Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6219 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

אז אחרי שנה ושלושה חודשים, אני מרגיש שדי מיציתי את הגולף TSI 2008, ומתחיל לחשוב על אלטרנטיבות ראויות.

דווקא עכשיו, אני חושב שהמהלך הנכון זה לעבור לרכב חזק יותר ומתנהג יותר.

למה אני כותב דווקא עכשיו? פשוט יוצא לי לקרוא הרבה כתבות על הרפורמה החדשה של העלאת המיסים של רכישת רכב חדש מ-75% ל-92%, אך לא כ"כ הבנתי אם זה רלוונטי לגביי, כי נפח המנוע הוא קטן (1.4T) ורמת הזיהום היא נמוכה ביחס למשפחתיות או קומפקטיות מקבילות בקטגוריה.

יש לציין שהערך של הרכב ירד פלאים מיום הרכישה (144K על הכביש, והמחירון שלו היום נושק ל-100K).

אני פשוט עושה את החישוב שעד שיהיו לי שנתיים עם הרכב, הוא יאבד באופן יחסי עוד לא מעט מערכו ומעדיף לא לחכות ולמכור בזמן הקרוב, כיון שירידת הערך העיקרית הינה בשנתיים הראשונות.

בעיקרון, השרשור נפתח משתי סיבות עיקריות:

1. האם זה זמן טוב להחליף את הרכב או שלחכות לחודש אוגוסט שאז, אם ארצה לרכוש רכב בעל אותו מנוע (לדוגמא: איביזה קופרה החדשה שמגיעה באוגוסט שגם כן עם מנוע 1.4T), יהיו לי הטבות מס והמחיר יהיה זול ולא יקר יותר מהמחירים כיום (תקנו אותי אם אני טועה, לפי מה שהבנתי רכבים בעלי נפח מנוע קטן יהיו זולים יותר?).

2.מתחרה ראויה לגולף. הדרישות: תקציב כ-150K, גיר אוט'/DSG חובה, אמינות. חוץ מזה, אין דרישות מיוחדות.

המועמדות שאני חשבתי עליהן: סקודה אוקטביה החדשה 1.8TSI 160, איביזה קופרה החדשה (תגיע באוגוסט, נסיעת מבחן כבר שוריינה), יבוא אישי - נודע לי מחבר טוב שייבא לפני כמה חודשים פונטיאק סולסטיס ואחיו ייבא פורד מוסטנג שהתקציב שלי יכול להספיק לרכב שגמע מעט מאוד קילומטרים ובמצב תצוגה מארה"ב.

נ.ב - צר לי אם ערבבתי נושא בתוך נושא, אני פשוט רוצה לעשות את הדברים בחוכמה ולא בפזיזות ע"מ לא להוציא כסף מיותר.

תודה למגיבים.

ליאור

Twincharger Stratified Injection

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יש לציין שהערך של הרכב ירד פלאים מיום הרכישה (144K על הכביש, והמחירון שלו היום נושק ל-100K).

אני פשוט עושה את החישוב שעד שיהיו לי שנתיים עם הרכב, הוא יאבד באופן יחסי עוד לא מעט מערכו ומעדיף לא לחכות ולמכור בזמן הקרוב, כיון שירידת הערך העיקרית הינה בשנתיים הראשונות.

:roll:

אני לא מבין.

אתה רוצה למכור כי כואבת לך ירידת הערך הגבוהה שהרכב ספג עד עכשיו ולכן אתה מעדיף להחליף לרכב חדש.

לא ברור לך שרכב חדש יאבד יותר מערכו מאשר הגולף הנוכחית שלך תאבד כמשומשת?

Back to the original - NC again.

פורסם

מבחינה כלכלית - למכור רכב שנקנה חדש (ובפרט במחיר גבוה) לאחר שנה ורבע זו שטות, לדעתי, אלא אם כן מדובר ברכב שממש לא מתאים לצרכים שלך, ולא התרשמתי מההודעה שזו הבעיה. שהרי מבחינה כספית ההפסד בגין ירידת ערך הוא גבוה ככל שהרכב חדש יותר.

נכון, יש רכבים יותר מהנים יותר לנהיגה מהגולף דור 5 , האם בשביל עוד הנאה מנהיגה שווה לך לשלם "קנסות" של עשרות אלפי ש"ח בירידות הערך של רכבך הנוכחי וזה שתקנה ? זו כבר החלטה שלך, לדעתי אין לזה הצדקה.

כיום - VOLVO S-80 T-5 מודל 2011

בעבר - VOLVO S-60 T-5 מודל 2003

בעבר - SEAT LEON 1800 אוטו' מודל 2002

פורסם

לגבי המיסוי הירוק - כנס לאתר "מגזין אוטו" יש שם כתבה שמסבירה את התחשיב.

בעיקרון, המיסוי הוא פונקציה של נתוני רמת הזיהום שמפרסם היצרן על הדגם הספציפי. המיסוי אינו פונקציה של נפח המנוע, למרות שיש להניח שרמת הזיהום שפולט מנוע קטן יותר היא נמוכה יותר.

פורסם

אתה יודע שמה שאתה באמת צריך זו TSI 160 שלוש דלתות, נכון? ;-)

היא יושבת יותר טוב, נוסעת יותר טוב - והפעם תהיה לך גם גולף מאובזרת, לא כמו הדגם שלך... :-)

האיביזה יפה, עדיין לא נהגתי עליה (על הלאון FR כן), אבל אם העבר מלמד משהו, זה לא יהיה באותה רמת שאתה רגיל אליה.

לגבי הסקודה - מנוע ה- 1.8T יושב עליה יפה מאוד, לטעמי יותר טוב מאשר על ה- A3, אבל היא ממש לא מרגישה רכב ספורטיבי, לדעתי האישית ההגה שלה הוא הכי פחות טוב משאר האופציות פה. ולפני שיקפצו עלי כאן, זו דעתי האישית. אתה בכלל צריך רכב בגודל הזה? בנוסף, עם כל הרצון הטוב, זו סקודה, וזה אמור גם לגבי הסמל ומי שחולק אותו עימך (ע"ע מונית), וגם לגבי העיצוב שבעוד שהוא ממש בסדר, הוא לא ברמה של הגולף (ככה הקונצרן בונה זאת, אין מה לעשות). מה שכן - אתה תזהה חלק מאבזור הפנים מהגולף דור V ותרגיש בבית ;-)

סולסטיס זה לנשים. מוסטנג זה למי שצריך להראות שיש לו או אין לו (תחנת דלק, למשל). שוב, דעתי האישית.

לגבי ה"הנחה" ממס - לפי קריאה ברפרוף, מה שהבנתי זה שרכבים מסוימים פשוט לא יתייקרו, אבל זה לא שתהיה הקלה משמעותית במחיר.

דבר אחרון: אם ירידת ערך מדאיגה אותך, וזה כמובן לגיטימי, אני לא מבין איך איזה מהרכבים שציינת רלבנטי לך. תסתכל לרגע ביד2 ובלוח פה בפורום. לסקודה RS לא מתקשרים בכלל - ואם רק ינסה טרייד אין יקבל כנראה עשרות אחוזים פחות מהמחירון. את הסיאט לאון החבר'ה מהפורום מנסים למכור כבר די הרבה זמן, והם לא היחידים...

לדעתי: שים על S ותמשיך להנות עד שוך האחריות, או תחליף למשהו זריז ויציב יותר (כמו שהמלצתי למעלה; אתה מוזמן לסיבוב אצלי ;-) ).

בהצלחה בכל מקרה.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

אייל, אהבתי את התגובה ותודה על ההזמנה החמה לסיבוב ברכבך החדש, אני מתכוון לנצל אותה (יש לי את המספר שלך).

החלופה הראשונה שלי היתה לגולף 160 כמו שלך אך בעקבות המחיר היקר יחסית (חריגה של 25K מהתקציב המקורי), אני לא חושב שאוכל להרשות לעצמי, וגם אם כן הייתי יכול - הייתי מעדיף להתגמש עוד קצת ולרכוש את השירוקו אם כבר, כי אני חושב שמבחינה חיצונית היא יפה הרבה יותר.

אני יודע שהלכת על הגולף בגלל האישה ושגם לך יום אחד תהיה שירוקו :)

עברה במוחי המחשבה גם לחכות עד תום תקופת האחריות אך אני לא מוצא היגיון להשאר עם הרכב עוד 9 חודשים עד לסוף התקופה כיון שהירידת ערך ממשיכה לגדול ואני מרגיש שחבל לי על הזמן.

ברגע הראשון שהקופרה תנחת בארץ - אני חייב לנצל את נסיעת המבחן שנקבעה לי. אמנם זו ירידה באיכות אך עליה בכוח, בזריזות ובביצועים - וזה משהו שאני דווקא כן מוכן להתפשר עליו, למרות שזה בא על חשבון האיכות (תסכים איתי שאי אפשר להנות מכל העולמות בתקציב של 150K).

פורסם

• לא מבאס אותך להפסיד תוך שנה 44K ש"ח? זה כמעט שליש מעלות הרכב! לרכוש עכשיו רכב חדש זה שוב להפסיד סכום דומה תוך שנה וזה בבחינת "להוסיף חטא על פשע" (במרכאות כפולות ומכופלות). הרכב שלך לא ימשיך לאבד מערכו באותו שיעור כמו בשנה הראשונה.
  • אם אתה לא צריך את הגודל כמו הגולף, האיביזה והשירוקו יעשו עבורך את העבודה. אני הייתי מעדיף את השירוקו, פשוט רכב יפה וככל הנראה אופה יותר מה-TSI שלך.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

באמת לא חבל להפסיד כל כך הרבה!?

תשים " צ'יפ " וזהו.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

דווקא הסולטיס רכב שניראה טוב ולא יודע למה נאמר פה שזה רכב לנשים. המוסטאנג גם אבל ממה שניראה לי זה שתייבא את הרגיל ולא הGT וניראהלי שהרכב הזה יהיה עגלה וגם לא ניראה משהו.

אם אתה לא מפחד מייבוא אישי אז הייתי ממליץ על הסולטיס. רמה אחרת מהרכבים שציינת.(מבחינת המראה וכל הסביבה שהרכב מעניק לנהג) לא יודע אבל איך הוא בהתנהגות וכוח.

פורסם
באמת לא חבל להפסיד כל כך הרבה!?

תשים " צ'יפ " וזהו.

הרעיון לשים צ'יפ הוא די מיותר. אל תשכח שאני רוצה להיפטר מהרכב בסופו של דבר, במקרה הרע בתום תקופת האחריות ועם צ'יפ אני משוכנע שזה יהפוך להיות בעייתי ומסובך הרבה יותר (בלאי מוגבר).

פורסם
עברה במוחי המחשבה גם לחכות עד תום תקופת האחריות אך אני לא מוצא היגיון להשאר עם הרכב עוד 9 חודשים עד לסוף התקופה כיון שהירידת ערך ממשיכה לגדול ואני מרגיש שחבל לי על הזמן.

ברגע הראשון שהקופרה תנחת בארץ - אני חייב לנצל את נסיעת המבחן שנקבעה לי. אמנם זו ירידה באיכות אך עליה בכוח, בזריזות ובביצועים - וזה משהו שאני דווקא כן מוכן להתפשר עליו, למרות שזה בא על חשבון האיכות (תסכים איתי שאי אפשר להנות מכל העולמות בתקציב של 150K).

ואני לא מוצא הגיון בכך שאתה חושב להפטר מרכב בן שנה וקצת רק בשביל לקנות רכב חדש - שבאופן וודאי יאבד יותר כסף...

חוצמזה שקשה לי להאמין שהגולף איבדה 30% מערכה בשנה וקצת - אתה בטוח שאתה לא מתבלבל?

בקשר לאיביזה קופרה - היא תגיע בכל מקרה רק אחרי המיסוי הירוק. אגב - רוב הסיכויים שהמחיר שלה דווקא יעלה. המחיר של כל המכוניות שעולות מעל 150000 שקלים יעלה, גם אם הן נוסעות על מיץ פטל.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
ואני לא מוצא הגיון בכך שאתה חושב להפטר מרכב בן שנה וקצת רק בשביל לקנות רכב חדש - שבאופן וודאי יאבד יותר כסף...

חוצמזה שקשה לי להאמין שהגולף איבדה 30% מערכה בשנה וקצת - אתה בטוח שאתה לא מתבלבל?

בקשר לאיביזה קופרה - היא תגיע בכל מקרה רק אחרי המיסוי הירוק. אגב - רוב הסיכויים שהמחיר שלה דווקא יעלה. המחיר של כל המכוניות שעולות מעל 150000 שקלים יעלה, גם אם הן נוסעות על מיץ פטל.

רוני

אני גם חושב שהוא מתבלבל קצת. אני בעל גולף שנת 2008 מנוע 1.6 ברמת איבזור בסיסית ( שכוללת סאן-רוף ומגנזיום ) ובמחירון רשום כ-110K בפעם האחרונה שבדקתי ( לפני חודשיים / שלוש ) והאוטו עצמו עלה כ-130K. ככה שאני לא מאמין ששלך איבד 44K מהמחיר כי אם כן - האוטו שלי צריך לעלות היום 90K וזה פשוט לא הגיוני..

פורסם

למרבה הפתעתי, בדקתי את המחירון היום והוא עלה (באופן מאוד חריג) ב-2K מהפעם האחרונה שבדקתי (לפני כחודשיים) ושוויו עומד על 109K.

רוני - מדוע אתה כל כך משוכנע שהמחיר של הקופרה דווקא יעלה מאיזור ה-150K? לפי מה שהבנתי המחירים יהיו קרובים מאוד ואפילו זהים למחירים של הקופרה היוצאת (כמו כן ה-FR).

יצא לי לקרוא את רוב הכתבות על המיסוי הירוק והבנתי שיהיו הטבות מס על רכבים שמזהמים פחות.

בבדיקה שאני עשיתי, מנועי ה-1.4TSI על שלל גרסאותיהן (בין אם 2 מגדשים ובין אם אחד) מזהמים הרבה פחות, באופן ניכר ממשפחתיות 1.6 אוטומטיות לצורך העניין ומחירם דווקא אמור לרדת או לפחות להשאר על כנו.

אשמח אם תסביר לי בצורה מפורטת מדוע אתה חושב שרכבים קטנים בעלי נפח מנוע קטן יקפצו במחיר באופן ודאי.

יתרה מכך, לא אכפת לי לספוג את ירידת הערך מהסיבה הפשוטה שהירידה תהיה בכל מקרה, בין אם אני אחכה לתום האחריות (שנתיים) ובין אם אמכור את הרכב עכשיו. אז נכון, סביר להניח שהמחירון לא ירד באופן כה דרמטי כמו שירד עד עכשיו, ואחרי השנתיים הראשונות הוא ירד בצורה מתונה יחסית, אך זה לא משנה לי. מחבינתי זה רק לדחות את הקץ.

פורסם

שלא תחשוב שאיביזה קופרה כן שומרת על הערך...אבל בסדר.

אגב האיביזה קופרה הנכנסת פשוט מכוערת, הFR ניראית טוב הוצגה לאחרונה וניראית סוף הדרך:

seat_ibiza_fr_bcn2009_dsc_0422.jpg

seat_ibiza_fr_bcn2009_dsc_0333.jpg

seat_ibiza_fr_bcn2009_dsc_0337.jpg

פורסם

האיביזה FR והקופרה החדשות נראות בדיוק אותו הדבר פרט לשינויים מינוריים ביותר כמו:

1. מראות צד כסופות.

2. כיתובים ונגיעות של הסמל FR בפנים הרכב ומחוצה לו.

3. אגזוז כפול בצד להבדיל מהקופרה, שבאה עם אגזוז מרובע באמצע.

תגלגל קצת ותיווכח לראות שמבחינה חיצונית, הן זהות בצורתן.

• תוכן חדש...