Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6142 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן

לאחר בחינה של מספר אלטרנטיבות אחרות (פולו\גולף\סיריון\יאריס\איביזה\לאון).

הגעתי למסקנה שמבחינת מנוע (1400) יחס שנתון-מחיר (שנתונים 02-05 באזור ה30-40 אלף שקל) וכמובן מראה חיצוני אני הכי מחבב את האופל קורסה. (עדיין לא נהגתי ברכב).

מכוון שאופציית החיפוש בפורום אינה פעילה כרגע, רציתי לשאול את מי שיותר מנוסה ממני, האם יש משהו מיוחד שעליי לדעת בטרם אני מבצע רכישה של הרכב הנ"ל? חווית נהיגה? אחיזת כביש? טיפולים? חסכון בדלק? מחלות מוכרות?

עוד פרטים:

אני נהג יחיד. בן 26. אעשה כ10 ק"מ ביום בעיר. אהע ומעדיף אוטומטיות עקב ריבוי פקקים.

תודה רבה לעונים ומי ייתן ואופציית החיפוש תשוב אלינו במהרה!

פורסם

תתרחק כמו מאש במיוחד שמדובר באוטומט, נתחיל מזה שזה לא אוטומט זה "איזיטרוניק" שזה סוג של טיפטרוניק, עזוב את זה שבזינוק בעלייה הוא נוטה להדרדר ובעת העברת הילוך האוטו מקפץ לו, לחבר שלי היה אחת כזאת, הגיר הזה נוטה לשבוק חיים די מהר והתיקון שלו? 6000 שקל, לא כולל מע"מ ועבודה.

ההגה החשמלי שלו הוא נוח מאוד בחניות ובתוך העיר, קצת (הרבה) חסר תחושה ואתה לא מרגיש את הכביש אבל שהוא מתקלקל זה הון.

כל טיפול הכי קטן יעלה לך פי כמה וכמה יותר מהמתחרות שעליהם ויתרת, וחוץ מזה שיעלה יותר גם umi הנבלות נתנו לחבר שלי לחכות שבועיים לחלק שיגיע מארה"ב שהוא נורא חיוני ובלעדיו האוטו לא זז, השירות חרא המחיר גבוה.

למכור אותו אחרי זה? סיפור אגדה, הרכב לא סחיר וגם שתמצא קונה אתה תאלץ למכור הרבה מתחת למחירון, לא שומר על הערך שלו בכלל.

וזה הרע.

ועכשיו הטוב, זריז וחסכוני בדלק.

מכל אלה שהצעת סיריון היא העדיפה שנותנת תמורה מעולה לכסף, זריזה קטנה חסכונית ותעשה טוב את העבודה בעיר (מנוע 1.3) גם הטיפולים זולים והאמינות טובה.

פורסם

ואו.

אתה רציני? לא ידעתי שיש בעיות כאלה.

מישהו יכול להרחיב על הגיר? כי ראיתי רכב אחד כזה ושמתי לב שמשהו מוזר הולך בגיר כאילו צורה של צומת T. אתה אומר שאין דבר כזה אוטומט רגיל בקורסה? בחיים לא שמעתי על איזיטרוניק

פורסם

לי יש אופל קורסה B (שנת 95) כבר שנה וחצי,

בדגמים המתקדמים יותר של קורסה B, עם השנים, נעשו כל מיני שיפורים בקורסה, לא כולם לטובה, חלקם הפכו אותו לפחות אמין, אולי תיבת ההילוכים היא דוגמה טובה. עד כמה שאני יודע יש שני סוגי מנועים: יש מנוע 8 שסתומים 60 כ"ס שנחשב מאד אמין ויש מנוע 16 שסתומים, 90 כ"ס, כמובן יותר חזק- אבל די בעייתי.

הרכב שלי הוא 8 שסתומים, אוטומטי, לא טיפטרוניק ויש לי בעיה קלה בהילוכים (מעביר הילוך קצת מאוחר מדי כשהמנוע עדיין קר) אבל בדקתי אותו במוסך ואפשר לחיות עם זה.

אחרי שנה וחצי שאני עם הרכב אני יכול לומר שהרכב הזה לוקח בהליכה רכבים אחרים מבחינת אמינות (השוותי לרכבים ישנים אחרים שאני מכיר ושנהגתי עליהם).

יש לציין שמבחינת חווית נהיגה הרכב הזה די חלש, אבל אם אתה צריך רכב רק כדי להגיע מנקודה X לנקודה Y, אני ממליץ לך למצוא רכב שמור, שלא קרעו אותו ולא עבר טיפולים זולים אצל שרלטנים. שמור עליו כמו שצריך ותחסוך הרבה כסף, גם מבחינת דלק וגם מבחינת טיפולים.

הרכב לוקח לי בעיר: בסביבות 1-10 (בנסיעות פקוקות במיוחד לוקח לפעמים גם 1-8.5) ובין עירוני: 1-15 ולפעמים עד 1-17.

פורסם

אגב, שכחתי לציין, המנוע שלי הוא 1.4i, מסוג c14nz. לא מנוע חזק במיוחד, אבל ב120 קמ"ש הוא רגוע, ולי זה מספיק.

פורסם

אני אחליש את התגובה של אלי לוי בנוגע למשוב ההגה.

ההיזון החוזר מההגה בין הטובים הוא של הקורסה.

מתעלה בהרבה במיוחד על כל VW (גולף, פולו פאסאט) או מזדה (2, 3, 6) שיצא לי לנהוג עליהן.

גיר רובוטי - אני אישית מעדיף בהרבה על אוטו-מת.

למרות שנכון שיש לו מחלות, במיוחד כשהוא מזדקן והרכב כבר נחשב יחסית ישן.

אבל, במנוע ה-1.4 הגיר בכלל אוטומט ולא רובוטי (שמופיע ב-1.2), ככה שאני משער שזה פותר את הסוגיה הנ"ל.

לטעמי, בין הרכבים הנ"ל הקורסה הכי טובה ושימושית. רק תוודא שאתה מקבל עם הרכב צמיגים עבים וחדשים יחסית ושהרכב הגיע עם מערכת ABS כי השילדה בקורסה (יחסית) מאוד דינמית ובקלות תכנס איתה להיגויי יתר עם העברות המשקל המתאימות.

בהצלחה בקניה.

פורסם
אבל אם אתה צריך רכב רק כדי להגיע מנקודה X לנקודה Y, 1-17.

אם זה המטרה של הרכב+לעשות את זה בחיסכון, אתה יכול לקחת שרייד או סיריון להתקדם קצת בשנתון ולנסוע בראש שקט.

פורסם
אני אחליש את התגובה של אלי לוי בנוגע למשוב ההגה.

ההיזון החוזר מההגה בין הטובים הוא של הקורסה.

מתעלה בהרבה במיוחד על כל VW (גולף, פולו פאסאט) או מזדה (2, 3, 6) שיצא לי לנהוג עליהן.

גיר רובוטי - אני אישית מעדיף בהרבה על אוטו-מת.

למרות שנכון שיש לו מחלות, במיוחד כשהוא מזדקן והרכב כבר נחשב יחסית ישן.

אבל, במנוע ה-1.4 הגיר בכלל אוטומט ולא רובוטי (שמופיע ב-1.2), ככה שאני משער שזה פותר את הסוגיה הנ"ל.

לטעמי, בין הרכבים הנ"ל הקורסה הכי טובה ושימושית. רק תוודא שאתה מקבל עם הרכב צמיגים עבים וחדשים יחסית ושהרכב הגיע עם מערכת ABS כי השילדה בקורסה (יחסית) מאוד דינמית ובקלות תכנס איתה להיגויי יתר עם העברות המשקל המתאימות.

בהצלחה בקניה.

תודה על התגובה עידן הרגעת אותי קצת.

אכן יש רכבים שהם 1400 ואוטומט רגיל לגמרי כמו הרכבים שראיתי היום. נהגתי קצת ברכב וסהכ נתן תחושה טובה גם ההגה וגם המנוע.

יש לי רק שאלה אחת שהתעוררה לפתע, מה זה אומר שעל גג הרכב הצבע מתקלף (כסוף)? חיפשתי היטב ולא מצאתי זכר לכתמים חומים המעידים על קורוזיה. פשוט יש (רק על הגג) כתמים שהם יותר אפורים מכסופים. ולא מבריקים. אה וגם היה משהו לבן דמוי אבקה יבשה בין הצבעים השונים(ממש טיפה) על הגג. אז האם זה משהו בעייתי שהיה מונע עיסקה מבחינתכם?

ועוד משהו, אם הרכב אמור לעבור טיפול עוד 2000 קילומטר. מקובל שהמוכר יעביר אותו כבר את הטיפול או שזה נופל עליי בעצם?

תודה!

פורסם

תודה אלי.

אני באמת אגש עם התמונות לאיזה מוסך צבע שאני מכיר ואברר כמה זה עולה. מקווה שזאת מחלה רק של הגג ולא של כל הרכב.

שאלה נוספת, קיבלתי המלצה לקנות רכב מכונס נכסים. מישהו עשה את זה בעבר? מה היתרונות\חסרונות בדבר הזה? אשמח לקצת מידע

תודה!

• תוכן חדש...