Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רעידות - איזון דריישאפט?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8127 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום!

יש לי בזמן אחרון תופעה מגעילה באסקורט. בהלוך ראשון ושלישי בהאצה מורגשת רעידה קלה - בכל הרכב. מה זה יכול להיות? תושבות - בסדר, גיר מוברג בסדר, דריישאפט מחובר, כל הברגים במקומםם ונראים טוב. אמרו לי - איזון דריישאפט? מה זה? איך זה יכול לעזור, למה פתאום צריך לאזן? לא הייתה מכה או משהו... מה שכן, אני עובד על האוטו ולפעמים נאלץ לפרק דריישאפט, לא מזמן פירקתי גיר, אבל הכל מוחזר למקום ונסגר היטיב.

אולי אני עושה משהו לא בסדר?

תעזרו לי בבקשה.

תודה, מקס

חכמת פורד אסקורט: עדיף 60 סוסים שעובדים בשבילך מאשר 120 שאתה עובד בשבילהם.

חכמת מרצדס W116: אין דבר כזה "شيخ לשעבר".

פורסם

כן צריך איזון דרישפט תחשוב שיש לך ציר עגול שמסתובב ואים הוא לא מאוזן אז הוא מסתובב עקום ויוצר רעידות כמו גלגל שמאזנים ככה צריך גם דרישפט

פורסם

ראשית, יש לומר drive shaft שזה גל הנע בעברית, ולא dry shaft שזה מה שקורה לאיבר חשוב בזמן הזיקנה...

אחרי פינת הלשון, לא נראה לי שמדובר באיזון גל הנע כי אז התופעה היתה אמורה להיות מורגשת יותר ככל שמהירות הסיבוב גדולה יותר, קרי בהילוך רביעי הכי הרבה. אם זה קורה רק בראשון ושלישי, הייתי מתמקד על תיבת ההילוכים, במיוחד לאור העובדה שטופלה לאחרונה.

נמרוד

פורסם

בוודאי, תודה. גם קרדן בעצם...

העיניין שתיבה לא טופלה - רק פורקה והורכבה חזרה. ומה פתאום שיברח מאיזון אחרי 25 שנה? משהו מוזר פה... גם אמרו שזה עסק יקר מאוד - האיזון הזה. האם כך? לא רצוי לבזבז סכום עתק על משהו שלא ידוע אם יעזור.

+עוד שאלה - יש לי עוד דרייב שאפט אחד, ניתן להחליף בו את הקיים? ז''א איזון הוא כמו איזון גלגל, בלי קשר לרכב?

פורסם
בוודאי, תודה. גם קרדן בעצם...

מה הקשר לקרדן?

"קרדן", למי שלא יודע, הוא הקרום (ה"קשה") של הלחם (על פי מילון גור).

"קרדן" בתחום הרכב קרוי על שם גירולאנו קרדאנו (ג'רום קרדן, בגרסה האנגלית של שמו), שהיה מתמטיקאי איטלקי, והמציא את המפרק, שיכול להעביר תנועה סיבובית.

היתה לי אלפא אדומה / היתה לי אלפא / היום אני נוסע / בדלתא לבנה.

פורסם

אולי מישהו יתרום למהות הבעיה?

פורסם

רעידות בתחילת נסיעה יכולות לנבוע גם ממערכת הפרדת הכוח:

פלטת החיכוך של המצמד ו/או גלגל תנופה.

השאלה היא אם הרעידה נמצאת בכל ההילוכים ולא רק בראשון ושלישי כמו שציינת.

בנוסף:

האם כאשר אתה מוריד הילוכים ומשחרר קלאץ' הפעולה חלקה או גם מלווה ברעד קל?

האם כאשר הרעד מורגש(במיוחד בהילוך 3) לחיצה על המצמד (בעצם נתוק העברת הכוח- לתת לאוטו "לשייט" בניוטרל) הרעידה נמשכת או נפסקת?

שמוליק.

bmw e21 320i (318i) 1982

1971 bmw 1800

BMW 3.0 CSI 1973

פורסם

בנוסף:

האם כאשר הרעד מורגש(במיוחד בהילוך 3) לחיצה על המצמד (בעצם נתוק העברת הכוח- לתת לאוטו "לשייט" בניוטרל) הרעידה נמשכת או נפסקת?

שמוליק.

בניוטרל רעידה לא קיימת. תחילת נסיעה(שחרור קלאץ) לפעמים מלווה ברעידה קלה. חשבתי על מצמד האמת... - הוא יכול לגרום לזה?

תודה!

פורסם

בנוסף:

שמוליק.

בניוטרל רעידה לא קיימת. תחילת נסיעה(שחרור קלאץ) לפעמים מלווה ברעידה קלה. חשבתי על מצמד האמת... - הוא יכול לגרום לזה?

תודה!

יכול לגרום......

ושוב:

יש לבדוק גם את גלגל התנופה.

בד"כ ברעידות נמוכות, ליטוש יכול להחזירו למצב תקין!

שמוליק.

bmw e21 320i (318i) 1982

1971 bmw 1800

BMW 3.0 CSI 1973

פורסם

אני היתי הולך על בעיה פנימית בגיר. { אם אני מבין נכון - נוסע בשלישי - רועד, מוצי לניוטרל - מפסיק לרעוד? }

אין לי מושג מה היא.....

אבל אני לא מכיר שום חלק אחר בשרשרת ההינע שיגרום לרעידה רק בהילוך X או Y.

דרישפט, מצמד, תושבות וכו' - ירעידו בכל הילוך , או כל פעם שידרש כח מהמנוע { עומס }.

בקשר ל - דרישפט VS דרייב-שבט, עיצה ידיותית - בבואך למוסך עדיך להישתמש בביטוי הכאילו שגוי, אחרי הכל - אנחנו לא מדברים אנגלית, אנחנו קוראים לחלק בשם "מקצועי" שהישתרש בארץ. ישנם אנשים שעלולים לחשוב שאתה מתנשא או משויץ בידע שאין לך.

עם מנוף אי אפשר לסרוג סוודר { C }

פורסם

האיזון גל הינע הוא לא כמו של גלגל שמים את הגל הינע על מחרתה ומסובבים ומרתכים משקולות

הגל הינע שיש לך הוא מאותו דגם ? אים כן זה הוא יתאים אים לא אז לא

והאים הגל הינע קיבל מקה או היתעקם קצת

פורסם

תודה רבה לכולם!

השתמשתי בביטוי דריישאפט לא כי אני לא יודע איך הוא נקרא, אלא כי לדעתי באמת זו מילה מאומצת שהתאקלמה ובאופן טבעי שונתה קצת בעיברית - הרי אומרים פיסטונים, רינגים וכו'.. קיצור לא חשוב.

אני חושב לעשות כך: בסוף שבוע הקרוב אני אחליף את הגל הינע :D לאחר שיש לי מאותו דגם בדיוק. אם זה לא עוזר - כנראה בעיה באמת עם גלגל תנופה או חלק מצמד אחר. בכל מקרה המנוע הזה יהיה באוטו עוד מקסימום חודש עד שיסתיים השיפוץ של המנוע האוריגינאלי - חריטת בלוק - ליטוש קראנק - בוכנות חדשות - רינגים - סליבים - אטמים ושאר הירקות. אז אני אוריד אותו יחד עם מצמד ואבדוק. מה שכן, אני פחדתי שזה עיניין של דיפרנציאל או בכלל משהו קשור לסרן אחורי - שזה בינתיים בישבילי ג'ונגל לא ידוע לגמרי.

תודה שוב, ואם יש עוד רעיונות - אני תמיד מקשיב.

מקס[/b]

פורסם

זה משנה גם אים זה אוטומט או ידני אים שלך ידני נאז אתה חייב גל הינע של ידני

המנוע עובד ? כמה חריטות הוא כבר עבר

ואיזה מודל האסקורט הזאות ?

פורסם

הגל הנע החליפי שיש לי הוא מאותו דגם בדיוק - 1300 ידני.

האסקורט המדוברת היא מודל 1979.

כשפתחנו את המנוע התברר שכל החלקים בו היו מקוריים(!!!) ז''א לא עשו חריטה אף פעם. אז הגיע זמן!

פורסם

אם אפשר שאלת הגיון:

אם הבעיה היא בקלאץ'/גל הינע - למה הרעידה היא רק בהילוכים 1 ו 3?

אני פשוט לא מבין את ההיגיון, ומאחר וכולם חושבים שהבעיה היא בגל או בקלאץ' כניראה שההגיון שלי דפוק..... :roll:

עם מנוף אי אפשר לסרוג סוודר { C }

• תוכן חדש...