Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6115 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רכב עם יכולת שטח, משנות ה-80, הנעה כפולה.

לנציה דלתא אינטרגלה.

http://www.google.com/search?hl=iw&source=hp&q=lancia+delta+integrale&lr=&aq=1&oq=lancia+del

אם תצין תקציב, נוכל להתייחס ברצינות ולהציע לא רק חלופות זולות ונפוצות (כפי שקיבלת עד עכשיו), אלא גם דברים יקרים יותר.

חלק מהלאנסרים משום מה שווקו בארץ, מקוריות, עם לוגו AWD למרות שהיו בעלות הנעה קדמית.

תודה לכולם על התמיכה...

רז, דווקא ציינתי תקציב, 15,000 ש"ח. אם רק הייתה דצ'יה דלתא אינטגרלה 4X4 זה היה מתאים יותר :)

לאנסר 4X4 הייתה יכולה באמת להיות אופציה מוצלחת. חבל שרק הגריל יצלח את החולות ושאר הרכב יתחפר...

לירוי - אם אני אמצא פנדה 4X4 במצב איכשהו סביל אני אקח אותה, בהחלט. אני מעדיף רכב טיפה גדול יותר אבל אשמח גם לפנדה. לגבי סמוראי ודומיו - שקלתי את זה פעם ואפילו בדקתי אחד שהוצע למכירה, אבל אני באמת מעדיף פרייבט.

ומי שהציע בלייזר, זה בטח לא הכיוון. הוא אפילו לא יכנס לי פיזית בחניה!

קילשטוק - תודה על הלינק. אני מבין מתוכו שאין לי יותר מדי אופציות. בינתיים הסובארו נשמעת האופציה הכי שפויה.

האם קיימת לגאסי 4X4 בארץ?

וכמו כן, האם רנו 4 / סיטרואן דה-שבו, למרות שהן רק 2X4, יכולות להתאים? בסה"כ אני לא צריך האמר, סתם רכב לשטח רך (בסגנון של חוף ים, למרות שאני לא הולך לנהוג על חוף הים).

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
האם קיימת לגאסי 4X4 בארץ?

לפני מספר חודשים פורסמה ביד 2 לגאסי שנת 90 יבוא אישי, 4X4 כולל הילוך כוח מנוע 1800 סמ"ק. הרכב נראה בתמונה מוזנח אך לטענת בעליו הוא במצב מצויין. אני לא זוכר כמה דרשו עבורו אך אני זוכר שבעיני המחיר היה מופרז. יש בשוהם סובארו ג'אסטי 4X4 חשמלי לפני שיפוץ. בזמנו הבחור ביקש על הרכב 6000 ש"ח.

הסיכוי שלך למצוא פנדה 4X4 למכירה גבוה בערך כמו שאני אמצא עוד AUDI GT COUPE לחלקים כמו זו שמצאתי בירושלים, אופס... מצאתי. נו טוב, נחפש דוגמא אחרת, כמו הסיכוי לקבל מ asaf572 הצעה אטרקטיבית על שני הGT שלי...

בכל מקרה, נסיעות בשטח הן אחוז קטן מאוד מכלל הנסיעות ולכן האופציה שכתבתי לך על הגרנד לאונה הממשלתית אידאלית עבורך.

ארז רונן

פורסם

חלופות נוספות, נפוצות וזמינות לרכישה, ברוח השירשור הזה :

בשנות ה 80 הסתובבו כאן רנו 18 סטיישן 4X4, ואני גם שמעתי על פיז'ו 504 דאנג'ל (סטיישן), שהוסבו ל 4X4 בסדנת דאנג'ל בצרפת.

פורסם

ארז, אתה צודק שהגרנד ליאונה די מתאימה מבחינה לוגית, אבל כמו שאתה יודע בתור בעלים של 2 אאודי GT קופה, הלוגיקה בתחום הזה היא רק תירוץ :)

מה לעשות שאימפרזה שנת 97' לא ממש עושה לי את זה. הלגאסי שציינת הייתה עשויה להתאים, אבל עושה רושם שכבר קנו אותה (או שהיא כבר לא למכירה).

GLF - תודה על הלינק, אכן שימושי עבורי.

בוקי - הייתי מת לרנו 18 4X4 או ל-504 כזו, אבל גם למצוא את הגרסאות הרגילות זה כבר לא פשוט. למצוא אחת עם הנעה כפולה אני אצטרך לקחת בלש פרטי.

נראה לי שאני אתמקד בסובארו 4X4 ובמקביל ברנו 4 (נכון שאין קשר בין השתיים, אבל גם אין היצע כל כך רחב).

האם גרסת הטנדר של הרנו בעלת מרווח גחון גדול יותר משל הפרייבט? האם היא תתאים יותר לנסיעות שטח מבחינה כלשהי?

פורסם

כמה דברים בנוגע לסובארו, סטיישן 4X4 משנת 80-84 קשה מאוד למצוא אבל עדיין אפשרי, פשוט צריך הרבה סבלנות.

עוד כיוון שלא בטוח שחשבת עליו זה סובארו האצ'בק, היו כאלה 1800 4X4, היתה אחת שפורסמה ביד 2 הרבה זמן, למיטב הבנתי הוסבה ל 4X4 ממכלולים של טנדר, שוב הרבה סבלנות כדי למצוא אחת.

כיוון נוסף שחשבתי עליו: http://www.yad2.co.il/Cars/Print.php?CatID=1&SubCatID=1&Expensive=&CarID=1223017&Code=174e7546923e49bdd6d929d2a2b1c5d8

לאונה סטישן 83, יד 2, מושקעת עם חזית של GLF:

o1_1_1_147149_20090814150836.jpg

o1_1_2_147149_20090814150837.jpg

o1_1_3_147149_20090814150838.jpg

העניין הוא שהיא לא 4X4, אפילו לא 1800, אבל לפי התמונות אתה יכול לראות שאין לה ממש בעיה להתמודד עם סביבה קצת שונה.

לגבי לגאסי, חוץ משני רכבים בעלי טורבו שלא נכנסים בכל מקרה בתקציב וגם ככה לא מפורסמות למכירה, כבר הספקתי לשכוח אם יש דגמים פשוטים יותר בעלי 4X4, מה שכן לפני חודש הייתי במוסך והגיעה לגאסי סטיישן שמורה ונראת מש טוב, היה עליה כיתוב 4X4 מקורי על הדלת ומנוע 1800, דיברתי עם הבעלים, הוא התגאה שהיא 4X4 ושהיא נקנתה מאישה זקנה שבקושי נסעה ברכב, נכנסתי לרכב ולא מצאתי זכר ל 4X4, נראה בול כמו הלגאסי 1800 הרגילים שיש לי במשפחה, הוא לא ידע מה להגיד לי, בנוסף אני כמעט בטוח שלדגמי ה 4X4, גם הישנות יותר, יש מן בליטה גדולה בגג, אי אפשר לפספס את זה, ללגאסי ההיא לא היה.

IMG_0030.jpg

סובארו-SVX שחורה 94' ,סובארו SVX לבן פנינה 92', סובארו XT טורבו שחורה 86', סובארו XT טורבו בורדו 86', סובארו XT טורבו לבנה 86'

ארז

פורסם

תחפש אולי אינטרנש סקאוט או סוזוקי סמוראי - אני חושב שבקצת מאמץ יכנסו לתקציב.

בזמנו הייתה סובארית 4X4 שקנה בחור מב"ש (במודעה היה רשום 10,500 ש"ח) - אולי ישמח ל-50% רווח

Volvo 960 3.0 24V 1996

Volvo 940 GLE 2.0 Turbo 1997

Volvo 940 GLE 2.3 1995

Oldsmobile Cutlass Supreme Brougham 5.0L V8 1982

פורסם

וכמו כן, האם רנו 4 / סיטרואן דה-שבו, למרות שהן רק 2X4, יכולות להתאים? בסה"כ אני לא צריך האמר, סתם רכב לשטח רך (בסגנון של חוף ים, למרות שאני לא הולך לנהוג על חוף הים).

אני חושב שעלית על הפיתרון דה שבו או רנו 4 יעשו את העבודה ובסטייל

CITROEN XM V6 BVM AMBIANCE

CITROEN XM V6 BVA EXCLUCIVE

CITROEN XM TURBO CT BVA VSX

פורסם

תחפש טנדר 4X4 סובארו (ולא חסרים כאלו) דורשים עליהם מחירים לא זולים, אבל אתה יכול לרכוש אחד כזה ולרתך לו את הדיפרנציאל האחורי ובכך להגביר משמעותית את יכולות השטח הלא גדולות שיש לרכב הזה בצורה המקורית שלו.

תחפש אחד ידני שיש לו הילוך כח , הם תמיד עם 1800 אלא אם כן החליפו להם ל 1600.

היתרון שלו שהוא קל , אבל האחזקה שלו היא לא כל כך זולה אם אתה מתכוון לחרוש בשטח להחליף לצמיגים גדולים יותר שכמובן לא יאושרו ברישיון זה יטחן לך את המכלולים של ההגה די מהר, ובמיוחד יחסל לך את הציריות,

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

ארז (simply nuts) - אכן, לא זכרתי שיש גם סובארו הצ'בק דור שני בגרסת 4X4, ואני אשמח לאחת כזו. לטעמי זו המשפחתית הכי יפה שסובארו בנו בשלושים שנה האחרונות, עם או בלי הנעה כפולה. בינתיים הדור שני 4X4 היחידה שראיתי למכירה היא הסטיישן שנאמר עליה שהיא מרותכת כולה וזה לא ממש אטרקטיבי (בטח שלא במחיר המבוקש).

ראיתי את הסובארו במודעה שהבאת, אבל אם כבר אני מתפרע כאן, אז שתהיה הנעה כפולה ורצוי אם מנוע עם טיפה כוח. לנסוע על שבילים כמו בתמונות אפשר עם כל מכונית.

לגבי הלגאסי, אני מבין שאני יכול למחוק אותה מהרשימה שלי, אלא אם כן יצוצו הפתעות.

ג'אסטי 4X4 זה עוד רכב שלא הייתי מתנגד אליו, למרות שאני מעדיף את אחיותיה הגדולות.

ולמומחי הרנו 4 - האם יש סיבה להעדיף את גרסת הטנדר על פני ההצ'בק לצורך טיולים קלים בשטח? האם היא מוגבהת או מותאמת בצורה כלשהי טיפה יותר לדרכים?

ושוב, תודה לכולם על העזרה.

פורסם

ESTK - הסובארו טנדר היה באמת הרכב הראשון שעלה לי לראש כשנכנס לי החיידק לראש, כי הוא באמת מתאים מהרבה בחינות, חוץ מהבחינה שהוא לא ממש עושה לי את זה. זה לא הוא - זה אני...

עקרונית את מעדיף פרייבט - סטיישן, סדאן או האצ'בק זה לא כ"כ חשוב - אבל שיהיה רכב רגיל עם ספסל אחורי. הכי רחוק שאני מוכן להתפשר זה הרנו 4 טנדר, סתם כי אני אוהב את הדגם.

• תוכן חדש...