Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6125 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני קונה סאב וופר מדגם KICKER C12, לא נעים לי לבקש גם המלצות לגודל תיבה אז אני מניח שאני אסתדר עם WINISD בעצמי או משהו. הבנתי שהנפח המומלץ הוא 50 ליטר (למרות שזה ענקי :shock:) אטומה.

ראיתי כאן פוסט של בן אדם שפרסם שהוא בנה תיבה בעצמו לסאב KICKER C12 עם מידות אורךXגובהXרוחב והכול.. אך הנפח יצא לי באיזור ה65 ליטר לפי חישוב מתמטי (מה שאומר, שאני מניח, שהוא שם ריפוד) את נפח הריפוד לצערי אני לא יודע, וגם את הנפח שתופס הסאב בעצמו.

בכול מקרה, לשאלתי המקורית, יש המלצה לנגר באיזור המצוין בכותרת (המרכז\השרון עם עדיפות לאיזור השרון) שיודע להתעסק עם תיבות לסאב וופרים וידע על מה אני מדבר?

תודה מראש! :-D

פורסם

מאמין שכל נגר שתלך אליו עם מידות מדויקות ועם תרשים של מה שאתה רוצה לבנות יעשה לך את זה בקלות.

לגבי עלויות משוערות אין לי שמץ.

HU: clarion 786Amp1: jbl 1004 Amp2: sundown audio sae1000d comp': polk audio 5251 db SUB:polk audio sr 12dvc

פורסם
מאמין שכל נגר שתלך אליו עם מידות מדויקות ועם תרשים של מה שאתה רוצה לבנות יעשה לך את זה בקלות.

לגבי עלויות משוערות אין לי שמץ.

השאלה היא איך אני אשיג תרשים מדויק של מה שאני רוצה שהוא יבנה?

אני יודע את זה:

http://up112.siz.co.il/up2/jznnjmm1miwy.bmp

אני יודע את הפוסט של בן אדם (מר סאב) שבנה תיבה דרך WINISD:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=132321

לעומת זאת, הגודל תיבה של "מר סאב" גדולה למדי ויתרה מזאת, אני לא יודע איזה ריפוד הוא שם (אם בכלל) ומה עובי העץ. ואפילו... איזה סוג עץ? ואיך לחבר את הקרשים אחד לשני לבניית התוצר הסופי של התיבה? ואיך אני בונה את החיבורים עצמם?

אני זקוק למידע, דיברתי עם יוסי וזה המומלץ מבחינה חסכונית לפי מה שהבנתי.

תומר.

עריכה:

אוקיי, הבנתי את הפרטים שאני צריך להביא לו (כתוב לי בדיוק בנתונים של התיבה איזה גודל כול קרש, איזה סוג וכו').. עכשיו אני רק עדיין מחפש אחר המלצהל נגר באיזור השרון\המרכז שיעשה את העבודה טוב, שהתיבה תהיה באמת אטומה.

פורסם

לניצול מקסימלי של הסאב דרושה לו תיבה של כמעת 100 ליטר וזה ,לסאב זול , יותר מדיי. וזה לSQ

מאיזה עובי אתה רוצה לבנות את התיבה? 17-19-24-28 מ"מ MDF?

28 זה הכי אבל אז תיבה תשקול יותר מ20 קילו.

שששששששששש

אני במעקב!!!!!!!

פורסם

בשבילי דיברת בסינית כרגע :p .

כעיקרון, כתוב בתמונה הזו שצירפתי עובי של 1.9cm אז זה גם מה שחשבתי לעשות.. אין לי שום שמץ, תמליץ לי אתה :wink:

תודה לכולם, מראש. :wink:

עריכה:

אחרי חיפושים באמת ארוכים בפורום, מצאתי פוסט שמציין פרטים כמעט מדוייקים של מידות סאב:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=143397

השאלה היא, מלבד איך שמרכיבים ומכינים את התיבה עצמה - איך מרכיבים ואיפה את הטרמינל? איזה בד לשים מלמעלה? איך אני מחבר את החוטים לטרמינל? והכי חשוב... באיזה עובי של עץ להשתמש? אני ממשיך לחפש בכול רחבי הפורום :p אבל אשמח לעזרה :D

פורסם

בעקרון זה תלוי במצב הרוח.

אני מעדיף לבנות תיבות שלי מ28 מ"מ MDF (לסאב בודד) ו19 לכפול.

בשלי דווקה השתוללתי ובניתי חצי 19 וחצי 28. כבד ומונע רזוננס.

לסאב שלך גם מ17-19 MDF יספיק.

גילוי נאות : גם אני עובד ב נגרות

אך יש לי בעיה ללבד.

שששששששששש

אני במעקב!!!!!!!

פורסם

תודה רבה לך בחור.

אז אני יודע עובי, אני יודע אורך, רוחב ועומק..

נשארו השאלות הבאות:

1. איך לחבר את הטרמינל בצורה הנכונה? ואיך להתקין אותו למעשה?

2. האם אני צריך ריפוד לגודל הבא? ואם כן איזה ובאיזו כמות?:

2 חתיכות 46.4X37.4 פלטה קדמית ואחורית

2 חתיכות 34X34 פלטות צדדיות

2 פלטות 46.4X34 פלטה עליונה ותחתונה.

3. יש חשיבות לאיך אני מחבר את הקרשים אחד לשני? או שיש דרכים מיוחדות כדי לוודא שהתיבה תהיה אטומה?

4. איך "מלבדים"?

עד כאן אני מאמין.. כול מידע יוכל לעזור. אני שם דגש על זה שקראתי את כול הפוסטים בFAQ וחיפשתי כאן מידע מאין סוף.

אני מבטיח לכם, אם תעזרו לי, אני אנסה כול שביכולתי כדי שיהיה לי תמונות של הקרשים, עבודה ותוצר סופי :-P

פורסם

1. קודם כל תקנה טרמינל אז נראה אך .לטרמינל טוב שנמכר בארץ צריך חור עובר של 80 מ"מ. אני גם מוסיף פאזה לשקיע שלו
  2. לבד אפור או שחור גמיש. באזור 2 מטר מרובעים (לביטחון) + ספרי דבק מגע
  3. המון דבק נגרים, קליבות (מומלץ) , ברגי עץ 5X50, מברגה\מקדחה טובה.
  4. בעדינות (גם צריך להתחיל)

שששששששששש

אני במעקב!!!!!!!

פורסם

שוב תודה לך חבר.

עכשיו.. דברים שלא הבנתי ממה שרשמת :|:

1. מה זה פאזה?

2. לפי מה שהבנתי לבד זה הבד שאמור לעטוף את התיבה חיצונית, נכון? אני מדבר גם עכשיו, על ריפוד פנימי (צמר גפן,צמר סלעים,קופסאות ביצים).. צריך מאיזשהו סוג? ואם כן, מחברים אותו באמצעות דבק מגע כמו את הלבד החיצוני?

3. מה זה קליבה? לפי חיפוש קצר בגוגל:

http://www.polack.co.il/ProductInfo.asp?ProdId=533&catId=244

לא הבנתי מה ההקשר של מה שראיתי באתר דלעיל לבין דרך לחיבור הקרשים אחד לשני...

זהו. שוב תודה רבה רבה לך :-)

פורסם

הקשר ביניהם שעם הקליבה אתה יכול להדק את הפלטות כדי להבריג את הברגים

לא לישכוח ליקדוח חור מוביל לברגים ואח"כ חור טיפה יותר עבה ממש נגיעה {רק בישביל שהראש של הבורג יכנס ולא יבלוט החוצה }

::FEEL THE {XS} power::

פורסם

תמונה אחד של התיבה בבגז שלי (ללא ריפוד). ראה טרמינל מקרוב.

בשניה... זה לשינוי שאני מתכננן. קצת יותר מדיי אבל בכף.

ישראל ,מה אם מידות לדבר שעליו דיברנו?

שששששששששש

אני במעקב!!!!!!!

פורסם

סחתיין על ה-CNC

לגבי המידות בהיזדמנות

tkasher תדבר עם{יבגני} 0ZiRo0 אולי תיסגרו על תיבה שהוא יבנה לך{תמורת סכום כלשהו} ובלי לישבור את הראש יש לו המון ניסיון בנגרות :wink:

::FEEL THE {XS} power::

פורסם

אני אדבר עם יבגני בהודעות פרטיות.

בכול מקרה, אני אומר מול כולם, שלדאדם כאן בעל ידע בנגרות שבנה תיבת סאב-וופר בחייו ורוצה לתרום את ידיעותיו - בשמחה ובששון.

שבירת ראש זה הדבר האחרון שאני רוצה.

אם כי, הסיבה שניגשתי לכול העניין של לבנות תיבה היא חסכונית - אני דל בתקציב ומאוד.

אז רק אם זה זול תציעו (מה זה זול? תגידו לי אתם :) ).

הדבר היחיד שנשאר לא שלם - אחרי שאני קונה את הטרמינל ומחורר חור עובר של 80 מ"מ, איך אני מחבר את החוטים מהסאב אליו ואיך אני מבנה שהוא אטום? ואיפה קונים טרמינל? :p .

• תוכן חדש...