Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8170 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
דבר אחד קטן רק חסר לו. המנוע של הוי-מקס.

על זה אלפרד מוכן לרכב. יאללה בלגרדה, לעבודה.

לא רק אתה חושב על הבולדוג....

תן לו עוד 2000 סל"ד חופש במנוע (בחיים לא הגעתי כל כך הרבה פעמים למנתק ההצתה), ועוד הילוך אחד עם יחס העברה טיפה ארוך יותר (היה יותר מדי קל להגיע למהירות המירבית של הכלי הזה) וקיבלת משהו שהוא די קרוב לשלמות על הכביש (למעט האגזוז הענק והמכוער)

כמובן שאני מסייג את הנ"ל בכך שלא יצא לי לדגום עדיין את הויסטרום או מי ממתחריו לקטגוריה.

ולשאלה המקורית של השדון: קאסטומים... מה יש בהם ?

תחזור אלי כשאהיה בן 50, ואני אגיד לך.

כן. נראה לי שבגיל 50 אני כבר לא אצטרך אופנוע שימושי להתניידות יומיומית. אני ארצה משהו שמפמפם ומווברץ ושאפשר לנסוע עליו בזולא לסיני או לגליל.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

• תגובות 80
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הלו הלו !

הסטראט אפ הזה שלי !

8)

(עו מימי הגעת הבולדוג לארץ והגלישה בתפרדס)

הכרובלוג

מחירון אופנועים

מנהל תחום אופנועי הכביש בקבוצת "עופר-אבניר" - המותגים: Suzuki, Aprilia, Moto Guzzi, Husqvarna

פורסם

הלו הלו !

הסטראט אפ הזה שלי !

8)

(עו מימי הגעת הבולדוג לארץ והגלישה בתפרדס)

ובעיני הבולדוג הינו מוטציה כעורה סרת-טעם בעלת זהות שאולה ולא ממש מובחנת מן הכלאה או שיבוט כזה שפוספס במעבדות החשוכות של איזה דוקטור 'טל-דבש' יפני ועוזרו הנאמן 'ביקר' .

נו , GO FIGURE איך המנגנונים האלו עובדים ובאיזה SOM הייתי כשדברי הכפירה הללו ניכתבו .

לעומתו אבל ה V-ROD בהחלט מאוד מאוד מדבר אלי , ממש WOW בפס רחב.:yum:

:morning::sleeping:

Take a Walk on the Mild Side

פורסם

דיון מרתק ביוזמתו, ועל זה :beerchug:.

האזרח, למרות רתיעתו מקאסטומים בהם יושבים כמו קופיפים עם הידים למעלה וכל המשקל על הגב התחתון, מצא את ה-VTX1800 מאד נוח. האמת היא שהוא לא ממש "קאסטום" במובן המקובל, אלא "פאואר קרוזר". דווקא תנוחת הישיבה הישרה מאד מצאה חן בעיני. כל מה שנדרש זה להתקין משקף רוח חביב ומבחינתי - סבבה.

האופנוע כפה עלי לא S.O.M כי אם P.O.M - Peace of mind. שלווה ורוגע שלא מצאתי בשום אופנוע אחר. אולי כי פשוט אי אפשר לרכב עליו אחרת... ונעזוב רגע את המומנט, שלמרות עוצמתו, דווקא לא ריתק אותי אחרי שלב ההתלהבות הראשוני.

מבחינת הגיון, אין הגיון. אבל הכרוב יכול להעיד שעוד ימים רבים אחרי שהחזרתי אותו להונדה, היה נפלט לי מדי פעם : "בוננה, אתה יודע שאני מתגעגע ל-VTX?". תחושה ששום אופנוע ספורטיבי לא גרם לי. אולי כי אני חי עם אחד, והתגעגתי לשונה.

יש משהו לא מוסבר באופנוע כ"כ לא הגיוני, לא הכי יפה, לא חסכוני ולא הגיוני לחלוטין, אבל כזה שפורט על המיתרים הנכונים. כל פעם שעליתי עליו הרגשתי מגוחך ומטופש. But it felt good.

מעבר לזה, אופנוע הוא גם תוצר של סביבה ותרבות. הכלים האלו מתאימים בצורה מדהימה ולא מפתיעה לכבישיה הישרים עד אין סוף של צפון אמריקה. אני זוכר שהיה לי VFR כשגרתי בקנדה. אופנוע נהדר ולא מעט מלל נשפך עליו ועל תוכנותיו. אבל באופן מפיע, גם איתו זה משעמם לנסוע יום שלם בכביש ישר (גם מבאס המבטים הרצחניים של הרד-נקס בכל חניון או קופי-שופ). לנסוע מאד מהר זה at your own risk - כי מעל 140 זה יחסוך לילה במוטל לטובת תא מעצר, בהרבה מקומות. ולזחול עם VFR של 120 זה רע מאד...

אז בסביבה כזאת, איזה פאואר-קרוזר 2 ליטר של ימאהה, עם תיקים ענקיים, מיגון רוח, פלאטות-אוטוסטרדה לרגלים (איחס!!), ובנדנדה עם דגל קנדה (בצד אחד, בצד השני כוכבים ופסים) פתאום.... נראה הגיוני!

בארץ, מבחינתי לפחות, זה בעיקר חוויה שונה ומענגת. דרך חיים? לא.

פורסם

באותה נימה האם צריך היום לאופנועי הכביש 170-180 כ"ס האם אי אפשר להנות מאופנוע ספורטיבי כדוגמת אופנועי הליטר גם עם פחות סוסים? הרי היכן באמת יוצא לנצל את כל עדר הסוסים הזה בכביש הציבורי?

ולהלן ציטוט מטורו של עמיר שבתאי בבייקס האחרון שם הוא כותב שסוסים עושים לו את זה, אך באותו טור הוא כותב שעברו הדוגי כלל פאנטה FZR1000 ופיירבליידים אשר מתוכם (מהפיירבליידים) אף אחד לו זכה לעבור ידיים נוספות עקב ריסוקים כאלו ואחרים.

ומצד שני במבחן שערך על המולטי כותב עמיר שזהו האופנוע המהנה ביותר עליו רכב וזאת מאופנוע המוציא 84 סוסים האם אין כאן סתירה?

עמיר נלקח כדוגמה אבל השאלה בעינה עומדת

פורסם
כן. נראה לי שבגיל 50 אני כבר לא אצטרך אופנוע שימושי להתניידות יומיומית. אני ארצה משהו שמפמפם ומווברץ ושאפשר לנסוע עליו בזולא לסיני או לגליל.

ג'רמי ? הגם אתה נפלת ?

תרצה משהו שמפמם ? הכל טוב ויפה...

אבל לרכב בזולא לסיני ??

זולא ?

על קאסטום ?

חוץ ממד המהירות... כל מה שקשור לזולא וקאסטום זה

מיתוס אחד גדול, ג'רמיה, שלא ציפיתי שאתה תפול בו...

אגב, ג'רמי... מה אומר על ה-Z1000 ?

האזרח...

קראתי את מה שכתבת על VTX... האמת : :shock2:

(בעיניי כמובן)

אפשר לדעתי (!) לומר עליו הרבה דברים... (אפילו טובים :) )

אבל נוח...הוא לא....

שנים שלא רכבתי על אופנוע שזימבר לי את הגב התחתון כל כך.

מה שכן...

הוא בהחלט נוסך שלווה, בהחלט מוריד את האטרף... וקיבינמט

הוא יפה. גם בעיניי....

אבל... שוב נחזור לויסטרום שדובר עליו כאן....

בקטעי כביש מסויימים בדרום... מד המהירות הוצב על 100

מבלי לזוז. הראש היה במקום אחר מול המרחבים ששם

ובהיעדר מכוניות מסביב... הוא השרה את אותה האווירה ב-ד-י-ו-ק

כמו ה-VTX.

מה שהוא נתן לי מעבר למה שיכל לתת ה-VTX...?... זה כבר ברור.

את אותו תיאור שנתת, אזרח, על הנסיעה הישרה לאורך

קילומטרים ארוכים... הייתי מקבל ושותק... אילולא הדברים האלו

באמת היו נוחים. הם לא.

בין אם משעמם... או לא... ראבאק... הישיבה, הרוח, מרגיז !

השעמום היה מגיע, לאזרח, לדעתי, בין אם על VFR, או

על ויסטרום... או על VN800 (או אולי TU).

:evilbat: ...השדון

------------------

May the Force be with you...always

------------------

כשאני אמות, אני רוצה למות כמו סבתא שלי, בשלווה, תוך כדי שינה. לא בצרחות, כמו הנוסעים באוטו שלה...

פורסם

ב-VTX יש פעימות וויברציות שגם בקו ישר משעשעות. יש פוזה של מפקד הנימיץ.

ואני מקבל שלך הוא לא היה נוח, אבל לי - ב-90 קמ"ש - הוא היה נוח, ולמאות ק"מ ברציפות. משקף רוח שלגיטימי להוסיף, היה פותר גם את בעיית הרוח במהירות גבוהה יותר.

ה-VStrom טוב ממנו בהרבה. בכל תחום ובכל קטגוריה. אז? אז מה?

אין לי ספק איזה מהם הייתי קונה מהכסף שלי. אבל עובדה היא שה-VTX הצליח לעורר בי תחושות וגעגועים שלא התעוררו ב-Strom. עובדה. יכול לחפש הסברים, לא בטוח שאני רוצה...

ג'רמי ? הגם אתה נפלת ?

תרצה משהו שמפמם ? הכל טוב ויפה...

אבל לרכב בזולא לסיני ??

זולא ?

על קאסטום ?

חוץ ממד המהירות... כל מה שקשור לזולא וקאסטום זה

מיתוס אחד גדול, ג'רמיה, שלא ציפיתי שאתה תפול בו...

אגב, ג'רמי... מה אומר על ה-Z1000 ?

האזרח...

קראתי את מה שכתבת על VTX... האמת : :shock2:

(בעיניי כמובן)

אפשר לדעתי (!) לומר עליו הרבה דברים... (אפילו טובים :) )

אבל נוח...הוא לא....

שנים שלא רכבתי על אופנוע שזימבר לי את הגב התחתון כל כך.

מה שכן...

הוא בהחלט נוסך שלווה, בהחלט מוריד את האטרף... וקיבינמט

הוא יפה. גם בעיניי....

אבל... שוב נחזור לויסטרום שדובר עליו כאן....

בקטעי כביש מסויימים בדרום... מד המהירות הוצב על 100

מבלי לזוז. הראש היה במקום אחר מול המרחבים ששם

ובהיעדר מכוניות מסביב... הוא השרה את אותה האווירה ב-ד-י-ו-ק

כמו ה-VTX.

מה שהוא נתן לי מעבר למה שיכל לתת ה-VTX...?... זה כבר ברור.

את אותו תיאור שנתת, אזרח, על הנסיעה הישרה לאורך

קילומטרים ארוכים... הייתי מקבל ושותק... אילולא הדברים האלו

באמת היו נוחים. הם לא.

בין אם משעמם... או לא... ראבאק... הישיבה, הרוח, מרגיז !

השעמום היה מגיע, לאזרח, לדעתי, בין אם על VFR, או

על ויסטרום... או על VN800 (או אולי TU).

פורסם
אין לי ספק איזה מהם הייתי קונה מהכסף שלי. אבל עובדה היא שה-VTX הצליח לעורר בי תחושות וגעגועים שלא התעוררו ב-Strom. עובדה. יכול לחפש הסברים, לא בטוח שאני רוצה...

:)

:mm_yeah::mm_yeah::mm_yeah:

------------------

------------------

כשאני אמות, אני רוצה למות כמו סבתא שלי, בשלווה, תוך כדי שינה. לא בצרחות, כמו הנוסעים באוטו שלה...

פורסם
את זה, ראית?

ראיתי ?

כן. כמה פעמים. למה ?

תמיד רציתי לשאול... הדבר הזה מגיע עם שקיות הקאה

לצופים עליו ?

:p:p:p

:twisted:

------------------

------------------

פורסם
:shock:

זה דווקא אחד האופנועים שאני יותר אוהבת.

מינימלי, לא מפונפן מדי.

לדעתי הוא יפה.

נו שויין.

מי זאת בתמונה!? :shock::lol::lol:

שאלוהים ישמור

ראש הממשלה: " לא נשחרר בוטנים עם מלח על הידיים!!!" :onfire::screwy:

"חכה לי רק רגע," היא אמרה בקול גדול, "אני בהריון" בואינג! התערבות על מתנדבת התפתחה לכלל אסון.

פורסם

עשרים דקות על השעון החזיק אלפרד על ה-VTX. "הכלים האלו מתאימים בצורה מדהימה ולא מפתיעה לכבישיה הישרים עד אין סוף של צפון אמריקה?"

שלא נדע מצרות. לעפולה, דרך כביש הסרגל, אלפרד לא היה רוצה לרכב איתו (אם להניח שיש לאלפרד מה לחפש בעפולה. שהרי הדרך היא המטרה). ובניגוד לשדון, אלפרד גם חוש שהוא מכוער להפליא. ליתר דיוק הוא נראה כמו הרלי שעבר "שיפור" אצל ארלן נס, ולאו דווקא בטוב טעם (שאת זה, במחשבה שנייה, אפשר בעצם לומר על כל הקטלוג של ארלן נס).

פורסם

מסקנה: לאלפרד מבנה גוף שונה ממבנה הגוף האמריקאי הטיפוסי. אין התאמה. אין סינכרון. אורכי הגל שונים. הרכב החומרים שונה במהותו.

ייטב לו לאלפרד, להצמד לבימרים ישנים ולא להרלים - או VTX-ים - חדשים. לאלה שורשים משותפים כמו לאלפרד הבווארי.

עשרים דקות על השעון החזיק אלפרד על ה-VTX. "הכלים האלו מתאימים בצורה מדהימה ולא מפתיעה לכבישיה הישרים עד אין סוף של צפון אמריקה?"

שלא נדע מצרות. לעפולה, דרך כביש הסרגל, אלפרד לא היה רוצה לרכב איתו (אם להניח שיש לאלפרד מה לחפש בעפולה. שהרי הדרך היא המטרה). ובניגוד לשדון, אלפרד גם חוש שהוא מכוער להפליא. ליתר דיוק הוא נראה כמו הרלי שעבר "שיפור" אצל ארלן נס, ולאו דווקא בטוב טעם (שאת זה, במחשבה שנייה, אפשר בעצם לומר על כל הקטלוג של ארלן נס).

• תוכן חדש...