Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6104 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אז , מה הזוי פה? זה שאני לא מספיק מבין? זה שאני מנסה להבין? זה שהדעות חלוקות? זה שאני מתעקש לנסות לבד? האם השרשור ארוך מדי? האם עצבנתי מישהו? מישהו נעלב? רבותי, זה חלק מהתחביב.

תודה רבה ושבוע טוב לכולם.

 

דבר ראשון לא התכוונתי לפגוע פה באף אחד כשרשמתי הזוי, בוא נגיד שזה מצחיק

ואני אסביר את עצמי.

אתה אמרת שאתה מכונאי של אופניים.

אז נגיד מגיע אליך מישהו שאומר שלא מעביר לו הילוכים אחוריים והוא מתעקש שזה בעיה בהילוכים ובגלגל ובבלמי דיסק אבל בעצם הבעיה היא בנאבה שהיא משוחררת, עד שהוא מתקן את הנאבה הוא מחליף קאסטה אחורית ומחליף כבל הילוכים ועוד מיליון דברים, וזה מה שמצחיק.

כולנו פה בפורום שואלים שאלות כי אנחנו לא מבינים משהו או לא מספיק יודעים

ויש דעות לפה ולפה וגם עצות טובות ופחות טובות.

אם תקרא את השירשור תראה שהבעיה היא לא בחשמל מכיוון שאם היתה לך בעיה בחשמל החשמלאי היה כבר מטפל בה.

לגבי המשאבת דלק זה גם לא הבעיה כי אמרת שאחרי שלחצת כמה פעמים על דוושת הגז זה התניע לך יותר טוב, המשאבה עובדת רק כאשר המנוע עובד.

אם היתה בעיה במערכת הדלק למשל סתומה היית מרגיש את זה במהלך הנסיעה גם ולא רק בהתנעה.

ולכן ידידי אולי הבעיה היא בקרבורטור.

אני לא אומר שתלך לבעל מקצוע אם אתה לא רוצה, כמו שאבא שלי אומר אף אחד לא נולד עם הגה בידיים.

והכוונה היא שיש גם הנחיות באינטרנט ובספרים איך לשפץ קרבורטור ואיך לכוון אותו.

גם אני אכלתי "חול" עם הקרבורטור שלי עד אשר רכשתי ספר לתחזוקה של הרכב ושיפצתי וכיוונתי את הקרבורטור ועכשיו הרכב נדלק בחצי סיבוב מפתח ולפעמים בכלל בלי הצוק.

וכמו שכבר אמרתי מקודם אין לי שום כוונה לפגוע באף אחד.

תהנה מהשיפוץ, לילה טוב.

אלכס איצקוביץ 14083

  • תגובות 68
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
דבר ראשון לא התכוונתי לפגוע פה באף אחד כשרשמתי הזוי, בוא נגיד שזה מצחיק

ואני אסביר את עצמי.

אתה אמרת שאתה מכונאי של אופניים.

אז נגיד מגיע אליך מישהו שאומר שלא מעביר לו הילוכים אחוריים והוא מתעקש שזה בעיה בהילוכים ובגלגל ובבלמי דיסק אבל בעצם הבעיה היא בנאבה שהיא משוחררת, עד שהוא מתקן את הנאבה הוא מחליף קאסטה אחורית ומחליף כבל הילוכים ועוד מיליון דברים, וזה מה שמצחיק.

 

 

אתה מפספס את הנקודה.אתה מתאר פה אדם שמחליף ,לפי מה שהבנתי, חלקים מיותרים. אני מחליף חלקים בלויים כמו, כבלי הצתה, צינורות סדוקים, (דברים שהוכח שהם תורמים לתגובה טובה יותר בהצתה ,חוץ מהקרבורטור) וכ'ו כל החלפה של רכיב בלוי ברכב בן 33 שנה מצעיר אותו. אותו בנאדם שיקנה מיליון דברים (מיותרים) ישלם את דמי הלימוד גם בטעויות. אבל , בסופו של דבר הוא ירכוש ידע וניסיון. וזה ידידי, שווה הכל.

אני רכשתי עד עכשיו רק כבלי הצתה אותם,החלפתי לבד. החשמלאי לא גבה ממני כסף. אנחנו שכנים. את הקיטים שיש לי לא רכשתי, וגם לא ידעתי שהיו לי כאלה באותו זמן שרכשתי את הקרבורטור. (קיבלתי את האוטו עם מלא חלקי ספייר חדשים וישנים, לאחרונה התפנה לי זמן לבדוק מה יש בכל הקופסאות שקיבלתי וגם גיליתי שיש לי עוד 4 קרבורטורים ). אז שכר הלימוד שלי לא כזה גבוה עד עכשיו.אם הייתי יודע אז, כשרכשתי את האוטו עם קרבורטור מיובש מחוסר שימוש, שיש לי עוד 4 קרבורטורים סגורים ושמורים בשקיות, לא הייתי קונה קרבורטור.עוד לא התחלתי במסכת ההחלפות שצביקה חושב שאני אעשה. הדבר הבא שאני אבדוק יהיה הקרבורטור.

פורסם
תודה על התגובה:

בעצתו של צביקה, אני בהחלט מתכוון לבדוק את נושא הקרבורטור שוב.

 

צביקה, מה לא ברור פה? אם לא אצליח לבד אפנה למכון קרבורטורים -אחר מן הסתם. אתה כועס על משהו?:|

עכביש שלום רב !

אני לא כועס על שום דבר!

מי שצריך לכעוס , זה אתה על עצמך, על עקשנותך, על הדרל שרתה הולך עם ראש בקיר, בניגוד לעצתם האוביקטיבית, של בעלי

מקצוע, בעלי פורדים למינהם ולדורותיהן, ובעלי רכב זהה לשלך, אלה שטיפלו אצלי בעבר ואני מניח יטפלו גם בעתיד. כמו למשל

מר נמרוד רחמימוב, עם פורד TLD, עם קרבורטור הרבה יותר מסובך משלך, ידידי ירון מאיר עם קרבורטור של פורד אסקורט, שפורק מהרכב במקום מגורייו דימונה, והובא אלי על ידי חבר, וחזר משופץ, לשביעות רצונו של ירון מאיר,לפני מספר שנים, והורכב מאז על רום כרמל ורכבים נוספים ומתניע במכה הראשונה, אופיר ועוד חברי פורום, ובעלי פורדים רבים.

הכתןבת רשומה אצלך על הקיר, אך אתה מעדיף להתעלם ממנה, אז שאני אכעס?

אלכס איצקוביץ, היכן היית עד עכשו, אני נהנה לקרוא את דברייך המחכימים?!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

 

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

מי עקשן? קרא את כל השרשור שוב מהתחלה ותראה שלרגע לא פיקפקתי בעצתך.כל אחד יורה את השני גרוש שלו ורק אתה מגיב ככה...מעניין למה?? לא כל יום יש לי זמן להתעסק עם הרכב, לכן התחלתי עם הדברים הפשוטים יחסית. או אולי אתה מתכוון לעקשנות שלי לטפל לבד? מה, נולדת עם קרבורטור ביד?

הלו, זה תחביב, לא רכב להסעת פצועים. כשאגיע למסקנה שאני צריך את דוקטור קרבורטור, אלך אליו אחרי שלפחות ניסיתי.

אני יודע שזאת פרנסתך, וירון מאיר (שאת עצותיו אני מעריך מאוד) המליץ לי עליך עוד בהתחלה. תן תצ'אנס להיות לקוח שלך.עד אז אם בא לי לפרק מליון קרבורטורים לשם הפקת הנאה מינית, מה איכפת לך? או שלא תקבל אליך עקשנים כמוני?:-D

פורסם

אני לא מבין מה הזוי כאן ועל מה כל הויכוח ?

הבחור רוצה להתנסות לבד ואני מבין אותו, גם לי יש בעיית הנעה ואני מחליף כל דבר אפשרי שבכל מיקרה צריך להחליף כיוון שהוא ישן,

אני יכול ללכל לבעלי מקצוע שיחליפו לי דברים ללא הצורך ויקחו לי כסף, מה שאני יכול לעשות לבד אני עושה לבד, אפילו אם זה לא מושלם, ככה לומדים וככה נהנים מהתחביב.

בשני הרכבים החדישים שלי אני לא מטפל לבד אלא הולך למוסך כיוון שאני לא יכול להרשות לעצמי להשבית אותם, אבל בשני רכבי האספנות שני אני מרשה לעצמי שיושבתו כמה שאני רוצה.

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם
מי עקשן? קרא את כל השרשור שוב מהתחלה ותראה שלרגע לא פיקפקתי בעצתך.כל אחד יורה את השני גרוש שלו ורק אתה מגיב ככה...מעניין למה?? לא כל יום יש לי זמן להתעסק עם הרכב, לכן התחלתי עם הדברים הפשוטים יחסית. או אולי אתה מתכוון לעקשנות שלי לטפל לבד? מה, נולדת עם קרבורטור ביד?

הלו, זה תחביב, לא רכב להסעת פצועים. כשאגיע למסקנה שאני צריך את דוקטור קרבורטור, אלך אליו אחרי שלפחות ניסיתי.

אני יודע שזאת פרנסתך, וירון מאיר (שאת עצותיו אני מעריך מאוד) המליץ לי עליך עוד בהתחלה. תן תצ'אנס להיות לקוח שלך.עד אז אם בא לי לפרק מליון קרבורטורים לשם הפקת הנאה מינית, מה איכפת לך? או שלא תקבל אליך עקשנים כמוני?:-D

עכביש שלום רב !

אם תקרא את תגובתי הרבות בשרשור זה, תיווכח, שרוב התגובות שלי, היו להמנע מלבצע פעולות שאין בהם צורך ממשי לפתרון בעיית ההתנעה, קרי הרכבת משאבת דלק חשמלית, ולהאיר את עיניך, שבעייתך נמצאת מול עיניך, ואין טעם להחליף חצי רכב, בשביל לגלות שבעייתך קשורה, בסבירות גבוהה, לאור ניסיוני הרב,( ויש לי קצת ניסיון כפי שידוע לך, למרות שלא נולדתי עם קרבורטור ביד).

אין לי שום בעייה עם התחביב שלך, וזכותך הלגיטימית לפרק את הרכב לגורמים, כולל הקרבורטור, וגם עם לא פתרת את בעייתך, תישאר עם סיפוק, ו"עם הנטה מינית"(אתה אמרת), ותאוותך בידך.

למרות שמשתמע, שכל כוונתי להתפרנס ממך, אני חייב, לציין עם גאווה רבה, ששמי הולך לפני, ואני מוכר וידוע לרוב חברי הפורום, ללא תמורה כלשהי, ואני מקדיש זמן רב מזמני הפרטי, לשם כך,ואם תרמתי לעזרת בעלי רכב בעיצה, כוון , פתרון בעייה , אני בך בא על סיפוקי, גם אם זה תורם ל" שלח לחמך על פני המים", ואיני רואה בכך מניעה מלעשות זאת, כל עוד שני הצדדים נהנים.

בקשר לעקשנים, רוב רובם של לקוחתי הם כאלה, ולמדתי במשך שלושים שנה , כיצד להתמודד איתם.

בהצלחה בהמשך הדרך.

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

 

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

סבבה, רק מה? זהו פורום של חובבי רכב אספנות , לא פורום של בעלי מכוני קרבורטורים.העצות הטובות שלך קיבלו קצת אופי אגרסיבי ואובססיבי משהו... לכל אורך השרשור נסיתי להתבטא בנימוס להערות העוקצניות שלך, עניתי לך בנימוס וכבוד מפאת נסיונך וגילך.

גם הבנתי שיכול להיות שאולי יום אחד, אם אבין שאני לא מספיק מבין בכיוון קרבורטורים, למרות כישלון בנסיון התיקון , אופיע אצלך ואשלם ממיטב כספי , והכל ברוח טובה. אתה העדפת להמשיך להוציא אותי בתור מישהו הזוי, עקשן וכו'. ואת כל זה העברת לשאר החברים בכך שאתה בעל מקצוע ותיק ואני סתם חובבן (מה שלמעשה נכון). אני לא מכיר אותך. הפורום מורכב ברובו מבעלי תחביב האספנות וחלקם גם בעלי מקצוע בתחום הרכב. אתה מזהה את עצמך כבעל מקצוע, ומשתמש בפורום כבמה לעבודתך בהזדמנויות שונות.חברה כמו בני ל, וירון מאיר שלמיטב הבנתי הם גם מכונאים שמתפרנסים ממכונאות, נותנים טיפים ועוזרים המון לחברים. הם בעלי רכבי אספנות בעצמם.שותפים לתחביב.הם נוהגים ומתבטאים אחרת ממך.

אם ברצונך לעזור (כמו שאתה טוען), אתה יכול ללמד את אלה שלא כ"כ מכירים את בעיות הקרבורטור הנפוצות, מה צריך לבדוק ואיך. כל מה שאתה רק אומר לנו זה שיש בעייה בקרבורטור. אתה לא מלמד אותנו איך לתקן אותו. אם היית רוצה לעזור היית יכול אולי להסביר מה יכול להיות פגום שם או מה לבדוק. אם כל מה שאתה עושה זה להגיד שישנה בעייה ואתה במקרה בעל מקצוע מעולה עם המלצות וכו', זה נשמע קצת כמו קידום מכירות...וקצת אגרסיבי... אז אל תבלבל עם "שלח לחמך..."

לא רוצה ללמד, אל תלמד. לגיטימי. יש לך מקצוע שלמדת שנים, ולמה שתהרוס לעצמך את מקור פרנסתך בכך שתלמד אחרים? מובן לי, סבבה.

אבל אמרת פעם אחת ,תבדוק את הקרבורטור, קיבלתי , ואף רשמתי לך שאבדוק בעצמי, ואתה בשלך... ולי קצת נמאס מההתנצחויות שלך, אז מצידי שימחקו את השרשור הזה כי הוא בעיקר מזיק לך, הוא לא עושה לך טוב.

פורסם

שרון ידידי.

השירשור עבר לפסים לא יפים.

כל מה שצביקה מנסה לעשות זה רק לעזור.

הקרבורטור שלך זקוק לכיוון או לניקוי.

כאשר אתה רוצה (לגיטימי לחלוטין) לנקות לבד את הקרבורטור, אתה למעשה מבצע ניקוי שטחי ביותר.

ישנם דיזות עם חרירים מאוד דקים בתוך הקרבורטור .

גם אם תנקה היטב עם חומרים מסויימים וגם עם לחץ אויר וגם עם מישחות וכו"...

בעת ההרכבה לא תגיע למצב כיוון טוב.

גם אני עם וותק של שנים רבות בתחום המכונאות קשה לי מאוד לקלוע "בול" לכיוון הנכון ללא מיכשור מתאים (מחשב לבדיקת גזים)

 

צביקה וגם אני מנסים לעזור לך , אבל עליך להבין כי אין נוסחה כלשהיא לבצע כיוון קרבורטור דרך מחשב ביתי (הפורום הזה) או דרך הסבר בטלפון.

הדרך הנכונה ביותר היא כיוון קרבורטור בעת שהרכב מחובר למחשב.

 

אני ממליץ לך בחום לבצע נסיעה לנתניה אל צביקה ,

מחיר הדלק של הניסיונות שלך לשחק עם הקרבורטור ישתווה לנסיעה לצביקה.

 

לאחר הנסיעה וכיוון הקרבורטור אתה תרגיש את ההבדל בחיסכון בדלק.

כמו כן אתה תקום בבוקר ללא חשש או פחד שמא הרכב לא יניע לך.

 

ובנוסף נישמח תמיד להיות כאן לעזרה גם לך וגם לכל חברי הפורום.

ירון מאיר

פורסם

סבבה ירון, אני מקבל את זה. האמת כבר כמה חודשים אני מתלבט, לנסוע לצביקה? לא לנסוע לצביקה, באמת. היה לי ברור אחרי המלצתו של ירון, שהוא האדם שאליו אגיע. אך השרשור התדרדר לפסים באמת לא יפים. אני בד"כ לא כותב פה אלא עוקב אחרי השרשורים ומתפעל מיצירות האומנות שצצות פה ושם, וכמו כן, מהרמה המקצועית הגבוהה של העבודות. אני לא נוהג להתווכח עם אנשים ומשתדל להתבטא בנימוס.ביום יום אני אדם נחמד (רוב הזמן..) אז אם פגעתי בך צביקה,מצטער, סליחה.:wink: אם לא אצליח לסדר את הקרבורטור לבד, אבוא אליך, בכיף.


×
×
  • תוכן חדש...