Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

STI - היה מנוע?

CX25GTI
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6245 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 78
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
מנוע מודרני אמור להגן על עצמו ולהיות idiot proof, אולי במנוע ה-STI הגבולות וההגנות נדחקו כדי להפיק ביצועים גבוהים יותר מהמנוע, אבל עדיין המנוע לא צריך לאבד את עצמו לדעת, בטח לא ברכב כזה.

עקרונית יש מנגנונים כאלה בשימוש ברכבים מסוימים, אבל למיטב ידיעתי לא בפרייבטים. בכל הרכבים הפרטיים שמוכרים לי עם גיר ידני אין מנגנון שימנע מנהג דפוק להוריד הילוך להילוך נמוך מדי במהירות גבוהה ולהרוס את המנוע, בטווח הארוך במקרה הטוב, ובטווח המיידי במקרה הרע.

יש עוד הרבה דרכים להזיק למנוע שלא מכוסות על ידי מנגנוני אידיוט פרופ.

אני מבין שהמגמה הכללית היום היא להוריד מהפרט את האחריות על עצמו ועל רכושו. אני מציע לא להיסחף עם זה כי זה לא עושה טוב לאף אחד.

פורסם

המנתק ייכנס לפעולה אבל אין לו כל משמעות. ממילא בסיטואציה של מנוע בסל"ד שהוא לא סרק עם מצערת סגורה המזרקים לא מקבלים פקודה להיפתח, ואין דלק.

במצב כזה המנוע מסתובב מכוח הגלגלים ולא מכוח השריפה הפנימית, ומחשב ניהול מנוע לא יכול להגביל את הסל"ד.

פורסם
אם הייתי באמת עושה זאת, השרת היה קורס.

די, די כבר.

אתה חייב לרדת מהסטיגמה הזאת.

(ולא, אין בבעלותי רכב צרפתי.)

פורסם

מנוע 2,5 טורבו הוכנס ב-STI בשנת 2005 והביא איתו רק צרות. זהו מנוע בעל קוטר צילינדרים מוגדל מאשר 2,0 שהיה בשימוש לפני כן, ולמנוע נטייה להתחממות. בלוק וראש מאלומיניום מתעוותים מהר ובקלות. רינגים דקים מאוד שרגישים להתחממות, עיוותים ושבירות אפילו מדטונציה קלה (למי שלא מבין איך הדטונציה קשורה).

אינני יודע מה המצב של ה-STI הנוכחית, אבל אם המנוע החדש קיבל את כל המחלות של הדור הקודם של 2,5 אז אין מה להתפלא. אני דווקה מתפלא על האנשים שרכשו STI ולא שמעו על בעיות במנוע החל משנת 2005.

הרי ידוע שמנועים 2,5 ב-STI עוברים לעתים שיפוץ כללי אחרי 50-70 אלף ק''מ, וזאת בגדר הנורמה.

ולא קשור לענין לחץ השמן והטורבו. מה שכן, המנועים מאוד רגישים לשמן לא איכותי.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

כמו שקספר אמר,

לא משנה מה היה במקרה הזה, דווקא עקב ההיסטוריה הבעייתית של הדגם ואוסף התקלות סביבו היה צריך היבואן להחליף את הרכב ואפילו ליצור הד תיקשורתי על כך שהוא חושב שהלקוח אשם ובכל זאת מחליף את הרכב.

כך כל אוהבי ה-STI שלא קנו או יקנו את הדגם הנוכחי עקב הכשלים הרבים שיש (או אין) לו, ידעו שלפחות היבואן עומד מאחורי הרכב ושאם הם יקנו, יש למי לפנות.

חבל שהם ירו לעצמם כדור ברגל במקרה הזה.

פורסם

עוד סיבה לקנות איבו ולא STI.

גם הצורה החדשה מכוערת והאיבו פשוט מדהימה, גם יבואן שלא עומד מאחורי הרכב שלו, וגם מנוע עם בעיות, ממש מציאה.

פורסם

האיבו יקרה יותר, ובעלת גיר רובוטי מסרס למדי (שבעקבותיו הSTI ניצחה את האיבו 10 על המסלול לפעמים).

אני מאוד מעוניין לדעת אם יש שרשורים דומים לזה בפורומים באירופה, יש מתנדב לחפש ?

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם
מעניין, כשדיברו על בררה היו פה 15 עמודים מלאי ביקורת... STI זה לא רכב ספורט מוצהר? לא צריך לנהוג בו חזק?

עשיתי בדיקה קלה, נכון ל18 שעות אחרי פתיחת השרשור (הזמן הזה בשרשור הנוכחי) דווקא יש בערך אותה כמות תגובות. מה שכן, הלוחמנות נגד אלפא והיבואן והשקט ה"מפתיע" של המקטרגים נגדו בשרשור הזה אכן בולטים.

פורסם
עקרונית יש מנגנונים כאלה בשימוש ברכבים מסוימים, אבל למיטב ידיעתי לא בפרייבטים. בכל הרכבים הפרטיים שמוכרים לי עם גיר ידני אין מנגנון שימנע מנהג דפוק להוריד הילוך להילוך נמוך מדי במהירות גבוהה ולהרוס את המנוע, בטווח הארוך במקרה הטוב, ובטווח המיידי במקרה הרע.

יש עוד הרבה דרכים להזיק למנוע שלא מכוסות על ידי מנגנוני אידיוט פרופ.

אני מבין שהמגמה הכללית היום היא להוריד מהפרט את האחריות על עצמו ועל רכושו. אני מציע לא להיסחף עם זה כי זה לא עושה טוב לאף אחד.

אתה לא יכול להוריד בגיר ידני רגיל מההילוך החמישי למשל לראשון.

כבר לא מחפש מנוע 2 ליטר לסיירה. פינטו או לא פינטו.

השימוש במידע הינו על אחריות המשתמש בלבד, על כל המשתמע מכך.

פורסם
מנוע 2,5 טורבו הוכנס ב-STI בשנת 2005 והביא איתו רק צרות. זהו מנוע בעל קוטר צילינדרים מוגדל מאשר 2,0 שהיה בשימוש לפני כן, ולמנוע נטייה להתחממות. בלוק וראש מאלומיניום מתעוותים מהר ובקלות. רינגים דקים מאוד שרגישים להתחממות, עיוותים ושבירות אפילו מדטונציה קלה (למי שלא מבין איך הדטונציה קשורה).

אינני יודע מה המצב של ה-STI הנוכחית, אבל אם המנוע החדש קיבל את כל המחלות של הדור הקודם של 2,5 אז אין מה להתפלא. אני דווקה מתפלא על האנשים שרכשו STI ולא שמעו על בעיות במנוע החל משנת 2005.

הרי ידוע שמנועים 2,5 ב-STI עוברים לעתים שיפוץ כללי אחרי 50-70 אלף ק''מ, וזאת בגדר הנורמה.

ולא קשור לענין לחץ השמן והטורבו. מה שכן, המנועים מאוד רגישים לשמן לא איכותי.

מנוע 2.5 נכנס ב2006,לא נמכרו הרבה מכוניות כאלה, לא ידוע לי על בעיות מיוחדות

לעומת זאת על המנוע בSTI החדשה שמעתי גם שמעתי,בהתחלה דיברו על זה שבסל"ד גבוה אין מספיק דלק וזו בעיית תוכנה,

אבל עכשי כבר אי אפשר לדעת.

STI 2004

פורסם
האיבו יקרה יותר, ובעלת גיר רובוטי מסרס למדי (שבעקבותיו הSTI ניצחה את האיבו 10 על המסלול לפעמים).

אני מאוד מעוניין לדעת אם יש שרשורים דומים לזה בפורומים באירופה, יש מתנדב לחפש ?

אתה טועה.

איבו ידנית מתומחרת דומה מאוד ל-STI, ה-SST באמת יקרה יותר.

ולגבי הגיר המסרס לדעתך...שטות גמורה.

נהגת על איבו SST?

הביקורת היחידה כלפי הגיר הזה הוא שבתאוצה מהמקום הוא איטי יותר מתיבה ידנית, אבל מעבר לכך מדובר בפנינה מוטורית אמיתית!

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
אתה לא יכול להוריד בגיר ידני רגיל מההילוך החמישי למשל לראשון.

אתה יכול. כבר ראיתי מנועים שהטלטלים עפו להם החוצה דרך הבלוק כתוצאה מדבר כזה. זה לא קל אבל אפשרי, ובכל מקרה אין מנגנון מתוכנן שאמור למנוע את זה.

פורסם

חנן אני יודע שאי אפשר בגיר ידני גם כשהקלאץ' לחוץ, להוריד מחמישי במהירות גבוהה לראשון.

א ב ל לא בכל גיר, היו מספר רכבים שאני יודע עליהם (וכנראה את היודע על נוספים) שכן היה אפשר.

כבר לא מחפש מנוע 2 ליטר לסיירה. פינטו או לא פינטו.

השימוש במידע הינו על אחריות המשתמש בלבד, על כל המשתמע מכך.

• תוכן חדש...