Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6294 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני מאוד מתלבט אם לתקן אוטו שעבר תאונה והורד מהכביש. האוטו נמצא במשפחה כבר 15 שנה.

מדובר בפסאט 1994 -

מחירון יד 2: 14,000 (אני חושב שבמחירון של לוי יצחק זה קצת יותר).

האוטו הוא יד ראשונה (מהיבואן).

260K ק"מ.

בגדול, האוטו במצב מכני מצויין.

מה שנפגע בתאונה זאת בעיקר השלדה. גם הבטריה והסטרטר. המנוע ושאר החלקים נראים תקנים.

קיבלתי הצעת תיקון די טובה - 6,500 ש"ח. אבל צריך כמובן לשלם על הטסט בטכניון וכל האגרות שנלוות (אני מניח שיש כאלה).

כמה שאלות:

1. כמה עולה הטסט בטכניון? כמה קשה לעבור אותו? מה הסיכוי שיבקשו תיקונים וטסט חוזר? והאם אני משלם עם הטסט החוזר?

2. האם אני צריך להביא אישור ממוסך מורשה על תקינות בלמים וכו' לפני שאני הולך לטכניון? בטופס ההורדה בוחן התנועה סימן שיש פגיעה רק בשלדה (לא סימן בלמים וכו')?

3. האם זה נכון שרכב שהורד מהכביש צריך לעבור טסט פעמיים בשנה? או שזה נכון לגבי כל רכב שגילו הוא יותר מ- 15 שנה?

4. נסיתי למכור את האוטו לפירוק, מישהו הציע לי 1,500 ש"ח. עכשיו לשאלת השאלות:

האם לדעתכם כדאי לתקן את האוטו?

פורסם

לדעתי האישית תיקון האוטו יהיה מעשה מיותר ולא חכם מבחינה כספית.

אתה תשקיע הרבה בתיקון האוטו שאחר כך את הכסף שהשקעת לא תיראה. ניהיה מציאותיים, אף אחד לא יקנה רכב כזה ועוד אחרי הורדה במחיר מחירון

VW Passat V6 2.8 L 4Motion

פורסם

תודה על התשובה. אני חייב להודות ששני חברים טובים שלי שהתייעצתי איתם הם באותה דעה כמוך. כל העניין הוא שהמחיר שהציעו לי (1,500 ש"ח) נשמע לי נמוך מדי. זה לא מכסה את מחיר הצמיגים החדשים שהחלפתי לפני חצי שנה.

מה מגיבים אחרים חושבים? מישהו חושב שבכל זאת כדאי לשקול את ההרפתקה הזאת?

פורסם

ברור שמכירה של רכב לפירוק לא מכסה.

אתה יכול לעשות דבר כזה.

במידה ויש לך איפה לאכסן את הרכב ולא יהיה מטרד על הציבור.

לפרסם אותו ביד 2 או בכל אתר אחד - ולמכור אותו בחלקים.

ככה אתה תרוויח הרבה יותר.

Pug 306 Gti6 2.0 16V

התענוג שבסיבוב

פורסם

אכן במצב שלך כדאי למכור את הרכב בחלקים. באמת שתוציא ככה יותר. תמכור חלקים במחירי הפסד אפילו אבל כבר יצא לך יותר מ1500 ש"ח.

תמכור מנוע באלף שקל, 4 צמיגים ב-300 שקל, כל מיני פנסים וחלקי פלסטקיה... יש הרבה מה למכור, והרבה שמחפשים את זה. עכשיו תעסוק רק בפרסום טוב של מה שיש לך למכור בכל מקום רלוונטי, תתחיל כאן בפורום מכירה.

VW Passat V6 2.8 L 4Motion

פורסם

זה באמת רעיון, לנסות למכור את זה בחלקים. השאלה היא עד כמה אפשר באמת למכור חלקים כאלה באינטרנט?

אגב, אם אצליח להוריד את מחיר התיקון ל- 5000 ש"ח. אתם עדיין חושבים שלא כדאי?

פורסם

לדעתי אף פעם לא ישלמו לך על רכב שעבר תאונה כזו מעל 2000 ש"ח. כך שודאי שלא משתלם לתקן אותו.

הייתי חושב על האפשרות לקנות רכב נוסף, זהה, ולשחוט את הפגוע לחלקים.

פורסם

הסבר בבקשה מה כוונתך ל"הורד מהכביש" הרכב נבדק ע"י שמאי והורכז כאובדן גמור (מעל 60%) נזק והשמאי דיווח לרשות ?

באם המצב הוא כזה אין דרך גם לא במכון התקנים להחזיר את הרכב לכביש!!!

כאשר הרכב מושבת (טוטל לוס) אובדן גמור אין אפשרות חוקית להחזיר את הרכב לכביש.

פורסם

שלום אריק,

תודה על התשובה.

לשאלתך - לא, האוטו לא קיבל "השבתה", אלא "הורדה מהכביש לצורך תיקון" ע"י בוחן תנועה של המשטרה שבדק אותו במקום התאונה.

ממה שהבנתי, "השבתה" נותנים אם להערכת הבוחן הנזק שווה יותר מ- 50% מערך הרכב, ואז כמו שאמרת באמת לא ניתן להחזירו לכביש.

"הורדה לצורך תיקון" ניתנת במקרה שהבוחן מעריך שהנזק הוא בשיעור עד 48% מערכו. במקרה שלי, אין נזק מכני גדול שנגרם לרכב, פשוט הוסבר לי שכיוון שהשלדה נפגעה הם מחויבים להוריד אותו מהכביש. זה גם מה שבוחן התנועה סימן בדו"ח שמסר לי ("הודעה על אי שימוש ברכב") - פגיעה בשילדה. אני אמור לתקן את הרכב, ולסוע איתו לטסט בטכניון/ במכון התקנים.

האמת שבתכנון היה להחזיק את הרכב עד שהוא בן 30, כשהוא יד ראשונה. האוטו נמצא במשפחה כבר 15 שנה, אז די קשה להיפרד :).

בכל מקרה, אני מבין שכולם באותה דעה שלא כדאי לתקן את הרכב?

ועוד שאלה - אם בסופו של דבר אחליט כן לתקן - מישהו יודע כמה עולה הבדיקה בטכניון? כמה קשה לעבור אותה? יש העדפה איפה יותר כדאי - במכון התקנים או בטכניון?

פורסם

אחרי הרבה התמקחות, ואחרי שמצאתי אוטו דומה לפירוק - אוכל לתקן את האוטו תמורת 4000 ש"ח בלבד. יחד עם זאת, אני צריך יותר פרטים על הבדיקה הזאת בטכניון.

מישהו עבר את זה? יודע מה בדיוק בודקים שם? עד כמה קשה לעבור את הבדיקה? כמה עולה הבדיקה? האם עדיף לעבור את זה במכון התקנים או בטכניון? אם סומן בטופס ההורדה שנפגעה רק השילדה, האם בודקים רק את השילדה או מתחילים לעשות לי בדיקה להכל?

פורסם

כבר מזמן לא מדובר בבדיקה בטכניון אלא בדיקה במכונים בעלי מכשור מיוחד שפרוסים ברחבי הארץ.

אני בצעתי שבוע שעבר בדיקה כזו, בגדול מדובר בטסט רגיל (שעולה 800 ש"ח) רק שמוסיפים בדיקת מרחקי סרנים.

בגדול אם רכבך לא היה מעורב בעבר בתאונה רצינית לא תהיה לך לעבור את הבדיקה (בתנאי שרכבך תקין מכאנית ומוכן לעבור טסט).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

מה שנפגע בתאונה זאת בעיקר השלדה. גם הבטריה והסטרטר. המנוע ושאר החלקים נראים תקנים.

האם לדעתכם כדאי לתקן את האוטו?

רכב לאחר פגיעת שילדה לא הייתי מתקן. באמת ניראה לי שכדאי למכור בחלקים ביד 2 או לפרק לבד ולמכור לחלקי חילוף את החלקים, תרויח יותר כסף .

יהיה טוב, רק לא ידוע למי ומתי .

• תוכן חדש...