Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סופר מיני בסביבות ה-80K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6081 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני מעוניינת לקנות אוטו קטן וחסכוני.

קראתי המון, והאמת היא שאני פשוט לא מבינה בזה כלום.

חשבתי על:

מאזדה 2

יונדאי i20

סוזוקי סוויפט

אין ספק שיש עוד אבל אלא משום מה הכי בלטו (רוב הסיכויים שהם פשוט הכי יפות בעיני)

אני לא הולכת לנסוע הרבה באוטו, מעריכה שבסביבות ה-15k בשנה, אולי קצת יותר. (האמת שאני לא יודעת אם זה הרבה או קצת...)

רוב הנסיעה תהיה עירונית. במקסימום רעננה-ת"א.

כמעט תמיד אני אנהג לבד, ולא יהיו עוד אנשים, ככה שגודל לא מטריד אותי במיוחד.

זה אוטו שישאר איתי לפחות 5 שנים, אפילו יותר.

הכי חשוב שיהיה חסכוני, אמין (יש לי טראומת מוסכים מהאוטו הנוכחי שלי), ושיהיה צעיר (מערכת טובה, זריז על הכביש).

עוד שיקול שבא בחשבון זה להשקיע קצת יותר ולקנות חדש, הסיבה העיקרית שאני חושבת על זה, זה כי נגיד את היונדאי אין מצב למצוא יד ראשונה נכון? וזה הרבה פחות כאב ראש, השאלה אם זה שווה את זה.

אשמח לשמוע גם עוד הצעות, אני ממש לא נעולה על כלום.

תודה.

פורסם

היונדאי באמת חדשה מכדי למצוא אחת משומשת.

אני ממליצה על המאזדה 2, מבחינה בטיחותית עדיפה- יש לה ESP. (לעומת הסוויפט)

ב80 אלף שח את באמת יכולה לגשת לכל האחת מסוכניות הרכב ולראות מה הם מציאים.

לפני מעל שנה קניתי את הרכב שלי עם הלאווה ללא ריבית ב30 תשלומים.

יכול להיות שיציאו לך משהו יותר \ פחות טוב, אבל לפחות יהיה לך 3 שנים של שקט נפשי.

(וזה מאוד מאוד חשוב.)

תלכי לסוכניות רכב ותבדקי איזו מכונית הכי בא לך, תעשי נסיעות מבחן ואז תבדקי את הסדרי התשלום.

בהצלחה!

הפאביה נמכרה.:-(

פורסם

אולי תשקלי לרכוש מכונית מיני חדשה? הקטגוריה הזו התעוררה לאחרונה עם מספר חברות חדשות.

יש את היונדאי I10 שנחשבת למובילת הקטגוריה על פי עיתונאות הרכב. היא יכולה להתמודד בכבוד גם עם נסיעות בין עירוניות. תא הנוסעים שלה נעים לשהייה והיא מצויידת במנוע בנפח 1300 סמ"ק המספק 78 כוחות סוס. מחירה הוא מעט מעבר לתקציב אבל שווה להתאמץ, היא עולה כ-88 אלף שקלים חדשים.

הבאה בתור היא הפיג'ו 107 החיננית. המצויידת במנוע 1000 סמ"ק שמספק 68 כוחות סוס ובתוספת 2000 שקלים למחיר הבסיסי היא תצוייד ב6 כריות אויר ובקרת יציבות. החסרון הכמעט יחיד שלה הוא תיבת ההילוכים הרובוטית שדורשת הסתגלות קלה. שמעתי גם טענות על המזגן שהתקשה מעט למזג את תא הנוסעים בשיא הקיץ הישראלי עקב פתח מיזוג מרכזי שאיננו מתכוונן.

המכונית הכי זולה בארץ גם היא שייכת לקטגוריה הזאת והיא הסוזוקי אלטו, מחירה עומד על 73 אלף שקלים חדשים. היא נחשבת מכונית מאוד בסיסית ומצויידת גם היא במנוע 1000 סמ"ק ו-68 כוחות סוס. החסרון שלה הוא תא נוסעים זול מעט וחלון אחורי שנפתח לכדי חרך בלבד.

מייסדת הקטגוריה בישראל היא הפיאט פנדה שנמכרת ללא שינוי מהותי מאז שנת 2004. גם היא לא מציעה תא נוסעים מפנק במיוחד ומשתמשת בתיבה רובוטית אך היא מאוד מרווחת. היא נמכרת בכ-85 אלף שקלים.

לאחרונה החלו לשווק בסוזוקי את הספלאש שנמצאת עם חצי רגל בקטגוריית המיני וחצי בקטגוריית הסופר מיני. היא שמנמנה יותר מהאלטו ומצויידת במנוע 1250 שמספק 86 כוחות סוס. היא מרווחת יותר מהאלטו ותא הנוסעים שלה כבר פחות מצועצע ופלסטי. אך מחירה גבוה משל שאר חבורת הקבוצה והיא נמכרת בכ-92 אלף שקלים.

אם אין לך יכולת לרכוש את היונדאי I10 כדאי שתערכי נסיעת מבחן בפיז'ו ותראי איך את מסתדרת עם תיבת ההילוכים הרובוטית.

במידה ואת מעוניינת ברכב משומש כדאי לבדוק את המאזדה 2 והסוזוקי סוויפט שציינת וגם את הפיז'ו 207 שהיא מפוארת וגדולה יותר מהן אך כמשומשת נמכרת במחיר קרוב.

בהצלחה ושבוע טוב.

פורסם

תודה על התשובה המפורטת,

אבל אם אני כבר הולכת על מכונית חדשה אז אני מעדיפה להשקיע את ה-105k ולקנות מאזדה 2 או יונדאי i20.

נראה לי אני כבר די סגורה על מכונית חדשה מהניילונים, במקום לקנות 2008 מליסינג שחרשו אותה בכל הארץ.

השאלה מה עדיף:

מאזדה 2, 1.5 Dynamic

מול

יונדאי i20, 1.6 Supreme

נהגתי על המאזדה 2, וכל מה שיש לי להגיד זה שהיא יפה בטירוף, גם מאיצה ממש יפה, אבל סך הכל לא כיף לנסוע בה.

על היונדאי אני אעשה נסיעת מבחן שבוע הבא.

פורסם

אף אחת מהן לא באמת גרועה. אחרי נסיעת מבחן בשתיהן יהיה לך הרבה יותר קל לבחור.

אגב, לדעתי שווה לבדוק גם את הפיאסטה החדשה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תוכן חדש...