Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6103 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לעיתים קרובות המאוורר הפנימי של הרכב (שמשמש בימים חמים אלו את המזגן) מפסיק לעבוד, ואז אני משחק קצת עם הפיוז (16A) עד שהמאוורר חוזר לעבודה תקינה.

כשאני נוגע בפיוז הוא לוהט ברמה שקשה לגעת בו.

הרכב, אם זה משנה, הוא וולוו 244 GLE, מודל 83, 2300 סמ"ק. המזגן לא מקורי.

האם זה מצב תקין? האם כדאי להחליף לפיוז באמפר אחר?

תודה,

אילן

אם ראיתם וולוו 240 בפירוקיה אנא ספרו לי על כך

וגם אם ראיתם וולוו 700 או 900

פורסם

קיימת סכנה שהפיוז יתיך את קופסאת הפיוזים.

היות והמזגן אינו מקורי אני לא אפנה אותך לספר הרכב לבדוק את האמפר, גש למתקין המזגנים

-פולו 16V 6N שנת 2000, -סקודה אוקטביה  2015, גולף 2018,  סופרב 2020

-איוניק 5 עלית

פורסם

לחלוטין לא תקין. סביר להניח שהמגעים בתושבת הפיוז לא תקינים (קורוזיה, פתוחים מידיי וכד') או שהתושבת לא מתאימה (מבחינת עובי המוליכים).

אם הבעיה לא הייתה קיימת בעבר ולפני כמה זמן צצה וכנראה שאכן מדובר בבעית מגעים. אם יש בעיה של זרם גבוה הפיוז אמור להישרף ולא להתחמם (לרמה כזו).

פורסם

התחממות היתר נובעת ממפל מתח גדול שקיים בבית הנתיכים הנ"ל, הגעתי למסקנה זו כיוון שציינת שלעיתים מפסיק המאוורר לעבוד עד למשחק עם הפיוז, ככל הנראה עם השנים נפתחו מעט תפסי הפיוז ואז קיים מגע רופף, לבדיקה כווץ את הפינים ככל שניתן לאחר מכן שים פיוז חדש בעל אותו הערך ותבדוק את הממצאים.

שים לב התנגדות גדולה מידיי שנובעת מנגד המהירויות או ממאוורר הפנים יכולות אף הן לגרום לבעיה זו אך לפי מה שכתבת עדיף להתחיל מבית הפיוזים.

אם יש לך גיש לחיווט שמגיע לפיוז אני הייתי ממליץ לך לחתוך את החוטים מבית הפיוזים ולקנות בית פיוז חדש להלחים טוב ולשים פיוז בעל האמפר המקורי.

ולסיום בדוק טוב טוב מהו הערך של הפיוז במקור שהוגדר על פי מתקין המערכת כי נתיך בעל ערך גבוהה משתוכנן עלול לשרוף את הרכב.

פורסם
שים לב התנגדות גדולה מידיי שנובעת מנגד המהירויות או ממאוורר הפנים יכולות אף הן לגרום לבעיה זו אך לפי מה שכתבת עדיף להתחיל מבית הפיוזים.

ניסן הכל נכון חוץ מהמשפט הנ"ל. כל התנגדות במעגל תגרום לירידת הזרם ולפיכך להורדת ההתחממות הכללית במוליכים. בעיית התנגדות במגעים וכו' תיצור חום באותה נקודה בלבד, לא בנקודות אחרות.

פורסם

אוקיי אביב תודה על התיקון חשבתי על זה מעשית ואתה אכן צודק.

אבל עכשיו, אני כתבתי תשובה וכנראה שבגלל אורכה הספקת להכניס תשובה לפני ושתינו כתבנו אותו הדבר באותו הזמן כך שזו בטוח הבעיה של הבחור.

פורסם

מה יש לבצע: להוציא את הנתיך ולבדוק את המעגים מאחור, לחפש סימני התחממות, התכה של בית הנתיך וסופיות חוט של הנתיך לפתיחה.

לבצע בדיקה זהה לכל מחבר חשמלי בחווט המפוח, הנגד, בורר המהירויות וכמובן המפוח עצמו.

אם הכל תקין יש לבדוק עם מד זרם את הזרם שצורך המאוורר המהירות הגבוהה.

חזור עם ממצאים.

• תוכן חדש...