Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הונדה- רכב פגום מהחברה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6219 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

Oh my god

אני תיכך מודה לאלוהי הרכב שאני "רק" בצ'מפיון ;-)

פוליצ'וק, אני בד"כ חושב שתשובותיך מכילות טעם רב, אבל מה זאת אומרת "גישה בלתי עניינית"? היא היתה uber סובלנית וסבלנית עד עכשיו. לו היה מדובר בי, הייתי פועל בדיוק באותה דרך. אפילו היית יוצר קשר עם השניים האחרים כאן שהתלוננו ומביא עדות מהם. מהר מאוד הונדה היתה מחליפה לי את הרכב - ובטח מעבירה אותו יש לליסינג - או שבית המשפט היה גורם לה להחליפו.

לא מדובר על רכיב של "תפעול" או "נוחות" שלא עובד, כמו דיבורית, חלון, שליטה מההגה וכיוצא באלה. הרכב מושך ימינה! זה לא בטיחותי, לא נוח, וככה לא עושים בכלל! (בטח לא ברכב יפני אמין ;-) )

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

• תגובות 74
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הייתי מציע לעשות בדיקה במכון.

ייתכן והרכב נפל מאוניה או משהו ונגרם נזק לשאסי.

ואחר כך לבוא ליבואן עם דו"ח בדיקה, לדרוש החלפת רכב ופיצוי על עוגמת נפש

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

זה ממש מעצבן כשקונים רכב חדש וצריכים לבזבז זמן על תקלות, אבל דברים כאלה קורים. חבל רק שהמוסך לא מספיק מקצועי לפתור לך את הבעיות בפעם אחת וזהו.

אני מקווה שיפתרו לך את הבעיות מהר ותשכחי מזה מהר ותהני מהאוטו החדש שלך.

emotion of motion

פורסם

במצב הזה קחי מטר רץ ותמדדי את המרחקים שבין מרכז הגלגל הקידמי לאחורי, עשי זאת בשני הצדדים.

האים תוצאות המדידות זהות?

אני עוד במעמד קבלת הרכב שמתי לב שכאשר הגלגלים הקדמיים מסובבים הם לא עומדים ישר אלה בזווית. אז הציעו לי להציץ מאחרי הגלגל וגיליתי שם מערכת מסובכת שקשורה להנפקת אנרגייה, והוסבר לי כי עם קשר או בלי - כך הגלגלים של ההיבריד צריכים להיות. אני מתקרב כבר ל-15000 קמ וברוך השם הגלגלים לא נפלו ואין שום משיכות. אז אני תוהה - אילו הרכב היה נופל, אילו היו מבוצעים בו תיקונים חאפריים או לא כאלה ואחרים - האים יתכן המצב שבו המערכת ההיברידית לא הייתה נפגעת ואילו המשיכה נשארת?

פורסם
Oh my god

אפילו היית יוצר קשר עם השניים האחרים כאן שהתלוננו ומביא עדות מהם.

לא חבל לבזבז את האנרגייה והזמן, כאשר הונדה תרם אמרה את מילתה? קודם שיגיע המהנדס, שיבדוק את הדברים ואם המצב לא יתוקן, - אז לצעוק.

פורסם

וד"ר פוליצ'וק, הרכב אומנם עמד בחברה כ-10 חודשים אבל זה לא אומר שאני אמורה לקבל רכב שהוא לא תקין ולהתחיל להתרוצץ איתו שימצאו את הבעיה.

הדבר היחיד שיכל להשפיע מהעמידה שלו זה שהצמיגים איבדו את הצורה שלהם ואז היו מחליפים אותם.

אבל כמו שהסברתי קודם מסתבר שהבעיה לא בצמיגים.

גם הרכב של אבא שלי עמד בחברה אבל אצלו לא היתה שום בעיה במשיכות.

פורסם

אני מהנדס כימי ולא מבין במכניקה של רכבים דבר וחצי דבר. אבל בתור מהנדס כימי אני יכול להגיד לך שהמון דברים יכולים להיפגע עקב העמידה הממושכת בחום האילתי. בעיקר מדובר בחלקים שעשויים מחומרים אורגניים - הגומיות והפלסטיקים למינהם. אינני יודע האם ישנו הקשר בינם לבין מערכת ההיגוי שהיא בכלל חשמלית, אבל זה מה שעולה לי בראש.

אגב, ציטוט מאתר מכונאות:

http://clickit3.ort.org.il/Apps/WW/Page.aspx?ws=8ec9afb4-4655-433e-8c20-250cc84d48cc&page=7f5d4822-9b40-4ce4-90ca-ddffcc04bf90&fol=93063d56-0b04-4c86-b3cf-367b0db48d61

גלגל השיניים של כוש ההגה ממוסב במסב מחטים ובמסב כדורי, גוש הקיזוז , העשוי מחומר פלסטי (אוקולו), מצמיד את פס השיניים אל גלגל השיניים של כוש ההגה בעזרת כוח קפיץ. יש לכוון את כוח הקפיץ כך שיאפשר הידוק של פס השיניים ותנועת קיזוז מינימלית של גוש הקיזוז. המרווח המינימלי בין בורג הכיוון לגוש הקיזוז מאפשר לקפיץ לספוג את תנודות הדרך.

פורסם

חבל שאין בארץ את "חוק הלימון", כשלאחר X תקלות בפרק זמן של Y במסגרת האחריות מחליפים רכב לחדש.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
אני עוד במעמד קבלת הרכב שמתי לב שכאשר הגלגלים הקדמיים מסובבים הם לא עומדים ישר אלה בזווית.

אם גלגל קיבל מכה וזז מהמקום זה מייד יתגלה בבדיקה פשוטה עם מטר, המרחקים לא יהיו זהים.

אני תמיד מבצע את הבדיקות הללו לפני המעבר לתיאוריות מהתחום התת מולקולרי...

פורסם

תודה רבה על התשובות והתמיכה, מעודד שיש אנשים שתומכים.

ד"ר פוליצ'וק, הבעיה לא נראית מספיק רצינית??? אז מה כן רציני בעיניך?

יש פה בעיה מכנית כלשהי שכבר יומיים לא מצליחים לפתור, זה הופך אותה לסופר רצינית.

גם אני חשבתי בהתחלה שהבעיה היא לא רצינית.

אבל אחרי שמתחילים לעשות א, ב, ג, ד ושום דבר לא עוזר זה הופך את הבעיה לרצינית מאוד שלא יודעים מה הפתרון ומנסים הכל. ובכך מטרטרים אותי ומזבזים לי זמן וכסף.

נכון להיום לאחר יומיים במוסך הבעיה לא נפתרה, יש גבול לסבלנות שלי ולימי החופש שלי בעבודה.

וכמו שאמרתי קודם יום שני זה הצ'אנס האחרון שאני מוכנה לתת להונדה לתקן רכב שהייתי אמורה לקבל אותו פיקס. ולא יודעת למה אני לא אופטימית כי אני כבר מיואשת (אני מקווה שיתברר אחרת)

ובנוסף לכך כל טיפול ברכב רק מוסיף עוד שריטות. כאשר פירקו את הצמיגים הם עובדים עם מברגים ושרטו את הגאנטים (אומנם שריטות קטנות אבל זה עדין מבאס שזה נעשה לא בגלל משהו שהייתי צריכה לעשות אלא בגלל שחברה כמו הונדה לא מסוגלת לבצע בדיקות ולהוציא רכב תקין לכביש.)

אם רכב היה מגיע ללקוח עם שריטות על הג'אטים הוא היה מסרב לקבלו אבל כיוון שקיבלתי אותו כבר, אני כבר לא יכולה לסרב.

אני מבינה שבעיות קורות ברכבים חדשים ובגלל זה גם הלכתי למוסך כי חשבנו שזו בעיית צמיגים או כיוונים שאפשר לסדר בכמה שעות אבל מסתבר שזה כבר קצת יותר רציני וגוזל יותר מדי כוחות. ולא לשם כך נקנה הרכב.

bar72 אתה צודק לחלוטין, אם יש בעיה ברכב שיעבירו אותו לליסינג ולגבי העדויות על השניים האחרים חשבתי על זה ויש מצב גדול שזה מה שיהיה אם לא יטפלו בבעיה לשביעות רצוני.

נראה גם מה תהיה התשובה שלהם לגבי השריטות .

מה שבטוח שרכב לא צריך לצאת במצב כזה מהחברה... איפה הבדיקות איכות שלהם? יש חותמת שלהם בספר הרכב שהרכב נבדק ע"י מחלקת איכות.

פורסם

dorki כרגע המדידות יהיה מיותרות כיוון שהרכב עבר כיוון פרונט.

ונוכחתי בכיוון עצמו ואכן היתה סטיה קלה שסידרו (עקב מה הסטיה? אין לי מושג)

ההגה היה מוסט לימין כשאר קיבלתי את הרכב. הוא לא עמד ישר.

בכיוון פרונט סידרו את ההגה וישרו אותו. אבל זה לא טיפל בבעיית המשיכה. (השאלה היא מדוע ההגה לא היה ישר?)

מכה? או כפי שטוענים במוסך "כל רכב לפעמים יש סטיה קלה" (האומנם? גם לרכב חדש?)

ועוד משהו ששכחתי לציין. הרכב לא עמד באילת כאשר הוא הוזמן. במחשב היה מצויין כי הוא בבונד בראשון לציון (יש למישהו מושג מה ההבדל בין הבונד בראשון לבונד באילת? מדוע הרכב היה בראשון ולא באילת? כמו רוב הרכבים) לפי תשובת הונדה זה שזה לא משנה שלפעמים כשמפתנה מקום בראשון מעבירים רכבים מאילת לראשון.

(אני מקווה שזאת באמת הסיבה ולא כי הרכבים בבונד בראשון הם לאחר תיקונים שונים :roll:)

פורסם
dorki כרגע המדידות יהיה מיותרות כיוון שהרכב עבר כיוון פרונט.

ונוכחתי בכיוון עצמו ואכן היתה סטיה קלה שסידרו (עקב מה הסטיה? אין לי מושג)

ההגה היה מוסט לימין כשאר קיבלתי את הרכב. הוא לא עמד ישר.

הגה שמוסט הצידה בעת נהיגה בקו ישר, זה סימן מעורר חשד מהמעלה הראשונה שגלגל קידמי קיבל מכה ויצא מכיוון (למשל - כתוצאה מכך שאחד מנהגי הרכב עשה איתו חארקות והתנגש במדרגה).

למרות כיוון הפרונט שהרכב עבר, אני ממליץ לך בחום להשקיע עוד 10 דקות ולעשות את הבדיקה החינמית הזו.

פורסם

יש לי את נתוני הבדיקה שעשו לי והשינויים שעשו.

עכשיו הכל אמור להיות מיושר . לא הבנתי רק מה בעצם הבדיקה הזאת תעזור לי להבין? הרי המדידות שאני אמדוד יהיו ישרות לאחר הכיוון פרונט לא?

דבר נוסף ששמתי לב ביום קבלת הרכב הוא : בסיוויק ה-4 דלתות יש מין פלסטיק ארוך מתחת לרכב שנועד כנראה להגן ממדרכות. על הפלסטיק מצד ימין ושמאל יש מדבקות שחורות קשיחות שמגנות על הפלסטיק. שתי המדבקות הללו עם קרעים (בשני הצדדים). זה לא נורא ולא עשיתי מזה עניין.

חשבתי שזה תוצאה של הגרר שאולי היה משהו ברצפת הגרר שכאשר ירדו או עלו על הגרר שפשפו את התחתית בשני הצדדים.

(אולי זה סתם צירוף מקרים) ואולי זה קשור לאיזשהי מכה. אני כבר מבובלבת.

פורסם

אילו היית קונה רכב מאיזו מגרש ומגלה לאחר הקנייה כי למשל רכב איננו יד 1 מפרטי, אלה מחובר בקלקיליה מ-2 רכבים שונים (וסיפורים כאלה לא חסרים) - הייתה לך סיבה לדאגה. אבל לך אין סיבה לדאגה. לרכב שלך יש אבה ואימה.

אומנם הלכת ל-2 מוסכים הלא נכונים ובזבזת זמן ועצבים. גם לי כך זה קורה בארץ - מבזבז זמן ועצבים עד שלומד לאן לגשת. כרגע יש לך הזדמנות ללמוד את המערכת של שירות לקוחות של חברת מאיר. איך לגרום לכך שהמהנדס יגיע הכי מהר ולאן לפנות ע"מ לקבל את הטיפול הטוב ביותר. יש לך כנראה עוד זמן ממושך עם הרכב, כך שכדאי לדעת את הדברים האלה. הכי חשוב לא להכנס ללחץ בלי סיבה ולהנות מהחיים ומהרכב.

פורסם
יש לי את נתוני הבדיקה שעשו לי והשינויים שעשו.

עכשיו הכל אמור להיות מיושר . לא הבנתי רק מה בעצם הבדיקה הזאת תעזור לי להבין? הרי המדידות שאני אמדוד יהיו ישרות לאחר הכיוון פרונט לא?

אם הייתי בטוח בכך אז לא הייתי מבקש ממך לעשות את הבדיקה הזו, למרות פשטותה.

את רק צריכה עוזר שיחזיק קצה אחד של המטר צמוד למרכז הגלגל, למתוח את המטר ולראות את תוצאת המדידה במרכז הגלגל הקדמי/אחורי שלו - זה הכל.

• תוכן חדש...