Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6087 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
איציק רשמתי תגובות בצבע כחול,

אני חושב על אנלוגיה אחרת (בתגובה למטה אצל רזי)

איציק, זו האנלוגיה של ס. מנץ.

היא מופיעה בחוברת הפעלה של מגבר הלויתן (תתחדש OZIROO )

כך זה במקור

Audio amplifiers are really a valve between the actual

power supply and the speaker.

This valve is “told” by the incoming audio signal to allow a

given amount of the voltage + current from the power supply to reach the loudspeaker

. This may blow away

the pre conceptions of all who read this of what amplifiers really are. .

(אני לא מצליח לצרף קובץ להודעה כי הוא גדול)

חיים, מכיוון שאתה מצטט כאן דברים שלא קשורים, זה רק מעיד -שוב- שאינך יודע איך עובד מגבר ומה עקרון הפעולה שלו.

לHU אין כלל תפקיד בהגברה, ואין לו בכלל קשר לבין הOUTPUT של הסיגנל.

המגבר ידע להפיק את מה שהוא יכול גם עם יחובר לו מתח PRE של 0.2V וגם 8V,.

לפי התאוריה שלך, צריך להשקיע בHU ולא במגבר כי אם היה לנו HU שיודע לתת 20V PRE אז המגבר היה יכול לייצר יותר הספק- מה שברור לכל מי שיש לו טיפת ידע שזה קשקוש.

לשנאי אין תפקיד במערך ההגברה, למעט העובדה שהוא מייצר וולטאז' עבור הרכיבים הפנימיים.

ולכן, שוב אין להקיש מערך הפיוזים את יכולת ההספק של המגבר מבחינת הגברת הסיגנאל.

אתה שוב עושה נסיון אומלל להפוך כל מה שנכתב רק בכדי שיצא מכך משהו רע על מוצר שמשום מה "כואב" לך שהוא נמכר.

והאמת, שהפעם זה כבר עולה על כל גבול טעם הטוב.

יש גבול לכל תעלול, והאנשים שהגיבו לך כולל רזי,איציק, אריק ושאר החברים שבניגוד אלייך מבינים על מה הם מדברים.

אי אשמח לקבל תשובה מדוע אתה יוצא בחירוף נפש כנגד המוצר הספציפי והמותג הספציפי, כי סיבה ברורה לעין אין- וזה כבר עבר את הקו האדום.

under construction..

• תגובות 103
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
הנה, עוד שרשור על סאן-דאון ושוב אתה קופץ כמו קפצון.

מאוד מעניין? העיקר להכפיש את המותג למרות שאין לך שום ידע או הבנה באיך בנוי מגבר בשביל להבין את התיאור המגוכך הזה.

מי שמסתכל על פיוזים הוא אידיוט, ופשוט לא מבין איך עובד מגבר.

זה פשוט מסתדר לו עם הנסיון הפטטי להכפיש.

בשרשור של מגברים תמיד מישהו מזכיר את המגבר של סנדאון ,אז מה אתה רוצה ממני? זה השם של המגבר שנפגש איתי ולא אני איתו. אני רוצה לבנות מערכת לטויטה שלי ואני כל הזמן חופר בפורומים שיש בעברית אפילו כשאני במכללה , ואת זה אני הבנתי כי קראתי בעוד מקום אז גם לא לכתוב? אני לא כתבתי דברים מעליבים (ואם כן אז סליחה)

,ואני גם יודע פיזיקה טוב 5יח"ל כי נתתי שיעורים פרטיים אז לא לרשום? רק תדע לך שאתה טועה לגמרי בקטע של השנאים (אפילו בדף נוסחאות של הבגרות 5 יח"ל מופיעה) הנוסחה של שנאים היא כמו יחס ליפופים בצד 1 מול 2 שהוא כמו היחס של המתחים ב1 מול 2 והוא גם יחס הפוך של הזרמים של 2 מול 1 ואז אתה מגיע לנוסחה של השנאים בחזרה (אני מלמד שיעורים פרטיםלתיכוניסטים בפיזיקה בראשל"צ ואני אעשה לך מחיר

8) ) וגם יש את הבדיחה של אייל

זה EYAL-Y או EYAL-S

אני מתחיל להתבלבל:roll:

אלי נ.ב, המבין יבין

וזה ששתקתי לא אומר שלא הבנתי את הבדיחה שלך עם האייל S ,אבל רק שתדע שאומרים שהחושד בכשרים לוקה בגופו

וגם אתה וגם רנזי וגם גרין-מונסטר עוברים עכשיו על משהו שהוא דאורייתא (זה לא דרבנן!) כי אני לא איילS , אני נשבע לך שאף פעם לא דיברתי איתו ואף פעם לא ראיתי אותו אני רק שלחתי לאייל S הודעה ביולי, שאני רוצה לקנות כבלים של RCA אתה יודע את זה ? זה עוד אצלי במייל של הה'פ ואם מישהו רוצה אז אני אעביר לו את הה'פ שתהיה רגוע.

פורסם

חברה אני חושב שהוויכוח הזה כבר יורד לפססייםן אישים יותר מידי ומעליבים אז אנא ממכם אם השירשור גורם לבעיות בין חבר'ה הפורום שהמנעלים ינהלו אלה עם כן יש למישהו תגובה על מה ששאלית אז בבקשה לענות אתם רוצים לדון בזה תיפתחו שירשור חדש וחב'רה בחיכם אתם לא בני 4 תעשו את זה בצורה סימפםטית

פורסם

אבל מה אתה לא מבין שהשנאי הוא לא זה שנותן את ההספק למוצא? :x

הוא רק מעלה את המתח כי לפי עקרון בסיסי של פעולה רכיבי מוספט הם צריכים מתח גבוהה (את זה כנראה לא לומדים בפיזיקה של תיכון :roll:)

אז יאללה שיהיה לכם ויכוח נעים, אין עם מי לדבר כאן, כשבאים אנשים עם ידע בסיסי של חשמל בתיכון וחושבים שהם יודעים חוק אוהם ויחס השנאה של שנאי אז הם מבינים עקרון פעולה של מגבר (שגם אני לא מבין לגמרי אגב, אבל מנסה להבין לפחות)

יום טוב.

:cry: !!SOLD!!

פורסם

אני מלמד שיעורים פרטים ואם הייתי טועה אז הייתי יודע כי המורות שלהן היו מתקנות אותי ואני לא נתקלתי בבעיות כאלה.

ולמה זה משנה השנאי? גם ככה שנאי עובד רק על AC ולא על DC ,הבעייה זה עם הפיוזים ,כי מה שכתוב במגבר לא הגיוני עם חוק של שימור האנרגיה ,שאומר שאתה לא תקבל יותר ממה שאתה נותן ,ועוד הכי גרוע זה שהמגבר מתחמם ואז אתה מפסיד עוד מהזרם שעובר בפיוזים אז אתה רוצה שאני אשאל מורה לפיזיקה וחשמל כדי שתרגיש טוב? כי זה לא יכול להיות שהמגבר יעשה יותר אנרגיה ממה שנכנס אפילו אם זה מגבר טוב כמו סנדאון

פורסם

טוב חברים לאחר שקראתי לבקשת המשתמשים את השרשור (ובשלב מסויים התייאשתי) אני אעשה לכם סדר ומכאן נתקדם. הרבה מאד מן הדברים שנכתבו כאן אינם נכונים ואף נוגדים את חוקי הפיזיקה הבסיסית. קריאה מסויימת על מגברים ואופן פעולתם לא מחליפה הבנה בסיסית בחשמל ומכאן מקור הטעות. הציטוטים באנגלית שהובאו כאן אכן נכונים אך פורשו באופן שגוי.

מסילות מתח, classes של מגבר, טכנולוגיות סיליקון (MOSFET) וכו' אין להן שום קשר לדיון הזה.

1. נתחיל בכלל הזהב ותזכרו אותו לעולם ועד- לעולם, אבל לעולם לא תקבלו במוצא מגבר יותר (ואפילו לא אותו הדבר) הספק ממה שהכנסתם!!! ההספק שתקבלו במוצא יהיה ההספק בכניסה כפול הנצילות. או אם תרצו ההספק הנצרך פחות ההספק המתבזבז לחום במגבר.
  2. זה שבתוך המגבר מעלים את המתח כדי לאפשר Voltage swing גדול יותר, כדי להגיע לעוצמות שמע גבוהות יותר אין לזה שום קשר להספק המירבי במוצא. כאשר העלתם את המתח בוודאי שהזרם ירד.
  3. ערך הפיוז הינו מדד מעולה לחישוב ההספק המירבי התיאורטי האפשרי. ניקח דוגמא פשוטה כדי להמחיש זאת- נניח שלמגבר יש פיוז של 100A והוא מחובר למערכת החשמל של הרכב. נגיד שבמצב טוב המגבר מקבל 14V שלא יורד. זה אומר שהספק הכניסה המירבי של המגבר יהיה 100*14=1400W. נניח שהמגבר הוא Class D ויש לו ספקי מתח ממותגים, הכל מבוסס על Power MOSFET וכו' ויש לו נצילות מופלאה של 95% (בחלום הלילה) ההספק המירבי במוצא יהיה 1400*0.95= 1330W. כל זאת כמובן בתיאוריה כיוון שהפיוז ישרף בזרם הזה, אבל רק חישבנו את המקסימום התיאורטי האפשרי.
  4. אלא אם תהיה התערבות אלוהית המגבר לעולם לא יוציא יותר ממה שהוא צרך. בוודאי שבתיאוריה הוא לא יוציא יותר ממה שהוא מסוגל לצרוך- הסיבה היא חוק שימור האנרגיה.

אם מישהו רוצה הבהרות נוספות בשמחה.

פורסם

שרשור כזה חם לא היה כאן המון זמן, ממש הוזעקו יועצים חיצוניים.

אני בכל אופן עם חשמלטור בכיר לא מתווכח, אז מי צדק ומי טעה?

למכירה DLS ULTIMATE 3 WAY

פורסם

אני כתבתי בסדר ?

ושאלה שנייה אז אם יש מגבר סנדאון 1000 שהוא כתוב שהוא עשוי מ CLASS D ויש לו 85% בנצילות

אבל יש לו 3 פיוזים של 25 אמפר אז כמה הכי הרבה הוא יוכל להוציא במקסימלי שלו ? הכי הכי גבוה?

(אם זה משנה כתוב שזה ב1 אום)

פורסם

אם הבנתי נכון:

אם יש לך מערכת חשמל כמו שצריך שיכולה להחזיק 1000 וואט RMS ב 14.4V אז:

14.4V * 75A * 0.85 = 918. כאמור, 918 וואט מקסימאליים בהתנגדות הנמוכה ביותר (גם זה בתנאי שמערכת החשמל נותרת על 14.4V גם בעוצמה מלאה..)

כל שלהלן לא אומר שום דבר, נכון ככל שיהיה, זה לא אומר כלום על איך המגבר נשמע או אפילו איך הוא בנוי. שימו לב שהכל מבוסס על נתוני יצרן שגם הם בספק נכונים (וכדי שלא יבינו אותי לא נכון, האמור נכון לגבי כל יצרן באשר הוא).

...CASKA for life

פורסם
אז תשים לו 3 פיוזים של 40 :-D
למה אתה מלגלג על המגבר ? בגלל שהמגבר יישאר חלש גם אם הוא יעשה מה שהצעת לו? מה שאמרת לא מצחיק כמו של סמיילי כי מה שכתבת זה מסוכן

ומה שכתוב כאן

שימו לב שהכל מבוסס על נתוני יצרן שגם הם בספק נכונים (וכדי שלא יבינו אותי לא נכון, האמור נכון לגבי כל יצרן באשר הוא).
על איזה נתוני יצרן אתה מדבר ? הפיוזים שזה 3 של 25 אמפר? המתח של האוטו שהוא 14.4 ? זה לא קשור ליצרן וגם הנצילות לא תלויה ביצרן זה רק מקדם שאומר כמה חום מתבזבז או מה היחס בין הספק שהוא יעיל להספק כניסה
פורסם

נתוני היצרן הם שהמגבר מספק X בוולטז' מסויים. נצילות של 85% זה נתון יצרן שהוא מאוד מהותי לחישוב העוצמה המקסימאלית לפי החשמלטור של הפורום.

אבל מה קשה להבין ? למה לחפור בעניין ? אתה באמת חושב שיש לנתונים המקסימאליים איזושהי משמעות ריאלית שמיעה ?

...CASKA for life

פורסם
אני כתבתי בסדר ?

ושאלה שנייה אז אם יש מגבר סנדאון 1000 שהוא כתוב שהוא עשוי מ CLASS D ויש לו 85% בנצילות

אבל יש לו 3 פיוזים של 25 אמפר אז כמה הכי הרבה הוא יוכל להוציא במקסימלי שלו ? הכי הכי גבוה?

(אם זה משנה כתוב שזה ב1 אום)

תשמעו חברים נאמרו בשרשור הרבה דברים לא נכונים וקצת פחות דברים נכונים. אני לא הולך לבקר או לאשר כל אחד ואחד, את ההסבר כתבתי בצורה ברורה וניתן להסיק את המסקנות. מה שמצחיק אותי זה שיש אנשים שמכנים אחרים אידיוטים שלא מבינים בשעה שהם עצמם לא מבינים מה כתבו. בכל מקרה,

אייל לשאלתך- אני לא יודע איך מחוברים 3 הפיוזים (וגם זה לפעמים נעשה רק כדי לבלבל את הקונים) אבל נניח שהם מחוברים במקביל- נקל על עצמינו ונניח שחיבור כזה שקול לפיוז אחד של 75A (למרות שבהקשרים מסויימים זה לא נכון, אבל לנו בסדר). אם נניח שוב מתח של 14V נקבל 14*75 שהם 1050W של הספק נצרך. אם ניקח נצילות של 85% נקבל 892W במוצא המגבר.

כל הסיפור של אוהמים, קלאסים של מגבר וכו' נועדו להקשות עלינו להבין מה היכולות האמיתיות של המגבר. הייתרון בבדיקת הפיוזים הוא שניתן בקלות לקבל את המקסימום שבמקסימום. ואני אומר לכם את זה כאן ועכשיו-

בכל מערכת נורמלית מתכננים את הפיוז לערך שהוא גבוה בכמה עשרות אחוזים מהזרם המקסימאלי שהמכשיר יכול לצרוך לאורך זמן. אחרת הפיוז פשוט ישרף בקפיצות מתח או בעבודה ממושכת. זה אומר שאם יש לכם מגבר שיש לו פיוז של 100A אתם יכולים בהחלט להניח שהמגבר הזה לא מיועד לצרוך זרם של מעל 80A (וזה עוד בזהירות לא להעליב אף אחד כי אני בטוח שזה פחות).

כמו כן המגבר לא מקבל 14V באופן קבוע כי לאף אחד אין אלטרנטור או חוטים שיכולים לספק את זה בזרמים שאנחנו מדברים עליהם. ניקח 13.5V ונניח שלמגבר נצילות טובה של 90%:

13.5V*80A*0.9= 972W- מספר שאוליי יגרום למי מכם חלחלה עמוקה אבל באופן עקרוני מדובר בהספק RMS'סי עצום!

אני מניח שהנקודה הובהרה.

נצילות המגבר היא בהחלט נתון חשוב.

פורסם

טוב חברים, כל אחד אמר את דברו, אני לא בטוח אם הדברים סותרים את עצמם או שאנשים אומרים חצאי-דברים(ומוציאים אותם מהקשרם) או שאולי כל אחד ואחד מתבטא אחרת ואומר את זה בדרך שלו - מה שבטוח זה שאין פה הסכמה והחלטתי לעצור את מטחנת המים.

אני מקווה שכל אחד הבין ולקח מפה מה שהוא חושב לנכון.

אם למישהו מכם יש תובנות נוספות ניתן לפנות אליי בה"פ ואפתח את השרשור.

איציק

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6087 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...