Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6280 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אז ככה, אחרי 6 שנים בסובארו ג'אסטי החלטתי להתקדם קצת.

אני סגור על אחת מה - 3 הבאות: פונטו ספייס 2001 - 2003 ידנית, או פיזו 206 2000 - 2001 ידנית

או רנו קליאו 1999 - 2002 ידנית. אני מדגיש שמדובר רק על הדגמים הידניים.

חשוב לי בעיקר שהאוטו יפגין אמינות גבוהה ושיהי חסכוני בדלק. הנסיעות שלי הן רק בתוך העיר, ומדובר על חיפה שיש בה המון עליות. מעבר לכך אשמח לשמוע נתונים נוספים על הרכבים הללו כמו בטיחות, עלות טיפוילם ואחזקה וכדומה.

פורסם

אל תצפה שעלויות האחזקה של כל אחת מהשלוש יהיו דומות לעלויות האחזקה של הג'אסטי. כולן יהיו יקרות יותר לאחזקה.

אין לי מספרים מדויקים אבל באופן כללי שלושתן יהיו דומות, עם יתרון קל ביותר, אולי, לפונטו.

בטיחות - כולן עם ארבע כוכבי בטיחות במבחנים של eNCAP.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אתה ממש לא מדייק, אבל ממה ששמעתי עד עכשיו עלויות האחזקה לא אמורות להיות גבוהות יותר מאשר בג'אסטי,

במיוחד לא בפונטו ובקליאו. הג'אסטי כבר מזמן לא חסכונית... וגם הביטוח שלה בשל היותה רכב מיושן גבוהה יחסית.

בכל אופן אשמח לשמוע מאנשים שהיו בעלי רכבים אלו על תצרוכת הדלק ונתונים נוספים.

פורסם

היה לי בעבר 206 1400 ידנית. בסה''כ אוטו אמין לא היו שום בעיות ב9 שנים שהיה לנו אותה.

דלק 1 ל 12 בערך. טיפולים לא עשיתי במוסך מורשה (ועד עכשיו אני לא מבין למה עשיתי את הטעות המרה הזאת) אז זה יצא דיי זול.

פורסם

לפני הפונטו הנוכחית הייתה לי ELX רציפה 01 במשך כשנתיים וחצי.

הייתי מקבל צריכת דלק של כ13.5 ק"מ לליטר בנסיעה עירונית, וכ18 ק"מ לליטר בנסיעות בין-עירוניות במהירות שיוט.

הנתונים כמובן מתייחסים לנסיעות רגועות. בכל מקרה, זה מאוד תלוי בנהג ובצורת הנהיגה שלו.

!AWDSOME

פורסם
אתה ממש לא מדייק, אבל ממה ששמעתי עד עכשיו עלויות האחזקה לא אמורות להיות גבוהות יותר מאשר בג'אסטי,

במיוחד לא בפונטו ובקליאו. הג'אסטי כבר מזמן לא חסכונית... וגם הביטוח שלה בשל היותה רכב מיושן גבוהה יחסית.

תתפלא.

כמעט כל תקלה שתתקל בה ברכבים האלו תעלה יותר לתיקון. מכיוון שרכב שמתקרב לשנתו השמינית או התשיעית דורש טיפול בבלאי מצטבר ובחלק ניכר מהמקרים גם לא מציע אמינות מוחלטת - אתה עתיד לשלם יותר.

שלא תבין אותי לא נכון, כל אחד מהרכבים האלו הרבה יותר טוב מהג'אסטי מכל בחינה אפשרית. אבל לשיפור הזה ולאבזור הנוסף יש מחיר בעלות התחזוקה.

לגבי דלק - כנראה שאתה צודק, כל עוד מדובר בגירים ידניים. אבל כל עוד הג'אסטי שלך בעלת קרבורטור מכוון ומנוע תקין ההפרש לא יהיה קריטי.

לגבי ביטוח - אתה צודק, חלקית. בכל אחד מהרכבים הנ"ל ביטוח החובה יהיה זול יותר היות וברכב מותקנת כרית אוויר אחת לפחות. ביטוח צד ג' יעלה אותו הדבר. ההפרש מסתכם בכמה מאות בודדות של שקלים לשנה לכל היותר, ואין קשר להיותה של הג'אסטי מיושנת.

אם תרצה לבטח בביטוח מקיף, זה יעלה לך אפילו עוד יותר.

אם זה עוזר לך, אז ה206 שלי (1600 סמ"ק) עושה 1:10 בעיר ו1:14 בבין-עירוני.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

צביקה, תודה על הנתונים. אגב, הג'אסטי אנצלי כבר 6 שנים, הקרבורטור מכוון כראוי ועבר אפילו נקיון יסודי לפני מספר חודשים והמנוע תקין לחלוטין ועדיין תתפלא הרכב עושה 1:9 בנסיעה רגועה בתוך העיר וללא הפעלת המזגן.

לכן נראה לי שכל אחד מן הרכבים הללו (פונטו, קליאו או 206) תהיה זולה יותר לאחזקה מבחינת צריכת הדלק שלה.

עכשיו נותר לי רק לבחור את האוטו הרואי ביותר מבין שלוש האופציות הללו.

• תוכן חדש...