלא נעים הוא שאם אכן קיים "מסמך" כזה שאומר את מה שהוא אומר, ניתן "לגרור" אותך לבית משפט.

שוב, פנה לעורך דין ולו רק לייעוץ, הוא כבר יעשה סדר בענינים.

** אין לראות בהודעה זאת ייעוץ משפטי מקצועי **

פורסם
ברוב המיקרים משקל זכרון דברים אינו עולה על משקל חוזה בעל פה,

זכרון דברים הוא חוזה בכתב והוא מחייב כמו כל חוזה בכתב.

גם חוזה בע"פ הוא חוזה לכל דבר וענין ויש לקיימו כלשונו - הבעיה בחוזה בע"פ היא הדרך להוכיח מה סוכם.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

אם האיש ההוא עשה לך מה שעשה ,כנראה הוא עשה זאת לעוד אנשים אחרים,תברר זאת על ידי משרד חקירות ,ואם תצליח להוכיח זאת בבית המשפט,אז השופט לדעתי יפסוק לטובתך.

פורסם

טעות. זיכרון דברים אינו חוזה. ישנם מבחנים שנקבעו על ידי הנשיא ברק לבחינה האם מדובר במסמך המקביל לחוזה והינו מחייב או בטיוטה מסוימת. לא אלאה אתכם בפרטים אבל מדובר בהוכחת דברים כמו גמירת דעת הצדדים להגיע לאותה הסכמה (אם צד אחד לא מבין מה כתוב כמובן שלא קיים כאן) וכו. עורך דין בינוני יוכל להצליח כאן בקלות (אם הדברים אכן כפי שנכתבו, פיסת נייר שלא ניתן להבין מה כתוב בה וכו).

בעיקרון, זיכרון דברים מחייב רק שמדבור במסמך המסכם את ההבנות בין הצדדים בדרך לחוזה פורמלי ואשר מעיד על כוונת הצדדים להתקשר באותן הבנות המצוינות בזיכרון הדברים.

** אין לראות בהודעה זאת ייעוץ משפטי מקצועי **

*עריכה- התשובה היא למישהו שאמר שזיכרון דברים הוא חוזה וכבר מחק את תגובתו..*

פורסם

קבלת כתב תביעה מבית המשפט או מכתב מאותו אדם או מי מטעמו הדורש ממך לשלם סכום זה?

1. מצא עו"ד והסבר לו את כל הנושא ברור שנפלת כאן לידי נוכל ממולח!.

2. הגש תלונה במשטרה על הנוכל הזה (לך תדע אולי בכלל הוא מוכר להם).

3. שיהיה בהצלחה, סיפור מאוד מקומם ובטח לקח לפעם הבאה.

פורסם

רק הערה - אל תעשה את סעיף 2 מההודעה הקודמת לפני שאתה מתייעץ עם עורך דין.

ואכן, מה שאתה צריך כאן זה ייעוץ משפטי מקצועי, ולא ייעוץ מחובבי רכב.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

• תוכן חדש...