Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פרסטון או מים מזוקקים???

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6237 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מים מזוקקים מורכבים ממולקולות של H20 (השניים אמור להיות קטן) מולקולה זו מורכבת משני יונים חיוביים של מימן ויון שלילי של חמצן. בגלל מבנה טבעות האלקטרונים של כל אחד מהיסודות (מימן ומים) המטען של החמצן הוא 2- ושל המימן 1+ וזו הסיבה לכך ששני יונים של מימן נדבקים ליון אחד של חמצן.

בגלל ששום דבר אינו מושלם בטבע, אחוז קטן של מולקולות מתפרק חזרה ליונים, ומחפש למי להיקשר. החמצן אוהב מאוד מתכות (ברזל אלומיניום, מגנזיום) וישמח להקשר אליהם ליצירת תחמוצות.

תהליך התחמצנות של מתכת נקרא קורוזיה.

ולגבי הצבע של הנוזל - הצבע הוא רק צבע, מה שחשוב הוא מרכיבי הנוזל.

תענוג ללמוד מיודעי דבר.

תודה, כך צריך להתנהל שרשור ענייני.

תורת היחסות, מיוחסת לאלברט איינשטיין. ההסבר, שלי!

לפני שאתה עונה "חרא" לשאלה, מה שלומך, חשוב רגע מה זה "חרא", בשביל בן אדם שסובל מעצירות!

פורסם

מבלי להכנס לאיכות נוזלי הקרור למינהם, הדבר הבטוח לעשות הוא לבדוק את הפרסומים על איכותם והמלצתם או אי המלצתם על ידי מעבדות או על ידי יצרני הרכב

ככלל - הרעיון להשתמש במים - וזה כולל מים מזוקקים, "מי מזגן" (מאיפה הבטוי המגוכח הזה?), מים מינרלים או מי מעיינות

הוא רע למנוע ולמערכת הקרור כולה בגלל תופעת הקוויטציה - יצירה של בועות בלחץ גבוה לפני טמפרטורת הרתיחה ושגורמות ליצירת מיקו סדקים בבלוק ובראש המנוע.

השימוש בנוזלי קרור - יותר משהוא מוריד את טמפרטורת העבודה במנוע הוא מונע קוויטציה - מה שמאריך את חיי המנוע

פורסם
, "מי מזגן" (מאיפה הבטוי המגוכח הזה?), quote]

אני מניח שהכוונה למים שנאספים כתוצאה מהליך העיבוי בזמן עבודת המזגן.

פורסם
' date=' "מי מזגן" (מאיפה הבטוי המגוכח הזה?), quote']

אני מניח שהכוונה למים שנאספים כתוצאה מהליך העיבוי בזמן עבודת המזגן.

זה ברור לי - רק שלא הבנתי איך המים המעופשים האלה קיבלו שדרוג כל כך מהותי לשימוש ברדיאטורים

הרי אין בהם שום איכות לעניין קרור

פורסם

תאורטית הם אמורים להיות מזוקקים, כי הם תוצאה של עיבוי הלחות שבאויר.

אבל פתחתי פעם את מגש הניקוז של המזגן בבית כי היתה שם נזילה, וגיליתי שהמים שמטפטפים מקצה הצינור דוגרים קודם בתוך פלטת מתכת עם שלל גידולים פטרייתיים וירוקת.

המים האלה זה יופי בשביל להשקות את האדניות, אבל בטח לא הייתי שם אותם ברדיאטור של האוטו, וגם לא במיכל של מגהץ קיטור.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

דעה אישית (ללא כוונת פרסום :-D): ב"אופל קדט" שלי אני משתמש זה 25 שנה באופן קבוע בנוזל הקרור (הירוק) של "פז" - PC6.

אני מקפיד "לרענן" אותו כל 3 שנים, ומעולם לא הוספתי מי ברז.

עד היום, מערכת הקרור נראית חדשה - אין אבנית, אין קורוזיה ואין כל בעיות במערכת. נראה לי שגם צינורות הגומי "נהנים".

עודד

פורסם

איזה נוזל קירור מומלץ לGMC וונדורה 84' מנוע 6 ציל' 4100 סמ"ק?

כחול או ירוק?

לפני חצי שנה שמתי נוזל גרמני כחול שנשאר לי מהמרצדס ,אבל הייתה לי נזילה ורוב הנוזל סתם הלך והיום יש עירבוב של יותר מים מנוזל.

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

עוד בעיה, אם לא החמורה ביותר של מים מזוקקים:

בגלל שאין בהם שום כימיקלים נוספים, הם מאוד רגישים ללכלוך.

מספיק שתהיה חדירה של מעט שמן או כל דבר אחר וה-PH שלהם ישתנה בחדות. (לבסיס או חומצה, תלוי בחומר השני).

במי קרור יעודיים, ההרכב יוצר מעין תמיסת מגן, BUFFER , שמאפשר ספיחת חומרים אחרים ללא פגיעה ב-PH.

אגב, גם מי ברז עדיפים על מים מזוקקים מהבחינה הזו, בזכות המינראלים במים.

פורסם

מי ברז או מי מגזן או מי מקרר תעשיתי למיניהן שיוצאים מהתחת של המכונות הקירור הם בהחלט לא איכותיים, השימוש היחיד שעולה לי בראש זה מיכל מים לשפריצרים עם קצת סבון ייעודי.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

הבעיה עם המינראלים במים זה שהם מתגבשים על דפנות מערכת הקרור (מה שנקרא "אבן") וסותמים את המעברים של הנוזל, מה שפוגע בסוף אנושות ביעילות מערת הקרור.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

משהו נוסף - בגלל שאין תקן לגבי מים לרדיאטור ממש לא מומלץ לערבב בין יצרנים שונים

כלומר אם שמת מי קירור מיצרן אחד יש להוסיף כאשר חסר רק מאותו יצרן מהסיבה שההרכב שונה ויכול לגרום להקצפת הנוזל ועקב כך ללחץ גבוה במערכת ולחוסר יעילות בקירור

פורסם

57mmstroke יוני חופשיים של חמצן אינם קיימים בסביבה מימית. בסביבה מימית יווצרו יוני הידרוקסיל בצורה מיידית.

• תוכן חדש...