Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6290 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחרונה רכשתי לאשתי רנו מגאן II מודל 2005 אוטו' עם 36,000 ק"מ בלבד. מאחר ואני נוסע רק על ידני אני לא כל כך מכיר את התופעות המוזרות של הגיר האוט'. הנה 2 תופעות מוזרות שאינני יותר האם יש לפנות למוסך בגינן:

1. כשהרכב עומד נניח ברזמור אדום, הן במצב D והן במצב N או P הסל"ד של מורה על 750 וכל כמה שניות הסל"ד צונח ל-500 והרכב עובד "שיקשוק" כזה, רעד.

2. לעיתים בתחילת נסיעה ולעיתים אף לאחר שאני עוזב את דוושת הגז ואחרי כמה מאות מטרים חוזר ולוחץ עליה בעדינות (הן במהירות של 20 קמ"ש והן במהירות של 80 קמ"ש) יש מעין רעד כזה ורעש מוזר, כאילו נתתי גז על כלום, כאילו לא נכנס להילוך. קשה להסביר, אבל רק לחיצה הגונה תגרום למנוע להתעורר, להרעיש ולהגיב.

מה אלה התופעות הללו??!

מאחר והרכב נרכש מ"קרסו" ויש לי עדיין אחריות על גיר-מנוע, אני רוצה לטפל בעניין בהקדם.

תודה!

פורסם
אם יש לך אחריות, תיגש לבדיקה.

יכולה להיות בעיה במצערת.

ידוע לך במקרה, באם האחריות היא על "גיר" - זה כולל תיקון עניין המצערת או רק כשהולך הגיר לגמרי?

פורסם

אין קשר בין הגיר למצערת הנשלטת על ידי מחשב ניהול המנוע, ואולם, אם יש אחריות, יש שתגש לשם ויתכן שבעיית הרכב תפתר.

יתכן שאחד ממאריכי ההצתה (כוייל, כפי שמכנים אותו ברנו) החזיר את נשמתו ליוצרו, זה יתכן על אף הקלומטרז' הנמוך, ויוצר תסמין של תגובת מנוע עצלה ורועדת.

הם יחברו את סורק התקלות, ונראה שימצאו קוד תקלה. בתקווה.

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

אם מהבהבת לך נורת המנוע כשזה קורה וכתוב לך על הצג check gearbox אז כנראה שזה מאריך הצתה כמו שאמרו פה מעלי.

יש להם נטיה למות דיי מהר.

אל תדאג - בסופו של דבר התקלה תהיה קבועה.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

לא מהבהת לי נורה זו או אחרת וגם אין כל הודעה בעניין ממחשב הדרך.

כאמור יש רעידות בסל"ד כשהרכב עומד ויש הרגשה שלפעמים, כשאני נותן גז, זה על פראש, מרגיש כמו לא בהילוך, אבל לא תמיד. לכן אני לא מבין מה הבעיה, ואני אכן אכניס את הרכב למוסך של קרסו כדי לברר את העניין. מקווה שלא יתחמקו מעניין האחריות שלהם.

פורסם

ערב רב

נשמע כמו בית מצערת מפויח מקילומטרז' נמוך והרבה נסיעות קצרות

נקוי +לימוד מצערת מחדש יכול להועיל

בעית סליל הצתה תגרום לזיוף מנוע נורת מנוע מהבהבת

והודעת CHECK GEARBOX כתוצאה מחוסר יכולת של המנוע לפתח מומנט

ולכל המלעיזים מגאן II לא סובלת כמעט לחלוטין מבעיות גיר מלבד שסתומי EVM

וגם זה לא הרבה יחסית לעבר

תמיד יש יוצאים מהכלל שמשלבים ל R כשהרכב לא בעצירה מוחלטת ומפרקים את הגיר לחתיכות

שאו ברכה

אמר אחד מחכמי הפורום: המשותף לזול, זוגלובק, וזבל

הוא: הנקניקיה

MARIN MOUNT VISION 5.8

"אם לא תיתן לזה למות זה לא יתן לך לחיות"

פורסם
ערב רב

נשמע כמו בית מצערת מפויח מקילומטרז' נמוך והרבה נסיעות קצרות

נקוי +לימוד מצערת מחדש יכול להועיל

בעית סליל הצתה תגרום לזיוף מנוע נורת מנוע מהבהבת

והודעת CHECK GEARBOX כתוצאה מחוסר יכולת של המנוע לפתח מומנט

ולכל המלעיזים מגאן II לא סובלת כמעט לחלוטין מבעיות גיר מלבד שסתומי EVM

וגם זה לא הרבה יחסית לעבר

תמיד יש יוצאים מהכלל שמשלבים ל R כשהרכב לא בעצירה מוחלטת ומפרקים את הגיר לחתיכות

שאו ברכה

מחר אכניס את הרכב למוסך ונשמע מה אומרים שם.

אכן, האנשים מהם קניתי את הרכב, זוג מבוגרים, נסעו בעיקר בעיר ולכן אמרו להם לעשות טיפול כל 15K ולא כל 30K וכך עשו.

לדעתך, הבעיה הזו היא בגדר "בלאי" או שקרסו צריכים להשתתף בתיקון (ככל שיידרש) בגין האחריות שנתנו (בלי להיכנס עכשיו ל"מצווה לדפוק את קרסו" וכו'.)

פורסם

יתכן שאחד ממאריכי ההצתה (כוייל, כפי שמכנים אותו ברנו) החזיר את נשמתו ליוצרו, זה יתכן על אף הקלומטרז' הנמוך, ויוצר תסמין של תגובת מנוע עצלה ורועדת.

הם יחברו את סורק התקלות, ונראה שימצאו קוד תקלה. בתקווה.

דני

וואלה, הלך הכוייל.... צדקת! הוחלפו 2, מקווה שנפטרה הבעיה.

תודה!

• תוכן חדש...