Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Subaru B4 2001 בעיה בפנסים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6262 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נגד יפתור את הבעייה של שריפת הנורות, אבל לא יפתור את המקור לבעייה.

מחר האוטו גם ככה במוסך, אז אני אבקש מהמוסכניק לנסות לראות ממה נובעת הבעייה.

מקסימום אני אשים נגד. זה לא נורא.

תודה רבה לשניכם על העזרה.

חג שמח :-)

פורסם

לא חושב שימצאו מקור לבעיה והתופעה, כפי שהסברתי קודם, מוכרת במגוון רחב של כלי רכב בעלי נורות כאלו, אבל בהצלחה בכל מקרה ואם מוצאים את התקלה אנא עדכן אתנו!

פורסם
נגד יפתור את הבעייה של שריפת הנורות, אבל לא יפתור את המקור לבעייה.

מחר האוטו גם ככה במוסך, אז אני אבקש מהמוסכניק לנסות לראות ממה נובעת הבעייה.

מקסימום אני אשים נגד. זה לא נורא.

תודה רבה לשניכם על העזרה.

חג שמח :-)

כפי שכבר כתבתי קודם לכן נגד זה לא פיתרון יעיל לבעיה מכמה סיבות שהפרט בהמשך.

1. בכדי להוריד את המתח מ-14.2 ל-13.8 וולט תצטרך נגד של 0.1 אוהם ושיכול לפזר הספק של 2 וואט !! בהנחה שצריכת הזרם היא 4 אמפר. בגלל החום הרב שיפיץ הנגד תצטרך למקם את הנגד במקום שלא ייבוא במגע עם חוטי חשמל או פלסטיקים, במקרה כזה עדיף כבר נגד של 5W.

2. מתח המוצא של האלטרנטור יכול לנוע בין בין 13.8-14.5 וולט כלומר במידה ומתח המוצא של האלטרנטור הינו 13.8 וולט אזי תקבל מתח של 13.4 וולט אחרי הנגד מה שיפגע קצת בעוצמת התאורה (שלא נדבר כאשר המנוע כבוי ומתח הינו 12.7 וולט).

3. המתח ישתנה בגלל חימום הנגד

פיתרון נכון יותר הינו שימוש במייצב מתח מתכוונן, פיתרון יותר זול הינו שימוש בדיודה סטנדרטית ממשפחת P600D שמפל המתח שלה הינו בסביבות 0.7 וולט או דיודת שוטקי שמפל המתח שלה הינו 0.3 וולט.

פיתרון נוסף הינו שימוש בממיר DC-DC כלפי מטה.

איזה כייף לי :)

פורסם

WURTH מייצרת נורות?

כנראה עוד ספין של בעל המותג. (כבר היו כתבות על הברגים שהוא קונה ממישהו אחר ועוד ועוד)

מציע לך כמו הרבה אחרים, קח OSRAM PHILIPS ובדוק שמוטבע שם היצרן על הנורה.

לגבי הנורות

אור נמוך=אור חניה

אור רגיל= אורות דרך

אור גבוה.=אור גבוה

מייסד מועדון החמש - בעל מרצדס 170v ליומן השיפוץ

פורסם

ביצעתי ניסיון קטן בבית עם מנורה של 10W/12 וולט עם דיודה ל-6A (דיודת שוטקי) ומפל המתח הינו כפי שרשמתי קודם לכן בסביבות 0.4-0.5 וולט.

איזה כייף לי :)

פורסם

איזה כייף לקרוא את השרשור הזה ועוד עם המשתתפים המקסימים כולל דניאל ומרק10 . לקרוא וללמוד , אני תמיד ממליץ לתלמידי "חברים כנסו לפורום CF תקראו ותלמדו מנסיונם של אנשים אחרים עתירי ידע.

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

פורסם

הנה לך רעיון לפרוייקט אביבי.

יצא משחק מילים יפה ;-)

חברים בואו לא נגזים. אני לא יודע באיזה מתח בודקים את הנורות אבל בוודאי שהן מתאימות לתחום המתחים ברכב.

ככל שהמתח ירד עוצמת ההארה תרד. מן הסתם הנורה מתוכננת לספק את עוצמת האור הדרושה במתח המינימאלי המקובל ברכבים.

אני מניח שאם נוריד את המתח למינימום המותר, כך שעוצמת ההארה המותרת תתקיים, זה יאריך במשהו את אורך חיי הנורה אך לדעתי לא שווה את המאמץ. אגב דיודה (או כמה בטור) היא פתרון אלגנטי למטרה הזו.

לעניינו של פותח השרשור- חפש את הבעיה במגעים של בית הנורה, במגעים של הידית/הממסר או כל דבר בדרך.

לפי הבעיה שאתה מתאר סביר להניח שמדובר בבעיית מגע כלשהי שגורמת להתנגדות גבוהה/ריטוטים באספקת הזרם.

• תוכן חדש...