Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6285 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי..

כן, אני יודע שזה שאלה די מטומטמת אבל לי ולאחד החברים שלי יש וויכוח שנמשך כבר כמה שנים, אז חשבתי שאולי מישהו פה יכול לסגור את זה אחת ולתמיד..

ידוע לכל שמדליקים מזגן על קירור באוטו, לוחצים על AC ועל הכפתור של הזרימת אוויר פנימית(לא שיש לי מושג מה הוא עושה)

אבל... שמדליקים חימום באוטו, האם צריך להדליק את ה- AC?!

גם אם מדליקים וגם אם לא מדליקים את ה AC, כשהמד הוא על חימום - יוצא אוויר חם

השאלה היא מה ההבדל? מה רצוי? יש בכלל הבדל? כמה משועממים אנחנו אם זה הוויכוח שלנו כבר כמה שנים... ?!

כל תשובה תתקבל בברכה , תשובה מנומקת תבורך כפליים

תודה מראש,

פורסם

כאשר מעבירים את מערכת האורר/ מיזוג ברכב למצב חימום בעצם פותחים זרם המזרים מים חמים מהרדיאטור אל תוך רדיאטור החימום הפנימי (של מערכת האורור) מה שגורם למעשה לחימום האוויר שמוזרם דרך פתחי האיורור.

אם עושים זאת כאשר כפתור ה AC מופעל למעשה האוויר שקורר ע"י מערכת המיזוג מחומם ברדיאטור הפנימי ויוצא כאוויר חם ממערכת האיורור.

היתרון הוא שבעת הפעלת מערכת המיזוג, מייבש המזגן גם מייבש את הלחות באוויר כך שיוצא אוויר יבש מפתחי האוורר. זה מקל מעט על ייבוש השמשה הקדמית, בימים מסויימים בהם היא מלאה באדים.

כלומר בכדי לחמם את תא הנוסעים אין צורך להפעיל המזגן (זה גם לא חסכוני) אלא אם כן רוצים לייבש את האוויר במהירות רבה יותר.

מקווה שההסבר ברור

פורסם

דבר ראשון, באמת תודה רבה על התגובה...

דבר רשני

שמפעילים את ה AC כשהמד על החימום זה בעצם מקרר את האוויר ואז מחמם אותו?

מה התהליך שהאוויר עושה עד שהוא מגיע לתא הפנימי כשה AC דלוק וכשהוא לא?

לפי מה שהבנתי (שלא נראה לי נכון)

AC דלוק - אוויר מתקרר ב-? - אוויר נכנס לרדיאטור הפנימי של מערכת המיזוג ומתחמם שם - אוויר יוצא אל הנוסעים

AC מכובה - אוויר נכנס לרדיאטור הפנימי של מערכת המיזוג ומתחמם שם ויוצא לתא הנוסעים...

למה הוא מתייבש יותר כשה AC מכובה?

פורסם

האויר בדרך לתא הנוסעים עובר דרך מעדה המזגן, בתוך מעדה המזגן עובר הקרר (גז מזגנים) בטפרטורה נמוכה

(בערך -6 מעלות) , מה שקורה זה שהלחות שהייתה באויר קופאת על מעדה המזגן ומטפטפת דרך צנרת מיוחדת למתחת לאוטו, עכשיו האויר שמוזרם הוא יבש (ללא לחות) , מכאן האויר ממשיך לרדיאטור החימום (הפנימי) עובר דרכו ומתחמם. כך שאויר שיוצא מפתחי המיזוג הוא גם חם וגם יבש ... (טוב לפשרת אדים) ברגע שאויר יבש בא במגע עם לחות/אדים הוא סופח אותם אליו.

כל זה במידה וכפתור הA/C דלוק ,

במידה והוא לא דלוק האויר עובר את אותה הדרך רק שמדחס המזגן לא דלוק כך שגם בעדה המזגן הטפ' היא טפ' החדר (האוטו)

הלחות שבאויר נשארת, ומפחי המזגן יוצא לך אויר חם אך לא יבש .

מקווה שהסברתי בצורה מובנת ..

פולקסווגן-כי חיים רק פעם אחת !

פורסם

החימום ברכבך לא קשור בכלל לAC או למזגן.

החימום מגיע מרדיאטור בפנים הרכב שבו זורמים מי הקרור של המנוע, אוויר שעובר דרכו יוצא חם ולך נעים בחורף:)

שאתה לוחץ על לחצן הAC אתה בעצם מכניס את המדחס לפעולה, זרם חשמלי מחבר את הקלאץ' של המדחס והוא מסובב ע"י ציר שמונע ע"י חגורה שמחוברת לפולי.

כבר לא מחפש מנוע 2 ליטר לסיירה. פינטו או לא פינטו.

השימוש במידע הינו על אחריות המשתמש בלבד, על כל המשתמע מכך.

פורסם

תודה רבה!! לא הבנתי הכל אבל מה שלא הבנת עד עכשיו אני לא יבין...

בכל מקרה, אישרת את הטענה שלי,

אני פשוט ישלח לו את מה שרשמת ואצחק עליו בשנה הקרובה

תודה רבה !

פורסם
מזגן ו AC

AC = מזגן

AC = air conditioning

מיזוג אוויר, ויסות האוויר ע"י מתקן אלקטרוני, הפיכת מזג האוויר לנוח יותר במקום סגור (חימום בחורף וקירור בקיץ)

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

הכל כמעט נכון ורק חבל על הטעויות:

היתרון הוא שבעת הפעלת מערכת המיזוג, מייבש המזגן גם מייבש את הלחות באוויר כך שיוצא אוויר יבש מפתחי האוורר. זה מקל מעט על ייבוש השמשה הקדמית, בימים מסויימים בהם היא מלאה באדים.

מייבש המזגן לא מייבש את האויר בתא הנוסעים -לזה אחרי תהליך התעבות הלחות בקבינה על המאדה הקר.

האויר בדרך לתא הנוסעים עובר דרך מעדה המזגן, בתוך מעדה המזגן עובר הקרר (גז מזגנים) בטפרטורה נמוכה

(בערך -6 מעלות) , מה שקורה זה שהלחות שהייתה באויר קופאת על מעדה המזגן ומטפטפת דרך צנרת מיוחדת למתחת לאוטו, עכשיו האויר שמוזרם הוא יבש (ללא לחות) , מכאן האויר ממשיך לרדיאטור החימום (הפנימי) עובר דרכו ומתחמם. כך שאויר שיוצא מפתחי המיזוג הוא גם חם וגם יבש ... (טוב לפשרת אדים) ברגע שאויר יבש בא במגע עם לחות/אדים הוא סופח אותם אליו.

לא מעדה אלא מאדה.

הטמפ' באיזור המאדה היא יותר קרובה ל0 מעלות.

• תוכן חדש...