Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

407 SW שנת2005 או סיטרואן C5שנת 2006??

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6195 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

ברשותי תקציב של 70000 ש"ח והננני מתלבט מה לקנות. המחיר זהה.....הלוק שונה...הצרכים...אותם צרכים. מחפש רכב למשפחה (2 ילדים) שיהיה נוח, בטיחותי, מפנק ואיך לא....שיהי לו לוק!

פורסם

אם אתה נעול דווקא על אחת משתי המכוניות האלו - נראה לי שתצטרך ללכת על הסיטרואן. ה- 407 סטיישן נמכרה בארץ במס' יחידות קטן ביותר וקשה לי להאמין שתמצא אחת, ועוד בתקציב עד 70,000 ש"ח.

כיום - VOLVO S-80 T-5 מודל 2011

בעבר - VOLVO S-60 T-5 מודל 2003

בעבר - SEAT LEON 1800 אוטו' מודל 2002

פורסם

אז זהו ש....מצאתי!!!!!

ואפילו נראת בסדר.....2005 יד 1 85000 ק"מ....

מה עדיף? ממה אהנה יותר ואם איזה מהם אבלה פחות במוסך?

פורסם

אל תצפה מאף אחת מהן להיות חורכת מסלולים, זה לא היעוד שלהם. ה407 נחשבת לאחת הטובות בקבוצה מבחינת נוחות נסיעה והC5 היא ללא ספק הטובה ביותר כך שעם שני הרכבים אתה צפוי להינות מנסיעה חלקה.

לC5 אין בעיות מיוחדות אחרי המתיחת פנים שהיא עברה ואני יכול להעיד על C5 שיש לנו במשפחה (מודל 06) שהיא נכנסת למוסך רק לתיקונים.

את ה407 אני מכיר פחות למרות ממה שאני קורא פה אני לא זוכר טענות מיוחדות על הרכב הזה.

בכל מקרה אני חושב שאתה מקבל רכב מצויין לא משנה מה תבחר, מצטער שאני לא יכול לכוון אותך יותר :roll:

פורסם
ואני יכול להעיד על C5 שיש לנו במשפחה (מודל 06) שהיא נכנסת למוסך רק לתיקונים.

אני חושב ששאר מכוניות קופצות לשתות קפה ולפטפט קצת.

אני הייתי הולך על 407. רכב שעלה מעל 200 אש"ח לפני 4 שנים. גימור גבוהה וגם אמינות יותר גבוהה מC5.

פורסם

אני רק רוצה לכתוב שלאחר שתנסה לשבת ב 407 ו-C5 אתה ישר תבחר C5.

המושבים ב-C5 רכים ונוחים בעוד שב-407 המושבים אומנם נוחים מבחינת הצורה ותנוחת הישיבה אבל הם קשים יותר (אולי זה בגלל שישבתי רגע קודם ב-C5 אבל עדיין...).

בלכ מקרה תבחר אשר תבחר אני מאחל לך שתתחדש (כבר מעכשיו :wink:).

פורסם

אני חייב לציין רק כדי לתקן את zx הכיסאות בסיטרואן נוחים אבל ל407 יש מושבים נוחים בצורה יוצאת דופן לא רק לעומת הc5 גם לעומת רכבים הרבה יותר יקרים.

פורסם
וגם אמינות יותר גבוהה מC5.

ה- 407 וה- C5 נבנות באותו המפעל, על אותה פלטפורמה, עם אותה מערכת חשמל ואותם מכללים מכניים.

ל- C5 יש מערכת מתלים אמינה שבוודאי לא מהווה בעיה תחזוקתית המצריכה הימנעות מרכישתה.

לאור זאת, על מה בדיוק מבוססת טענתך המלומדת? תחושת בטן? נגישות לבסיס הנתונים של היצרן?

מזל שבפורום הזה לא קונסים על שטויות.

פורסם

הו. התגעגנו לתגובות הנ"ל. אין לי שום דבר נגד C5. ההיפך הוא הנכון. אולם לדעתי האלטרנטיבה הרבה יותר מעניינת.

באשר להקשתי המלומדת אשר מבוססת על עובדה פשוטה שציינת. ל407 יש פחות מערכת מורכבת אחת לפחות.

באופן תיאורתי בלבד יש לה נקודת כשל אחת פחות, אבל מעשי, עקב מורכבותה של אותה המערכת, ישנה יותר מנקודת כשל אחת.

באמת מזל. לא יודע על קנסות אבל עכבר קל על התראה בעלת משקל יש בפורום הזה. הפעם לפחות היה לי זכות שימוע לפני גזר הדין.

פורסם

אז נסכם.

ראשית אתה קובע בפסקנות של- 407 אמינות גבוהה יותר מ- C5.

אחרי שאני מעמת אותך עם חוסר ההגיון שבדבריך אתה פתאום מתחיל ללהג ולספר סיפורים על כך ש"באופן תיאורטי יש בה פחות מערכות מורכבות".

אהה. באופן תיאורטי. רוב אלה שמייעצים כאן על סמך תחושות בטן מתבססים חזק על נימוקים תיאורטים.

בתיאוריה הם ואתה מבינים מצויין.

בשורה התחתונה, אתה מקשקש על עניינים שאין לך בהם שום ידע.

ידע מעשי, הכוונה. באופן תיאורטי אתה מומחה גדול.

פורסם
אני חייב לציין רק כדי לתקן את zx הכיסאות בסיטרואן נוחים אבל ל407 יש מושבים נוחים בצורה יוצאת דופן לא רק לעומת הc5 גם לעומת רכבים הרבה יותר יקרים.

מסכים. ממס' נסיעות בשני הרכבים - גם לדעתי ה-407 רכב קצת יותר נוח ומפנק. מבחינת אמינות - איני יודע.

alfa 156 2.5.

פורסם
אז נסכם.

ראשית אתה קובע בפסקנות של- 407 אמינות גבוהה יותר מ- C5.

אחרי שאני מעמת אותך עם חוסר ההגיון שבדבריך אתה פתאום מתחיל ללהג ולספר סיפורים על כך ש"באופן תיאורטי יש בה פחות מערכות מורכבות".

אהה. באופן תיאורטי. רוב אלה שמייעצים כאן על סמך תחושות בטן מתבססים חזק על נימוקים תיאורטים.

בתיאוריה הם ואתה מבינים מצויין.

בשורה התחתונה, אתה מקשקש על עניינים שאין לך בהם שום ידע.

ידע מעשי, הכוונה. באופן תיאורטי אתה מומחה גדול.

תמיד חשבתי שכאשר יורדים מגופו של עניין לגופו של אדם זה מצביע על חולשה רטורית מסויימת.

אבל אם כך התגלגלו העניינים אני ארשה לעצמי גם הערה אישית.

ראשית כל ברצוני לשאול כמה סלסנואידים דפוקים החלפת במו ידך? אתה הרי איש עבודה מעשית.

אולי פתחו באינטל איזה פרוייקט של תהליך פיתוח מכוניות ב45nM מרובעת ליבות?

כמובן שמבעלות על מכונית אחת ניתן להגיד בביטחון גמור לגבי כל C5 שיוצרה אי פעם.

עזוב, ארנון. בוא נסכם. C5 זוהי מכונית הכי טובה ואמינה שיוצרה אי פעם. יותר אמינה מאופנים של BMX.

כך יהיה עד שתחליף אותה.

מקרה קלאסי של שינוי התנהגות בעקבות דיסוננס קוגניטיבי. מבוא לפסיכולוגיה. שנה א.

אני מאכל לפותח שרשור לקנות את הרכב המתאים לו ושיהנה ממנו.

בזה אני פורש מהדיון לפני שישפכו מגילות מייגעות כמו בדיון על AL4.

נ.ב. תגובתי הראשונה הייתה מבוססת על שתי שאילתות חיפוש על פורום טכני.

C5 מחזירה 250 איזכורים.

407 - 65 בלבד.

השניה הייתה מבוססת על הומור ציני בריא, אולם מכיוון שהומור זה ממך והלאה קפצת כמו שור על סדין אדום.

פורסם

והלהג ממשיך.

יתכן ש- C5 הכי לא-אמינה בעולם. יתכן ש- 407 הכי אמינה שיש.

יתכן. העניין הוא שאין לך שמץ של מושג, כי אין בידיך שום נתון שיחזק או יפריך את מי מהטענות האלה.

בהודעה הראשונה כתבת משהו בידענות חסרת בסיס שמאפיינת רבים מהכותבים כאן.

אחרי שעניתי לך התחלת להתפתל ולפתח מני "תיאוריות" על כך ש"אולי" מערכת כזו או אחרת תהיה אמינה.

זה לא הספיק לך ועכשיו אתה כבר מתגולל על הדיסוננס שיש או אין לי.

בוא נהרוג את הדיון הזה כשהוא קטן: כתבת בנחרצות ש- 407 יותר אמינה מ- C5.

נסכם שאין לך שום סימוכין שיאששו או יסתרו את הטענה הזו, וכתבת את הטקסט הזה סתם כדי להישמע חכם.

נ.ב.

אפרופו חולשה רטורית, כשאומרים למישהו "נימוקיך מטופשים ואסביר מדוע" זה לא דיון לגופו של אדם, גם אם אתה במקרה אותו האדם.

פורסם

ההבדל בין ה-2 הוא כזה:

ל 407 סטיישן יש לוק שלא רואים כל רגע על הכביש - וזה נותן לה נקודות זכות *רבות* בתחום המראה. בתחום השימושיות שתיהן מצויינות, ה C5 מתהדרת בתא מטען ענקי (!) עם דלת תא מטען שנפתחת עם השמשה.

ל 407 במודל הזה יש מנוע ללא תזמון שסתומים משנה, ל C5 יש מנוע עם תזמון שסתומים משתנה ועוד כמה סוסונים. המנוע ב C5 עדיף.

ההיגוי והנהיגה הרבה יותר מעניינים ב 407, ב C5 אתה מנותק לחלוטין (למרות שזה מוצג כ"חיסרון", זה ממש לא כזה).

שתי המכוניות מציעות רמת אמינות טובה למדי, אין ממה לחשוש. המחירון של שתיהן זנותי - תהנה ממנו.

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...