Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8173 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם מישהו ביקר לאחרונה בראשון לציון והתקלקל מכשיר האוראנג' שברשותו-שמתם לב שהעבירו את מרכז השירות לקוחות של של אוראנג' לא.ת.י ישן איפה שתחנת הדלק "דור"?

ד"א-מקום מושקע ביותר,שם בכיס הקטן את כל מרכזי השירות שהייתי בהם אי פעם.

יורי

-שנסע סתם עם פלא תקין למרכז שירות-

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אם ידועה לכם שיטה שבה גלים אלקטרומגנטיים יכולים לגרום לניצוץ, אנא שתפו את כולנו... :lol:

אתה מוזמן לבשל CD במיקרוגל שלך.

מצרכים:

1. דיסק CD שאתה לא צריך

2. מכשיר מיקרוגל (לא נגרם לו נזק בתהליך)

3. כוס מים

אופן ההכנה:

הכנס את כוס המים למיקרו.

הנח את ה-CD על הכוס, הפוך (כלומר עם התוית למטה), במרכז המיקרו עם מרווח של ס"מ-שניים לפחות מכל הצדדים.

הפעל בעוצמה מירבית ל-8-12 שניות.

עכשיו בוא אני אסביר לך איך עובד מיקרוגל. מיקרוגל פולט גלים אלקטרומגנטים באורך גל גדול מאוד (נו, נגיד של 2 ס"מ...). אורך הגל הזה מנדנד את המולקולות של מה שאתה שם בתוך המיקרו, וכתוצאה מתנודות נוצר חום.

אני אישית עדיין לא שמעתי על קרן אלקטרומגנטית כלשהי, שמסוגלת ליצור ניצוץ.

אם היית או חושב טיפה יורת לעומק או מעמיק את הידע שלך בכימיה/ביולוגיה...

הייתה מבין שזה לא העניין בעיקרון המיקרו פועל כך שהוא שולח גלים אלקטרומגנטים שמרעידים את המים שבאוכל או בכל דבר שאתה מכניס בכך הם מחממים את האוכל בקשר לדיסק אני לא יודע מה יקרה אבל בגלל שהכנסת גם כוס מים אני מאמין שהיא תספוג את רוב הגלים ולא יקרה כלום בקשר לדלק זה יכול להצית את הדלק שכי כתוצאה מהכביכול גלים אלקטרומגנים הדלק מתחממים ומתפוצץ

למה? ככה!

פורסם
אם ידועה לכם שיטה שבה גלים אלקטרומגנטיים יכולים לגרום לניצוץ, אנא שתפו את כולנו... :lol:

מצרכים:

1. דיסק CD שאתה לא צריך

3. כוס מים

אופן ההכנה:

הכנס את כוס המים למיקרו.

הנח את ה-CD על הכוס, הפוך (כלומר עם התוית למטה), במרכז המיקרו עם מרווח של ס"מ-שניים לפחות מכל הצדדים.

נו ומה קורה? :roll:

That's for me to know and for you to find out... :p

אני אנסה את זה :lol:

ואם קורה משהו אני שובר אותך!

מחכים לתוצאות!

פורסם

אני פעם הכנסתי בטעות נייר כסף למיקרוגל...מה שקרה זה הרבה ברקים קטנים על פני הנייר.

ההסבר הוא שגלי רדיו יוצרים זרמים חשמליים בתוך גופים מוליכים...בגלל שלמים יש התנגדות חשמלים בבוה יחסית מהמתכתת הזרמים גורמים למים (אוכל) להתחמם...כאשר התנגדות נמוכה הזרמים נפרקים בצורת ברקים קטנים.

פורסם

אני הכנסתי בטעות למיקרוגל נמלים.

בצעירותי חזרתי על הטעות הזאת מספר פעמים בלתי מבוטל ....

גברים ממאדים ונשים מפגרות על כל השכל.

פורסם

ד"א- בתחנות קורים דברים הרבה יותר חמורים.רוב האנשים לא טורחים אפילו לכבות מנוע.

צודק ב-100% :mm_yeah:

גם על זה דנו כבר בעבר והעליתי את התקנה הבאה שרבים שמים עליה פס -

בתקנה 160 נקבע כי 'לא ימלא אדם את מיכל הדלק של רכב מנועי ולא יסיר את מכסה פתח המיכל, והנוהג ברכב לא יניח לאחר למלא את המיכל או להסיר את פתח מכסה המיכל כל עוד לא התקיימו כל התנאים הבאים:

1. מנוע הרכב פועל.

2. כל עוד הרכב נמצא בקרבת אש, עשן או אדם מעשן.

3. אם הרכב הוא אוטובוס, או רכב המוביל יותר מ- 11 אנשים אז אין למלא דלק כל עוד ברכב יש נוסעים.

עמית

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

מצרכים:

1. דיסק CD שאתה לא צריך

3. כוס מים

אופן ההכנה:

הכנס את כוס המים למיקרו.

נו ומה קורה? :roll:

That's for me to know and for you to find out... :p

אני אנסה את זה :lol:

ואם קורה משהו אני שובר אותך!

מחכים לתוצאות!

כמו ש"החברים של נטאשה " כתבו ב"לא רוקד כשעצוב" :

"פיצוץ - כמעט עפו לי האזניים , שומעים אותכם עד קצה הרחוב".

בקיצור - הטלפון לא משפיע על התקשורת עם המשאבה ולא נעליים.

מה שכן עלול לקרות הוא סיכוי של אחד לכמה מליון שהאנרגיה הנפלטת מגלי הרדיו שהמכשיר הקטן הזה מייצר תצטבר בצורה כלשהי על גופכם (שמשמש כמוליך באותו רגע) . כאשר תגעו בגוף מתכתי עשוייה להתרחש פריקה של האנרגיה החשמלית , ובצירוף מתאים ליצור ניצוץ זעיר. אם באותו רגע בדיוק יש מספיק אדי דלק בסביבה , תרגישו לפתע כמו בוכנה שמגיעה לנמ"ע שלה - כלומר תחטפו פיצוץ לפנים.

כאמור - עשוי לקרות אחת לכמה מליון , אבל יש בארץ - כידוע , 6 מליון מכשירים. לא הייתם רוצים להיות דווקא אותו אחד...

פורסם

מי שלא מבין איך גל אלקטרומגנטי יכול לגרום לניצוץ ולפיצוץ שיילך בבקשה ללמוד איך עובדת מערכת ההצתה ברכב שלו (בהנחה שאין לו דיזל).

התשובה במהופך: גל אלקטרומגנטי יוצא ממערכת ההצתה, עובר בכבלי ההצתה עד למצתים (פלאגים) וכתוצאה ממנו נוצר ניצוץ המבעיר את הדלק בצילינדר.

My responses are limited. You must ask the right questions

פורסם

20VT..לפני שאתה שולח אנשים ללמוד משהו, תלמד קודם בעצמך.

במערכת הצתה עובר זרם חשמלי רגיל במתח גבוה...בלי שום גלים ושום רדיו.

פורסם
20VT..לפני שאתה שולח אנשים ללמוד משהו, תלמד קודם בעצמך.

במערכת הצתה עובר זרם חשמלי רגיל במתח גבוה...בלי שום גלים ושום רדיו.

לצערי למדתי את זה יותר מדי זמן (שני סמסטרים). תוסיף לידיעתך הרבה, שמה שאתה קורא זרם חשמלי 'רגיל' הוא סוג של גל אלקטרומגנטי. פשוט במקום להתפשט באוויר (גלי רדיו), הוא מתפשט במוליכים ובמבודדים של כבלי ההצתה שלך.

ולעניין הניצוץ:

הניסוי הראשון בגלי רדיו נעשה על ידי מר היינריך הרץ, שבגללו אתה סופר את מהירות המחשב שלך במגה-הרץ. הניסוי כלל יצירת ניצוץ (!) בין שני מוליכים במקום אחד בחדר על ידי מתח חשמלי גבוה, כמו שקורה בפלאגים של הרכב (זה היה ה'משדר').

בצד השני של החדר עמדה טבעת מתכת לא שלמה שיש בה מרווח קטן ('מקלט').

הגילוי היה שכאשר מפעילים ניצוץ במשדר, באורח פלא היה נוצר גם ניצוץ במקלט, בלי שהשניים מחוברים חשמלית. 'העברת' הניצוץ בוצעה באמצעות גלי רדיו.

- כאשר גלי רדיו מספיק חזקים פוגעים בשתי מתכות הם מייצרים מתח חשמלי ביניהן.

- כאשר מתח חשמלי מספיק גדול מצוי משני צדדיו של מרווח אוויר מספיק קצר, נוצר ניצוץ.

זו הסיבה שגם גלי רדיו מטלפון סלולרי יכולים לגרום לניצוץ, אם בסביבה יש שתי מתכות שביניהן מרווח אוויר מספיק קטן.

My responses are limited. You must ask the right questions

פורסם

מכל מה שנאמר כאן אני יכול להגיד לך בוודאות מה לא נכון, וזה מה שהמתדלקת אמרה לך (שהתדלוק הוא איטי בגלל הפלאפון... פחחחחח....)

הייתי מצפה שאתה תדע לא להקשיב למה שמתדלקים אומרים לך....

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם
מכל מה שנאמר כאן אני יכול להגיד לך בוודאות מה לא נכון, וזה מה שהמתדלקת אמרה לך (שהתדלוק הוא איטי בגלל הפלאפון... פחחחחח....)

יאללה לחסום את הרמן!

:wink:

פורסם

נו ג'רמי...

הבאתי את דבריה כדוגמא לתשובה לא מבוססת...

חיפשתי מישהו שמבין ונראה לי שמצאת הסבר מניח את הדעת.

עכשיו אני רק צריך להחליט אם אני מפסיק לדבר בסלולרי בתחנות דלק...

מה אתם תעשו???

:shock:

אלון

• תוכן חדש...