Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תאונה שקרתה לאוטו שלי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5930 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום אני חוזר מהבסיס מהביתה,נכנס לבית ורואה על השולחן מפתחות של יונדאי גטס וצ"ק על סך 7800:?::roll::x:cry:

ישר אני מבין שמשהו לא בסדר עם הרכב ונכנס להלם.

אז ככה:

יום ראישון אמא לקחה אותי לרכבת לבסיס וחזרה הביתה,רק שבדרך קרתה תאונת שרשרת בין 3 רכבים,כאשר היא הראישונה ביותר.

אמא שלי עמדה לפנות שמאלה בכביש דו סיטרי,הנהג שמאחורייה עצר (שברולט מהשכרה) ואילו הנהג שמאחוריו לא שם לב(דודג" חדשה) ונכנס בכול הכוח בשברולט שעפה על האוטו שלי(מאזדה לנאטיס).

נהג הדודג",סוכן ביטוח שמיהר,יוצא מהרכב משאיר פרטים וממשיך במהרה לדרכו,נהג השברולט המושכרת משאיר פרטים גם בלי שום וויכוחים וכולם מתפזרים.

ע"פ התיאור של אמא אין שום נזק מלבד ניפוץ קל של הטמבון האחורי וזהו.(נחזור לזה בהמשך).

לאחר כמה שעות מתקשר בעל השברולט לאמא ומבקש לתקן את הנזק באופן פרטי כי עלות השתתפות עצמית שלו בחברת ההשכרה היא 1500$.אמא שלי בטוב לב נהנת להצעה והולכת למוסך שהבנאדם מבקש.

הנזק מוערך ב-2000 שקל, אך הבחור לא מסכים בטענה שזה יקר והוא יחפש מוסך נוסף ויחזור לאמא שלי עוד כמה דקות(הכול קורה טלפונית והוא לא נוכח במוסך).

הבחור לא חוזר ולא עונה,ואמא שלי מחליטה לפנות לחברת הביטוח שלנו,שם מפנים אותנו למוסך הסדר.

הרכב נכנס למוסך,מגיעה שמאי והפחח,מרימים שטיח בגאז וגלגל ספייר ומגלים גלים ברצפת הרכב,שווי תיקון 7800:shock:.

להזכירם אני נמצא בבסיס לא יודע שום דבר,אמא שלי מעדכנת אותי בטענה שאני סתם יתבאס וידאג.:x

אין לי מושג איך נראה הנזק,מחר הרכב אמור להגיע מוכן,נקווה שיהיה בסדר.

מסקנה:

1-גם אם האיזור הנפגע נראה בסדר אחרי מכה קלה עדיין כדאי לבדוק,במזל גילו את הגלים ברצפת הבאגז.

2-כדאי מאוד שאמא תעדכן אתכם במצב כדאי שתוכלו לייעץ.

ישר שאלתי את אמא אם הייתה במיון לאחר התאונה והיא ענתה לא בטענה שהמכה הייתה קלה והכאב צוואר שהיה לה אחרי זה בטח לא קשור למכה.:roll:

מחירון הרכב הוא 38K,מעל כמה אחוז נזק הרכב מושבת?

איך ניתן לבדוק שאין שאסי לרכב אחרי מכה כזאת?

תודה מראש לכולם.

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם

א. כדי שרכב יוגדר כטוטאל לוס, הנזק צריך להיות 50%, לפחות, מערך הרכב.

ב. שאמא שלך תפנה כמה שיותר מוקדם למיון (או לרופא), בד"כ אם הכאב לא מופיע מיד לאחר התאונה הוא יופיע לאחר זמן, וכמובן שאי אפשר לדעת מה באמת קרה לצוואר. וגם כאשר היא תרצה לתבוע את הביטוח, היא צריכה הוכחות. (פנייה לרופא אחרי פרק זמן גדול מדי יכול לגרום לביטוח להתנער מאמא שלך בטענה שאין קשר בין הכאבים לתאונה).

מנסיון (וגם בתור דוגמה), הכאבים הופיעו אצל חבר שלי שהיה מעורב איתי בתאונה דומה אחרי כיומיים, חלפו תוך יום, ולאחר כשבועיים הם חזרו בעוצמה גבוהה יותר. כיום הוא עושה פיזיותרפיה.

בהצלחה.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם

היום האוטו חזר מהמוסך,אין לי מושג מה היה הנזק חוץ מניפוץ קל בטמבון,רצפת הבאגז שהתקפלה טיפה קדימה והבאגז לא היה נסגר כי המנעול שעל האוטו זז גם קדימה.

הרמתי את כיסוי הרצפה בבאגז,הכול נראה שלם וצבוע כמו חדש,טמבון גם כן צבוע כמו חדש(יש סימני צבע על האגזוז:roll:).

יש טיפה מרווח בצד ימין בין הטמבון לפנס.

איך ניתן לבדוק שבאמת אין פגיעת שאסי מהמכה?ללכת לקומפיוטסט ולשלם 200 שקל על בדיקת שלדה מיותרת.

איפה אפשר לבדוק בצורה מקצועית נקודתית את האיזור הזה?

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם

גם לי קרתה תאונה שנכנסו בי מאחור במהירות קטנה,אומנם לא היו גלים ברצפת תא המטען אלא החלפת טמבון + ישור המנעול שיושב על תא המטען.

בכל מקרה הנזק הסתכם ב3K +- התיקון היה במוסך שאני מכיר.

אחרי היום נכנסו לי מים לתא המטען אז כדאי שתבדוק בשבע עניים אם נכנסים מים.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

תכין את עצמך לבעיות במכירה, יש לרכב שלך "קצה שלדה" בשפת העם (או בשפה המקצועית תיקון אמבטיה).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

מה כתב השמאי בדו"ח הבדיקה שלו? האם נתן לך פיצוי גם בעבור ירידת ערך? ירידת ערך מסחרית?

פגיעה באמבטיה בהחלט יכולה לגרום לכאב ראש במעמד מכירת הרכב.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

לא ראיתי עדיין את הדוח של השמאי.

השמאי אמר שאין שאין קצה שלדה אז איך אתה יודע שכן יש?יכול להיות שהשמאי הסתיר זאת ממני?

הרגע הייתי באוטו,פירקתי את כול הבאגז,כיסוי רצפה,וגלגל.בבית הגלגל יש מים וכך גם בצד שמאל בפינה יש מין בור כזה שגם הוא מלא במים.עכשיו גם שמתי לב שדלת הבאגז יושבת לא באותו מפלס עם שאר הרכב.:-(

הכיסוי בד שמכסה את הרצפה אינו רטוב כלל וכך גם הקרש שמכסה את הגלגל ספייר,ושום דיפון בבאגז.מאיפה הגיעו כול המים אין לי מושג.

האים אחרי כול קצה שלדה הרכב מורד מהכביש?

עוד כמה דקות העלה תמונות של האיזורים הרטובים והצביעה באמבטיה.

פורסם

אכן מוסך הסדר,אחד מהגדולים באיזור שלי.מחר האוטו חוזר למוסך להמשך טיפול.

• 4 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

מקפיץ,שחכתי לעדכן על התפתחות לא צפוייה שקרתה:

הרכב נכנס לטיפול חוזר, בוצעה תיקון נוסף,וכרגע אין שום חדירת מים.

כמה חודשים לאחר המקרה מגיע מכתב ממשטרת ישראל,שמודיע על דו"ח על סך 1000 שקל ו-10 נק" בגין מעבר באור אדום.:roll::shock::?:

לאחר שאני מוריד לחלוטין אשמה מעצמי כי לא הייתי בבית,אני מודיע לאימי שתמיד ידעתי שהיא נהגת שודים אבל לעבור באדום זה כבר יותר מדי.:-D

כמה דקות של חשיבה,ואנו נזכרים שהרכב היה באותה תקופה בערך במוסך בכלל אך איננו בטוחים בתאריכים.

הוצאת מסמכים ישנים הודות התיקון מעלים את התאריך בדו"ח כתאריך בו הרכב שהה במוסך.:x

טלפון למוסך ולסוכן ביטוח והכול נפתר.רק לפני כמה ימים קיבלנו מכתב מהמשטרה שמודיע על ביטול אשמה (כמעט 4 חודש לאחר המקרה).

פורסם

מזכיר את הפרק מהסדרה "עספור" שלקחו את הרכב מהמוסך כאילו הוא בטיפול ונסעו עליו כמעט שבוע !

מה שמראה שההבדל בין דמיון למציאות לא רחוק היום .:cry:

טוב שם טוב משמן טוב

• תוכן חדש...