Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6204 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

במקרה הגעתי לפורום הזה ומשיטוט בן שעתיים (!!) אני מוצא שאעזר בו הרבה גם בהמשך. תודה לכולם..

מה שלא הצלחתי למצוא הוא פיתרון לבעיה שיש לי ברכב. אשמח אם תפנו אותי לשרשור קודם בנושא אם זכור לכם ואם לא אז אשמח לתשובות..

לפני כחודשיים החל הרכב להתחמם מעט יותר מבדרך כלל (במקום מחוג חום מנוע באמצע הוא עלה לשלושה רבעים) ורק בזמן עצירה נורת השמן החלה לדלוק. עשיתי טיפול כולל החלפת שמנים - נורת השמן כבר לא מהבהבת באותה תדירות וגם החום ירד מעט אך לעיתים עולה . לפי בעל מוסך הבנתי שכנראה יש סתימה ברדיאטור ושלא שווה לתקן אלא רצוי להחליף את כולו (דורש 700 ש"ח על הכל כולל עבודה, מע"מ ורדיאטור). מבדיקה טלפונית שערכתי עלות רדיאטור חדש היא 360 ש"ח כולל מע"מ ואני שוקל להחליף אותו בעצמי.

רציתי לשאול, האם עדיף לנקות, להחליף ואם להחליף אז עד כמה יכולה להיות מסובכת ההחלפה (אני עם ידיים ימניות...:)) האם מלבד פירוק נכון, הרכבה נכונה והחלפת נוזל יש משהו שלא חשבתי עליו? והכי חשוב - האם יש מישהו שעשה זאת כבר בעבר?

אני מודה מודה מודה!

אייזֶה נשר!

פורסם

החלפת רדיאטור ברכב כמו שלך צריכה להיות קלה יחסית ואין משהו מיוחד שצריך לדעת בהחלפה ברכב שלך

:-D אוטו זה כמו חומוס. קונים אותו מאהבה או לא קונים בכלל :-D

פורסם

שלום רב !

החלפת רדיאטור בסובארו אכן לא מסובכת כלל לבחור מיומן עם ראש על הכתפים,שני ידים ימניות, וקצת עזרה והמלצות.

ראשית תמורת 350 שקל בלבד(בספק רב), לרדיאטור חדש לא הייתי מתלבט כלל, והייתי קונה חדש ולא מנקה ישן.

שנית ההקפדה החשובה ביותר, היא פירוק יוניט המאורר(תרמו סוויץ) הישן מהרדיאטור הישו והעברתו לחדש, ללא שבירתו ברדיאטור, תוך כדי פירוק והרכבתו לחדש בזהירות כולל שיבה נחושת או פיבר, או קניית יוניט מאוורר חדש, זהה בתחום הטמפרטורה שלו לישן.

מיותר לציין שמומלץ להחליף מי קירור איכותיים בהזדמנות חגיגית זאת.

פרסטון ירוק, יעשה את העבודה.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

צביקה שלום.

כתבת "תמורת 350 שקל בלבד(בספק רב)" למה בספק? יכול להיות שאותו מוכר מנסה לעבוד עלי? (זהו עסק שמוכר רדיאטורים)

מהו תחום המחירים לרדיאטור חדש? וכמה אמור לעלות יוניט מאוור חדש?

מהתבוננות על המערכת זיהיתי שני מאווררים. אחד שעובד עם סיבוב מפתח (אפילו ללא הנעה) (כנראה מחובר ישירות לגוף) והשני - עם ההתנעה. התכוונת לשניהם?

תודה רבה!! רבה!!

אייזֶה נשר!

פורסם

אני החלפתי את שלי לבד בחניה כבר פעם שניה בכמה שנים טובות....ושלי אוטומטית כך שיותר מסובך כי הרדיאטור מחולק ל 2 וצריך לפרק גם צינורות קולר רדיאטור ....בקיצור:

בלי שום ידע מוקדם,תוך שעתים מקסימום אתה מחליף אותו לבד, על הדרך תבדוק צינורות ופלאנץ מים טרמוסטט אם יש, שווה להחליף כבר הכל עוד 150 שקל ויש לך שקט נפשי לטווח רחוק,מים תשים פרסטון אל תחסוך עוד 50 שקל,אויר לא צריך לנקז.

סה"כ יש לך לפרק 4 ברגים של הרדיאטור, 2 עליון חיצוניים ו 2 בחלק התחתון שלו, 4 ברגים של המאוורר, וזהו בעצם,אם יש לך מאוורר חשמלי נוסף אז עוד 4 ברגים(בספק רב אם קיים אצלך).

בהצלחה.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

חחח מגניב, חיפשתי מישהו כמוך שעשה את זה כבר - ועוד יותר טוב ששלך גם אוטומטית.

טוב. זה פרט ששכחתי לציין אבל שלי גם אוטומטית...

מה זה - קולר רדיאטור פלאנץ מים וטרמוסטט? ומה לשים לב כש (אם ) אפרק אותם?

כמה חיבורי צינורות יש?

אייזֶה נשר!

פורסם

שלום רב !

מחיר רדיאטור חדש, אמור להיות בדיוק כפול מהמחיר שציינת.

המאורר השני הוא מאורר צנטפרוגלי, בעל פאן קלאטץ,כלומר מכני, המסתובב לפי טמפרטורת המנוע, ואין צורך לגעת בו.

בסובארו אוטומטי, פירוק הרדיאטור מסובך יותר, בגלל שני צינורות מים דקים המחוברים לקולר גיר.

יש לפרק את כונס האוויר ואת המאורר החשמלי, ולחברו לרדיאטור החדש.

בדבר המלצות טיפים והסברים נוספים, צור קשר עם משה, הבחור הנחמד מחיפה שהגיב לפני, הוא לקוח שלי, ובעל שני ידייים ימניות, ויש ברשותו את הסובארו היפה השמורה והמתוחזקת, בצורה היפה היותר בארץ, בדוק !

בברכה

צביקה

פורסם

הרדיאטור באוטומטי מחולק לשני חלקים,חלק אחד לקירור מים של המנוע וחלק שני לקירור שמן הגיר האוטומטי, יש בצד של המצבר שני צינורות דקים יותר,אחד עליון ואחד תחתון,שים לב מה זה מה שלא תתבלבל!

אגב אם בחיים לא נגעת בהם סביר להניח שהם סדוקים או יבשים מה שבטוח זה שבחיבור שלהם הם יבשים כי בכל המכוניות זה ככה(חוץ משלי כי אני מצאתי פטנט איך למנוע סדקים והתייבשות שלהם), בכל אופן הצינורות האלה מתחברות לרדיאטור והצד השני שלהם מגיע מהגיר מתחת לרכב,להחליף אותם זה לא סיפור,רק צריך להכין 2 מטר צינור שמן ו 4 חובקים חדשים.

בקיצור, כשתפרק את 2 הצינורות האלה יצא לך שמן אדום,זה שמן גיר אוטומטי,שים לב כמה יוצא, ככה תמלא אחרי החיבור בסוף, אסור למלא יותר מידי שמן גיר,זה ממש גרוע! עדיף שיהיה אפילו קצת פחות מאשר יותר.

פלנץ מים זה החלק המתכתי אליו מתחבר הצינור עליון של הרדיאטור,יש שם טרמוסטט בתוך הפלאנץ הזה,הפלאנץ הזה נוטה להיאכל ברכבים שיש טרמוסטט מכיוון ששם בעצם רוב הלחץ והפרשי הטמפרטורות,זה כאילו מעבר שנסגר ונפתח ולכן עדיף על הדרך אם כבר פותחים, להחליף הכל,פלנץ עולה 25 שקל,אטם לפלאנץ זה 5 שקל,צינור עליון ותחתון 70 שקל בייחד,אתה מבין,העלויות נמוכות וחבל לשחק עם זה.

תודה מיוחדת לצביקה תותח על בתחומו!

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

חבל לך על הזמן דודי, צריך לראות(או יותר נכון לנסות) בשביל להבין!!!

פורסם

מעולה.

טוב אז בשביל הסיכום (ותקנו אותי אם אני טועה) צריכים להיות בידיי:

1. רדיאטור

2. פלאנץ

3. אטם לפלאנץ

4. צינור עליון ותחתון

5. 2 מטר צינור שמן

6. 4 חבקים לצינור שמן

7. מי קירור חדשים

8. מיכל לאגירת שמן גיר

9. מיכל לאגירת מי קירור ישנים (הבנתי שחתולים וכלבים נמשכים אליהם ועלולים למות מהרעלה)

10. ארגז כלים

11. 3 שעות פנויות

תודה. ואגב, נראה לי שאני הולך להכין מדריך מצולם לטובת הדורות הבאים למרות שאטפל בזה רק עוד שבועיים אחרי תקופת המבחנים. קיבלתי את ההשראה מאחד החבר'ה פה שפרסם משהו בסגנון אך על נושא אחר.

אייזֶה נשר!

פורסם

שלום רב !

הוסף לרשימה , סעיף נוסף, סעיף 12,טרמוסטט חדש ומקורי.

קבל המלצה, לחיסכון בנוזל הדראולי, הכן לך פקק מאולתר בקוטר פנימי של צינור הגומי הקשיח, המכיל את הנוזל ההדראולי, המשמש לקירור תיבת ההלוכים, וסתום במהירות עם פירוק הצינור את פתחו, וכך תמנע מביזבוז נוזל הדראולי, ברור לך שאתה אמור להכין שני פקקים כאלה.

מכיוון שקראתי שוב את תגובתך, ואני רואה שאתה עומד להחליף את שני צחנורות הגומי לתיבה בחדשים, כך שעתי הקודמת מיותרת.

קבל את המלצתו של משה , והתייעץ איתו במקרה הצורך.

בברכה

צביקה

פורסם

תוסיף לרשימה:

4 חבקים גדולים לצינור עליון ותחתון.

יוניט חום מאווררים(צריך להבריג אותה במקום ייעודי ברדיאטור החדש בצד שלו).

ועכשיו יש לך מערכת קירור חדשה קומפלט ברכב, קרי הכל חדש!

עם הצינורות של הגיר אל תסתבך יותר מידי, תפרק אחד משני הצדדים ושים אחד באותו האורך במקומו, יותר קל יהיה אם תרים את הרכב על גק מהצד של הנהג,ואם תוריד גלגל קדמי צד נהג אז בכלל תהיה לך גישה קלה ומהירה.

לסיכום: באותו כסף של רדיאטור ועבודה במוסך, אם יש לך ידע בסיסי וידים טובות, באותו כסף אתה מחליף את כל מערכת הקירור ברכב.

פורסם

יוניט המוברגת בחלק בצד של הרדיאטור,במקום לשבור את הראש ולהעביר אותה מהרדיאטור הישן לחדש, תחליף כבר גם אותה על הדרך, היוניט הזאת אחראית על פעולת המאווררים שלך,אומרת להם מתי לעבוד ומתי להפסיק בתלות בטמפרטורת סירקולצית המים במנוע. על אותה יוניט מתחבר כבל חשמל, אתה כבר תראה את זה, זה ממוקם בצד הרדיאטור,נניח אם אתה מסתכל מחוץ לרכב, בצד הנוסע שליד הנהג.

• תוכן חדש...