Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רצועת תיזמון בגולף MK5

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6143 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כפי שאמור היה להשתמע מדבריי, זאת הגישה האישית שלי לדברים כאלה. כשיש ספק ,אני מעדיף להקדים טיפולים מאשר לאחר אותם. בזמנו בפולו הלכתי על הגישה הלא מחמירה ובשעת החלפת הטיימינג המותחן והמיסבים פשוט התפוררו.

צריך לזכור שהרצועה זה לא הדבר היחיד שמוחלף בטיימינג (והבחור בהודעה מעליי עלה על זה). בGTI שלי למשל, בה החלטתי לעשות טיימינג לאחר כ60K ק"מ ופחות מ3 שנים, הרצועה היתה במצב מצויין אבל הבוכנה ההידראולית במותחן ההידראולי החלה לנזול.

בקשר למשאבת המים, שאל את ידידך רון איך נראיתה משאבת המים שלי אחרי 110K ק"מ לאחר שביקשתי להחליף אותה יחד עם הטיימינג למרות שלא היו נזילות ועניינים. (רכב שטופל אך ורק בנוזל G12PLUS כל חייו) החלק הפלסטי פשוט התפורר לאנדריי בידיים לאחר הפירוק. (יש לי תמונה של ישן ליד חדש, אני אנסה להעלות אותה בהמשך)

עם זאת , שים לב שכל מה שאמרתי מתייחס לרכבים לפני השנתונים של גולף 5. כשתהיה לי גולף 5 נחפור ביחד בנושא הזה... :)

ממקרה פרטי שלך או של השכן ואפילו שלי לא צריך להקיש לכלל. אצלי בגולף הקודמת שהייתי יד ראשונה ונמכרה לחבר המלצתי לו להחליף את משאבת המים גם אם אין נזילה לאחר 150K ולאחר פירוק המשאבה לא נראו סימני התעייפות מיוחדים.

האם לא נראה לך שהחלפת משאבת מים אחרי 60K עם הטיימניג זה ביזבוז ?

מדוע לפי דעתך רון לא ממליץ להחליף משאבה עם הטיימניג ?

אייל, שלא תבין אותי לא נכון, אני בעד אחזקה מונעת ומקשיב להצעות של מכונאים כמו רון ושוקל את הדברים לפי ההבנה הטכנית שלי ומצב הרכב שלי.

איזה כייף לי :)

פורסם
אין צורך להחליף רצועה אחרי 3 שנים ובוודאי שלא את משאבת המים.

רכב 'ששתה' נוזל קירור מקורי משאבת המים עשוייה להחזיק גם 150K.

ייצרן הרכב יודע טוב ממך ומכול מכונאי רכב מהו מרווח הטיפולים המומלץ ומה נכון להחליף.

משאבת מים מחליפים כאשר קיימים סימני נזילה או קורוזיה.

אתם סתם מכניסים פחדים לבעל הרכב.

היי מרק

האם אתה ערב למי שמתייעץ פה שבמידה ובמרווח הזמן מהשאלה שלהם עד ל"זמן הנכון עליו ממליץ היצרן" תלך רצועת הטיימינג - אתה תישא באחריות?

אני ארחיב את השאלה ברשותך - האם היצרן \ יבואן ישאו באחריות כלשהי להמלצה שלך [כשהיא מבוססת לחלוטין על הוראות היצרן הרשמיות] עם תום תקופת האחריות לרכב?

אני יכול לענות לך -

כתום תקופת האחריות הלקוח יכול ללכת לחפש את החברים שלו.

לפיכך המלצתי היא - לפי אותה רוח שאייל מדבר עליה - ללכת עם ההוראה המחמירה ולהחליף רצועה ומשאבת מיים.

אני יכול לספר לך - שחבר קרוב שלי, עם רכב אחר, שמע לעצת המוסך המורשה [המרכזי, הרשמי של היבואן] ולא החליף את רצועת הטיימינג באוטו שלו.

שנה מאוחר יותר, עדיין בתחום הזמן בו "הרצועה תקינה ואפילו לא צריך לבחון אותה" הרצועה נקרעה.

הרכב, כמובן, לא היה באחריות, והצו'פר העיקרי שקיבל במוסך היבואן היה שתיה חמה - כשהמתין לחשבונית על סך 15K שקל על התיקון.

שכל אחד יעשה את השיקול שלו, אני הייתי הולך עם הנוסח המחמיר - בעיקר משום שעדיף להוציא 1000 שקל פעם בשלוש-ארבע שנים מ15K פעם בחמש-שש שנים.

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

נסיך, ברור שלאחר תקופת האחריות הלקוח יכול ללכת לחפש...

אני לא ערב לאף אחד, אני ממליץ לפעול לפי הנחיות הייצרן והם קיימות.

מתקלות או מחלקים שמסרו את נשמתם טרם הזמן במספר מכוניות לא צריך לבוא ולהלחיץ אצ בעל הרכב ולומר לו תחליף חלק X או Y מכיוון שאצל חבר או שכן החלק נדפק והמנוע הלך.

גם ברכב שלי גולף דור 5 נצפתה בעייה שמשאבת דלק לחץ גבוה הציפה בדלק את שמן המנוע ובשני רכבים נגרם נזק בעלות כספית די גבוהה, האם עליי להסיק מכך שכדאי להחליף משאבת דלק שעולה 4000 שקל בכדי למנוע נזק בעתיד ?

איזה כייף לי :)

פורסם

[quote=מרק10;2238988

גם ברכב שלי גולף דור 5 נצפתה בעייה שמשאבת דלק לחץ גבוה הציפה בדלק את שמן המנוע ובשני רכבים נגרם נזק בעלות כספית די גבוהה, האם עליי להסיק מכך שכדאי להחליף משאבת דלק שעולה 4000 שקל בכדי למנוע נזק בעתיד ?

מארק, הטיעון שלך קצת לוקה - משאבת דלק היא לא חלק בעל בלאי מוגדר שהיצרן הכריז על טיפול תקופתי בו.

רצועת הטיימינג כן.פה מסתיימת ההשוואה.

ומכיוון שברור שהיצרן יתנער בתום תקופת האחריות מהקונה גם אם האחרון פעל באופן מובהק לפי הוראות הטיפול של היצרן בעצמו -

הרי שכל עוד אפשר להיות בצד הבטוח בעלות זניחה - זו השורה התחתונה לדעתי.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

• תוכן חדש...