Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6105 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
שלום רב !

האפשרות היחידה שקיימת היא התאיידות מסויימת של הדלק, בטווח של שבוע ומעלה, מצב שמשאבת דלק חשמלית יכולה לפתור, אך אין צורך בה !

בעייתך קשורה לקרבורטור בלבד !

בברכה

צביקה

אני ממליץ לבדוק את מה שצביקה אומר.

היה לי מקרה קצת דומה שהאטמים בקרבורטור היו יבשים והדלק טיפטף משם, בזמן נסיעה זה לא מורגש אבל לאחר כמה ימים של אי התנעה הרכב לא היה מתניע הייתי צריך לפמפם את המשאבה ידנית כדי שהדלק יגיע לקרבורטור.

אצלי המיכל שמחזיק את הדלק נמצא בתחתית הקרבורטור.

רק לאחר שבחנתי את כל הקרבורטור עם היד הרגשתי את הדלק פשוט לא היתי רואה אותו מטפטף.

לפני שאתה מוציא כמה מאות שקלים על משאבה חשמלית שדרך אגב ממליץ להביא מפירוקיה אין צורך בחדשה.

תבדוק את שאר הדברים שיושבים על הקו בין המנוע למשאבת הדלק.

אלכס איצקוביץ 14083

• תגובות 68
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

שלום רב !

אני שוב חוזר ואומרוחבריםבעלי רכבים ישנים,נוספים, כבר הביעו את דעתם מניסיונם, אין כל סיבה בעולם, שמנוע קרבורטור עם קרבורטור פשוט כמו באסקורט, לא יתניע במכה ראשונה, בכל מזג אוויר, גם לאחר מנוחה של שבוע.

בדיקת צנרת דלק קרועה ויבשה בין הטנק למשאבת הדלק, מחייבת החלפה לחדשה ולטרייה, כנ"ל בין משאבת הדלק לקרבורטור.

אך אין הדבר מחייב משאבת דלק חשמלית.

כמו שכתב העכביש המשאבות המכניות, שרדו ותפקדו היטב מעל 30 שנה, ולכן אין צורך כלל בחשמלית.

ובתשובה לידידי אופיר, אין כל סיבה בעולם, שמסנן דלק לפני משאבת הדלק יתרוקן לגמרי בעת מנוחת הרכב, והדלק יחזור לטנק, אלא אם הטנק נמוך מאד וריק לגמרי, והצינור מונח גבוה מאד יחסית לטנק הדלק.

התנעה ראשונה בבוקר עם צוק משוך, מחייבת הדלקה בפעם הראשונה, גם בסיביר !(גם לאחר שבוע מנוחה).

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

צביקה ידידי ,

מה שאתה אומר , נכון הוא .

הדלק בהרבה קרבורטורים מתאדה מהמיכל שלו לאחר עמידה של שבוע .

גם אצלי באופל , גם במוריס (אגב שיש לו מש. דלק חשמלית מקורית ) זה קורה.

ביום יום לא היו מבחינים בעלי הקרבורטוב בבעיה כלל היות והדלק לא מספיק להתאדות ולכן הכל נראה תקין .

אולם - כיום באספנות התופעה מורגשת .

לא הייתי נבהל מהתנעה ארוכה יותר , לא כל אחד יעשה שיפוץ קרבורטור לבד , וגם לא ירוץ בשביל זה למכון קרבורטורים.

ההשלכה של התנעה ארוכה:

- הסטרטר עובד "שעות נוספות " - מיותר .

- המצבר מספק זרם גבוהה ליותר זמן , וודאי מקצר את אורך החיים שלו

במיוחד שרוב הזמן הוא במנוחה ולא מקבל טעינה כשהמנוע עובד .

אולם , מצד שני אין כל פסול מלהתקין משאבת דלק חשמלית .

סוויץ - המתנה של שניים שלוש שניות , מגיע מספיק דלק לקרבורטור וההתנעה מובטחת .

הדבר לא כרוך במאמץ גדול , לא כספי ולא מבחינת עבודה .

מחיר משומשת מפרוקיות (מומלצת יותר מהסיני החדש !! ) עד 150 שקל .

חיבור הצינורות וחוט ל + של הכוהל , והכל מוכן .

בהצלחה .

דרור .

מוריס 10 שנת 1939

רובר P2 16 1947 (בתהליך שיפוץ)

וסרשטיין דרור

פורסם
עדכון, כמו שהבטחתי:

היום האוטו לא הניע טוב.:-( החלטתי ללכת לחשמלאי. הוא בדק את הפלטינה ומכסה המפלג. הוא אמר שהפלטינה טובה, ביצע ניקוי וכיוון קל ואמר שהיא לא שרופה. לגבי המכסה הוא אמר שהוא חדש. חיכינו 6-7 שעות ואז הנענו. הוא עמד בסטנד-ביי עם הספריי קרבורטורים. תחושת הבטן שלו היתה שזה לא קשור לחשמל, ולכן הוא הסביר שאיך שהאוטו יכשל בהנעה בנגיעה הוא מתיז את הספריי...

ואז, משכתי חצי צ'וק ונסיתי להניע. האוטו עשה קולות של כאילו ואחרי שלוש פעמים הוא התיז, והאוטו הניע. ואז שוחחנו על עניין המשאבה. הוא אומר שמקסימום מחליפים משאבה, לאותה משאבה.לפי נסיונו, מה שעבד לפני שלושים שנה אמור לעבוד גם היום.

הסכמנו שהאוטו ישאר אצלו במהלך הלילה ומחר בבוקר ננסה להניע שוב ביחד בשביל לגבש החלטה. (הוא היה סבלני ונחמד).

בנוגע למשאבה יש לי כמה שאלות?

1. האם להחליף לאותה משאבה?

2. אם לעבור לחשמלית מה עושים עם הישנה? סותמים שם איכשהו? איך היא יודעת באיזה קצב לעבוד?

3.האם מדובר בדלק שחוזר מהמשאבה לטנק או מהקרבורטור למשאבה או שניהם יחד? האם דלק לא אמור להשאר לכוד בין הקרבורטור למשאבה?

4.מה למעשה עלותה של מש' חשמלית+התקנה?

5. האם דרך חלונית הפילטר (שאתקין) אוכל לראות אם התופעה של חזרת הדלק מתרחשת?

דרור ידידי,שלום רב !

אנא קרא בעיון את המשפטים שהדגשתי באדום !

שים לב לאחר לילה אחד בלבד, הרכב התקשה להתניע בבוקר, לאחר שהצליח להתניע , הוא ניגש מיד לחשמלאי, החשמלאי בדק ואמר שלדעתו נפלטינה תקינה, והבעייה לא במערכת ההצתה.

נעשה ניסיון התנעה חיזר לאחר 6 שעות, ובכל זאת הרכב התקשה להתניע?!

האם דלק מתאדה לאחר 6 שעות, או 24 שעות?!

האם משאבת דלק חשמלית בעלות של 150 של או 15 שקל תפתור בעייה של התאידות דלק שלא קיימת?

יסלחו לי הקוראים על עקשנותי, אך אני מטבעי, איש של הפרטים הקטנים, שאני עומד לעזור למישהו במטרה לאבחן תקלה מרחוק, אני מתייחס לעיקר ולא לתפל, , ולא קשור, הוא ברוב המקרים הבעייה, במקרה הזה, כולכם מנסים להתיחס לתפל

ולא לעיקר, כולכם מדברים על התאיידות דלק, ואני טוען שבמקרה הזה אין קשר להתאיידות דלק, ובוודאי לא על חזרת דלק לטנק מהקרבורטור!

לכן החלפת משאבה מיותרת !

בברכה

צביקה

פורסם

לדעתי צביקה צודק, הבעייה בקרבורטור, אבל...

לדעתי הקרבורטור מושך אויר ומאחת הנקודות וכך כשהמנוע קר לא מתקבלת התערובת הנכונה,

ומכאן נובעת התקלה,

אצלי בחיפושית לאחר השבתה מרצון של שבוע+ היא הניעה במכה ראשונה

ללא התערבות צ'וק בכלל - רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

בקיצור ולעניין

הבידוד על החוטים מתייבש ורמת הבידוד יורדת. במתח ההצתה שהוא כמה אלפי וולט הניצוץ יכל לעבור דרך הבידוד היבש אל כל מתכת הנמצאת בקרבת מקום ולעיתים גם לחוט הצתה אחר אם הוא קרוב מספיק.

התוצאה זיוף בפעולת המנוע

בברכה

גדעון

פורסם
בקיצור ולעניין

הבידוד על החוטים מתייבש, ורמת הבידוד יורדת. במתח ההצתה שהוא כמה אלפי וולט, הניצוץ יכל לעבור דרך הבידוד היבש ,אל כל מתכת הנמצאת בקרבת מקום,ולעיתים גם לחוט הצתה אחר אם הוא קרוב מספיק.

התוצאה זיוף בפעולת המנוע.

בברכה

גדעון

גדעון שלום רב !

מי דיבר על זיוף בפעולות המנוע ?

בברכה

צביקה

פורסם
לדעתי צביקה צודק, הבעייה בקרבורטור, אבל...

לדעתי הקרבורטור מושך אויר ומאחת הנקודות וכך כשהמנוע קר לא מתקבלת התערובת הנכונה,

ומכאן נובעת התקלה,

אצלי בחיפושית לאחר השבתה מרצון של שבוע+ היא הניעה במכה ראשונה

ללא התערבות צ'וק בכלל - רן

רן שושני ידידי, שלום רב !

ההבדל המהותי בין החיפושית שלך, לבין הפורד אסקורט, של עכביש, שבחיפושית שלך הצוק אוטומטי, ובאסקורט הצוק ידני!

בברכה

צביקה

פורסם
היום האוטו לא הניע טוב.:-( .

הסכמנו שהאוטו ישאר אצלו במהלך הלילה ומחר בבוקר ננסה להניע שוב ביחד בשביל לגבש החלטה. (הוא היה סבלני ונחמד).

עכביש שלום רב !

אני ממתין לעדכון !

בברכה

צביקה

פורסם

עכביש .......... :silly:

מחכה לעידכון ........ ( בטוח אני כי לא תיהיה פריצת דרך בנושא )

עדי גולדנברג 13399

פורסם
עכביש .......... :silly:

מחכה לעידכון ........ ( בטוח אני כי לא, תיהיה פריצת דרך בנושא )

עדי שלום רב !

למה אני, בהחלט, מסכים איתך ?!

בברכה

צביקה

פורסם
עדי שלום רב !

למה אני, בהחלט, מסכים איתך ?!

בברכה

צביקה

צביקה שלום,

עבר עוד יום,

בטח יהיו יותר עידכונים ...... היה שווה לחכות :roll: !

עדי גולדנברג 13399

פורסם

צביקה ,

תשובתי בכחול:

דרור ידידי,שלום רב !

אנא קרא בעיון את המשפטים שהדגשתי באדום !

שים לב לאחר לילה אחד בלבד, הרכב התקשה להתניע בבוקר, לאחר שהצליח להתניע , הוא ניגש מיד לחשמלאי, החשמלאי בדק ואמר שלדעתו נפלטינה תקינה, והבעייה לא במערכת ההצתה.

נעשה ניסיון התנעה חיזר לאחר 6 שעות, ובכל זאת הרכב התקשה להתניע?!

האם דלק מתאדה לאחר 6 שעות, או 24 שעות?! לא , ברור שלא . את התייחסותי למשאבה החשמלית אמרתי באופן כללי

מתאים למקרה של עדי עם הסוסיתא , לי באופל (למרות שיש עדיין מכנית ) ולעוד רבים שהבעיה דומה , התאיידות אחרי שבוע .

ציינתי שלנו האספנים שנוסעים עם הרכב פעם בשבוע .

האם משאבת דלק חשמלית בעלות של 150 של או 15 שקל תפתור בעייה של התאידות דלק שלא קיימת?

יסלחו לי הקוראים על עקשנותי, אך אני מטבעי, איש של הפרטים הקטנים, שאני עומד לעזור למישהו במטרה לאבחן תקלה מרחוק, אני מתייחס לעיקר ולא לתפל, , ולא קשור, הוא ברוב המקרים הבעייה, במקרה הזה, כולכם מנסים להתיחס לתפל

ולא לעיקר, כולכם מדברים על התאיידות דלק, ואני טוען שבמקרה הזה אין קשר להתאיידות דלק, ובוודאי לא על חזרת דלק לטנק מהקרבורטור!

לכן החלפת משאבה מיותרת !

בברכה

צביקה

דרור .

מוריס 10 שנת 1939

רובר P2 16 1947 (בתהליך שיפוץ)

וסרשטיין דרור

פורסם

טוב, הנה העדכון, הרפתקאותי עם הברנדה:

לפני כמה ימים הייתי מיואש מיכולתי להתניע את האוטו. כל התנעה היתה מלווה בספק כבד אם אני יאחר לעבודה או לכל מקום אחר שרציתי להגיע אליו. לאחר התנעה הייתי צריך להשאיר גז. אם לא הוא היה מתכבה.

8:00 בוקר יום שישי:

היום הגעתי בבוקר לעבודה לאחר שהשארתי אותו שם כל הלילה. הנעתי אותו. תזכורת קטנה לדברים שעשה החשמלאי יום לפני:

1.בדיקת מרווח פלטינה (היה קצת מה לכוון).

2. ניקוי של השחור שהצטבר שם. מכסה מפלג תקין.

3.אני החלפתי יום קודם 1+4 חוטי הצתה. (החוט של המפלג קצת ארוך , פי 2 ממה שצריך. ניתן לקצר אותו???).

4.החשמלאי אמר שהאוטו מניע טוב ולדעתו אני מניע לא נכון. אין לדעתו טעם למשאבה חשמלית. הכל פיקס לדעתו.

הוא לא ביצע שום בדיקת מתח של הכוייל לפי מה שאני יודע.

אני לא אומר שאין שיפור. והוא אמנם לא מניע בנגיעה (כמו המיני מיינורשהיתה לי).אני מושך צ'וק וכמו כן,אני צריך להוסיף גז תוך כדי התנעת הסוויץ' ולהעלות טורים ל 2000-3000 סל"ד (הערכה שלי-אין לי מד טורים). אם אני אופטימי ולא מוסיף גז האוטו משתעל ואז אני שומע משהו מסתובב מהר מכיוון הסטרטר(מה זה?) וזה לא שאחרי כמה פעמים בלי גז הוא יניע. הוא לא מניע בלי גז.

כמו כן שמתי לב בפעם אחרת שהנעתי שאם אני מניע עם צ'וק והוא משוך עד הסוף המנוע נחנק. אם אני מתקן תוך כדי ל3/4 משיכת צ'וק, האוטו לא נחנק והטורים יציבים. לכן, היום כשהנעתי (אני עובד בימי שישי מ-8 ,זאת השעה שהגעתי לעבודה והנעתי )בסוף יום העבודה ב 13:30, לא משכתי צ'וק עד הסוף אלא , כהכנה מוקדמת,השארתי את הצ'וק מראש באותו 3/4 המהלך שגיליתי שבהם הטורים יציבים. אני מניח שבימים קרים אצטרך למשוך עד הסוף, לא?

סיכום:

13:30

האוטו מניע אחרי 2-3 נסיונות עם צ'וק משוך מראש. הטורים יציבים ואני לא צריך לשמור על הגז. האוטו סוחב קצת יותר טוב.

אולי כיוון תערובת+כיוון הצתה+התזת ספריי קרבורטורים יתנו את האקורד המסיים הנכון לסוף האפיזודה ?

האם להקפיד על טנק מלא 3/4 ?

אני מוכן להוציא כסף (אני לא עשיר כן?) עבור התנעה יותר טובה. השאלה אצל מי? אצל מכון הקרבורטורים? אצל החשמלאי במשאבה חשמלית?

לא בא לי ללכת למי מהם ולגלות לאחר מעשה שזה לא עזר.

ביום ראשון אני אניע שוב ואז פרק הזמו שיעבור יהיה ארוך יותר.

שבת שלום לכולם. ותודה לעונים...:-D

פורסם

יכול להיות שאתה מניע לא בצורה הנכונה.

לפני התנעה המנוע לחץ מספר פעמים על דוושת הדלק,

(4-5 לחיצות יספיקו) .

ונסה להניע לאחר לחיצות אלו.

עדכן אותנו.

ירון מאיר

• תוכן חדש...